Dodatak:Popis epizoda serije Legends of Tomorrow

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je popis epizoda serije Legends of Tomorrow koja se prikazuje na američkom programu The CW, i hrvatskom programu Doma TV

Serija Legends of Tomorrow ima za sada 51 epizode i 3 sezone.

Pregled serije[uredi VE | uredi]

Sezona Broj Epizoda SAD emitiranje Hrvatsko emitiranje
Premijera sezone Finale sezone Premijera sezone Finale sezone
1. 16 21. siječnja 2016. 19. svibnja 2016. 5. veljače 2018. 26. veljače 2018.
2. 17 13. listopada 2016. 4. travnja 2017. 27. veljače 2018. 21. ožujka 2018
3. 18 10. listopada 2017. 9. travnja 2018. TBA TBA

Popis Epizoda[uredi VE | uredi]

1. sezona (2016.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
1. 1. Pilot, Part 1 21. siječnja 2016. 5. veljače 2018.
Godine 2166. besmrtni negativac Vandal Savage (Casper Crump) na samom je rubu konačne pobjede – zavladat će sveopći kaos i uništenje čovječanstva. Dok se svijet raspada, Gospodar vremena Rip Hunter (zvijezda serije Arthur Darvill) uzima stvari u svoje ruke. Putuje 150 godina u prošlost okupiti pozorno odabran tim junaka i odmetnika koji su zajedno...Legende. Hunter je odabrao naoko nespojivu skupinu: izumitelja i milijardera Raya Palmera (Brandon Routh) koji je stvorio egzoodijelo koje ga može smanjiti do veličine Atoma; Saru Lance (Caity Lotz), White Canary, obučenu profesionalnu ubojicu; profesora Martina Steina (Victor Garber) i Jeffersona "Jaxa" Jacksona (Franz Drameh) koji zajedno čine meta-čovjeka Firestorma; Leonarda Snarta (Wentworth Miller) poznatog kao Captain Cold i njegova partnera Micka Roryja (Dominic Purcell) poznatog kao Heat Wave, par profesionalnih kriminalaca; i Kendru Saunders (Ciara Renee) i Cartera Halla (Falk Hentschel) koji su zapravo Hawkgirl i Hawkman, dvije duše mnogo puta reinkarnirane koje mogu letjeti… I k tome su duhovno povezani s Vandalom Savageom. Nakon što ih Hunter uvjeri da mu se pridruži u borbi protiv Savagea, skupina putuje naprijed-natrag kroz vrijeme pokušavajući osujetiti Savageove planove, dok se Hunter kao Gospodar vremena trudi izbjeći nepopravljivu štetu na vremenskom tijeku. Sudbina svijeta u rukama je ovog neobičnog tima, a bitka za spas zemlje bit će… Legendarna. Zajedno će ova šarolika skupina pokušati zaustaviti jednog od najstrašnijih zlikovaca svih vremena. Pritom moraju naučiti ne samo surađivati kao tim, već i biti junaci.
2. 2. Pilot, Part 2 28. siječnja 2016. 6. veljače 2018.
Saznavši gdje se Vandal Savage nalazi, tim se s profesorom Steinom na čelu ubacuje u kupoprodaju oružja. Okruženi su najopakijim kriminalcima na svijetu, a stvari brzo krenu po zlu kad Savage shvati da im ondje nije mjesto. Slijedi velika borba u kojoj komadić Atomova odijela padne u krive ruke, što bi moglo izazvati katastrofalne posljedice u budućnosti. Stein shvaća da je najbolji način da se dočepa izgubljenog komadića kontaktira li jednog genijalca - mlađeg sebe. On, Sara i Jax krenu u potragu za mladim Martinom Steinom (u gostujućoj ulozi Graeme McComb), na Ripovo zaprepaštenje. U međuvremenu Snart i Rory planiraju ukrasti element ključan za Savageov poraz, ali još nesigurni u nove suradnike, Ray zahtijeva da i on pođe na misiju. Carter pomaže Kendri sjetiti se nečeg važnog.
3. 3. Blood Ties 4. veljače 2016. 7. veljače 2018.
Rip odluči oslabiti Vandala Savagea napadom na njegovu imovinu. Rip i Sara infiltriraju se u Savageovu banku, ali otkrivaju ih njegovi ljudi. U međuvremenu Snart i Rory nagovaraju Jaxa da skoknu u Central City ukrasti vrijedni smaragd. Profesor Stein vodi Raya u opasnu misiju.
4. 4. Blood Ties 7. veljače 2016. 8. veljače 2018.
Kad se Vandal Savage povukao iza Željezne zavjese ranih 1980-ih, niz nuklearnih znanstvenika tajanstveno je nestao. Tim slijedi Vandalov trag ravno u srce Sovjetskog Saveza kako bi pronašli njegovu sljedeću metu. Ray se pokušava zbližiti s lijepom sovjetskom znanstvenicom Valentinom Vostok (u gostujućoj ulozi Stephanie Corneliussen) u nadi da će otkriti Vandalov sljedeći potez. Međutim, kad ga Valentina odbije, Snart spašava stvar. Stein potiče Jaxa da bude bolji, što frustrira Jaxa i prijeti matrici Firestorm. Rip zamoli Saru da obučava Kendru.
5. 5. Fail-Safe 18. veljače 2016. 9. veljače 2018.
Nakon što neke Legende zarobe i bace u ruski gulag tijekom vrhunca hladnog rata 1986., tim na čelu sa Snartom provodi u djelo složeni plan oslobađanja svojih kolega. Međutim, Rip šalje Saru na usputnu tajnu misiju koja bi mogla ne samo otežati nego biti kobna za cijeli tim.
6. 6. Star City 2046 25. veljače 2016. 12. veljače 2018.
Kada se uslijed kvara Waverider zabije u 2046 Star City, naši se junaci suočavaju sa šokantnom verzijom vlastite budućnosti u kojoj ne uspiju zaustaviti Savagea i vratiti se kući. Gradom u ruševinama vladaju kriminalci, što oduševljava Roryja. Sara je očajna jer je njezin dom uništen i zapanjena kad sazna što se dogodilo njezinu starom prijatelju Oliveru Queenu (u gostujućoj ulozi Stephen Amell).
7. 7. Marooned 3. ožujka 2016. 13. veljače 2018.
Nakon što prime poziv upomoć s vremenskog broda zapelog u svemiru, Rip odluči odgovoriti na poziv i iskoristiti računalo s tog broda u potrazi za Savageom. Iako je tim sumnjičav i upozorava ga da bi to mogla biti zamka, on ne odustaje. Na kraju se pokaže da je tim imao pravo te slijedi borba protiv vremenskih pirata. Kako je većina članova tima zatočena, na profesoru Steinu je da ih spasi.
8. 8. Night of the Hawk 10. ožujka 2016. 14. veljače 2018.
Tim prati Savagea u gradić u Oregonu tijekom 1950-ih. Po dolasku otkrivaju da se dogodio niz ubojstava pa sumnjaju da je Savage uključen. Profesor Stein i Sara ubacuju se u psihijatrijsku bolnicu gdje Savage radi kao liječnik kako bi saznali što namjerava. Ondje Sara upoznaje sestru Lindsey (u gostujućoj ulozi Ali Liebert) i iskre frcaju. U međuvremenu Ray i Kendra glume bračni par kako bi zadobili povjerenja susjedstva, ali međurasni par 50-ih godina ne prolazi neprimjetno. Uskoro Savage stiže na njihova vrata.
9. 9. Left Behind 31. ožujka 2016. 15. veljače 2018.
Ray, Sara i Kendra šokiraju se kad Waverider odleti bez njih, ostavljajući ih u 50-ima. Nakon mjeseci čekanja da se vrate po njih, trojac uviđa da moraju krenuti dalje sa životom. Ray i Kendra zbliže se kao par, ali Sara odluči vratiti se u Ligu ubojica i Ra's al Ghulu (u gostujućoj ulozi Matt Nable).
10. 10. Progeny 7. travnja 2016. 16. veljače 2018.
Rip priopći timu da idu u budućnost srediti moćnog saveznika kojeg Savage treba kako bi pokorio svijet. Međutim, kad Rip otkrije da je saveznik 14-godišnji dječak (u gostujućoj ulozi Cory Gruter-Andrew) koji će jednog dana postati zli diktator, pitanje je je li moralno ubiti dijete, makar to značilo spasiti svijet, podijeli tim. U međuvremenu Sara pomaže Snartu razgovorom, a Ray sazna nešto što bi moglo utjecati na njegovu budućnost s Kendrom.
11. 11. The Magnificent Eight 12. travnja 2016. 19. veljače 2018.
Kada tim zatreba skrovište, Rip ih vodi na Divlji zapad. Po dolasku počinje borba s odmetničkom bandom koja ugrožava gradić. Srećom, spašava ih stari Ripov prijatelj Jonah Hex (u gostujućoj ulozi Johnathon Schaech).
12. 12. Last Refuge 21. travnja 2016. 20. veljače 2018.
Na tim se namjerila Pilgrim (u gostujućoj ulozi Faye Kingslee), profesionalna ubojica koja želi izbrisati Legende s vremenskog tijeka ubivši ih kao mlađe, dok još nisu bili superjunaci. Da ih zaštiti, Rip odluči da Sara, Snart, Rory, profesor Stein i Jax trebaju oteti mlađe sebe prije nego što ih se dočepa Pilgrim. Suočavanje s mlađim verzijama pokaže se fizičkim i emocionalnim izazovom za neke članove tima koji bi najradije zaboravili svoju prošlost. Rip im kaže da ima utočište za njihov dragocjeni teret - sirotište koje odgaja buduće Gospodare vremena gdje je i sam odrastao.
13. 13. Leviathan 28. travnja 2016. 21. veljače 2018.
Rip vodi tim u London 2166. tri mjeseca prije ubojstva njegove obitelji. On vjeruje da je to njihova konačna prilika da srede Savagea, koji je, nažalost, na vrhuncu moći. Međutim, tim otkriva dvije ključne stvari kojim će ga pobijediti - Savageovu kćer (u gostujućoj ulozi Jessica Sipos) i nešto čime će ubiti Savagea jednom zauvijek.
14. 14. River of Time 5. svibnja 2016. 22. veljače 2018.
Nakon brojnih pokušaja u različitim vremenskim razdobljima, tim je zatočio Vandala Savagea. Međutim, Savage kaže Kendri da je može opet spojiti s Carterom pa ona dvoji treba li ga ubiti. Rip odluči isporučiti Savagea Gospodarima vremena što se ne svidi Snartu i Roryju. Dvojac odluči da je vrijeme da uskoče u brod i vrate se starom životu. U međuvremenu Savage podbada Raya o njegovu mjestu u Kendrinu životu.
15. 15. Destiny 12. svibnja 2016. 23. veljače 2018.
Blizina Gospodara vremena strašno uzrujava Ripa i Roryja, ali iz drukčijih razloga. U međuvremenu Sara preuzima Waverider, Kendra je opet s Carterom, a Snart odluči da je možda ipak junak.
16. 16. Legendary 19. svibnja 2016. 26. veljače 2018.
Nakon brojnih žrtava koje je tim podnio od početka ove pustolovine, Rip odluči da je vrijeme da svatko odluči o vlastitoj sudbini te ih vrati u Central City nekoliko mjeseci nakon što su otišli. Vraćeni u normalne živote, svaki član mora samostalno odlučiti je li spreman žrtvovati sve kako bi spasio svijet u posljednjoj epizodi sezone. U međuvremenu Sara posjeti oca (u gostujućoj ulozi Paul Blackthorne) koji joj priopći strašnu vijest o sestri.


2. sezona (2016./17.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
17. 1. Out of Time 13. listopada 2016. 27. veljače 2018.
Nate moli Olivera Queena (Stephen Amell) da mu pomogne pronaći razasute Legende nakon što dođe do šokantnog otkrića. Nakon okupljanja, Legende nastavljaju svoju novu misiju štićenja kontinuiteta od vremenskih odstupanja, neobičnih promjena koje mogu imati katastrofalne posljedice. Prva je postaja 1942. kada štite Alberta Einsteina (John Rubinstein) od otmice da nacisti ne bi uništili New York nuklearnom bombom. Istodobno, Ray otkriva da Sara ima vlastitu misiju zbog koje će se oboje suočiti s njezinim smrtnim neprijateljem Damienom Darhkom (Neal McDonough).
18. 2. The Justice Society of America 20. listopada 2016. 28. veljače 2018.
Legende dolaze u Pariz pod nacističkom okupacijom, ali dolaze u sukob s Društvom pravde Amerike (DPA). Legende otkrivaju odstupanje zbog kojeg je DPA u opasnosti, ali DPA ne želi njihovu pomoć. Svejedno, Legende se ubacuju u misiju DPA-a za presretanje zagonetnog paketa. Nate očajnički želi dokazati da ima mjesto u timu, ali njegova tajna koju dijeli sa zapovjednikom Steelom (Matthew MacCaull) mogla bi mu to otežati. Ray toliko želi impresionirati DPA da dovede sebe i Vixen (Maisie Richardson-Sellers) u opasnost. Istodobno, Stein preuzima ulogu vođe nakon Ripova nestanka, ali zbog njegove neodlučnosti Sara donosi važne odluke.
19. 3. Shogun 27. listopada 2016. 1. ožujka 2018.
Nate je šokiran otkrićem svojih moći, ali uskoro slučajno dovede Raya i sebe u feudalni Japan. Nakon što Sara uvjeri Amaya (Vixen) da Rory nije ubojica, traže Natea kako bi mu pomogli ovladati moćima i obraniti japansko selo od šoguna i njegove vojske samuraja. Jax i Stein ostaju popraviti brod i pronađu tajnu prostoriju, ali ne kažu ostatku tima što su otkrili.
20. 4. Abominations 3. studenog 2016. 2. ožujka 2018.
Kada Legende otkriju odstupanje u 1863., usred Građanskog rata borit će se za preživljavanje s vojnicima Konfederacije koji su postali zombiji. Ishod rata je u opasnosti, a Jax mora dovršiti odvažnu misiju na plantaži s robovima na koju odlazi s Amayom. Istodobno Sara počinje osjećati teret odgovornosti vođe, a Ray se pita ima li i dalje mjesto u timu.
21. 5. Compromised 10. studenog 2016. 5. ožujka 2018.
Kada Legende otkriju vremenski potres u Bijeloj kući Ronalda Reagana, čeka ih šok otkrića da je njihov stari neprijatelj Damien Darhk Reaganov savjetnik. Dok tim pokušava otkriti što Darhk planira, Sara mora odlučiti hoće li se osvetiti ili odabrati važniju misiju. Misleći da im članovi DPA mogu pomoći, Amaya i Nate provale u DPA gdje ih čeka iznenađujuće otkriće. Istodobno Stein pokušava spriječiti mlađega sebe da stvori još veće vremensko odstupanje.
22. 6. Outlaw Country 17. studenog 2016. 6. ožujka 2018.
Još u šoku od otkrića da je njihov neprijatelj koji putuje kroz vrijeme brzinac, Legende otkrivaju odstupanje na Divljem zapadu. Ondje pronalaze svog starog prijatelja Jonu Hexa (Jonathan Schaech) koji je u nevolji zbog svog smrtnog neprijatelja Quentina Turnbulla (Jeff Fahey). Tim ubrzo otkriva da moraju zaustaviti Turnbulla i njegovu bandu od osvajanja Zapada koji žele pretvoriti u odmetničku zemlju bezakonja. Na Hexovo iznenađenje, Sara je vođa tima. Rory je oduševljen Divljim zapadom, ali Sara pošalje Amayu da ga održi na zadatku, što je lakše reći nego učiniti. Nate, Ray i Jax pokušaju infiltrirati Turnbullovu bandu, ali to završi obračunom koji će poljuljati Nateovo samopouzdanje.
23. 7. Invasion! 1. prosinca 2016. 7. ožujka 2018.
Nakon što doznaju kakav plan Dominatori imaju za svijet, Legende moraju surađivati s Flashem (Grant Gustin), Supergirl (Melissa Benoist) i Zelenom Strijelom (Stephen Amell) da ih unište zauvijek. Stein pronalazi način na koji tim može okončati Dominatore, ali pozornost mu odvlači odstupanje koje je on stvorio 1987. Vidjet ćemo junaštvo „svi za jednoga i jedan za sve“ u ovom zaključku priče s miješanjem superjunaka u tri nastavka!
24. 8. The Chicago Way 8. prosinca 2016. 8. ožujka 2018.
Legende otkrivaju novo vremensko odstupanje i dolaze u Chicago u 1927. Brzo otkrivaju da su upali u zamku koju su im postavili Eobard Thawne (Matt Letscher), Damien Darhk i novi član Legije propasti, Malcolm Merlyn (John Barrowman). Dok svi rade na onome što smatraju misijom, Jax nagovara Steina da podijeli svoju tajnu s ostalim Legendama. Stein je zarobljen, a Sara mora odlučiti hoće li zaustaviti Legiju propasti ili spasiti Steina. Također, Rory dobije neočekivanog posjetitelja i nije siguran što da učini.
25. 9. Raiders of the Lost Art 24. siječnja 2017. 9. ožujka 2018.
Kada Damien Darhk i Malcolm Merlyn pokušaju zarobiti Ripa Huntera u 1967., stvore dovoljno veliko odstupanje da privuku pozornost Legendi. Međutim, kada tim nađe Ripa, otkrivaju da se ne sjeća svoje prošlosti zbog „vremenskog odmaka“ i sada je samo student kinematografije. Dok uvjeravaju Ripa tko je bio, otkrivaju da se moćan artefakt poznat kao Koplje sudbine nalazi kod njega, što je i dovelo Legiju propasti. Ray i Nate otkrivaju da je odstupanje utjecalo na njih osobno što im otežava da pomognu timu. Također, Rory moli Steina za pomoć i traži da mu obeća da će to tajiti od ostatka tima.
26. 10. The Legion of Doom 31. siječnja 2017. 12. ožujka 2018.
Legende žele spasiti Ripa, ali prvo moraju naći Koplje sudbine. Stein misli da ima savršenu osobu koja im može pomoći, ali zna da bi to bilo riskantno za nju. Također, Malcom Merlyn i Damien Darhk shvaćaju da ih Thawne huška jednog na drugog.
27. 11. Turncoat 7. veljače 2017. 13. ožujka 2018.
Kada Legende otkriju novo odstupanje, moraju se zaputiti u zimu 1776. da zaštite Georgea Washingtona (Randall Batinkoff) i Revolucionarni rat. Nažalost, misija ne ide po planu pa Sara šalje Natea i Amayu po pomoć. Također, Jax i Stein, koji brane oštećen Waverider od novog neprijatelja, moraju preuzeti uloge za koje nisu spremni.
28. 12. Camelot/3000 21. veljače 2017. 14. ožujka 2018.
Legende nastavljaju tragati za Kopljem sudbine prije negoli njegovi dijelovi dospiju u ruke Legije propasti. Otkrivaju da dijelove koplja u različitim razdobljima čuvaju članovi DPA. Prva im je postaja budućnost gdje pronalaze dr. Mid-Nitea (Kwesi Ameyaw) koji će ih odvesti u prošlost u Camelot kralja Artura gdje Stargirl (Sarah Grey) štiti svoj dio Koplja. Da zaštiti dio Koplja od sada zlog Ripa Huntera, Legende moraju udružiti snage s vitezovima okruglog stola.
29. 13. Land of the Lost 7. ožujka 2017. 15. ožujka 2018.
Nakon što zarobe Ripa Huntera, on sabotira Waverider zbog čega Legende zaglave 70 milijuna godina u prošlosti. Ray vodi Amayu i Natea u potragu za ključnim dijelom broda, a pokušavajući vratiti dobrog Ripa, Rory predlaže da uđu u Ripov um, ali Sara i Jax otkrivaju da njegova podsvijest nije ugodno mjesto i moraju se boriti protiv zlih verzija samih sebe. Također, Nate i Amaya nastavljaju se zbližavati, ali to bi moglo imati ozbiljne posljedice.
30. 14. Moonshot 14. ožujka 2017. 16. ožujka 2018.
Legende prate zapovjednika Steela u NASA-in stožer 1970. i otkrivaju gdje je Nateov djed skrio zadnji dio Koplja sudbine. Tim otkriva vremensko odstupanje tijekom misije „Apollo 13“ i misli da je to djelo Legije propasti. Legende lete u svemir presresti „Apollo 13“, ali Waverider će pretrpjeti tešku štetu, a Rayev će život biti u opasnosti nakon što zaglavi na Mjesecu. Također, napetost između Ripa i Sare raste jer oboje žele voditi tim.
31. 15. Fellowship of the Spear 21. ožujka 2017. 19. ožujka 2018.
Legende trebaju plan za spašavanje zadnjeg dijela Koplja sudbine od Legije propasti. Dolaze u Francusku na vrhuncu Prvog svjetskog rata svjesni da moraju uništiti ovaj mistični predmet. Pomaže im vojnik po imenu John Ronald Reuel Tolkien (Jack Turner), a potraga za Kopljem vodi ih u srce rata. Također, tim mora odoljeti iskušenjima Koplja i nositi se s povratkom bivšeg člana tima.
32. 16. Doomworld 28. ožujka 2017. 20. ožujka 2018.
Nakon što dobiju Koplje sudbine, Legija propasti mijenja stvarnost i Legende, možda zauvijek. Zastrašujuće je što sudbina Legendi i svijeta ovisi o Roryju kojemu nije lako biti "junak". Također, otkrivamo zategnute odnose unutar Legije propasti i razlog zbog kojeg Koplje sudbine mora biti uništeno.
33. 17. Aruba 4. travnja 2017. 21. ožujka 2018.
U finalu druge sezone, Legende se pripremaju za odlazak na novo odredište kada snažan vremenski potres zaljulja brod. Da bi ispravili ono što se dogodilo, prisiljeni su prekršiti glavno pravilo putovanja kroz vrijeme, ali ako uspiju uništiti Koplje sudbine, suočit će se s ultimativnim posljedicama.


3. sezona (2017./18.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
34. 1. Aruba-Con 10. listopada 2017. TBA
35. 2. Freakshow 17. listopada 2017. TBA
36. 3. Zari 24. listopada 2017. TBA
37. 4. Phone Home 31. listopada 2017. TBA
38. 5. Return of the Mack 7. studenog 2017. TBA
39. 6. Helen Hunt 14. studenog 2017. TBA
40. 7. Welcome to the Jungle 21. studenog 2017. TBA
41. 8. Crisis on Earth-X, Part 4 28. studenog 2017. TBA
42. 9. Beebo the God of War 5. prosinca 2017. TBA
43. 10. Daddy Darhkest 12. veljače 2018. TBA
44. 11. Here I Go Again 19. veljače 2018. TBA
45. 12. The Curse of the Earth Totem 26. veljače 2018. TBA
46. 13. No Country for Old Dads 5. ožujka 2018. TBA
47. 14. Amazing Grace 12. ožujka 2018. TBA
48. 15. Necromancing the Stone 19. ožujka 2018. TBA
49. 16. I, Ava 26. ožujka 2018. TBA
50. 17. TBA 2. travnja 2018. TBA
51. 18. The Good, The Bad and The Cuddly 9. travnja 2018. TBA