U tvojim očima

Izvor: Wikipedija
U tvojim očima
Crvena jabuka (studijski album)
Žanrrock, pop
Objavljen17. siječnja 1996.
Snimanje1995.
IzdavačCroatia Records
Producent(i)Nikša Bratoš
Kronologija albuma – Crvena jabuka
Nekako s proljeća
(1991.)
U tvojim očima
(1996.)
Svijet je lopta šarena
(1997.)

U tvojim očima je prvi poslijeratni (iliti šesti) album grupe Crvena jabuka. Album je objavljen 1996. godine za Croatia Records.

O albumu[uredi | uredi kôd]

Nakon odlaska Zlatka Arslanagića u London, Dražen Žerić, zajedno s bubnjarima Darkom Jelačićem i Nikšom Bratošem u Zagrebu, nastavljaju s radom grupe i u jesen 1995. počinju snimati u studiju. Dana 17. siječnja 1996. Album je u prodaji, a put do publike prvo je našla pjesma "Ne govori više", kao i pjesma Dražena Ričla, koja ranije nije snimljena "Sanjam te" . U obradi blagdanskog klasika "Bijeli Božić" gostuje Saša Lošić, koji će im se pridružiti na turneji. Iako originalnu verziju "Vraćam se tebi, seko" pjevaju Žera i Mladen Vojičić Tifa, na izričit zahtjev diskografske kuće, na albumu gostuje Alen Vitasović. Mnogo godina kasnije, originalna verzija s Tifom pojavit će se na internetu. Album nastavlja tradiciju ljubavnih balada pjesmama "Kad će mi doć'" i "Sad je srce stijena", a snima i obradu Emira Bašića, pjesmu "Deni" koja je bila najpopularnija u izvedbi grupe COD.

Uzvratna turneja počet će koncertom u velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 14. prosinca 1996. na kojem su kao gitaristi svirali Nikša Bratoš i Igor Ivanović, koga će u drugom dijelu turneje zamijeniti Saša Zalepugin. Deset godina od svog prvog albuma obilježit će još jednim koncertom u Domu sportova, 4. prosinca iste godine, a dio audio zapisa bit će objavljen na disku pet godina kasnije. Turneja će trajati do sredine 1997. godine. godine.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

  1. Ne govori više (Fazlić)
  2. Kad ćeš mi doć' (Fazlić)
  3. Sanjam te (Richl-Žerić)
  4. Vraćam se tebi, seko (Fazlić)
  5. Stari moj (Lošić)
  6. Sad je srce stijena (Fazlić)
  7. Iza prozora (Lošić)
  8. Deni (Bajramović-Kovačević)
  9. Sjećanja (Lošić)
  10. Kao da sanjam (Šetka-Popov)
  11. Radio (Preradović-Buljubašić)
  12. Mahala (Fazlić)
  13. Bijeli Božić (Berlin)

Izvođači[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]