Balcano

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Stjepan Vujnović umjetničkog imena Balcano (Osijek, 1993.), hrvatski pjevač.

Životopis[uredi VE | uredi]

Rođen je u Osijeku 1993 godine. Od malena Stjepan je pokazivao veliki interes za glazbom. Bio je pobjednik nekoliko mladih pjevačkih natjecanja još kao dječak. Godine 2015. izdaje prvu pjesmu, duet sa Antom Matkovićem Bekom pod nazivom "Gore Klubovi".

Pjesmu je uradio Kenan Fejzić Ćina, poznati bosanski producent i autor. Samo godinu dana poslje,izdaje nova 2 dueta pod nazivima "Vrela Noć" i "Prada i Cavalli". Vrela Noć, duet je sa poznatim crnogorskim pjevačem Sašom Miranovićem, dok je "Prada i Cavalli" duet sa poznatim bosanskim glazbenikom DJ KRMKOM. Ove 2 pjesme odredile su put Stjepanove priče jer su obje doživjele veliki uspjeh na muzičkom nebu. Nakon tih dueta, Stjepan je snimio tri singla pod nazivima: Crna Haljina, 224, Samo neka kida.

Stjepan Vujnović Balcano rođeni je Slavonac, rodom iz prelijepog grada Osijeka. U ožujku 2019. godine službeno otvara svoj vlastiti studio pod imenom "STUDIO BALCANO". Pjesme ovoga mladog pjevača odišu velikom energijom i unikatnim stilom koji nije karakterističan za Balkan, ali istovremeno sa primjesama i elementima istoga.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]