Captain EO

Izvor: Wikipedija
Captain EO
RedateljFrancis Ford Coppola[1]
ProducentGeorge Lucas
ScenaristGeorge Lucas
Rusty Lemorande
Glavne ulogeMichael Jackson
Anjelica Huston
Dick Shawn
Tony Cox
Debbie Lee Carrington
GlazbaNapisao James Horner
ScenografijaPeter Anderson
DistributerWalt Disney Imagineering
Godina izdanja18. rujna 1986.
DržavaSAD
Jezikengleski
Profil na IMDb-u
Portal o filmu

Captain EO je 3D film u kojemu glavnu ulogu glumi američki glazbenik Michael Jackson. Film je režirao Francis Ford Coppola, a producent je bio George Lucas. Captain EO se 1980-ih i 1990-ih prikazivao u Disneyevim zabavnim parkovima, te će se nanovo prikazivati u Disney zabavnom parku u Kaliforniji početkom 2010. godine.

Glazba[uredi | uredi kôd]

U filmu se pojavljuju dvije nove skladbe. Prva skladba je "Another Part of Me", koja se godinu dana kasnije našla na popisu Jacksonovog vrlo uspješnog albuma Bad, a kasnije 1988. godine objavljena je i kao singl. Skladba se također kratko pojavljuje i u filmu Rush Hour u kojemu Chris Tucker oponaša Captaina EO.

"We Are Here to Change the World" druga je skladba, koja službeno nije objavljena do 2004. godine kada se pojavljuje kao dio Jacksonove kolekcije Michael Jackson: The Ultimate Collection. Međutim, ova se verzija razlikuje od one koja se mogla čuti u filmu. R&B i Soul pjevačica Deniece Williams, obradila je skladbu i uvrstila je u svoj solo studijski album As Good As It Gets iz 1988. godine.[2]

Obnovljena popularnost i povratak u Disneyland Park[uredi | uredi kôd]

Nakon smrti Michaela Jacksona 25. lipnja 2009. godine, kratki film je ponovno dobio na popularnosti na internetskim stranicama kao što su Facebook i MTV-ev filmski blog.[3] Mnogi obožavatelji su sugerirali da bi Walt Disney Company trebala donijeti Tomorrowland atrakciju natrag u Disneyland Park.[4] Prema riječima internetskog novinara koji objavljuje kritike i komentare prvenstveno iz Disneylanda, Ala Lutza,[5] Captain EO će se vratiti u svoj prvobitni dom u Tomorrowlandu, Disneyland park, Kalifornija, početkom siječnja 2010. godine. Do sada, Disneyland park u Kaliforniji je jedini park koji će biti domaćin filma.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]