Dave Annable

Izvor: Wikipedija
Dave Annable
Dave Annable
Rodno ime David Rodman Annable
Rođenje 15. rujna. 1979., Suffern, New York, SAD
Važnije uloge Justin Walker u "Braća i sestre"
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

David Rodman Annable (New York, 15. rujna 1979.), američki televizijski i filmski glumac. Najpoznatiji je po ulozi problematičnog brata Justina Walkera u američkoj dramskoj seriji "Braća i sestre".

Životopis[uredi | uredi kôd]

Karijera[uredi | uredi kôd]

David Rodman Annable rođen je 15. rujna 1979. godine u Suffern, New Yorku. Odrastao je u Waldenu, malenom predgrađu New Yorka, gdje je dane provodio igrajući bejzbol, ragbi i hokej. Pohađao je gimnaziju Valley Central i maturirao je 1997. godine.

Nakon toga, upisuje fakultet SUNY u Plattsburghu. S glumom se susreće upravo na koledžu, gdje je zajedno s grupom prijatelja osnovao studentsku televiziju. Za potrebe televizije snimao je emisije "Late Night with Dave Annable", "Cardinal Sports", "Stay Tuned", "Cardinal Hockey", "On Campus Live" i "The Roommate Game". Satove glume uzimao je u Neighborhood Playhouse u New Yorku kod Richarda Pintera.

Nakon par televizijskih filmova, 2005. godine dobiva glavnu ulogu u tinejdžerskoj seriji "Reunion" koja se zbog slabog odaziva publike na malim ekranima održala samo 13 epizoda. Osim nastupa u televizijskim serijama i filmovima, Dave se pojavljivao i u televizijskim reklamama.

2006. godine ponuđena mu je uloga veterana Justina Walkera u ABC-jevoj dramskoj seriji "Braća i sestre" u kojoj i dandanas nastupa.

Privatni život[uredi | uredi kôd]

10. listopada 2010. oženio se za glumicu Odette Yustman.

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]