Divlje jagode (album)

Izvor: Wikipedija
Divlje jagode
Divlje jagode (studijski album)
Žanrhard rock
Objavljen1979.
Snimanje1978., studio 'Jugoton'
IzdavačJugoton
Producent(i)Vladimir Delać
Kronologija albuma – Divlje jagode
-
(—)
Divlje jagode
(1979.)
Stakleni hotel
(1981.)

Divlje jagode prvi je studijski album bosanskohercegovačkog heavy metal i hard rock sastava Divlje jagode, koji izlazi 1979. godine, a objavljuje ga diskografska kuća Jugoton.

Materijal se sastoji od devet skladbi, a njihov producent je Vladimir Delać. Glazbu radi Sead Lipovača, dok tekstove piše prvi vokal sastava Anto Janković. Na albumu se nalazi nekoliko balada koje su popularne i danas a to su "Krivo je more", "Mojoj ljubavi" i "Jedina moja". Skladba "Jedina moja" razlikuje se od već objavljenog singla, po tome što joj je promijenjen uvod i duži gitarski solo. Naslovna i uvodna tema koju je napisao Lipovača, počinje jakom grmljavinom. "Čekam da sunce zađe" i "Vodarica" napisao je Marjan Kasaj, a album zatvara nostalgična balada "Sjećanja".

Omot albuma[uredi | uredi kôd]

Na prednjoj strani omota albuma, koji inače dominira crnom bojom, u gornjem desnom kutu nalazi se slika na kojoj jedna ruka drži list s divljim jagodama na golim ženskim prsima. Na dnu prednje strane nalazi se logo 'Divljih jagoda', koji je urađen u stilu koji nalikuje na logo sastava Deep Purple.

Poleđina albuma sastoji se od velike slike na kojoj se u gornjem dijelu nalazi logo 'Divljih jagoda, a u sredini svi članovi sastava, a ispred njih gori plamen. U donjem dijelu nalaze se informacije o albumu. Autor fotografije je Jasmin Krpan.

Popis pjesama[uredi | uredi kôd]

  1. "Divlje jagode"
  2. "Krivo je more"
  3. "Bubi"
  4. "Jedina moja"
  5. "Želim da te imam"
  6. "Mojoj ljubavi"
  7. "Čekam da sunce zađe"
  8. "Vodarica"
  9. "Sjećanja"

Izvođači[uredi | uredi kôd]

Produkcija[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]