The Prophet

Izvor: Wikipedija
The Prophet
The Prophet
Ime u rodnom listuDov J. Elkabas
Poznat/a i kaoAvantguarde, The Better World, Carlos Masseratti, Collage, Commotion, Controller 1, Cookiemunsta, DJ Dov, Doobey, Dopeman, George Washington, Hoodoo Man, MarQuiz De Sade, The Masochist, Nina Feranzano, Oral Maniac, Pineapple Jack, The Prophet's Project, Rokk Wild, The Rose, Shimatsu Miru, Silent Jesus, The Washington Affair
Rođen/a5. studenog 1968.
MjestoAmsterdam, Nizozemska
Žanr/oviHardstyle, Hard dance, Hardcore techno, Gabber
ZanimanjeProducent, DJ
Djelatno razdoblje1988. - danas
Producentska kućaScantraxx
Internetska stranicaSlužbena stranica

The Prophet (rodno ime Dov J. Elkabas, poznat i kao The Masochist) nizozemski je producent i DJ. Jedan je od vodećih gabber i hardstyle DJ-a.

Životopis[uredi | uredi kôd]

The Prophet je počeo djelovati kao DJ 1983. nakon što je otkrio gramofone u diskoteci u Amsterdamu. 1988. je počeo puštati house glazbu. Oko tri godine poslije, stvorio je skupinu DJ-eva poznatih kao "The Dreamteam", zajedno s DJ Danom, Buzz Fuzzom i DJ Gizmom. Skupina je imala veliki uspjeh u gabber sceni.

The Prophet je poslije promijenio svoj stil iz gabbera u hardstyle iz razloga što nije volio činjenicu da je javnost htjela teži i teži oblik hardcorea, no bez obzira na takvu situaciju, on još uvijek producira hardcore (samo raniji oblik newstyle hardcorea) kao The Masochist. Poznat je i kao DJ i kao producent. Također je osnivač Scantraxxa, jednu od vodećih nizozemskih hardstyle diskografskih kuća.

Njegove produkcije su objavljene na vinilnim pločama i CD-ovima u diskografskim kućama poput ID&Ta ili Q-Dancea. On također stoji iza mnogih DJ mikseva koji su objavljeni na CD-ovima, kao što su to kompilacijski CD-ovi Thunderdomea. I uključen je u hard dance projekte kao što su Hardheadz (zajedno s DJ Pavom) i Punk Brozz (s DJ Zanyjem). I također se mnogo koristi propisima techno remiksanja.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]