Wikipedija:Kafić/Arhiv 2017 5

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


Alatna traka[uredi kôd]

Ako kome fale alati, privremeni odgovor potražiti pri dnu Kafića, odjel za tehniku i gubljenje vremena. SpeedyGonsales 00:24, 8. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Čemu zaboga ovakvi komentari? Svi pokušavamo pomoći koliko god možemo, i jedini nam je cilj razriješiti situaciju. Ako već ne želite ili ne možete pomoći, zašto se osjećate pozvani pisati ovakve detrimentalne komentare, zaista Vam ne priliče. --Ivi104 (razgovor) 00:38, 8. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]
Nije komentar nego uputstvo onima kojia se to desilo. --Zeljko (razgovor) 00:54, 8. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Izabrani članak[uredi kôd]

Prijedlog za Izabrani članak u 19. tjednu nije prošao [1]. Tražio sam unazad članke sve do 1. tjedna 2016. godine članke koji nisu prošli za Izabrani, premda su imali isti broj glasova kao pobjednički (svi takvi došli su kao Izabrani poslije) ili su imali manje od Izabranog, a dobili su mnogo glasova. U 48. tjednu [2] to je bio članak Emilij Laszowski. Predlažem da to bude Izabrani članak za 19. tjedan 2017.
Slažete li se, kolege? Kubura (razgovor) 06:01, 8. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Na taj način se ne dolazi do odgovarajućega rezultata. Naime, ne postoji status drugoizabranoga Izabranoga članka. Članak Emilij Laszowski treba biti izabran u tjednu kad je 1. travnja 2018. i/ili 28. studenoga 2019. godine, kad bi ujedno bio i prigodni. Ima u povijesti biranja izabranih članaka prilično puno slučaja kad članak nije bio izabran, te se onda u tom tjednu na Glavnoj stranici postavlja sljedeći izabrani članak, a ne neki drugoplasirani.
Predlažem da se izabere jedan od članaka koji su prethodno bili izabrani, te da se takav članak prikaže po drugi puta. Naime, imamo slučaj s člankom Staroslavenski jezik koji je bio na Glavnoj stranici i dulje od planiranoga, tj. od 19. travnja 2017. u 00:18:04‎ (SEV) do 1. svibnja 2017. u 00:48:05 (SEV). To znači da članak izabran u 19. tjednu može biti na Glavnoj stranici i u 20. tjednu bez ikakvih problema. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 6,38; 8. svibnja 2017. (SEV)

Onda rješavaj sâm. Ništa nije zaključano. Ispuni sve potrebne stranice.
Smatram da nije u redu dva puta isti članak za Izabrani, jer nije bilo jednom da je Izabrani postajao s dva i pol glasa, a bilo je članaka s mnogo više glasova pa nisu postali Izabrani.
Par je tjedana problem neriješenog članka stajao i nitko nije izašao s prijedlogom kako ovo rasplesti.
Sad kad se situacija dogodila (prazni prostor na Glavnoj i crvena poveznica) i kad je netko predložio neki drugi članak za Izabrani, sad se netko javio s drugom zamišlju. Gdje je dosad bio? Kubura (razgovor) 06:41, 8. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Ispada da su se članci pomaknuli za jedan tjedan radi Wikipedija:Kafić/Arhiv 2017 2#Izabrani članak. O tom sam napisao komentar: posebno:diff/4859497. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 6,52; 8. svibnja 2017. (SEV)

UNESCO Challenge[uredi kôd]

U tijeku je wiki projekt "UNESCO Challenge" [[3]] - pisanje članaka o UNESCO Svjetskoj baštini. Koliko sam primijetio iz hrvatske wikipedije nitko ne sudjeluje pa bi bilo lijepo da bar netko sudjeluje makar s jednim člankom. Imamo jako puno članaka o UNESCO Svjetskoj baštini, ali ostalo je još nešto članaka za napisati. Ovaj projekt je uključen i u wiki projekt Wikipedija:CEE Proljeće 2017. pa druge wikipedije iz Srednje i Istočne Europe pišu članke o hrvatskoj UNESCO baštini.--Fraxinus (razgovor) 22:23, 10. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Hi, you are invited to participate in the discussion on the proposal to make a banner through m: centralnotice to inform more people around the world about what the Turkish government has done about Wikipedia, ie all the language versions of Wikipedia are You are obscured, so in Turkey it is impossible to view the * .wikipedia.org site. To hope that the Turkish government will remove the block, it is necessary to raise awareness of this fact around the world because it is important to succeed in this mission because Wikipedia can not be seen in Turkey. With this message also for those interested, I invite him to sign the Wikimedian appeal.

If you have any questions or questions do not hesitate to contact me. Thanks best regards. --Samuele2002 (Talk!) 22:33, 23. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]

Wiki voli Zemlju (Wiki Loves Earth)[uredi kôd]

Zajednički poslužitelj (Wikimedia Commons) u lipnju organizira projekt Wiki voli Zemlju (Wiki Loves Earth). Radi se o tome da se prebace (uplodiraju) fotografije zaštićenih prirodnih ljepota Hrvatske i drugih zemalja koje su u projektu. Pozivam sve na sudjelovanje. Radi se o fotografijama uslikanim u nacionalnim parkovima, parkovima prirode, botaničkim vrtovima, park šumama, ili u bilo kojem zaštićenom prirodnom području. To su npr. fotografije uslikane na Plitvicama, u Maksimiru, na Medvednici, na Kornatima, Brijunima, na Velebitu, Kopačkom ritu, Botaničkom vrtu u Zagrebu itd. Fotografije mogu biti i od prije, bitno je da ih niste do sada prebacili na Commons, da su vaše ili imate dopuštenje autora.

Žiri će u srpnju izabrati tri najbolje fotografije. Vjerojatno će najbolja fotografija iz svake zemlje biti na zajedničkom posteru projekta kao i lani. Tko želi biti u žiriju za izbor najboljih fotografija, neka se slobodno javi. Ako netko ima ideju kako nagraditi tri najbolje fotografije ili kako doći do sponzora, slobodno se javite.

Bilo bi odlično kada bi stupili u kontakt s hrvatskim nacionalnim parkovima, parkovima prirode, udrugama koje brinu o zaštićenoj prirodi i njih uključili u projekt. Ovaj projekt promiče hrvatske prirodne ljepote, ekološku osviještenost i bioraznolikost.

--Fraxinus (razgovor) 22:31, 31. svibnja 2017. (CEST)[odgovori]



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!