ALF

Izvor: Wikipedija
ALF
Naslov izvornika
Gordon Shumway
Formatsarkastična humorna serija
GlumciPaul Fusco
Jezikengleski
Produkcija
Trajanje epizode25 minuta
Prikazivanje
U HrvatskojHRT 1986 - 1990 RTL Kockica 2015 -

Gordon Shumway ili poznatiji pod nadimkom ALF je izvanzemaljac s planeta Melmac.

ALF je glavni lik u seriji ALF koja se emitirala od 1986. do 1990.,te s jednom posebnom epizodom emitiranom 2004.

Serija prevladava sarkastičnim humorom ALF-a u suživotu s obitelji Tanner. Pošto je izvanzemaljac, cijelo vrijeme je u kući, pa radi mnogo štete obitelji, ali oni ga svejedno vole.

Gordon je visok 104 centimetra, a omiljeno jelo su mu mačke. Ima neizmjeran smisao za humor i voli puno jesti. Serija je bila jako popularna svugdje u svijetu, a ALF je označen kao najpoznatiji izvanzemaljac u serijama. Nekoliko puta je lik bio gost u Tonight Showu. Danas se serija reprizira u mnogim državama.

Produkcija[uredi | uredi kôd]

Glavni producenti Paul Fusco i Tom Patchett nisu htjeli otkrivati nikome kako Alf funkcionira. Cijeli lik su pokretali lutkari. Sam set je bio načinjen na visokoj platformi s mnogo vrata u podu, kako bi lutkari mogli pokretati Alfa. Ono što je najviše frustriralo sve je, da su neke scene morale biti snimane u roku od nekoliko dana zato što producenti nisu htjeli da se vide lutkari koji pokreću Alfa. Nekoliko puta, primjerice na glavnoj sceni predstavljanja glumaca u kostim Alfa bio je obučen patuljak Michu Mezsaros.

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

  • Alfov glas davao je producent Paul Fusco. Njega se može vidjeti u epizodi u 4 sezoni, kada vodi emisiju Crime Stoppers.
  • Alf ima 8 želudaca.
  • Nije poznato ima li Alf srce. Ako ga ima nalazi se blizu desnog uha.
  • Alf govori engleski i španjolski jezik.