Šoto Tanemura

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Shoto Tanemura (Tanemura Shoto, 種村匠刀), čija su imena u borilačkim vještinama "Bikokouryu, 秘黒龍" (tajni crni zmaj) i "Kogyoku, 光玉" (sjajna kugla), rođen je 1947. godine u Matsubushi gradu u Saitama oblasti u Japanu[1]. Diplomirao je pravo na Sveučilištu Hosei nakon čega je postao policijski službenik, kasnije kao instruktor na akademiji Tokyo Metropolitan Police.

Trenirao je Ninpo, i ostale borilačke vještine od devete godine i trenutno je "Soshi", "Soke" (Velemajstor) ne samo Genbukan Ninpo, već i raznih Ryu-Ha (Borilačkih tradicija).

Trenutno podučava Ninpo, Jujutsu i Kobudo Ryu-Ha kao 'umjetnost borilačkih vještina'. Njegove organizacije: Genbukan World Ninpo Bugei Federation, Kokusai Jujutsu Renmei, Japan Kobudo/Koryu World Federation i Amatsu Tatara World Federation imaju svoje sjedište u njegovom domu gdje posjeduje poziciju Kancho (Poglavar federacija). Genbukan sa svojim podfederacijama je internacionalan u opsegu djelovanja sa produžnicama na američkom, europskom i azijskom kontinentu.


Službena zvanja[uredi VE | uredi]

  • Genbukan World Ninpo Bugei Federation, Predsjednik
  • Kokusai Jujutsu Renmei/Federation, Predsjednik
  • Nihon Kobudo World Federation, Predsjednik


Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]