Antena Zagreb

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Antena Zagreb
Infookvir radijska postaja
Razina Grad Zagreb i Zagrebačka županija
Frekvencija 89,7 MHz [1]
Snaga 4,68 kW (Sljeme)
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 14. svibnja 2008.
Prijašnja imena Obiteljski radio
Vlasnik Antena radio d.o.o. 100%
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Adresa Avenija Većeslava Holjevca 29
10 020 Zagreb
Slogan Najbolji glazbeni mix
Službena stranica http://www.antenazagreb.hr

Antena Zagreb je radio koji emitira program na frekvenciji 89,7 MHz na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije od 14. svibnja 2008. godine. Radio je sljedbenik Obiteljskog radija, nastao nakon temeljite promjene programske sheme tog radija. Program je kreiran uz pomoć jednog od najopširnijih istraživanja koje je obuhvatilo više od 5000 građana grada Zagreba koji su u istraživanju izrekli svoje mišljenje o tome kakav program žele slušati.

Poslovna zgrada gdje se nalazi Antena Zagreb.

Program[uredi | uredi kôd]

Antena Zagreb svoj program kreirala je na način na koji to radi većina modernih, europskih radio postaja. Program je prema tome utemeljen na mnogo urbane, pop i rock glazbe. Radio emitira mnogo glazbe bez prekida, najbolje glazbene mikseve, kratke vijesti i servisne informacije, zabavne stalne rubrike (kao što je "Milivoj Lulek") te različite nagrade igre.

Radio emitira vijesti svakih pola sata. Na svaki puni sat u programu su vijesti iz zemlje i svijeta, dok su na svakih pola sata u programu lokalne vijesti s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Svakim radnim danom u 17 sati na programu je središnja informativna emisija "Antena 60 minuta", uređena u obliku magazina. Emisija "Jutarnji show Antene Zagreb" emitira se svakim radnim danom ujutro od 6 do 9 sati, a njezini su voditelji Barbara Kolar i Ivan Vukušić.

Radio "Antena Zagreb" programski je orijentiran na slušateljstvo u dobnom rasponu od 25 do 44 godine, a emitira se preko RTV tornja na Sljemenu na 89,7 MHz.

Jutrarnji show

Tamara Loos i Sasa Buneta

Prijepodne s Barbarom Kolar

Poslijepodne sa Sašom Lozarom

Vecer na Anteni

Vikend uz Zlatu Mück

         Mirnu Savić

Vikend Antene Zagreb uz Rabije Gashi

Slušanost[uredi | uredi kôd]

Hrvatski internetski portal Net.hr je sredinom srpnja 2008. objavio članak posvećen trendu povećanja slušanosti radija Antena Zagreb [2]. U članku se navodi kako je, prema istraživanju agencije Mediametar, radio Antena Zagreb u lipnju bio najslušaniji na području Zagreba i Zagrebačke županije. U istom članku je također objavljeno kako je prema istraživanju agencije Media Puls, Antena Zagreb treći najslušaniji radio u Hrvatskoj. Prema tom je istraživanju, kako navodi dotični internetski portal, najslušaniji radio na području Zagrebačke županije.

Internetski programi[uredi | uredi kôd]

Antena Zagreb pored regularnog FM emitiranja kojeg ujedno emitira i preko interneta, emitira još četiri zasebna radijska kanala koji emitiraju isključivo glazbu pojedinog žanra:

  • Antena Zagreb Rock - emitira rock hitove
  • Antena Dance - emitira dance hitove
  • Antena Hit - emitira opće hitove
  • Antena Zagreb Love - emitira ljubavne hitove

Zanimljivosti[uredi | uredi kôd]

Antena Zagreb pokrenula je 2010. godine veliku akciju "Stop maltretiranju - za djetinjstvo bez ožiljaka". Tom se akcijom želi ukazati na porast nasilja među mladima. Akciju su podržale brojne osobe: Gibonni, Tony Cetinski, hokejaši Medveščaka, nogometaši Dinama itd. Svoju potporu akciji Antene Zagreb dao je i planetarno popularni pjevač Sting. U sklopu akcije Antena Zagreb proglasila je i 10. studenog "Danom bez maltretiranja", a nadaju se da će taj datum postati tradicionalan.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]