Branislav Milićević

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Branislav Milićević
Pseudonim(i) Branko Kockica
Rođenje 3. travnja 1946.
Flag of Serbia.svg Zemun, Srbija
(tada Flag of SFR Yugoslavia.svg SFR Jugoslavija)
Zanimanje glumac
Supruga Slobodanka Aleksić
Portal o životopisima

Branislav Milićević (Zemun, 3. travnja 1946.), poznatiji kao Branko Kockica, čuveni je srbijanski glumac i voditelj TV-emisija za djecu.

Kocka, kocka, kockica[uredi | uredi kôd]

Jedan od najpoznatijih radova Milićevića je Kocka, kocka, kockica, program za djecu koji se snimao od 1974. do 1993. godine, pa zatim ponovno od 2006. godine. U programu sudjeluje Milićević, koji sa grupom djece predškolskog uzrasta istražuje čovjekovo okruženje i svakodnevnicu, ali i kako se lijepo ponašati i biti dobar prijatelj.

Emisija je karakteristična po svom žargonu i uzrečicama. Na primjer, Milićević se uvijek obraća djeci s "(idemo) drugari", a kolektivni uzvik im je "tatata-ti-ra".

U emisiji ga se često moglo vidjeti kako djeci svira gitaru i kako s njima pjeva pjesmice. Najpoznatija od pjesama je "U svetu postoji jedno carstvo".

»Pozorištance Puž«[uredi | uredi kôd]

Pozorištance Puž je kazalište za djecu. Osnovano je 1977. godine kao Putno Pozorištance Puž, a njihova prva predstava, "Brankov urnebes", je imala je svoje prvo gostovanje u Zenici. Kazalište se danas nalazi u Beogradu.

Trivija[uredi | uredi kôd]

Branko Milićević je bio i neovisni kandidat na beogradskoj općini Vračar za zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije (nije izabran).

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]