Best buy award

Izvor: Wikipedija
Best Buy Award medalja kojom se označavaju proizvodi i usluge na tržištu koji nude najbolju vrijednost za novac - najbolji omjer kvalitete i cijene

Best Buy Award je certifikat i medalja kojom se označavaju proizvodi i usluge koji nude najveću vrijednost za novac.

Istraživanje "Best Buy Award" na kojem se temelji dodjeljivanje "Best Buy Award" nagrada i certifikata prvi je puta po posebnoj metodi "Deep Mind Awareness" sprovedeno u Hrvatskoj u siječnju 2010. godine. Zaštićenu metodu istraživanja "Best Buy Award" - DEEPMA razvila je tvrtka Axios u suradnji sa svjetskom revizorskom i savjetodavnom organizacijom PricewaterhouseCoopers.

Najčešće zbog recesije kupci traže što veću vrijednost za svoj novac. Potrošači pri konačnoj odluci o kupnji važu cijenu i kvalitetu onoga što se nudi. Taj omjer između dobre cijene i što veće kvalitete (Best Buy) potrošaču u recesijskom, ali i postrecesijkom razdoblju je najbitniji.

"Best Buy Award" nagrada olakšava izbor i usmjerava kupca na proizvode najboljeg omjera cijene i kvalitete.

Tko dobiva "Best Buy Award" titulu?[uredi | uredi kôd]

"Best Buy Award" status mogu dobiti samo oni proizvodi, odnosno one usluge na tržištu, koje su u posebnom "Best Buy Award" istraživanju, sprovedenom od strane centra za istraživanje tržišta Gfk osvojili najveći broj bodova te se plasirali na sam vrh "Best Buy Award" liste u svojoj kategoriji.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]