Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: La

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Lacedo[uredi VE | uredi]

Lacedo pulchella

1 vrsta: porodica Alcedinidae, red Coraciiformes

Rod Lafresnaya Bonaparte, 1850[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Lagonosticta[uredi VE | uredi]

Lagonosticta landanae
Lagonosticta larvata
Lagonosticta nitidula
Lagonosticta rara
Lagonosticta rhodopareia
Lagonosticta rubricata
Lagonosticta rufopicta
Lagonosticta sanguinodorsalis
Lagonosticta senegala
Lagonosticta umbrinodorsalis
Lagonosticta virata

11 vrsta, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Lagopus[uredi VE | uredi]

Lagopus lagopus
Lagopus leucura
Lagopus muta

3 vrste: podporodica Tetraoninae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Lalage[uredi VE | uredi]

Lalage atrovirens
Lalage aurea
Lalage leucomela
Lalage leucopyga
Lalage maculosa
Lalage melanoleuca
Lalage nigra
Lalage sharpei
Lalage sueurii
Lalage tricolor

10 vrsta, Corvoidea, porodica Campephagidae, red Passeriformes.

Rod Lampornis Swainson, 1827[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Lamprolaima Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Lamprolia[uredi VE | uredi]

Lamprolia victoriae

1 vrsta, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Lampropsar[uredi VE | uredi]

Lampropsar tanagrinus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Lamprospiza[uredi VE | uredi]

Lamprospiza melanoleuca

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Lamprotornis[uredi VE | uredi]

23 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Laniarius[uredi VE | uredi]

17 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes.

Porodica Laniidae Rafinesque, 1815[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes

Rod Laniisoma[uredi VE | uredi]

Laniisoma elegans

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Lanio[uredi VE | uredi]

Lanio aurantius
Lanio fulvus
Lanio leucothorax
Lanio versicolor

4 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Laniocera[uredi VE | uredi]

Laniocera hypopyrra
Laniocera rufescens

2 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Lanioturdus[uredi VE | uredi]

Lanioturdus torquatus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Platysteiridae, red Passeriformes.

Rod Lanius Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Laniidae

Rod Larosterna[uredi VE | uredi]

Larosterna inca

1 vrsta: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Larus[uredi VE | uredi]

43 vrste: pod-porodica Larinae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Laterallus[uredi VE | uredi]

Laterallus albigularis
Laterallus exilis
Laterallus jamaicensis
Laterallus leucopyrrhus
Laterallus levraudi
Laterallus melanophaius
Laterallus ruber
Laterallus spilonotus
Laterallus xenopterus

9 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Lathamus[uredi VE | uredi]

Lathamus discolor

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Lathrotriccus[uredi VE | uredi]

Lathrotriccus euleri
Lathrotriccus griseipectus

2 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Latoucheornis[uredi VE | uredi]

Latoucheornis siemsseni

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]