Death Angel

Izvor: Wikipedija
Death Angel
Poznat/a i kaoThe Organization (1991. – 1995.)
Osnivanje1982.
MjestoZaljevsko područje San Francisca, SAD
Žanr/ovithrash metal
Djelatno razdoblje1982. – 1991. (kao Death Angel), 1991. – 1995. (kao The Organization), 2001. – danas (kao Death Angel)
Producentska kućaEnigma, Geffen, Nuclear Blast
Internetska stranicaSlužbena stranica
Članovi (članice)
Rob Cavestany
Mark Osegueda
Ted Aguilar
Will Carroll
Damien Sisson

Death Angel je američki thrash metal sastav iz Daly Cityja, Kalifornija. Sastav je prvotno djelovao od 1982. do 1991., te ponovo od 2001. Do sada su objavili ukupno devet studijskih albuma, više puta su mijenjali postavu te je kao jedini stalni član od osnutka ostao gitarist Rob Cavestany.

Death Angel smatra se jednim od predvodnika thrash metal-scene zaljevskog područja San Francisca[1] i njegova drugog vala te ih se sa sastavima Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Testament, Exodus i Overkill smatra jednim od "velike osmorke thrash metala".[2] Zahvaljujući uspjehu prva dva albuma, The Ultra-Violence i Frolic Through the Park, godine 1989. potpisuju za izdavačku kuću Geffen Records i objavljuju album Act III. Iduće godine, na turneji u sklopu promocije albuma doživjeli su prometnu nesreću u kojoj je teže ozlijeđen tadašnji bubnjar Andy Galeon te sastav prekida s radom. Ponovo se okupljaju 2001. godine nastupom na humanitarnom koncertu Thrash of the Titans za pomoć pjevaču Testamenta, Chucku Billyju, te su od tada snimili još šest studijskih albuma. Za naslovnu pjesmu s albuma Humanicide iz 2019. po prvi put su bili nominirani za nagradu Grammy.

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Studijski albumi[uredi | uredi kôd]

EP-ovi[uredi | uredi kôd]

Kompilacije[uredi | uredi kôd]

Koncertni albumi[uredi | uredi kôd]

Demoalbumi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]