Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Gy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Gyalophylax[uredi VE | uredi]

Gyalophylax hellmayri

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Gygis[uredi VE | uredi]

Gygis alba

1 vrsta: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Gymnobucco[uredi VE | uredi]

Gymnobucco bonapartei
Gymnobucco calvus
Gymnobucco peli
Gymnobucco sladeni

4 vrste, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Gymnocichla[uredi VE | uredi]

Gymnocichla nudiceps

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Gymnocrex[uredi VE | uredi]

Gymnocrex plumbeiventris
Gymnocrex rosenbergii
Gymnocrex talaudensis

3 vrste, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Gymnoderus[uredi VE | uredi]

Gymnoderus foetidus

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Gymnoglaux[uredi VE | uredi]

Gymnoglaux lawrencii

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Gymnogyps[uredi VE | uredi]

Gymnogyps californianus

1 vrsta, porodica Cathartidae, red Falconiformes.

Rod Gymnomystax[uredi VE | uredi]

Gymnomystax mexicanus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Gymnomyza[uredi VE | uredi]

Gymnomyza aubryana
Gymnomyza samoensis (mao)
Gymnomyza viridis

3 vrste, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Gymnophaps[uredi VE | uredi]

Gymnophaps albertisii
Gymnophaps mada
Gymnophaps solomonensis

3 vrste, pod-porodica Treroninae, porodica Columbidae, red Columbiformes

Rod Gymnopithys[uredi VE | uredi]

Gymnopithys leucaspis
Gymnopithys lunulatus
Gymnopithys rufigula
Gymnopithys salvini

4 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Gymnorhina[uredi VE | uredi]

Gymnorhina tibicen

1 vrsta, Corvoidea, porodica Cracticidae, red Passeriformes.

Rod Gymnorhinus[uredi VE | uredi]

Gymnorhinus cyanocephalus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Gymnoris[uredi VE | uredi]

Gymnoris dentata
Gymnoris pyrgita
Gymnoris superciliaris
Gymnoris xanthocollis

4 vrste, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Gypaetus[uredi VE | uredi]

Gypaetus barbatus (Kostoberina)

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Gypohierax[uredi VE | uredi]

Gypohierax angolensis

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Gyps[uredi VE | uredi]

Gyps africanus
Gyps bengalensis
Gyps coprotheres
Gyps fulvus (Bjeloglavi sup)
Gyps himalayensis
Gyps indicus
Gyps rueppellii
Gyps tenuirostris

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.