Zavičajni radio Breške

Izvor: Wikipedija
Zavičajni radio Breške
Razina lokalna
Frekvencija 92,4 MHz
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 27. prosinca 2013.
Vlasnik Udruga Društvo Breščana, Breške do br 96, Tuzla[1]
Sjedište Breške, BiH
Adresa Dom kulture, Breške
Streaming Uživo
Facebook

Zavičajni radio Breške je radio postaja iz Brežaka na hrvatskom jeziku. Emitira na frekvenciji od 92,4 MHz iz Doma kulture u Breškama[2] i na internetu.

Proradio je na 5. obljetnicu postojanja Udruge "Društvo Breščana", 27. prosinca 2013. godine. Prvi cilj Udruge Društva Breščana bio je stvoriti radio, a poslije da radio za stalno opstane. Zahvaljujući Zavičajnom radio Breške glas zavičaja širi se preko web stranice Društva Breščana diljem svijeta te lokalno preko frekvencije 92,4 MHz. Na postaji nema stalnih zaposlenika, nego svi koji rade su volonteri. Tako će ostati zabilježeno u povijesti Brežaka, župe Breške, Grada Tuzle, Tuzlanske županije i cijele BiH da i jedno selo, mjesto, župa kao što su Breške ima radijsku postaju.[3]

Zavičajni radio Breške nastavlja misiju tuzlanskog radija na hrvatskom jeziku Radija Soli, koji je zbog financijskih i pravnih problema prestao emitirati program 2011. godine. Misiju Radija Soli nastavlja Zavičajni radio Breške zahvaljujući članovima udruge Društvo Breščana.[4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Društvo Breščana Radio uživo (pristupljeno 4. rujna 2017.)
  2. (eng.) FMscan Zavičajni radio Breške (pristupljeno 23. svibnja 2017.)
  3. (boš.) Tuzlarije - vijesti Obilježena 6. godišnjica Društva Breščana - Od male udruge do prepoznatljivog brenda, 28. prosinca 2014. u 15:30. (pristupljeno 23. svibnja 2017.)
  4. HercegBosna - Portal Hrvata Bosne i Hercegovine Gloria Lujanović/Dnevnik.ba: Je li Tuzla uistinu multikulturalna i tolerantna ili je riječ o velikoj podvali?, 1. lipnja 2016. (pristupljeno 18. svibnja 2017.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]