Branislav Milićević

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Branislav Milićević
Pseudonim(i) Branko Kockica
Rođenje 3. travnja 1946.
Flag of Serbia.svg Zemun, Srbija
(tada Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg SFR Jugoslavija)
Zanimanje glumac
Supruga Slobodanka Aleksić
Portal: Životopis

Branislav Milićević (Zemun, 3. travnja 1946.), poznatiji kao Branko Kockica, čuveni je srbijanski glumac i voditelj TV-emisija za djecu.

Kocka, kocka, kockica[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Kocka, kocka, kockica

Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je Kocka, kocka, kockica, program za djecu koji se snimao od 1974. do 1993. godine, pa zatim ponovno od 2006. godine. U programu sudjeluje Milićević, koji sa grupom djece predškolskog uzrasta istražuje čovjekovo okruženje i svakodnevnicu, ali i kako se lijepo ponašati i biti dobar prijatelj.

Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primjer, Milićević se uvijek obraća djeci s "(idemo) drugari", a kolektivni uzvik im je "tatata-ti-ra".

U emisiji ga se često moglo vidjeti kako djeci svira gitaru i kako s njima pjeva pjesmice. Najpoznatija od pjesama je "U svetu postoji jedno carstvo".

»Pozorištance Puž«[uredi | uredi kôd]

Pozorištance Puž je kazalište za djecu. Osnovano je 1977. godine kao Putno Pozorištance Puž, a njihova prva predstava, "Brankov urnebes", je imala je svoje prvo gostovanje u Zenici. Kazalište se danas nalazi u Beogradu.

Trivija[uredi | uredi kôd]

Branko Milićević je bio i neovisni kandidat na beogradskoj općini Vračar za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije (nije izabran).

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]