Žena sa slomljenim nosom

Izvor: Wikipedija
Žena sa slomljenim nosom
Naslov izvornika
Жена са сломљеним носем
RedateljSrđan Koljević
ProducentSrdan Golubović
Igor Kecman
Jelena Mitrović
Aleksander Ris
ScenaristSrđan Koljević
Glavne ulogeNebojša Glogovac
Nada Šargin
Anica Dobra
Branka Katić
GlazbaMario Šnajder
MontažaMarko Glušac
ScenografijaZorana Petrov
Lana Škundrić
Godina izdanja2010.
Trajanje100 minuta
Država Srbija
Jeziksrpski
Žanrdrama, komedija
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Žena sa slomljenim nosom[1] (srp. Жена са сломљеним носем) je srpski film iz 2010. godine. Režirao ga je Srđan Koljević, koji je napisao i scenarij.

Nagrade[uredi | uredi kôd]

  • Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Cinema city u Novom Sadu 10. lipnja 2010. godine, na kome je i pobijedio kao najbolji film u selekciji Nacionalna klasa, Srđan Koljević je dobio nagradu za najbolji scenarij, a Nebojša Glogovac za najbolju mušku ulogu.
  • Film je osvojio i prestižnu nagradu za najbolji film "Zlatno Oko", na festivalu u Zurichu 2010. (Švicarska), kao i nagradu publike mladih na Festivalu Mediteranskog filma u Montpellieru (Francuska).
  • 2011. film je osvojio Grand Prix na Festivalu europskog filma u Lecceu (Italija) (Zlatna maslina za najbolji film), kao i nagradu publike na istom festivalu. Na Festivalu Europskog Filma FESTROIA u Portugalu, Nebojša Glogovac je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu (Srebreni delfin). Film je ukupno dobio 14 međunarodnih i domaćih nagrada.
  • Na festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, Branka Katić je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu, a Nebojša Glogovac festivalski Grand Prix za najbolje glumačko ostvarenje.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. 'Čarobno srebro' i 'Žena sa slomljenim nosom' u EUROPI. Inačica izvorne stranice arhivirana 10. kolovoza 2014. Pristupljeno 20. ožujka 2012.