Studenac

Izvor: Wikipedija
Ovo je glavno značenje pojma Studenac. Za druga značenja pogledajte Zdenac.
Studenac d.o.o.
Studenac Market Logo
Logo of Studenac Market (croatian supermarket chain)
Vrsta d.o.o.
Osnovana 1990-ih kao veleprodajni i maloprodajni lanac[1]
Osnivač(i) Josip Milavić
Sjedište Četvrt Ribnjak 17
OmišHrvatska
Proizvodi hrana, piće, proizvodi za kućanstvo
Usluge maloprodaja
Neto dobit Rast 86,8 milijuna kuna (43%)[2]
Broj zaposlenih >5900[1]
Divizije 1100 (maloprodajnih prodavaonica)[1]
Vlasnik Enterprise Fund VIII (dio Enterprise Investorsa)
Slogan I sitno i bitno
Web stranica www.studenac.hr

Studenac Market je hrvatski trgovački maloprodajni lanac sa sjedištem u Omišu. Ima otvorene 1073 prodavaonice, a od 2018. godine u vlasništvu fonda iz Poljske.[3] Tvrtka trenutno zapošljava više od 5900 djelatnika.[4]

Povijest tvrtke[uredi | uredi kôd]

Trgovački maloprodajni lanac Studenac Market kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. Na sliku današnjeg Studenac Marketa, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. godina. Upravo tada počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina[5], a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, početkom 2022. Studenac Market preuzima i dubrovački lanac Pemo[6]. Studenac Market[7] trenutačno zapošljava više od 5900 djelatnika, ima oko 1100 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima na nacionalnoj razini, s najvećom prodajnom mrežom u Hrvatskoj.

Ponuda[uredi | uredi kôd]

Studenac Market neprestano radi na uvođenju novih i unapređenju postojećih aktivnosti i ponude u svrhu što boljeg pozicioniranja kao najboljeg izbora u svakom susjedstvu u kojem je prisutan i kao onoga koji pouzdano i brzo odgovara na potrebe svojih kupaca kada trebaju „i sitno i bitno“. Od dnevnih potrepština do posebne ponude TO GO[8], obogaćuje svoj asortiman i nastoji održati lokalni duh, kako svojim proizvodima tako i ljubaznim pristupom, kako bi kupcima osigurali ugodno i cjelovito iskustvo kupnje.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c Povijest Studenca. www.studenac.hr. Studenac. Pristupljeno 31. srpnja 2020.
  2. Stapić Sanja (28. prosinca 2018.) Novi predsjednik Uprave Studenca: 'Postat ćemo jedan od najvećih poslodavaca u Dalmaciji', pristupljeno 13. lipnja 2019.
  3. www.tportal.hr, "Josip Milavić prodao Studenac Poljacima koji su kupili Pan Pek", objavljeno 6. lipnja 2018., pristupljeno 31. prosinca 2018.
  4. www.studenac.hrArhivirana inačica izvorne stranice od 31. prosinca 2018. (Wayback Machine), pristupljeno 31. prosinca 2018.
  5. Studenac preuzeo biogradski trgovački lanac Bure Trgovina. tportal.hr. Pristupljeno 1. travnja 2022.
  6. Studenac preuzeo Pemo: Uložili smo više od 250 milijuna eura i tu nije kraj (engleski). Pristupljeno 1. travnja 2022.
  7. MOJ STUDENAC Poznati trgovački lanac predstavio mobilnu aplikaciju i novi program vjernosti. Dalmatinski portal. Pristupljeno 1. travnja 2022.
  8. Wizard, Social. Studenac TO GO. www.studenac.hr. Pristupljeno 1. travnja 2022.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]