Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Te

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje



Rod Telacanthura[uredi VE | uredi]

Telacanthura melanopygia
Telacanthura ussheri

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Teledromas[uredi VE | uredi]

Teledromas fuscus

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Telespyza[uredi VE | uredi]

Telespyza cantans
Telespyza ultima

2 vrste, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Telophorus[uredi VE | uredi]

Telophorus zeylonus

1 vrste, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes. Ponekad joj priključuju i rod Chlorophoneus

Rod Temnurus[uredi VE | uredi]

Temnurus temnurus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Tephrodornis[uredi VE | uredi]

Tephrodornis pondicerianus
Tephrodornis virgatus

2 vrste, Corvoidea, red Passeriformes; Genera Incertae Sedis (2:4). Možda čine porodicu sa rodom Philentoma.

Rod Tephrozosterops[uredi VE | uredi]

Tephrozosterops stalkeri

1 vrsta, porodica Zosteropidae, red Passeriformes.

Rod Terathopius[uredi VE | uredi]

Terathopius ecaudatus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Terenotriccus[uredi VE | uredi]

Terenotriccus erythrurus

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Terenura[uredi VE | uredi]

Terenura callinota
Terenura humeralis
Terenura maculata
Terenura sharpei
Terenura sicki
Terenura spodioptila

6 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Teretistris[uredi VE | uredi]

Teretistris fernandinae
Teretistris fornsi

2 vrste, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Terpsiphone[uredi VE | uredi]

Terpsiphone atrocaudata
Terpsiphone atrochalybea
Terpsiphone batesi
Terpsiphone bedfordi
Terpsiphone bourbonnensis
Terpsiphone cinnamomea
Terpsiphone corvina
Terpsiphone cyanescens
Terpsiphone mutata
Terpsiphone paradisi
Terpsiphone rufiventer
Terpsiphone rufocinerea
Terpsiphone viridis

13 vrste, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Tersina[uredi VE | uredi]

Tersina viridis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Tesia[uredi VE | uredi]

Tesia cyaniventer
Tesia everetti
Tesia olivea
Tesia superciliaris
Tesia castaneocoronata vidi Oligura castaneocoronata

4 vrste, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Tetrao[uredi VE | uredi]

Tetrao mlokosiewiczi
Tetrao parvirostris
Tetrao tetrix
Tetrao urogallus

4 vrste: podporodica Tetraoninae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Tetraogallus[uredi VE | uredi]

Tetraogallus altaicus
Tetraogallus caspius
Tetraogallus caucasicus
Tetraogallus himalayensis
Tetraogallus tibetanus

5 vrsta: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Tetraophasis[uredi VE | uredi]

Tetraophasis obscurus
Tetraophasis szechenyii

2 vrste: podporodica Perdicinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Tetrastes[uredi VE | uredi]

Tetrastes bonasia
Tetrastes sewerzowi

2 vrste: podporodica Tetraoninae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Tetrax[uredi VE | uredi]

Tetrax tetrax

1 vrsta: porodica Otididae