The Thin Ice

Izvor: Wikipedija
“The Thin Ice”
Izvođač Pink Floyd
Album The Wall
Objavljeno 30. studenog 1979. (UK)
8. prosinca 1979. (SAD)
Snimanje travanj - studeni 1979.
Žanr Art rock
progresivni rock
Trajanje 2:31
Izdavač Harvest Records (UK)
Columbia Records (SAD)
Capitol Records (SAD)
Tekstopisac Roger Waters
Skladatelj Roger Waters
Producent(i) Bob Ezrin, David Gilmour, Roger Waters
Mjesto na albumu
"In the Flesh?" "The Thin Ice" "Another Brick in the Wall, Part I"
(1 - CD 1) (2 - CD 1) (3 - CD 1)

"The Thin Ice" je pjesma engleskog progresiv rock sastava Pink Floyd. Objavljena je u albumu The Wall 1979. godine.

Kompozicija[uredi | uredi kôd]

U prvih nekoliko sekundi pjesme čuje se plač bebe (preneseno iz prethodne pjesme). Nakon toga ide dio u kojem David Gilmour pjeva svoj dio; nježanj i blag, što nakon minute pjesme završava i Roger Waters započima svoj, cinični i sarkastični dio pjevanja, što prethodi dugom i glasnijom solo dionicom Gilmoura na gitari.

Radnja[uredi | uredi kôd]

I "The Thin Ice" nam govori dio priče koju priča Pink. Pjesma govori o prvih nekoliko godina Pinkova života, prije nego on odraste dovoljno da shvati što se dogodilo njegovu ocu. "The Thin Ice" predstavlja krhak i lomljiv dio u ljudskom životu prije nego što je čovjek dovoljno sposoban da razumije što se događa u svijetu oko njega. Nadalje, riječi iz pjesme: “Dragging behind you the silent reproach / Of a million tear-stained eyes” daju gorku metaforu na psihološke i/ili duhovne posljedice koje mogu biti prouzrokovane ratom, ne samo na one koji su pretrpjeli rat, nego i na generacije djece koja su ostavljena da sama pretrpe bol koju rat prouzrokuje.

Film[uredi | uredi kôd]

U filmu, za vrijeme ove pjesme, možemo vidjeti tisuće ljudi u ratu, ranjene ili mrtve. Zatim, sljedeća scena prikazuje Pinka kako pati zbog smrti svoga oca ležeći u bazenu punom krvi.

Zahvale[uredi | uredi kôd]