Briganti (televizijska serija)

Izvor: Wikipedija
Briganti
Naslov izvornika
Briganti
AutorAntonio Le Fosse
Steve Saint Leger
Nicola Sorcinelli
GlazbaMichele Braga
GlumciMichela De Rossi
Ivana Lotito
Matilda Lutz
Orlando Cinque
Marlon Joubert
Država podrijetla Italija
Jeziktalijanski
Produkcija
ProducentMarco De Angelis
Produkcijska kućaFabula Pictures
Prikazivanje
TV kućaNetflix
U HrvatskojNetflix
Objavljena isti dan23. travnja 2024.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Briganti je talijanska televizijska serija, koja je premijerno objavljena 23. travnja 2024. na streaming platformi Netflix

Radnja[uredi | uredi kôd]

1862., južna Italija. Filomena, seljačkog podrijetla, udana je za posesivnog i nasilnog bogataša. Pobunivši se protiv svoje sudbine, prisiljena je skloniti se u šumu naseljenu opasnim brigantima, ali ne prije nego što je preuzela kartu za nedostižno zlato crvenih košulja. Tamo ju je zarobila Monacova banda, baš kao što joj je na tragu odvažni i tajanstveni lovac na ucjene, Sparviero. U južnoj Italiji osiromašenoj i iskorištenoj od strane pijemontske okupacije, sudbine Filomene i Sparviera okupit će se u epskom lovu na mitsko blago, u kojem će se razbojnici boriti protiv novoosnovane Kraljevine Italije, ali i briganti protiv briganta.

Glumačka postava[uredi | uredi kôd]

Produkcija[uredi | uredi kôd]

U rujnu 2021. godine Netflix je objavio da je serija u razvoju, zajedno s još četiri talijanske produkcije za platformu.[1] Snimanje se odvijalo u Apuliji, posebno u Lecce, Melpignanu, Altamuri i Nardòu.[2][3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Netflix Reveals Italian Series Slate Including Elena Ferrante Drama; MGM's Pamela Abdy To Get Zurich Game Changer Award — Global Briefs. Deadline (engleski). 17. rujna 2021. Pristupljeno 26. ožujka 2024.
  2. Briganti, la nuova serie western di Netflix ambientata nella Puglia dell'800: trailer e quando esce. Today (talijanski). 21. ožujka 2024. Pristupljeno 26. ožujka 2024.
  3. Briganti, Netflix annuncia l'inizio delle riprese della nuova serie italiana. Ciak Magazine (talijanski). 23. veljače 2022. Pristupljeno 26. ožujka 2024.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]