ALF

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
ALF
Gordon Shumway
Format sarkastična humorna serija
Glumci Paul Fusco
Jezik engleski
Produkcija
Trajanje epizode 25 minuta
Prikazivanje
U Hrvatskoj HRT 1986 - 1990

RTL Kockica 2015 -

Gordon Shumway ili poznatiji pod nadimkom ALF je izvanzemaljac s planeta Melmac.

ALF je glavni lik u seriji ALF koja se emitirala od 1986. do 1990.,te s jednom posebnom epizodom emitiranom 2004. Ponovno se počela emitirati od 2015.

Serijom prevladava sarkastičnim humorom ALF-a u suživotu s obitelji Tanner. Pošto je izvanzemaljac, cijelo vrijeme je u kući, pa radi mnogo štete obitelji, ali oni ga svejedno vole.

Gordon je visok 104 centimetara, a omiljeno jelo su mu mačke. Ima neizmjeran smisao za humor i voli puno jesti. Serija je bila jako popularana svugdje u svijetu, a ALF je označen kao najpoznatiji izvanzemaljac u serijama. Nekoliko puta je lik bio gost u Tonight Show. I danas serija proživljava reprize u mnogim državama.

Produkcija[uredi VE | uredi]

Glavni producenti Paul Fusco i Tom Patchett nisu htjeli otkrivati nikome kako Alf funkcionira. To je bilo zato, jer je cijeli lik bio pokretan od strane lutkara. Sam set je bio stvoren na visokoj platformi s mnogo vrata u podu, tako da bi lutkari mogli pokretati Alfa. Ono što je najviše frustriralo sve je, da su neke scene morale biti snimane u roku od nekoliko zato što producenti nisu htjeli da se vide lutkari koji pokreću Alfa. Nekoliko puta, primjerice na glavnoj sceni predstavljanja glumaca je u kostim Alfa bio obučen patuljak Michu Mezsaros.

Zanimljivosti[uredi VE | uredi]

  • Alfov glas davao je producent Paul Fusco. Njega se može vidjeti u epizodi u 4 sezoni, kada vodi emisiju Crime Stoppers.
  • Alf ima 8 želudaca.
  • Nije poznato ima li Alf srce. Ako ga ima nalazi se blizu desnog uha.
  • Alf može pričati engleski i španjolski.