Dodatak:Popis epizoda serije Supergirl

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ovo je popis epizoda serije Supergirl koja se prikazuje na američkom programu The CW, i hrvatskom programu Doma TV

Serija Supergirl ima za sada 65 epizode i 3 sezone.

Pregled serije[uredi VE | uredi]

Sezona Broj Epizoda SAD emitiranje Hrvatsko emitiranje
Premijera sezone Finale sezone Premijera sezone Finale sezone
1. 20 26. listopada 2015. 18. travanj 2016. 8. siječnja 2018. 20. veljače 2018.
2. 22 10. listopada 2016. 22. svibnja 2017. 22. ožujka 2018. 20 travnja 2018.
3. 23 9. listopada 2017. 18. lipnja 2018. TBA TBA

Popis Epizoda[uredi VE | uredi]

1. sezona (2015./16.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
1. 1. Pilot 26. listopada 2015. 8. siječnja 2018.
Dvadesetčetverogodišnja Kara Zor-El, Supermanova bliska rođakinja koju je obitelj Danvers posvojila kad je u 12. godini otjerana s planeta Krypton, mora prihvatiti i naučiti koristiti supermoći koje je toliko dugo skrivala.
2. 2. Stronger Together 2. studenog 2015. 9. siječnja 2018.
Kad se izjalove svi Karini pokušaji da pomogne National Cityju, ona mora prestati sumnjati u svoje sposobnosti – u koje sumnjaju i gradski mediji – ako želi uhvatiti bjegunca iz kryptonskog zatvora Fort Rozz. Cat traži od Jamesa da iskoristi svoje veze sa Supermanom i osigura joj razgovor sa Supergirl.
3. 3. Fight or Flight 9. studenog 2015. 10. siječnja 2018.
Supergirl može iskušati svoju moć kad u National City stigne jedan od najvećih Supermanovih neprijatelja Reactron i napadne mladu junakinju. U međuvremenu, Cat priprema priču u kojoj namjerava razotkriti Supergirl.
4. 4. How Does She Do It? 16. studenog 2015. 11. siječnja 2018.
Kara osjeća da joj je propao Dan zahvalnosti kad u grad dolazi njezina pomajka dr. Eliza Danvers, koja se protivi njezinoj novoj ulozi superjunakinje. Osim toga, kad se nezgodnim slučajem prikriveno opasna djelatnica CatCoa pretvori u zlu Livewire, napast će Cat Grant i Supergirl.
5. 5. Livewire 23. studenog 2015. 12. siječnja 2018.
Kara jedva uspijeva očuvati svoj dvostruki život u trenutku kada kao Supergirl mora zaštititi National City od niza bombaških napada dok istodobno kao Kara čuva Catina sina Cartera. James je s druge strane zdvojan kad shvati da njegova bivša djevojka Lucy Lane pokušava obnoviti njihovu vezu.
6. 6. Red Faced 30. studenog 2015. 15. siječnja 2018.
Sav stres privatnog i profesionalnog života izaći će na vidjelo kad Kara pretjera na treningu u borbi protiv Red Tornada, vojnoga kiborga izrađenog po narudžbi oca Lucy Lane, generala Sama Lanea. I Cat će biti poljuljana posjetom svoje majke Katherine koja je uvijek previše kritizira (Joan Juliet Buck u gostujućoj ulozi) i kad Alex angažira Winna da istraži zagonetnu smrt njezina oca. U ulozi Crvenog Tornada i njegova tvorca dr. T. O. Morrowa pojavljuje se Iddo Goldberg.
7. 7. Human for a Day 7. prosinca 2015. 16. siječnja 2018.
National City pogodio je potres. Kara i njezini prijatelji mogu se pouzdati samo u svoju hrabrost i snagu. Alexino nepovjerenje prema Hanku doseže vrhunac kad se nakon potresa nađu zarobljeni u prostoru DEO-a s Jemmom, moćnim svemirskim bjeguncem.
8. 8. Hostile Takeover 14. prosinca 2015. 17. siječnja 2018.
Kara se otvoreno usprotivila Astri zbog toga što njezina teta sumnja u sve što Kara vjeruje o svojoj majci. Cat je u opasnosti da je smijene s mjesta direktorice CatCoa zbog hakera koji je provalio u njezine privatne i za nju nezgodne mailove.
9. 9. Blood Bonds 4. siječnja 2016. 18. siječnja 2018.
Dok je Astra zarobljena u DEO-u, njezin muž Non uhvati Hanka. Tako su se dvije strane našle u pat-poziciji. Cat tvrdi Kari da zna da je ona Supergirl, ali Kara to i dalje poriče.
10. 10. Childish Things 18. siječnja 2016. 19. siječnja 2018.
Kara nastoji pomoći Winnu kad njegov otac superzlikovac Toyman pobjegne iz zatvora i pokušava doći do sina, s nepoznatim namjerama. Cat Lucy nudi posao u CatCou, a Alex moli Hanka da iskoristi svoje moći i pomogne razotkriti planove Maxwella Lorda. U ulozi Winslowa Schotta starijeg, odnosno Toymana, pojavljuje se Henry Czerny.
11. 11. Strange Visitor from Another Planet 25. siječnja 2016. 22. siječnja 2018.
Kara mora pomoći Hanku da se suoči sa svojom problematičnom prošlošću kad Bijeli Marsovac – pripadnik izvanzemaljske vrste koja je potpuno uništila njegov narod – otme antiizvanzemaljsku političarku i senatoricu Mirandu Crane. U National City stiže Adam, Catin sin s kojim dugo nije imala kontakta.
12. 12. Bizarro 1. veljače 2016. 23. siječnja 2018.
Kara će se naći pred svojom iskrivljenom slikom u ogledalu kad se pojavi Bizarro, iskrivljena verzija Supergirl koja je želi uništiti. U međuvremenu, Kara se zbližila s Catinim sinom Adamom.
13. 13. For the Girl Who Has Everything 8. veljače 2016. 24. siječnja 2018.
Prijatelji pokušavaju Kari spasiti život jer se u nju naselio parazitski izvanzemaljac koji je drži zarobljenu u svijetu snova u kojima je njezina obitelj živa, a planet netaknut. Dok je Kara izvan pogona u svom snu, Alex, Hank i DEO odvraćaju napad s Kryptona.
14. 14. Truth, Justice and the American Way 22. veljače 2016. 25. siječnja 2018.
Supergirl se bori protiv Gospodara Zatvora, koji lovi i ubija bjegunce odbjegle iz zatvora Fort Rozz. Cat će angažirati još jednu pomoćnicu, Siobhan Smythe koja će odmah pokušati nadmašiti Karu. U međuvremenu, James i Kara se ne mogu složiti oko metoda koje koristi DEO.
15. 15. Solitude 29. veljače 2016. 26. siječnja 2018.
Dok je veza Jamesa i Lucy na prekretnici, Kara sama odlazi u Supermanovu Utvrdu samoće u nadi da će ondje naučiti kako se boriti i poraziti Indigo, opasno biće povezano s Karinom prošlošću koje se transportira s pomoću interneta.
16. 16. Falling 14. ožujka 2016. 29. siječnja 2018.
Nakon što je bila u dodiru s Crvenim Kryptonitom i zbog toga postala opaka i opasna, Kara se okreće protiv svojih prijatelja i National Cityja. U The Talku Cat govori o Supergirl.
17. 17. Manhunter 21. ožujka 2016. 30. siječnja 2018.
J'onn J'onzz otkriva detalje o susretu s dr. Jeremijom Danversom, Karinim i Alexinim ocem, i preuzimanju identiteta Hanka Henshawa. Kara razmišlja o tome da još nekomu otkrije svoj tajni identitet dok Siobhan razmišlja kako da uništi Karu.
18. 18. Worlds Finest 28. ožujka 2016. 31. siječnja 2018.
Supergirl će steći novog saveznika kad se iznenada, prešavši iz alternativnog svemira, pojavi superbrzi superjunak The Flash i ponudi Kari pomoć u borbi protiv Silver Banshee i Livewire ako mu ona pomogne da se vrati kući.
19. 19. Myriad 11. travnja 2016. 1. veljače 2018.
Kara mora naći način da oslobodi prijatelje kad Non i Indigo s pomoću kontrole misli pretvore građane National Cityja u svoju vojsku.
20. 20. Better Angels 18. travnja 2016. 2. veljače 2018.
U završnici prve sezone Supergirl će se naći pred svojim najvećim izazovom: Non i Indigo namjeravaju istrijebiti sve stanovništvo na planetu. Kara će se naći u situaciji da se mora boriti protiv neočekivanog protivnika i u toj će borbi riskirati sve, pa i svoj život.


2. sezona (2016./17.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
21. 1. The Adventures of Supergirl 10. listopada 2016. 22. ožujka 2018.
Kara u sondi nađe onesviještena mladića i nosi ga u DEO. Putnički svemirski brod Venture lansiran je, ali motor se kvari i on pada na Zemlju. Uz pomoć Supermana Kara spašava brod. Zajedno otkrivaju da je meta bila Lena Luthor, nova direktorica kompanije LutherCorp, nakon što je njezin brat Lex Luthor osuđen za mnogobrojne zločine. U ceremoniji preimenovanja kompanije napada je plaćeni ubojica John Corben. Alex mu odvlači pozornost dok Kara i Clark sprečavaju urušavanje zgrade. Corben na ispitivanju otkriva da ga je angažirao Lex. Lena ga ustrijeli. J'onn priznaje Alex da je on prvi našao kriptonit i odlučio ga zadržati iako je Clark htio da se kriptonit uništi. U Cadmusu oživljavaju Corbena i pretvaraju ga u biće Metallo.
22. 2. The Last Children of Krypton 17. listopada 2016. 23. ožujka 2018.
Kara i Clark uskoro nailaze na Corbena koji je pretvoren u Cadmusov prototip kiborga i njegove moći temeljene na kriptonitu predstavljaju ozbiljnu prijetnju. DEO shvaća da u svojim redovima imaju krticu koji je prošvercao kriptonit. Pojavljuje se i novi Metallo koji hara Metropolisom i nitko mu se ne može usprotiviti jer su Superman i Supergirl u National Cityju. Alex pronalazi krticu, znanstvenika koji želi uništiti sve izvanzemaljce, ali ubijaju ga. Winn napravi antikriptonitsku opremu i Kara i Clark uspiju poraziti oba kiborga. Preostali kriptonit Hank daje Clarku koji se vraća u Metropolis. Cat upoznaje Karu s novim šefom Snapperom Carrom kojemu se ona ne sviđa i ne želi joj dati nove zadatke. Cat odlazi iz tvrtke i upravljanje prepušta Jamesu. U DEO-u se izvanzemaljac iz sonde budi iz nesvijesti i napada Karu.
23. 3. Welcome to Earth 24. listopada 2016. 26. ožujka 2018.
Izvanzemaljac bježi iz DEO-a. U National City stiže predsjednica Olivia Marsdin kako bi potpisala opću amnestiju za sve izvanzemaljce, ali je napada nepoznati izvanzemaljac s čudesnim moćima. Svi vjeruju da je to bjegunac iz DEO-a. Alex upoznaje detektivku Maggie Smith koja je odvodi u tajni lokal izvanzemaljaca. Winn otkriva da je bjegunac s Daxama, planeta blizu Kriptona. Kara pobijedi Daxamca i vraća ga u DEO. Posebno je gruba prema njemu zbog dugog neprijateljstva Kriptona i Daxama. Predsjednica je ponovno napadnuta dok je potpisivala amnestiju, napadač je žena Scorch. Kara, Alex i Maggie zajedno je svladaju. Kara pušta iz zarobljeništva Daxamca koji se predstavlja kao Mon-El. Kara mu otkriva da je stanovništvo Daxama izginulo i Daxam je pustinja zahvaljujući eksploziji Kriptona. Kara intervjuira Lenu koja joj otkriva da je L-Corp izumio detektor izvanzemaljaca. U baru Hank upoznaje zelenu Marsovku Mann M'orzz.
24. 4. Survivors 31. listopada 2016. 27. ožujka 2018.
Truplo izvanzemaljca nađeno je i DEO pronađe ubojicu, ali otimaju ga nepoznati naoružani ljudi. Maggie i Alex slijede ih do tajne lokacije na kojoj Victoria Sinclair priređuje borbe izvanzemaljaca za bogataše i moćnike, katkad i na život i smrt. Među njima je i M'gaan, ali prije nego što je Kara uspjela intervenirati, napada je Draaga, svlada je i bježi. J'onn razgovara s M'gann koja priznaje da osjeća grižnju savjesti zbog uništenja svoje vrste. Veronica otima J'onna uz M'ganninu pomoć. Sad se J'onn i M'gann moraju boriti sve dok je J'onn ne uvjeri da prestane okrivljavati sebe. Kad ih oboje napadne Draaga, uskače Kara i pobijedi ga zahvaljujući Mon-Elovu savjetu. Kara uvjeri i ostale da prestanu štititi Veronicu koja je uhićena, ali ubrzo i puštena zbog intervencije odozgo. M'gann potajno mijenja obličje i pokazuje da je bijela Marsovka.
25. 5. Crossfire 7. studenog 2016. 28. ožujka 2018.
Skupina pljačkaša predvođena Chetom Minerom izaziva Supergirl koristeći se izvanzemaljskim oružjem. Cadmus zahtijeva da se na njih primijeni zakon o amnestiji. Lena priređuje dobrotvornu zabavu koju napadaju Minerovi ljudi. Ali zabava je bila samo varka kako bi se namamilo pljačkaše. Lenini ljudi aktiviraju napravu koja uništava izvanzemaljsko oružje i pljačkaši su uhićeni, ali su s Minerom ubijeni prije nego što uspiju izdati Cadmus. Otkriva se ipak da je na čelu Cadmusa Lillian, Lenina pomajka. Kara dovodi Mon-Ela u CatCo gdje bi trebao raditi. Ali kad on neprestano ignorira naredbe, otpuštaju ga. Alex uvjerava Karu da mu mora dopustiti da sam izabere svoj put. James počinje operirati kao ulični osvetnik. Winn je u početku protiv toga, ali poslije mu pomaže i napravi mu kostim. Alex saznaje da je Maggie prekinula sa svojom prijateljicom i nastoji je razvedriti. Maggie uviđa da je i Alex lezbijka, a i Alex tada prihvaća tu činjenicu.
26. 6. Changing 14. studenog 2016. 29. ožujka 2018.
Skupina znanstvenika s dr. Jonesom na čelu u Norveškoj otkriva abnormalnu vučju strvinu i nakon toga su pobijeni svi znanstvenici osim Jonesa koji je zaražen parazitom. DEO otkriva da je Jones ubio ostale znanstvenike. Kara se naljuti na Mon-Ela kad sazna da se koristio svojim moćima kako bi zaradio. DEO predviđa Jonesovu sljedeću metu. Kara i J'onn pokušavaju ga zaustaviti, ali on crpi njihove moći i postaje sve veći i jači te pobjegne ostavljajući njih dvoje toliko slabima da je J'onn na rubu smrti. Alex nagovori M'gann da da krv kako bi spasila J'onna. Jones ponovno napada, ali umiješa se Mon-El. Stiže i James u svom novom kostimu pod novim imenom Čuvar. Kara se osvijesti i napada Jonesa plutonijem 239 koji on apsorbira što izaziva imploziju u njemu. James uvjeri Winna da ne oda Kari tajnu njegova novog identiteta. Cadmus otima Mon-Ela, Alex priznaje Kari da voli Maggie. Kara je nagovara da to kaže Maggie, ali Maggie odgovara da bi radije da ostanu prijateljice. Alex ostaje povrijeđena.
27. 7. The Darkest Place 21. studenog 2016. 30. ožujka 2018.
Novi osvetnik ubija zločince. Mon-El i dalje smišlja plan za bijeg. Lillian zahtijeva da Kara dođe u Cadmus. Karu pobijedi pravi ojačani Hank koji sebe naziva Kiborg Superman. Winn i dalje pomaže Jamesu u borbi protiv kriminalaca. Lillian prisiljava Karu da iscrpi svoje moći dok Mon-El to nemoćno gleda. Jeremiah spašava Karu i Mon-Ela. Kara napokon odobrava akcije Čuvara ne znajući tko se krije iza maske. Mon-El samome sebi priznaje osjećaje prema Kari. J'onn počinje halucinirati o M'gann kao zatočenici DEO-a. Ona ga upozorava na transfuziju. Alex napokon prihvaća Maggie.
28. 8. Medusa 28. studenog 2016. 2. travnja 2018.
Kiborg Superman pušta virus u baru izvanzemaljaca i ubija sve izvanzemaljce osim Mon-Ela. Eliza Danvers u posjetu je i kaže da je virus s Kriptona. Stvorio ga je Zor-El, Karin otac kako bi njime ubio sve tuđince u slučaju invazije na Kripton. Lena odbije pomoći kad joj Kara kaže da je Lillian vođa Cadmusa i dragovoljno daje Lillian izotop kojim će raspršiti virus. Iako se Kara i J'onn suprotstavljaju Luthorima, raketa s virusom je lansirana. Kara juri za raketom, ali ona eksplodira i virus je raspršen. Međutim, Lena je prevarila Lillian i umrtvila je virus. Lillian je uhićena. Eliza izliječi Mon-Ela. Maggie i Alex se poljube. Nepoznata izvanzemaljska vrsta traži Mon-Ela. Barry Allen i Cisco Ramon dolaze kako bi Karu zamolili za pomoć.
29. 9. Supergirl Lives 23. siječnja 2017. 3. travnja 2018.
Winna pretuku dok je pomagao Jamesu pa sada vjeruje da nije rođen za terenski posao. Kara istražuje čudnu seriju nestalih osoba i tijekom potrage s Mon-Elom prolazi kroz portal te se nađu na planetu Maaldoria, središtu trgovine robljem. Na Maaldoriji zbog utjecaja crvenog sunca par nema svoje moći pa dopuštaju da ih uhvate kako bi završili u ćeliji s ostalima. Ondje saznaju da je u trgovinu ljudima umiješana Roulette. Maaldorijska je atmosfera smrtonosna za Marsovce pa umjesto J'onna Alex predvodi ekipu za spašavanje. Uspijeva nagovoriti i Winna da im se pridruži unatoč njegovim dvojbama. Kara u zatvoru potiče pobunu i na kraju zatvorenici prije bijega svladaju Roulette i njezinu pomoćnicu. Po povratku na Zemlju Mol-El odlučuje da će slijediti sudbinu superheroja, a Maggie kaže Alex da zna za Karin drugi identitet.
30. 10. We Can Be Heroes 30. siječnja 2017. 4. travnja 2018.
Kara počinje trenirati Mon-Ela. Iako Leslie nije u zatvoru, istraga DEO-a utvrđuje da druga žena u paru s muškarcem s moćima jednakim Kriptoncima napada Karu i Mon-Ela. U borbi koja je uslijedila Mon-El pomaže Kari ne obazirući se na prolaznike koje dovodi u veliku opasnost. Stiže Čuvar, pomaže im i tada Kara saznaje za njegov pravi identitet. Leslie otima znanstvenik koji crpi njezine moći i prenosi ih na druge. Mon-El i James jure njoj u pomoć, ali i njih zarobljavaju i na kraju ih sve spasi Kara. Poslije Kara odbije Jamesovu ponudu da zajedno budu ulični osvetnici. M'gann gubi svijest, J'onn se povezuje s njom i u tom dijeljenju umova poručuje joj da joj je sve oprošteno.
31. 11. The Martian Chronicles 6. veljače 2017. 5. travnja 2018.
J'onn počinje slijediti M'gann da bi je zaštitio. Njezin bivši partner Armek dolazi na Zemlju s naredbom da je vrati na Mars kako bi je pogubili i daje joj dva sata da se preda ili će napasti njezine prijatelje. J'onn je odluči odvesti u DEO da je zaštiti. Pojavi se prava M'gann, a ona druga je prerušeni Armek pa J'onn mora blokirati sve ulaze u DEO. Poprimivši Winnovo obličje Armek pokreće odbrojavanje do eksplozije nuklearnog reaktora dok drugi bijel Marsovac pretvoren u Alex namami Karu. J'onn i M'gann oslobode Winna, a Alex u borbi ubije Armeka. Winn u zadnji tren uspije spriječiti eksploziju reaktora, a Alex i Kara zajedno svladaju i drugog Marsovca. M'gann poslije kaže J'onnu da se vraća na Mars, a Kara predloži Mon-Elu da izađu zajedno i sazna da je on već u vezi s Evom.
32. 12. Luthors 13. veljače 2017. 6. travnja 2018.
Lena svjedoči na sudu protiv Lillian i Kara je potiče da je posjeti u zatvoru. Lillian joj otkriva da je ona kći njezina muža iz veze s drugom ženom. Corben dobiva paket sintetičkog kriptonita. Dok svjedoči, napada sve u sudnici i oslobodi Lillian. Objavljen je lažni video sa snimkom Lene koja krade kriptonit te je ona uhićena pod sumnjom da je pomagala Lillian. Corben je izvlači iz zatvora. Kara jedina vjeruje u Leninu nevinost. Lillian odvodi Lenu u zgradu na pustome mjestu koju je prije svog utamničenja opremio Lex i prisili je da uđe u skladište s izvanzemaljskim oružjem. Stiže Kara i intervenira. Winn otkriva da je sintetički kriptonit nestabilan i da će brzo eksplodirati. Kara uspije spasiti Lenu prije nego što Corben uništi sama sebe, a Lillian i Henshaw bježe helikopterom. Lena je oslobođena svake sumnje, ali počinje razmišljati o svom odnosu s obitelji, posebno s Lexom. Kara i Mon-El, čija je prethodna veza završila katastrofalno, priznaju međusobnu ljubav. Ali tada stiže neki g. Mxyzptlk i izjavljuje joj ljubav. Alex predstavlja Maggie kao svoju djevojku.
33. 13. Mr. & Mrs. Mxyzptlk 20. veljače 2017. 9. travnja 2018.
Mxyzptlk, vilenjak iz pete dimenzije koji može manipulirati zbiljom, zaprosi Karu, a njezino odbijanje shvaća kao izazov. Mon-El joj predlaže da ubiju Mxyzptlka, ali ona to odbije. Mxyzptlk doziva Parazita da napadne National City prije nego što ga ubije kako bi zadivio Karu. Mon-El slučajno otkriva da se vilenjake može ukloniti ako ih se natjera da svoje ime izgovore unatrag. I Win u DEO-u otkriva zbirku povezanu s energijom iz pete dimenzije iz koje Mxyzptlk izvlači moć. Mon-El izaziva Mxyzptlka na dvoboj. Mxyzptlk pobjeđuje i sprema se ubiti Mon-Ela kad stiže Kara i pristaje da se uda za njega. On poslije stiže u Utvrdu samoće na njihovo vjenčanje, ali Kara tada kaže da se ne kani udati za njega. Bijesan, on je napada, ali ona prekida borbu tako što zaključa utvrdu i uključi slijed za samouništenje. Mxyzptlk preklinje Karu da mu da kod kojim zaustavlja smrtonosni slijed i shvaća da je on njegovo ime izgovoreno unatrag. Winn počinje izlaziti s Lyrom Strayd sa Starhavena, a Alex i Maggie slave svoje prvo zajedničko Valentinovo.
34. 14. Homecoming 27. veljače 2017. 10. travnja 2018.
DEO prima alarm u vezi s konvojem koji odlazi iz Cadmusa. Kara i J'onn istražuju i spašavaju zarobljenog Jeremiju koji tvrdi da je Cadmus razvio fuzijsku bombu. Nagovori J'onna da ga opet primi u DEO što izaziva sumnju kod Mon-Ela. On upozorava Winna da pazi na Jeremiju. Winn ustanovi da je Jeremiah pokušao ući u bazu podataka DEO-a. Kara traži objašnjenje od Jeremije i nije sigurna vjeruje li mu. Alex je, pak, sigurna u njegovu nevinost. Winn locira bombu, ali kad stiže DEO od bombe ni traga. J'onn shvaća da ne može čitati Jeremijine misli i da on radi za Cadmus. Jeremiah svlada J'onna i snima sve podatke iz računala prije bijega. Kara i Alex sukobljavaju se s Jeremijom, Lillian i Henshawom. Kara juri u pomoć vlaku koji je Cadmus ugrozio dok se Alex sukobljava s trojkom. Jeremiah uspije pobjeći jer je Alex oklijevala kad joj je bio na nišanu. Winn poslije otkriva da je Jeremiah snimio popis svih registriranih izvanzemaljaca u zemlji.
35. 15. Exodus 6. ožujka 2017. 11. travnja 2018.
Cadmus počinje otimati izvanzemaljce i Kara traži od Snappera da objavi članak, ali on inzistira na provjeri njezina izvora. Tada Supergirl potvrdi priču, ali odbije odati svoj izvor i Snapper ipak ne želi objaviti priču. Zbog pristranosti prema Jeremiji J'onn suspendira Alex. Maggie joj pomaže da ga nađu. One sprečavaju novu otmicu izvanzemaljca i nađu Cadmusov stožer. I Lena ga nađe, ali je zarobe Lillianini ljudi. Kara je spašava. Jeremiah otkriva Alex da Cadmus svemirskim brodom kani preseliti sve izvanzemaljce na drugi planet. Kara na blogu objavljuje priču i Lillian je prisiljena na deportaciju samo dotad uhvaćenih izvanzemaljaca. Alex uvjeri Jeremiju da joj pomogne i dok on odvlači pozornost operativaca, ona ulazi u svemirski brod da bi oslobodila sve uhvaćene izvanzemaljce. U tome joj pomaže i Supergirl. Snapper otpusti Karu iz CatCo-a. J'onn vraća Alex na posao.
36. 16. Star-Crossed 20. ožujka 2017. 12. travnja 2018.
Dolaze Daxamci i zahtijevaju da ljudi predaju Mon-Ela. On se sam predaje. Kara ga prati i tada saznaje da je on princ Daxama. Na brodu koji je došao po njega njegovi su roditelji koji žele da on vodi svoj narod u ponovnoj izgradnji Daxama. Kara je ljuta zato što joj je Mon-El lagao. On joj se ispriča, ali to kod nje nema odjeka. Ona prekida s njim i od njegovih roditelja traži da napuste njega i Zemlju. Winn i Lyra provale u muzej umjetnosti tek toliko da vide kako im to ide. Poslije Maggie uhiti Winna jer je nestala jedna slika. Alex uvjeri Maggie da im da 24 sata da dokažu Winnovu nevinost. Nađu i uhite Lyru čiji brat Bastian duguje veliku svotu šverceru Mandraxu. Ona je ukrala sliku da bi platila Bastianov dug. DEO i Čuvar zajednički hvataju Mandraxa, a Winn oprašta Lyri što je bila neiskrena. DEO je uhvatio novog izvanzemaljca koji hipnotizira Karu i bježi na Zemlju-1. Kara se probudi u halucinaciji u kojoj je barska pjevačica.
37. 17. Distant Sun 27. ožujka 2017. 13. travnja 2018.
Karu napadaju lovci na izvanzemaljce. Mon-El sumnja da iza toga stoje njegovi roditelji u nadi da će on otići sa Zemlje kad Kara umre. Sumnja je potvrđena kad J'onn telepatski ispita jednog od lovaca. Kara predlaže da se ona i Mon-El sastanu s Rheom, njegovom majkom, i nagovore je da se predomisli. Ali Rhea ih ne želi ni saslušati i pokuša Karu ubiti kriptonitom pa Mon-El pristaje na odlazak da bi je spasio. Unatoč naredbi predsjednice Marsdin, J'onn pomaže Kari da spasi Mon-Ela s roditeljskog broda i nakon žestoke bitke kralj Lar Gand dopušta Mon-Elu da ostane na Zemlji. Otkriva se da je Marsdinova izvanzemaljka. Rhea ubija Lar Ganda i zaklinje se da će se vratiti na Zemlju po Mon-Ela. Nakon susreta s bivšom Maggienom djevojkom Alex saznaje da joj Maggie nije rekla da ju je varala i to je uvod u otvoreni razgovor u kojem Alex traži od Maggie da joj oda sve svoje tajne.
38. 18. Ace Reporter 24. travnja 2017. 16. travnja 2018.
Lena poziva Karu na konferenciju za medije koju drži njezin bivši dečko Jack Spheer. On predstavlja biomax, novu nanobotsku tehnologiju koja će izliječiti sve ljudske bolesti. Nakon konferencije Kari prilazi čovjek i kaže joj da su pokusi za biomax bili lažni, ali nanoboti ga ubiju prije nego što je uspio to elaborairati. Kara i Mon-El stižu nepozvani na večeru Lene i Jacka i kradu karticu za Jackov ured. Ondje otkrivaju snimke na kojima Jack sam sebi daje biomax. Lena pokazuje snimku Jacku i on priznaje da si je ubrizgavao biomax, a nuspojava je gubitak slobodne volje pa svatko može upravljati njime uz pomoć nanobota. Kara dolazi u pomoć Leni, ali kad je zarobe nanoboti, Lena ih mora isključiti i time ubije Jacka. Snapper obeća da će ponovno zaposliti Karu ako mu preda priču o nanobotima. Lenu posjećuje Rhea. Winn diovodi Lyru u ekipu.
39. 19. Alex 1. svibnja 2017. 17. travnja 2018.
Alex otima osoba koja zahtijeva oslobođenje Petera Thompsona, čovjeka koji služi doživotni zatvor. Otmičar je Rick Malverne, Thompsonov sin i davni prijatelj Danversovih koji je odavno otkrio Karin drugi identitet. Rick je uhvaćen i odveden u DEO, lokacija Alexina zatvora poznata je i Kara juri da je spasi. Ali tada se aktivira zamka i voda počinje prodirati u Alexinu ćeliju. Iako Kara odbija pregovarati s Rickom, Maggie pokušava izvući Thompsona iz zatvora. Ipak, Kara uspije spasiti Alex. J'onn odluči izbrisati Rickovo sjećanje. Rhea daje Leni nacrte za napravu koja prenosi materiju. Lena shvaća da je Rhea izvanzemaljka, ali je Rhea ipak uvjeri da nastavi surađivati s njom.
40. 20. City of Lost Children 8. svibnja 2017. 18. travnja 2018.
Jamesa obeshrabri spoznaja da se oni kojima on pomaže boje njega. DEO istražuje slučaj žene koja svojim telekinetičkim moćima izaziva razaranje. James pronalazi svog sina Marcusa koji ne želi razgovarati ni s kim osim s Jamesom. Uz Rheinu potporu Lena završava transporter materije koji Rhea aktivira i uzrokuje da Marcus svojim moćima gotovo uništi ured. Poslije DEO otkriva umiješanost Lene i Rhee kao i to da je napad Marcusove majke, žene s kinetičkim moćima, bio nenamjeran. Kara, J'onn i Mon-El pokušaju ugasiti transporter, ali ne uspiju. U sukobu s majkom Mon-El oklijeva kad je treba ubiti. Transporter donese veliku flotu daxamskih brodova za invaziju Zemlje koja će postati Novi Daxam. Rhea teleportira sebe, Mon-Ela i Lenu na svoj brod.
41. 21. Resist 15. svibnja 2017. 19. travnja 2018.
Daxamci napadaju National City, ubijaju i hvataju civile. Napadaju i DEO, ali Alex i Winn uspiju pobjeći. Mon-El shvaća da se mora oženiti Lenom kako bi ujedinio Daxamce i Zemljane. U predsjedničkom avionu Marsdinova i Cat kontaktiraju Rheu i zahtijevaju povlačenje, ali umjesto odgovora Daxamci uzvraćaju paljbom. Kara spašava Cat i zajedno otkrivaju da je Marsdinova izbjeglica s planeta Durije. Daje zadatak DEO-u da uništi daxamski matični brod posebnim topom. Kara oklijeva i uz pomoć Cat i Winna pokušava ući u brod kako bi izazvala pobunu protiv Daxamaca. Alex i Maggie preuzimaju kontrolu nad topom. Na kraju Supergirl šalje Mon-Ela na sigurnu lokaciju i suočava se s Rheom koja je u međuvremenu preuzela kontrolu nad Supermanom i zapovjedila mu da napadne Supergirl.
42. 22. Nevertheless, She Persisted 22. svibnja 2017. 20. travnja 2018.
Rhea uz pomoć srebrnog kriptonita manipulira Kalovim osjetima pa on Karu vidi kao generala Zoda. Kara ga svlada i odvodi u Utvrdu odakle oporavljeni Kal nađe načina da prekine invaziju. Kara izaziva Rheu na Dakkam Ur, ritual u kojem se dva vođe bore i gubitnik priznaje poraz u ratu. Rhea pristaje. Lillian, Lena i Winn grade napravu koja raspršuje olovo u atmosferi. Olovo je smrtonosno za Daxamce i tako je planet za njih nenaseljiv. Kara kaže DEO-u da to iskoriste ako ona izgubi u dvoboju. Tijekom dvoboja Rhea nastavlja s invazijom. J'onn se budi i pridružuje se bitki. Rhea kaže da će se invazija nastaviti čak i ako ona izgubi pa Kara lansira napravu koja ubija Rheu i prisiljava flotu na povlačenje. Kara smješta Mon-Ela u sondu i šalje ga u svemir. Cat se vraća u CatCo, Alex prosi Maggie. Mon-Elova sonda u svemiru uvučena je u crvotočinu. U bljescima Kriptonova uništenja nepoznata frakcija šalje drugo dijete na Zemlju kako bi ono vladalo.


3. sezona (2017./18.)[uredi VE | uredi]

Broj
epizode
Epizoda
u sezoni
Originalni naslov epizode Premijerno prikazana u SAD Premijerno prikazana u Hrvatskoj
43. 1. Girl of Steel 9. listopada 2016. TBA
44. 2. Triggers 16. listopada 2016. TBA
45. 3. Far From the Tree 23. listopada 2016. TBA
46. 4. The Faithful 30. listopada 2016. TBA
47. 5. Damage 6. studenog 2016. TBA
48. 6. Midvale 13. studenog 2016. TBA
49. 7. Wake Up 20. studenog 2016. TBA
50. 8. Crisis on Earth-X, Part 1 27. studenog 2016. TBA
51. 9. Reign 4. prosinca 2017. TBA
52. 10. Legion of Superheroes 15. siječnja 2018. TBA
53. 11. Fort Rozz 22. siječnja 2018. TBA
54. 12. For Good 29. siječnja 2018. TBA
55. 13. Both Sides Now 5. veljače 2018. TBA
56. 14. Schott Through the Heart 16. travnja 2018. TBA
57. 15. In Search of Lost Time 23. travnja 2018. TBA
58. 16. Of Two Minds 30. travnja 2018. TBA
59. 17. Trinity 7. svibnja 2018. TBA
60. 18. Shelter from the Storm 14. svibnja 2018. TBA
61. 19. The Fanatical 21. svibnja 2018. TBA
62. 20. Dark Side of the Moon 28. svibnja 2018. TBA
63. 21. Not Kansas 4. lipnja 2018. TBA
64. 22. Make It Reign 11. lipnja 2018. TBA
65. 23. TBA 18. lipnja 2018. TBA