Tone Kujundžić

Izvor: Wikipedija

Tone Kujundžić je bila istaknuta vjerska i kulturna radnica odnosno križarska apostolska djelatnica Hrvata u Bačkoj. Svoje je životne doživljaje prenosila u stihove i meditacijske tekstove, pa je tako dijelom hrvatske književnosti.

Bila je inicijatoricom organiziranja katoličkih organizacija na području Bačke koja su snažno djelovala na nacionalno sazrijevanje hrvatske srednjoškolske i sveučilišne mladeži, a sve u duhu kršćanskih načela.

O njenom životu i radu monografiju je napisao Lazar Ivan Krmpotić (Život i djelo Tone Kujundžić, uzorne Križarice iz Bačke)(suizdanje Pučke kasine 1878 iz Subotice[1] i Velikog križarskog sestrinstva iz Zagreba)[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Pučka kasina 1878Arhivirana inačica izvorne stranice od 2. srpnja 2013. (Wayback Machine) Pučka kasina i dalje bez vlastitih prostorija, 8. veljače 2011.
  2. Matica hrvatskaArhivirana inačica izvorne stranice od 11. veljače 2021. (Wayback Machine) Ogranak Subotica: Kronika događaja - siječanj / ožujak, 1. siječnja 2004., Branka Rajković, dopredsjednica Ogranka Matice hrvatske Subotica , preuzeto 6. travnja 2011.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]