Winnie the Pooh: Krv i med 2

Izvor: Wikipedija
Winnie the Pooh: Krv i med 2
Naslov izvornika
Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2
RedateljRhys Frake-Waterfield
ProducentScott Jeffrey
Rhys Frake-Waterfield
ScenaristMatt Leslie
Glavne ulogeScott Chambers
Tallulah Evans
Ryan Oliva
Teresa Banham
Peter DeSouza-Feighoney
Alec Newman
Simon Callow
GlazbaAndrew Scott Bell
SnimateljVince Knight
MontažaDan Allen
Rhys Frake-Waterfield
StudioJagged Edge Productions
DistributerITN Distribution
Godina izdanja26. ožujka 2024.
6. lipnja 2024.
Trajanje94 min
Država Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Žanrhoror
Proračun680 922 USD
Prethodni
Sljedeći
Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3
Mrežno sjedište
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Winnie the Pooh: Krv i med 2 (eng. Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2) je britanski nezavisni slasher film iz 2024. godine koji je režirao, producirao, uredio Rhys Frake-Waterfield.

Film je nastavak Winnie the Pooh: Krv i med, u režiji samog Frake-Waterfielda iz 2023. godine. Ovo je ujedno i drugi film u svemiru The Twisted Childhood Universe (TCU).

Radnja[uredi | uredi kôd]

Nakon što je preživio masakr koji su izveli Winnie Pooh i Praščić, Christopher Robin se vraća u svoj rodni grad Ashdown tražeći pomoć. Međutim, smatra se odgovornim za smrti koje su se dogodile. Film temeljen na tim ubojstvima dodatno narušava njegov ugled.

Christopher se suočava s noćnim morama i traumama iz djetinjstva, uključujući nestanak svog brata blizanca Billyja. U međuvremenu, Pooh, Praščić, Tigar i Sovac skrivaju se u Šumi Sto Jutara i nastavljaju s nasiljem, što dovodi do Sovčevog prijedloga da napadnu Ashdown.

Christopher otkriva da su djeca oteta i pretvorena u hibride polu-životinja polu-ljudi zbog eksperimenata s genima životinja. Saznaje da je njegov brat Billy bio jedna od žrtava i da je oživljen kao Pooh. Nakon što Pooh i ostale životinje krenu u pohod na Ashdown, Christopher se bori da spasi svoju obitelj i grad.

Na kraju, Christopher je prisiljen ubiti Pooha kako bi spasio svoju sestru i djevojku. Dokazi o nasilju koje su životinje počinile pomažu da se Christopher oslobodi optužbi. Owl preživi i obećava da će pronaći način da oživi Pooha, Tigera i Pigleta uz pomoć starih prijatelja.

Glumačka postava[uredi | uredi kôd]

Osim njih, Nikolai Leon, Craig David Dowsett i Chris Cordell pojavljuju se kao Christopher Robin, Winnie Pooh i Praščić, odnosno u arhivskim snimkama iz prvog filma. Cameo nastupi Bambija, Petra Pana i Pinokija kao crteži zadirkuju svoje nadolazeće pojedinačne filmove na kraju odjavne špice.

Produkcija[uredi | uredi kôd]

Frake-Waterfield je 1. lipnja 2022. u intervjuu za web stranicu Dread Central objavio svoj interes za stvaranje nastavka i njegovo "luđe i ekstremnije",[1] nakon čega je između 8. i 11. rujna 2023., mjeseca u kojem je snimanje završilo, objavljivanjem slika Sovca i Tigra, odsutnih u prvom filmu.[2][3] Početkom studenoga objavljena je prva slika Pooha, čiji je izgled u potpunosti rekonfiguriran u usporedbi s prvim filmom kako bi bio realističniji i zastrašujući: maska i šminka za nastavak koštali su više od dvadeset tisuća dolara, u usporedbi sa 770 dolara kostima prvog filma.[4] Također, kako je otkriveno u najavi, zli likovi imaju više dijaloga nego u prethodnom igranom filmu (Tigar i Sovac još nisu bili tamo).

Distribucija[uredi | uredi kôd]

Winnie the Pooh: Krv i med 2 premijerno je prikazan u kinu Prince Charles na trgu Leicester u Londonu 18. ožujka 2024. Fathom Events ga je teatralno objavio u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu 26. ožujka 2024. U Hrvatskoj film će biti objavljen u kinima 6. lipnja 2024.

Budućnost[uredi | uredi kôd]

Nastavak[uredi | uredi kôd]

Dana 28. ožujka 2024., dva dana nakon objavljivanja filma u kinima, objavljeno je da se razvija treći film.[5]

Podijeljeni svemir i ostali projekti[uredi | uredi kôd]

U studenom 2022. najavljena su još dva horor filma: Bambi: The Reckoning i Peter Pan's Neverland Nightmare temeljena na romanima Bambi, i Petar Pan.[6] U veljači 2023. godine Frake-Waterfield je objavio da se različiti projekti odvijaju u svemiru Twisted Childhood Universe, dijeleći kontinuitet kao franšiza. Redatelj je nadalje izjavio da Jagged Edge Productions namjerava na kraju imati crossovere sa svim likovima.[7] U siječnju 2024. u sklopu TCU-a najavljen je treći film Pinocchio: Unstrung, temeljen na romanu Pinokijeve avanture.[8] Pinocchio: Unstrung je spomenut na kraju Winnie-the-Pooh: Krv i med 2; Dok su ostale ideje za prošireni svemir i buduće projekte prikazane kroz crteži tijekom završne špice.[9]

Ožujka 2024. otkriven je prvi crossover film franšize pod nazivom Poohniverse: Monsters Assemble, a Scott Chambers potvrdio je da ponavlja svoju ulogu Christophera Robina, kao i Roxanne McKee koja se vraća kao Xana iz filma Bambi: The Reckoning, zajedno s dodatnim horor iteracijama bajkovitih likova kao što su Trnoružica, Zvončica i Ludi Klobučar.[10]

Frake-Waterfield također je izrazio interes za snimanje filmova o Thoru, nordijskom bogu groma,[11] kao i franšize zaštićenim autorskim pravima kao što su Teletubbiesi, Nindža kornjače i Super Cure.[12][13]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' Director Reveals One of Its Nastiest Kill Scenes [Exclusive Interview]. Dread Central (engleski). 1. lipnja 2022. Pristupljeno 2. svibnja 2024.
  2. 'Winnie the Pooh: Blood and Honey 2' – First Images from Slasher Sequel Bring That Yellow Bastard Back to Life. Bloody Disgusting! (engleski). 8. rujna 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 8. rujna 2023. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  3. Exclusive: Winnie the Pooh: Blood and Honey 2's First Look at Tigger Revealed. IGN (engleski). 11. rujna 2023. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  4. AFM: 'Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2' Duo Unveils First Terrifying Close-Up of New-Look Bear (Exclusive). The Hollywood Reporter (engleski). 3. studenoga 2023. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  5. 'Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 3' Confirmed (EXCLUSIVE). Variety. 28. ožujka 2024. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  6. 'Winnie the Pooh: Krv i med' je prvi dio filmskog svijeta uz Bambi i Petar Pan horor filmove. kinofilm.hr. 12. veljače 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 12. studenoga 2023. Pristupljeno 12. studenoga 2023.
  7. 'Winnie-the-Pooh: Blood and Honey' Director Plans to Create Low-Budget "Twisted" Childhood Horror Universe With Bambi, Peter Pan and More. The Hollywood Reporter (engleski). 8. veljače 2023. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  8. Public Domain Horror Universe Expanding With 'Pinocchio: Unstrung' [Exclusive First Look]. Bloody Disgusting! (engleski). 17. siječnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 17. siječnja 2024. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  9. Winnie the Pooh: Blood and Honey Team Unveils First Look at Pinocchio Horror Film. CBR (engleski). 17. siječnja 2024. Inačica izvorne stranice arhivirana 19. siječnja 2024. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  10. Welcome to the 'Poohniverse': 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' Team to Unite Pooh, Bambi, Tinkerbell and More in Low-Budget Horror Crossover (EXCLUSIVE). Variety (engleski). 18. ožujka 2024. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  11. Winnie the Pooh: Blood and Honey Director Teases Horror Versions of Peter Pan, Thor. Comic Book (engleski). 1. rujna 2022. Pristupljeno 3. svibnja 2024.
  12. Blood & Honey Director Wants To Make TMNT & Teletubbies Horror Movies. screenrant.com. 18. veljače 2023. Pristupljeno 12. studenoga 2023.
  13. 'Blood and Honey' Creators Reveal Idea for Powerpuff Girls Horror Movie (Exclusive). paudal.com. 17. veljače 2023. Inačica izvorne stranice arhivirana 7. studenoga 2023. Pristupljeno 12. studenoga 2023.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]