Razgovor sa suradnikom:Stevo-88

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

(Arhiv - 2006.)

Kategorije[uredi kôd]

Slike ne kategoriziramo u iste kategorije u kojima su i članci. Pozdrav --MayaSimFan 10:20, 8. lipanj 2007. (CEST)

Vidjela sam da si napisao članak o stranici s opisom slike i drago mi je zbog toga. E sad, pogledaj na dno ove stranice. Vidiš da svi ti silni predlošci kategoriziraju slike na koje su postavljeni u kategorije. Tu su kategorije dosta nepovezane (to će morati pričekati do ljeta ako će mi se dati, ili ću nekoga ugnjaviti ) i većinom su crvene, ali zato što se mnogi od tih predložaka uopće ne koriste na slikama, stalno vrtimo nekoliko istih. Druga je strana priče ovo, nekategorizirane slike što u prijevodu znači da nemaju nikakvu dozvolu odnosno predložak. Postavljane su između 2004. i 2006. dok se još nismo toliko zakopavali u rad sa slikama.
Dakle, malo je zeznuto krenuti u kategorizaciju 6000+ slika po kategorijama u kojima su i članci (a i nismo en wiki, oni ponekad previše kompliciraju ). Dovoljne su postojeće kategorije, uz nekoliko koje su u planu, a jedna od njih je i kategorija za slike koje zadovoljavaju sve uvjete za premještanje na commonse. Vidim da imaš viška vremena pa ako ćeš nekim čudom željeti pomoći bit će super. I btw, fora ToDo sakrij-otkrij okvirić Pozdrav --MayaSimFan 21:37, 8. lipanj 2007. (CEST)

Evo, imaš odgovor na razgovoru o kategoriji, a najbolje bi bilo da to radiš dok si spojen na IRC kako bi se mogli dogovoriti ako negdje zapne. Pozdrav --MayaSimFan 16:16, 9. lipanj 2007. (CEST)

Opet imaš odgovor :) A sad što se tiče kategorije:Slike. U nju ne moraš kategorizirati sve potkategorije koje ćeš raditi već samo kategoriju:Slike prema autorskom pravu dok bi u kategoriju slike trebalo zapravo dodati sve one članke koje si u toj kat. naveo pod "Vidi još". Ovako dobivamo preglednost i ne miješaju se slike i pravila o slikama. Sad dok si još na početku, bilo bi zgodno i da se vršna kategorija o slikama zove Wikipedijine slike ili slike (Wikipedija), analogno većini ostalih Wikipedija, ali nije nužno. Pozdrav --MayaSimFan 15:59, 13. lipanj 2007. (CEST)

Možda se nismo skužili kako treba . Dakle, pogledaj mojih zadnjih nekoliko doprinosa ([1], [2], [3] i [4]) Vršna kategorija svih članaka (u wikipedijinom imenskom prostoru) i kategorija vezanih za slike treba biti kategorija:Wikipedijine slike. Kategorija u koju ti stavljaš potkategorije vezane za autorsko pravo/javno dobro je kategorija:Slike prema autorskom pravu koja je kategorizirana u vršnu kategoriju za slike - Wikipedijine slike. Poz --MayaSimFan 16:20, 13. lipanj 2007. (CEST)
Jesi . S tim da u wikipedijine slike trpaš sve vezano za slike pa tako i kategoriju:rješavanje statusa slika (tamo treba kategoriju slike prema autorskom pravu zamijeniti kategorijom wikipedijine slike). --MayaSimFan 16:37, 13. lipanj 2007. (CEST)
Napisala sam na razgovoru o kategoriji da te kategorije koje bi stajale prazne nema smisla otvarati, ali ostalo ti je još dosta kategorija koje su pune i tražene ali nisu napravljene, još se crvene. Npr. Kategorija:Slike povijesne pod poštenom upotrebom, Kategorija:Slike DVD omoti... Treba to završiti, a najjednostavniji način za pregledavanje tih kategorija je klikanje na njih, ako u crvenoj kategoriji postoji i jedna slika kategoriju treba zaplaviti. --MayaSimFan 21:44, 13. lipanj 2007. (CEST)

Bokić[uredi kôd]

E, i ja sam pisao maturalni o fraktalima! Po uzoru na one petolinijske IFS generatore u jednom od brojeva MFL-a ;)

Čini se da imamo dosta sličnih interesa, pa bismo se mogli dogovoriti oko sređivanja kategorija iz matematičkih disciplina. Većina elementarnih pojmova nije definirana pa postaje virtualno nemoguće dodavati naprednije sadržaje iz netrivijalnih (i nedosadnih :) područja (kombinatorike, teorije grupa, teorije brojeva....ja sam računarac pa mene uglavnom "dira" diskretna mat.). Trebalo bi za početak generirati i strukturirati nekoliko tisuća stubova iz fundamentalnih koncepata, na koje bi se kao šlag na tortu po osobnim preferencijama dubinski razlagalo.

Pozdrav. --Ivan Štambuk 15:12, 9. lipanj 2007. (CEST)

Preveo sam danas članak o L-sustavima sa en wiki, možda će te zanimat ;) Vjeruj mi da i sa srednjoškolskim znanjem imaš dovoljno podloge za pisanje stotina kvalitetnih članaka, pogotovo jer još nije definirana i masa elementarnih pojmova iz svih područja matematike. Ja na oku imam prevođenje članaka iz Osnovnih koncepata teorije skupova, Matematičke relacije, a kasnije i ostalih tema iz finitne matematike i onih koji su važni u računarstvu (teorija brojeva, grafova, redova, složenosti...). Jako me zanima teorija kaosa i dinamičkih sustava pa budem dodavao neke članke koji se preklapaju sa ovim tvojima iz fraktala :) Naravno, o svemu ovome govorim u vremenskom okviru o mjesecima i mjesecima unaprijed.. Nadam se samo da nećeš izgubiti motivaciju, jer ak se ubaci još tko dovoljno motiviran, možemo osnovati wikiprojekt matematika :) Pozz. --Ivan Štambuk 01:32, 11. lipanj 2007. (CEST)

I wrote a comment in another section of your web site, and I just noticed that I could write here:)By the way,I am from Macedonia(kako e brate:)).I saw your creation:hilbert curve in pov ray and I am interested in the code.I need it for my project.It would be great if you can send it to me.I am looking forward to hearing from you. Pozdrav(Bye) Ljupco:) you can write me a mail at ljupcojovanoski@yahoo.com

Gnu/Linux[uredi kôd]

Molim vas da, ukoliko imate vremena, sudjelujete u glasanju o raščlambi stranica Linux. Hvala, --Paxcoder 15:31, 10. veljača 2008. (CET)

Glasanje[uredi kôd]

Sa Razgovor:Linux:

Wikicitati »predlažem da se naprave dva nova gorespomenuta članka, s tim da ovaj članak (Linux) ne bude samo razdvojbena stranica nego članak u kojem će lijepo biti objašnjeno što je kernel a što GNU/Linux, s poveznicama na glavne članke.«

Razumijem što želite reći, trebalo bi objasniti razliku. Samo ne razumijem zašto ste glasali neutralan, jer kažete da se slažete. Ukoliko zbilja dođe do razdvajanja, budite sigurni da ću uvažiti vaš prijedlog (ako ja budem taj koji će razdvajati). Hvala.--Paxcoder 19:26, 11. veljača 2008. (CET)

Hvala vam na podršci. BTW Zašto ne biste probali GNU/Linux? ;-P --Paxcoder 12:59, 21. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Do you know anything about the unbounded Apollonian Circle Packing (Gasket)?