Dez Fafara

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Dez Fafara

Bradley James Fafara DevilDriver.jpg

Ime u rodnom listu Bradley Dez Fafara
Rođen/a 12. svibnja 1966.
Žanr/ovi groove metal, melodic death metal, nu-metal
Zanimanje pjevač
Djelatno razdoblje 1994. - danas
Producentska kuća Roadrunner Records
Angažman Devildriver, Coal Chamber
Internetska stranica http://www.devildriver.com
Portal o glazbi
Portal o životopisima

Bradley Dez Fafara (Santa Barbara, Kalifornija, 12. svibnja 1966.) je pjevač sastava DevilDriver i bivši pjevač sastava Coal Chamber.


Privatni život[uredi VE | uredi]

Dez je oženjen i ima tri sina. Njegova žena se zove Anahstasia, a njegovi sinovi se zovu Tyler, Simon i Kaleb. Na coveru albuma Chamber Music Coal Chambera je slika njegove žene, a na istom albumu je i pjesma "Tyler's song" posvećena njegovom sinu Tyleru. Devetogodišnji Simon je nedavno bio back vokal na Devildriverom trećem albumu The Last Kind Of Words, na pjesmi "Tirades Of Truth" grovlajući zajedno sa ocem zadnja dva stiha refrena.

Dez je veliki ljubitelj vina.


Karijera[uredi VE | uredi]

Sa Coal Chamberom[uredi VE | uredi]

Dez je sa Coal Chamberom izdao ukupno pet albuma. Osim albuma Coal Chamber, Chamber Music i Dark Days, a izdali su i Giving the Devil His Due (album remikseva i neobjavljenih pjesama) i The Best of Coal Chamber.

Coal Chamber se raspao kratko nakon što je Dez osnovao DevilDriver. Dez odbija pričati o njegovoj karijeri u Coal Chamberu, iako je rekao kako mu nedostaje pjevanje uživo nekih Coal Chamber pjesama.

Sa DevilDriverom[uredi VE | uredi]

Trenutačno je sa DevilDriverom izdao 5 albuma, DevilDriver, The Fury of Our Maker's Hand, The Last Kind Words, Pray for Villains i Beast. DevilDriver je 2008. bio nominiran za Golden God Award za najbolji novi metal sastav.

Suradnje[uredi VE | uredi]

Dezove pjesme su se pojavile na ukupno 12 soundtrack albuma, uključujući "Resident Evil Apocalypse" i "Scream 3". Na "Roadrunner Records" kompilaciji "Roadrunner United" (kompilacija za njihovu 25. godišnjicu). Pjevao je na pjesmi "Baptized In Redemption" sa Dinom Cezaresom (ex-Fear Factory), Andreasom Kisserom (Sepultura), Paulom Grayom (Slipknot) i Royom Mayorgom (Stone Sour).

Sa Ozzyem Osbournom je snimio preradu pjesme "Shock the Monkey" od Petera Gabriela, sa Nikki Sixom je snimio pjesmu "Where Is God Tonight?" i sa Philom Anselmom (Pantera) na ranom side projektu Viking Crown.

Tetovaže[uredi VE | uredi]

Dez ima puno tetovaža, a najpoznatije su Devildriverov logo na nadlaktici, Coal Chamberov logo na podlaktici, "Nightmare Before Cristmas" tetovaža na prsima i na vratu natpis "My God has horns" i 66.