AK Buzet Autosport

Izvor: Wikipedija
Disambig.svg Za druga značenja, pogledajte AK Buzet.

Auto klub Buzet Autosport, hrvatski automobilistički klub iz Buzeta. Sjedište je u II. Istarske brigade 1/2. Organizira natjecanje Formula driver.[1] Uspješni članovi iz kluba su Igor Bogović, Alen Prodan, Sanjin Prodan, Vjekoslav Čičko, Marin Nežić, Patrik Vivoda, Romeo Vivoda, Manuel Merlić, Romina Bressan, Loris Krbavac, Marin Krajcar, Dragan Sergo, Robert Slavić, Mladen Sergo i dr.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Osnovali su ga mladi članovi Skok Racinga, sa željom da stvore novi klub, koji su odlučili svoju novu karijeru nastaviti u svom gradu te su 2003. godine osnovali svoj auto klub i nazvali ga po svom gradu Buzet Autosport. Od prvog dana bilo je pedesetak članova - vozača, sudaca i ljubitelja autošporta. Prvi je predsjednik bio Fabio Sinčić, buzetski poduzetnik koji je mnogo pridonio klubu i vozačima. Klub je odmah ostvario iznimno dobre rezultate na utrkama prvenstva Hrvatske. Također je već prvih godina klub organizirao lokalne utrke, imajući u srednjoročnom cilju organizirati prepoznatljiva prvenstva regije Zapad u autoslalomu i autocrossu. To su uspjeli. Nazvali su ih prerano preminulim članovima: Memorijal Mladen Žulić i Memorijal Moreno Komar. AK Buzet Autosport osvojio je klupskog prvaka, državnih prvaka i Zlatni volan i izvrsne rezultate u svim disciplinama auto utrka.[2] 2015. i 2016. godine pobijedili su u ukupnom poretku ekipnog prvenstva Hrvatske.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Klubovi članovi HAKS-aInačica izvorne stranice arhivirana 9. studenoga 2019. (pristupljeno 9. studenoga 2019.)
  2. Facebook AK Buzet Autosport (pristupljeno 9. studenoga 2019.)
  3. Racing.hrInačica izvorne stranice arhivirana 9. studenoga 2019. Iva Damarija: KRONOMETAR Vjekoslavu Čičku pobjeda na Grobniku i prvenstvo 2. studenoga 2016. (pristupljeno 10. studenoga 2019.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]