Adam Savage

Izvor: Wikipedija
Adam Savage

Adam John Savage (New York, 15. srpnja 1967.) bivši je američki suvoditelj programa "MythBusters" na Discovery Channelu.

Rani život[uredi | uredi kôd]

Rođen u New York Cityju, Savage je odrastao u Westchester Countyju u New Yorku. Sin slikara, animatora i režisera, Adam je davao glas u crtićima koje je njegov otac radio za Ulicu Sezam. Glumio je Mr. Whippleovog pomoćnika "Jimmyja" u reklami za "Charmin" papirnate ubruse i utopljenika u spotu Billyja Joela za pjesmu "You're Only Human (Second Wind)".

Karijera[uredi | uredi kôd]

Tijekom života bio je animator, grafički dizajner, tesar, televizijski voditelj, scenograf, dizajner igračaka, a mnoge njegove skulpture bile su na izložbama diljem Amerike. Imao je dvije uloge u filmu, prvu u "Ever Since the World Ended"[1] kao pomoćni inženjer i drugu u filmu "The Darwin Awards"[2] gdje je glumio vlasnika trgovine vojnog viška (zajedno sa suvoditeljem MythBusters showa Jamiejem Hynemanom) koji je prodao čovjeku mlazni motor za njegov kamionet.

Imao je cameo nastup u seriji CSI: Crime Scene Investigation u epizodi "The Theory of Everything" emitiranoj 1. svibnja 2008. skupa s Jamiejem Hynemanom.

MythBusters[uredi | uredi kôd]

U MythBusters showu, Adam je poznat po blesavom i dječjem ponašanju i ponekad zbog izvođenja nerazboritih stvari zbog nasmijavanja. On je komična protuteža "ozbiljnom" suvoditelju Jamieju Hynemanu.

Njegova najpoznatija izjava u showu pojavljuje se na početku većine epizoda: "Odbacujem tvoju stvarnost i mijenjam je svojom!" ("I reject your reality and substitute my own!"). Izjava iz filma "The Dungeon Master" popularizirana je u desetoj redovnoj epizodi showa, gdje su on i Jamie testirali mit o trganju osovine iz automobila, na način viđen u filmu "Američki grafiti". Upotrijebio je tu izjavu nakon testiranja mita (značajno je umanjio mogućnost onoga što bi se moglo dogoditi i poslije je pokušao promijeniti izjavu, što mu nije uspjelo). U kasnijim epizodama ponekad nosi majicu na kojoj se nalazi spomenuta izjava. Također često nosi i majice s natpisom "Sam radim svoje stuntove" ("I do all my own stunts") i "Nedostaje li mi obrva?" ("Am I missing an Eyebrow?"), što je aluzija na incident u showu, kada mu je zbog eksplozije spaljena obrva i dio kose. Taj incident se također koristi na početku nekih epizoda.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]