Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Dr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Drepanis[uredi VE | uredi]

Drepanis funerea
Drepanis pacifica

2 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Drepanoptila[uredi VE | uredi]

Drepanoptila holosericea

1 vrsta, pod-porodica Treroninae, porodica Columbidae, red Columbiformes

Rod Drepanorhynchus[uredi VE | uredi]

Drepanorhynchus reichenowi

1 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Drepanornis[uredi VE | uredi]

Drepanornis albertisi
Drepanornis bruijnii

2 vrste, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Rod Dreptes[uredi VE | uredi]

Dreptes thomensis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Dromaeocercus[uredi VE | uredi]

Dromaeocercus brunneus

1 vrsta, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Dromaius[uredi VE | uredi]

Dromaius ater
Dromaius baudinianus
Dromaius novaehollandiae (emu)

3 vrste, porodica Dromaiidae, red Struthioniformes, podrazred Paleognathae.

Rod Dromas[uredi VE | uredi]

Dromas ardeola (crab plover)

1 vrsta: porodica Dromadidae, red Charadriiformes.

Rod Dromococcyx[uredi VE | uredi]

Dromococcyx pavoninus
Dromococcyx phasianellus

2 vrste: Neomorphinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Drymocichla[uredi VE | uredi]

Drymocichla incana

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Drymodes[uredi VE | uredi]

Drymodes brunneopygia
Drymodes superciliaris

2 vrste, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Drymophila[uredi VE | uredi]

Drymophila caudata
Drymophila devillei
Drymophila ferruginea
Drymophila genei
Drymophila malura
Drymophila ochropyga
Drymophila rubricollis
Drymophila squamata

8 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Drymornis[uredi VE | uredi]

Drymornis bridgesii

1 vrsta, Furnari, porodica Dendrocolaptidae, red Passeriformes.

Rod Dryocopus[uredi VE | uredi]

Dryocopus galeatus
Dryocopus hodgei
Dryocopus javensis
Dryocopus lineatus
Dryocopus martius
Dryocopus pileatus
Dryocopus schulzi

7 vrsta, porodica Picidae, red Piciformes.

Rod Dryolimnas[uredi VE | uredi]

Dryolimnas cuvieri

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Dryoscopus[uredi VE | uredi]

Dryoscopus angolensis
Dryoscopus cubla
Dryoscopus gambensis
Dryoscopus pringlii
Dryoscopus sabini
Dryoscopus senegalensis

6 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes.

Rod Dryotriorchis[uredi VE | uredi]

Dryotriorchis spectabilis

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.