Žena sa slomljenim nosom

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Žena sa slomljenim nosom
Naslov izvornika Жена са сломљеним носем
Redatelj Srđan Koljević
Producent Srdan Golubović
Igor Kecman
Jelena Mitrović
Aleksander Ris
Scenarist Srđan Koljević
Glavne uloge Nebojša Glogovac
Nada Šargin
Anica Dobra
Branka Katić
Glazba Mario Šnajder
Montaža Marko Glušac
Scenografija Zorana Petrov
Lana Škundrić
Godina izdanja 2010.
Trajanje 100 minuta
Država Flag of Serbia.svg Srbija
Jezik srpski
Žanr drama, komedija
IMDB Logo 2016.svg Profil na IMDb-u
Applications-multimedia.svg Portal o filmu

Žena sa slomljenim nosom[1] (srp. Жена са сломљеним носем) je srpski film iz 2010. godine. Režirao ga je Srđan Koljević, koji je napisao i scenarij.

Nagrade[uredi VE | uredi]

  • Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Cinema city u Novom Sadu 10. lipnja 2010. godine, na kome je i pobijedio kao najbolji film u selekciji Nacionalna klasa, Srđan Koljević je dobio nagradu za najbolji scenarij, a Nebojša Glogovac za najbolju mušku ulogu.
  • Film je osvojio i prestižnu nagradu za najbolji film "Zlatno Oko", na festivalu u Zurichu 2010. (Švicarska), kao i nagradu publike mladih na Festivalu Mediteranskog filma u Montpellieru (Francuska).
  • 2011. film je osvojio Grand Prix na Festivalu europskog filma u Lecceu (Italija) (Zlatna maslina za najbolji film), kao i nagradu publike na istom festivalu. Na Festivalu Europskog Filma FESTROIA u Portugalu, Nebojša Glogovac je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu (Srebreni delfin). Film je ukupno dobio 14 međunarodnih i domaćih nagrada.
  • Na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, Branka Katić je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a Nebojša Glogovac festivalski Grand Prix za najbolje glumačko ostvarenje.

Izvori[uredi VE | uredi]