Davor Jelavić

Izvor: Wikipedija

Davor Jelavić (Podprolog, Vrgorac) je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Diplomirani ekonomist. Predsjednik košarkaškog kluba Zagreb.

Životopis[uredi | uredi kôd]

U Zagreb se doselio 1963., gdje uz rad nastavlja stručno usavršavanje i obrazovanje. Politički je aktivan od mladosti, član je SDP-a od njegova osnivanja, svojevremeno je bio predsjednik Općine Trnje (kasnije predsjednik VGČ Trnje do 2002. godine).

Radno iskustvo stekao je na različitim poslovima sukladno obrazovanju u "Strojotehni", "Rade Končar", u razdoblju od 1970. do 2002. godine u TŽV "Gredelj", te od 2002. godine do danas u Gradskom poglavarstvu kao pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.[nedostaje izvor] Organizator je mnogih stručnih seminara i simpozija te dobitnik mnogih stručnih i humanitarnih pohvala i priznanja. Vrijedno je spomenuti da je dobrovoljni darivatelj krvi 55 puta.[nedostaje izvor]

2019. godine Jelavić je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 20 mjeseci jer je sudjelovao u malverzacija pri donošenju zagrebačkog generalnog urbanističkog plana prilikom kojih se pogodovalo jednoj tvrtki.[1]

Vezani članci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Hina. 22. veljače 2019. BIVŠIM BANDIĆEVIM SURADNICIMA UVJETNE KAZNE Osuđeni su zbog malverzacija sa zagrebačkim urbanističkim planovima. Jutarnji list. Pristupljeno 5. svibnja 2021.


Nedovršeni članak Davor Jelavić koji govori o hrvatskom političaru treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.