Bill Prady

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Translation arrow.svg
Ovaj članak ili dio članka je površno, nedovoljno ili netočno preveden s engleskog na hrvatski jezik.
Obratite pozornost na zaostatke engleskog jezika kao što su pasiv, konstrukcije rečenica, pisanje razgodaka, nadnevaka i slično.
Slobodno pomozite prevesti i ispraviti članak, vodeći računa o točnosti prijevoda te stilu i pravopisu hrvatskoga jezika. Izvornik se možda nalazi na popisu drugih jezika.


Bill Prady

Bill Prady (rođen 7. lipnja 1960) je televizijski scenarist i producent koji je radio na američkim komedijama i raznim programima, uključujući Dream On, Star Trek: Voyager, Dharma & Greg i Gilmore Girls te je sudjelovao u stvaranju Teorije Velikog praska.

Karijera[uredi VE | uredi]

On je počeo svoju karijeru u pisanju Lutki Jima Hensona. Tijekom njegova mandata u The Muppetsima, on je vizualno karikiran kao lutka "Chip". Godine 1991., Prady je bio nominiran za Emmy za pisanje posthumnog priznanja Jimu Hensonu pod naslovom ("The Muppets Slave Jima Hensona").

Trenutačno je izvršni producent i sukreator CBS sitcoma Teorija Velikog praska.

Edukacija[uredi VE | uredi]

Od jeseni 2012, Prady je honorarni član fakulteta u školi Filmske umjetnosti na Sveučilištu u Južnoj Kaliforniji. On je također povjerenik od Humanitas "New Voices" (novi glasovi) programa.