Bonbon (mobilni operater)

Izvor: Wikipedija
Bonbon
Vrsta brand
Osnivač(i) Hrvatski Telekom
Sjedište Zagreb Hrvatska
Pokriveno područje Republika Hrvatska
Djelatnost(i) Telekomunikacije, bežične usluge
Usluge (GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSPA+, DC-HSPA, LTE)
Holding tvrtka Hrvatski Telekom
Vlasnik Hrvatski Telekom
Slogan Dnevna doza optimizma
Web stranica www.bonbon.hr

Bonbon je mobilni operater u Hrvatskoj. Riječ je o mobilnom virtualnom brendu HT-a, koji koristi mrežu Hrvatskog Telekoma. Bonbon je počeo s radom 1. listopada 2010. godine. U vlasništvu je Hrvatskog Telekoma. Početni broj bonbona je 097.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Bonbon je započeo s radom 1. listopada 2010. Bonbon je mobilni virtualni operater koji koristi mrežu Hrvatskog telekoma. U listopadu 2011., bonbon je objavio da je broj korisnika mreže prešao 100.000,[1] a u siječnju 2015. objavili su da imaju više od 200.000 korisnika.

25. lipnja 2020. godine mijenjaju vizualni identitet uz slogan Bontovnici, s razlogom. Uz promjenu vizuala, krenula i nova ponuda za korisnike na bonovima i pretplati.

Usluge[uredi | uredi kôd]

Bonbon pruža telekomunikacijske usluge kao što je mobilna telefonija.

Nagrade i priznanja[uredi | uredi kôd]

Godine 2011., bonbon je bio finalist na Effie festivalu u kategoriji telekomunikacija. Agencija s kojom je bonbon surađivao bila je Digitel iz Zagreba.[2]

U 2012. je osvojio više nagrada. Na godišnjem nacionalnom oglašavačkom festivalu, IdejiX, osvojio je nagradu za predfilmska kino upozorenja 'Moron', 'Debil' i 'Kreten' u izvedbi oglašivačke agencije Fahrenheit iz Zagreba. Također je osvojio nagradu za najbolju produkciju za svoj TV uradak u izvedbi agencije Publicis Zagreb.[3] Na kreativnom festivalu Sudnji dan, predfilmska kino upozorenja 'Moron', 'Debil' i 'Kreten' osvojili su još jednu nagradu, ovaj put za najbolji copywriting.,[4] a internetske stranice bonbona našle su se na 5. mjestu u kategoriji Korporativne stranice. Stranice je dizajnirala i izradila agencija Nivas.[5]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Bonbon social neworks customer service
  2. Croatia-Effie-2011 pregled nagrađenih radova (PDF). Inačica izvorne stranice (PDF) arhivirana 26. listopada 2011. Pristupljeno 21. svibnja 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  3. Ideja X
  4. Sudnji dan. Inačica izvorne stranice arhivirana 9. siječnja 2013. Pristupljeno 21. svibnja 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  5. 2012 Vidi Awards. Inačica izvorne stranice arhivirana 16. svibnja 2013. Pristupljeno 21. svibnja 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]