Razgovor sa suradnikom:V~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Slike[uredi kôd]

Možda imaš i koju sliku . --Zeljko 23:23, 8. veljača 2007. (CET)

Reci jesu li to digitalne slike koje imaš na kompjutoru. Ako jesu objasnit ću ti. Slici daš recimo ime Rusini, ime je najvažnije. 1. Stavi si na my documents i na my picture. 2. Ideš na Postavi datoteku (na lijervom dijelu). Otvori ti se stranica i Na njoj imaš 4 prozorčića:

Prvi je Ime datoteke kod vas: upišeš My documents. Kada ti se otvore slike, klikneš na sliku Rusini. Upisat će se ime slike na prozorčiću ispod ,gdje piše ime datoteke na wikipediji.
Na prozoru Sažetak upiši Svoje suradnički ime i da si vlasnik slike. Na prozorčiću dozvola klikni na GLSD Vaše djelo. Kada to sve učiniš klikni na Postavi datoteku.
Pojavit će se slika na novoj stranici sa recimo adresom Rusini jpg. kada to napraviš javi mi pa ću ti objasniti dalje. --Zeljko 10:51, 9. veljača 2007. (CET)

dalje ovako Uzmeš adresu slike Rusini jpg. ili kako već stoji (nalazi se iznad i staviš je na tekst koji pišeš i zacrniš ga i klikneš na ikonicu slike iznad prozora što se nalazi između slova A i žute trube, ovako [[Slika:Rusinski grb.gif]]. To ti je sve. Da dobiješ prostor za pisanje ubaciš iza adrese znak | i iza njega upišeš riječ frame , ovako [[Slika:Rusinski grb.gif|frame|Grb.]]. Ili da je smanjiš upišeš umjesto frame thumb [[Slika:Rusinski grb.gif|thumb|Grb.]]. I to dobiješ za lijevo left, za desno right, ali ona uvijek ide desno, ako ne upišeš left, ovako [[Slika:Rusinski grb.gif|thumb|left|Grb.]].


Sve se bolje kuži ako budeš čitao stranicu pod uređivanjem. --Zeljko 19:27, 9. veljača 2007. (CET)

Jesi skužio, ako imaš što pitati pitaj. --Zeljko 19:35, 9. veljača 2007. (CET)

Opet ovako upiši [[Slika:Rusinski_grb.gif|frame|Rusinski Grb]]


Potpis[uredi kôd]

Kad nekome pišeš, moraš se potpisati, i to tako da dva puta brzo klikneš na ikonicu na kojoj je potpis, ona iznad prozora. Izbacit će tvoje ime i datum slanja poruke. Da vidiš kako je ispalo možeš prije spremanja pogledati na prikaži kako će izgledati, i ako si zadovoljan , kliknio na spremi. Evo ovako --Zeljko 19:52, 9. veljača 2007. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Molim te da koristiš opciju »prikaži kako će izgledati«, jer ovakvim čestim spremanjem stranice stvaraš probleme suradnicima koji pregledavaju nedavne promjene. Opciju koristi tako da klikneš na ovu tipku:

Tek kad napraviš sve izmjene koje si planirao i vidiš da je sve dobro ispalo, klikni na tipku »Sačuvaj stranicu.«--Donatus 10:30, 10. veljača 2007. (CET)

Ne valja prijatelju, ovo nije riječnik, a etnički nazivi se i ne pišu u singularu nego u pluralu. Ruteni su opisani pod Rusinima. --Zeljko 00:22, 11. veljača 2007. (CET)

Čestitke za Rusine. --Zeljko 00:25, 11. veljača 2007. (CET)

Imena naroda nemoj pisati u jednini. Postoje još i tri grupe Bojki, Lemki, Huculi, pa ako imaš vremena.

Pozdrav tvojoj dragoj mami, želim joj sve najbolje. --Zeljko 00:31, 11. veljača 2007. (CET)

Svi su Rusini, ali nisu isto. Laku noć.. --Zeljko 00:44, 11. veljača 2007. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije 18. veljače 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 12:58, 11. veljača 2007. (CET)

Dobro čiji je to tekst.. ako je od tvoje mame moraš napisati ,ako nije ,a nemaš dozvolu moramo sve brisari... Ipak ti nisi ništa kriv nego mi... ja sam ga pročitao dva puta i bio mi je nepoznat... pa sam mislio ... ali nema veze... Ako nije tvoje pitaj dozvolu... ako je ne dobiješ... izbriši ga sam... Ja poznam Rusine i napisat ćemo ga zajedno na 50 stranica, bolji nego onaj... Pridruži se Wikipediji, a ovo ti je škola za dalje. Imaš moju podršku --Zeljko 20:03, 11. veljača 2007. (CET)

Dozvola[uredi kôd]

Kako kažeš da ti je majka dala dozvolu, onda nju stavljaš na stranicu za razgovor članka. Znači ono što si napisao na Razgovor:Rusini je to što je potrebno staviti. Ja ću maknuti ono upozorenje da je tekst prepisan jer si stavio dozvolu. -- Andrej Šalov 19:22, 12. veljača 2007. (CET)

Ali tu su i slike. Slike trebaju sadržavati opis slike, tko je slikao kada itd.

Odi na stranicu slike. Klikni na uredi.

Iznad podnaslova == Dozvola == ubaci novi podnaslov ==Opis==. Ispod tog podnaslova ubaci ovo (kopiraj)

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

i popuni redke iza znaka jednakosti.

Jer o čemu se radi, ako ne znamo izvor slike svatko može reći ja sam slikao ja sam vlasnik autorskih prava i slično. Ali na ovaj način to spriječavamo i ujedno se ograđujemo od takvih stvari. Budući da su tvoje slike iz mamine knjige sigurno znaš tko su i autori tih slika. Ako kažeš da je autor predao sliku onda mora biti i ime tog autora. Neka te ne buni jer sa slikama vodim borbe svaki dan i nije lako ljudima objasniti zašto tako mora biti. -- Andrej Šalov 19:22, 12. veljača 2007. (CET)

Ako slučajno zapneš javi se meni ja ću ti riješiti ubacivanje podataka o slikama. (Neću ih brisati) -- Andrej Šalov 19:22, 12. veljača 2007. (CET)

Dragi prijatelju... ne znam zašto bi se vrijeđali, ni odakle ti to da se vrijeđaju. Rusini ili Ruteni predstavljaju zapadnu granu Ukrajinaca ili zapadne Ukrajince), da je sam početak teksta 'Zapadni Ukrajinci...etc' bio u sredini teksta bio bi pisan sa 'zapadni Ukrajinci' . Znači riječ zapadni ne pripada etničkom nazivu... nego tek opisuje geografski položaj Rusnaka ili Rusina ili Rutena unutar šire ukrajinske zajednice.

Vjerujem da dosta Hrvata smeta što ih se klasificira i naziva Južnim Slavenima, ali što ćeš... zasad Hrvate smatraju Južnim Slavenima bili to oni ili ne... možda su i Iranci... Ali da su Rusini pripadnici šire ukrajinske zajednice to jesu, sviđa li se to tebi i njima ili ne.

Da zaključim... pogrešno si shvatio da ono 'zapadni Ukrajinci ' čini poseban naziv za njih. --Zeljko 12:09, 5. siječanj 2008. (CET)

Dragi moj prijatelju, mislim da si se predstavio kao Rusin i ne čudi me da odbijaš da su Rusini ili Ruteni, ili kako su još nazivani Malorusima, dio i zapadni ogranak Ukrajinaca. Ukrajina je u prošlosti nazivana Rutenijom, a u Austriji je taj naziv bio i služben do 1918. Imenom Mala Rusija nazivana je sve od 1840., pa otuda i naziv Malorusi a i sam termin 'rutenija' u Ukrajini je očuvan tek na zapadni dio Ukrajine. Znači rusinsko ili rutensko ili malorusko ime vuku porijeklo iz istog korijena čija je matična domovina nazivana Rutenijom ili danas Ukrajinom. Pročitaj ti malo o tome što pišu stručnjaci i povijest a ne političari. --Zeljko 18:08, 5. siječanj 2008. (CET)

Evo ti malo štiva NUPI - Centre for Russian Studies

Naravno drago mi je sa tobom raspravljat. Ako imaš štogod zanimljivoga, pošalji mi. Mene to zanima. --Zeljko 18:18, 5. siječanj 2008. (CET)

Evo što piše na ruskoj wikipediji Русини — етнічнографічна група українців, представники якої проживають на територіях так званої Підкарпатської Руси (теперішньої Закарпатської області) та східної частини Словаччини. Розглядаються рядом словацьких і угорських вчених як окрема етнічна група. Питання національної окремішності русинів є заполітизованим. Однозначної відповіді на нього досі не існує.

engleskoj Rusyns (also referred to as Русини, Ruthenians, Ruthenes, Rusins, Carpatho-Rusyns, and Rusnaks) are a modern ethnic group that speaks the Rusyn language and are descended from the minority of Ruthenians who did not adopt a Ukrainian national identity in the nineteenth and early twentieth centuries.
srpskoj Русини су источнословенски народ, који претежно живи у западној Украјини, у покрајини Транскарпатија, а има их укупно око 610.000, од тога у Украјини око 560.000. Њихов језик спада у групу источнословенских језика. Русине неки сматрају посебним народом, док их други сматрају делом украјинског народа.
francuskoj Les Ruthènes (nommés aussi Ruthéniens, Rusins, Rusyns, Carpato-ruthènes, et Rusniaks ou Rusnaks) forment un groupe ethnique moderne qui parle le ruthène, et qui sont les descendants de la minorité de Ruthènes qui n'ont pas adopté une identité nationale ukrainienne au XIXe siècle et au début du XXe siècle.

itd. ako uzmemo da su ovo pisali laici, svgadje se ipak spominje da su ogranak Ukrajinaca, i da se neki među njima protive onome što jesu, ukrajinska etnička grupa.

U čemu je problem Oni nisu ovdje usamljeni. I neki Bunjevci žele da budu poseban narod.

Nadalej različiti jezici i dijalekti prisutni su i kod drigoh naroda. Apače smatraju jednim narodom a ipak govore 5, ili 6 manje-više razumljivih jezika.

Srbi pišu na svojoj wikipediji Русине неки сматрају посебним народом, док их други сматрају делом украјинског народа. Samo ovdje jedno nije točno, ne neki, nego 'neki među njima'.

Idemo dalje mweđu Rusinima postoji nekoliko likalnih skupina, među kojima Lemki rade na očuvanju svog identiteta kojega su počeli gubiti zbog zločina i deportacija koje su nad njima provođene tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata. A u očuvanju svoje kulture otvorili su i muzej u Zyndranowi. --Zeljko 11:12, 6. siječanj 2008. (CET)

Znači to je i-meil adresa, i trebao bih nekom pisati pismo, da mi to pošalje. Evo tebi moj i-meil zeljko.kinder-roncevic@ri.t-com.hr pa mi piši ili šalji to što imaš. --Zeljko 12:38, 6. siječanj 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Linkovi[uredi kôd]

Pazi kako stavljaš linkove, ne možeš ih pisat u bilo kakvim padežima. --Zeljko (razgovor) 11:42, 9. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao npr. u članku Rusini, upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 13:58, 9. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Izdvajanje članka[uredi kôd]

V, uklonila sam posljednje uređivanje na Rusinima, ali slobodno ga vrati ako se taj isti tekst izdvaja u novi, samo bi trebalo ipak ostaviti kratak sažetak o tome članku u glavnom članku a ispod podnaslova staviti predložak {{Glavni}} (ne internetsku adresu) koji vodi na novi članak. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:24, 11. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

V, ispričavam se ako sam ometala uređivanje članka, vratila sam na inačicu s izdvojenim dijelom, i dodala uobičajeni predložak na izvojeni članak Rusini u Hrvatskoj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:37, 11. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

dok sam ja vidio sve je vec bolje nego prije. nisam primjetio da je netko vec cijeli odlomak preselio u novi clanak, pa sam stavio odlomak natrag, a onda kad sam nasao clanak samo sam stavio link .. al ovako po tvome izgleda super. hvala! --V (razgovor) 14:39, 11. svibnja 2010. (CEST)[odgovori]

Tema Rusini Zahvaljujem se na opsežnoj i temeljitoj povjesti mog naroda doista ispravno napisano. Možda neki članci o rusinima u kucuri ili ruskom krsturu nisu potrebni s obzirom da se radi o Hrvatskoj wikipediji ali ako već jest upisano bilo bi dobro dopuniti sa rusinima iz pitsburga u Americi koji imaju dosta podataka, slika, opisa povjesti itd. Još jednom hvala. Imam prigovor na bosansku wapediju koja piše neistine gluposti o rusinima vrijeđa moj narod a ne dozvoljava izmjene. tamo se nalaze gluposti čak i zastava koju pokazuju vjera o kojoj pišu o rusinima nije istinita nema pravih poveznica pišu gluposti čisti kriminal. ukoliko ste u mogučnosti pokušajte nešto učiniti isključivo zbog istine prvo što griješe citiram Rusini su ukrajinci valjda zbog istine postoje neka pravila i na bosanskoj wiki kako biseri nebi pisali gluposti. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dbiki2 (razgovordoprinosi)

Probaj se tamo uclaniti pa vidi sto se moze napraviti...--V (razgovor) 21:41, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Možda neki članci o rusinima u kucuri ili ruskom krsturu nisu potrebni s obzirom da se radi o Hrvatskoj wikipediji.

Po toj logici nije potreban nijedan članak koji se ne tiće hrvatske. To bi bila glupost. --Zeljko (razgovor) 23:39, 11. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:20, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:20, 19. travnja 2015. (CEST)