Disney+

Izvor: Wikipedija
Disney+
URL https://disneyplus.com/
Slogan Discover new worlds.
Inspire a billion imaginations.
Vrsta OTT video streaming platforma
Registracija Potrebna
Vlasnik Disney Media and Entertainment Distribution
Kreirao
Objavljeno 12. studenoga 2019. SAD
14. lipnja 2022. Hrvatska
Status Aktivna

Disney+ (izgovara se Disney Plus) je usluga videa na zahtjev kojom upravlja Disney Media and Entertainment Distribution odjel tvrtke Walt Disney.

Platforma uglavnom distribuira filmove i televizijske serije u produkciji Walt Disney Television i Walt Disney Studios, s odjeljcima posvećenim Disneyju, Pixaru, Marvelu, Zvjezdanim ratovima i National Geographicu te, na odabranim tržištima, Star-u. Disney+ također distribuira originalne filmove i televizijske serije. U Sjedinjenim Američkim Državama Disney+ je dio Disneyjeve streaming ponude zajedno s Huluom i ESPN+.

Disney+ pokrenut 12. studenoga 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Nizozemskoj sljedeći tjedan pokrenut je u Australiji, Novom Zelandu i Portoriku. Kasnije i u drugim državama diljem svijeta, i dalje nije dostupan svugdje u svijetu.

Dana 25. siječnja Disney je najavio da će na ljeto 2022. pokrenuti svoju uslugu u 42 zemlje i 11 novih teritorija, među kojima je bila i Hrvatska[1]. Usluga je pokrenuta u Hrvatskoj 14. lipnja po cijeni od 7,99 eura mjesečno ili 79,90 eura godišnje.[2] Usluga nije lokalizirana. Hrvatski jezik nije dostupan u obliku sinkronizacije ili titlova.[3]

Također pogledajte[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Disney+ potvrdio dolazak u Hrvatsku. cropc.net. 26. siječnja 2022. Pristupljeno 26. siječnja 2022.
  2. Disney+ Sets Dates For Summer 2022 Launches. dmedmedia.disney.com. 29. ožujka 2022. Inačica izvorne stranice arhivirana 29. ožujka 2022. Pristupljeno 29. ožujka 2022.
  3. Disney+ danas službeno pokrenut u Hrvatskoj - nema hrvatskih titlova, a ni sinkronizacije. www.bug.hr

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]