Denis Ajduković

Izvor: Wikipedija

Denis Ajduković (Dubrovnik, 1970.), hrvatski kontrabasist i glazbeni povjesničar[1]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rodio se je u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno školovanje završava u Dubrovniku. Diplomirao je kontrabas na Fakultetu za glazbenu umjetnost pri Sveučilištu Sv. Ćiril i Metod u Skoplju (Velko Todevski). Djeluje kao vođa grupe kontrabasa u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, ujedno je i nadzornik orkestra. Član je i osnivač Kvarteta Sorkočević (1988.) kao i stalni umjetnički suradnik Dubrovačkog gudačkog kvarteta, često nastupa solistički. Bavi se proučavanjem povijesti Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Tajnik je dubrovačke podružnice Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika.[1]

Nagrade i priznanja[uredi | uredi kôd]

Za vrijeme školovanja dobitnik je brojnih priznanja na natjecanjima učenika i studenata glazbe (1986., Novi Sad, prva nagrada; 1989., Sarajevo, prva nagrada).

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b (): Denis AjdukovićArhivirana inačica izvorne stranice od 18. svibnja 2019. (Wayback Machine), Muzički informativni centar. Pristupljeno 18. svibnja 2019.
     
    Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Muzičkog informativnog centra (http://quercus.mic.hr/quercus/person/132). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Muzički_informativni_centar_Koncertne_direkcije_Zagreb.
    Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
    Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.