Dodatak:Popis kukaca, Ci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Cia[uredi | uredi kôd]

Ciala Richter, 1976[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Diptera → Tachinidae

Ciampa Walker, 1863[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Geometroidea → Geometridae

Cib[uredi | uredi kôd]

, Cibdeloencyrtus , Cibolacris , Cibotogaster , Cibotopteryx , Cibra , Cibyra

Cic[uredi | uredi kôd]

Cicada[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Membracoidea → Cicadellidae

Cicada Linnaeus, 1758[uredi | uredi kôd]

  1. Cicada afona Costa, O., 1834
  2. Cicada alboguttata Goeze, 1778
  3. Cicada ambigua Donovan, 1798
  4. Cicada americana Gmelin, 1789
  5. Cicada amphibia Pontoppidan, 1763
  6. Cicada aptera Linnaeus, 1758
  7. Cicada argentea De Villers, 1789
  8. Cicada arvensis Müller, O.F., 1776
  9. Cicada bilineata De Villers, 1789
  10. Cicada brazilensis Metcalf, 1963
  11. Cicada buphthalmica Gravenhorst, 1807
  12. Cicada cafra Olivier, 1790
  13. Cicada canaliculata De Villiers, 1789
  14. Cicada cancellata Gmelin, 1789
  15. Cicada carniolica Gmelin, 1789
  16. Cicada casta Gmelin, 1789
  17. Cicada cinerea Rossi, 1792
  18. Cicada clarisona Hancock, 1834
  19. Cicada coeca Fourcroy, 1785
  20. Cicada collaris De Geer, 1773
  21. Cicada conspurcata Fabricius, 1777
  22. Cicada costai Metcalf, 1963
  23. Cicada crocata Gmelin, 1789
  24. Cicada denigrata Gmelin, 1789
  25. Cicada devillersi Metcalf, 1963
  26. Cicada dipalliata Capanni, 1894
  27. Cicada dwigubskyi Metcalf, 1963
  28. Cicada effecta Walker, F., 1858
  29. Cicada erythroptera Gmelin, 1789
  30. Cicada fasciaaurata De Villiers, 1789
  31. Cicada flava Linnaeus, 1758
  32. Cicada flavifrons Gmelin, 1789
  33. Cicada flavofasciata Goeze, 1778
  34. Cicada fuscomaculosa Metcalf, 1963
  35. Cicada geographica Goeze, 1778
  36. Cicada gibberula Gmelin, 1789
  37. Cicada gigantea Germar, 1830
  38. Cicada glabra Müller, O.F., 1776
  39. Cicada gmelini Metcalf, 1963
  40. Cicada guineensis Metcalf, 1963
  41. Cicada guttata Forster, 1771
  42. Cicada inexacta Walker, F., 1858
  43. Cicada intacta Walker, F., 1852
  44. Cicada lactea Gmelin, 1789
  45. Cicada leucothoe Walker, F., 1852
  46. Cicada lineola Schrank, 1801
  47. Cicada lineolata Gmelin, 1789
  48. Cicada longicornis Poda, 1761
  49. Cicada lugubris Gmelin, 1789
  50. Cicada lutea Gmelin, 1789
  51. Cicada melanaria Germar, 1830
  52. Cicada membranacea Fourcroy, 1785
  53. Cicada microcephala La Guillou, 1841
  54. Cicada muscilliformis Capanni, 1894
  55. Cicada nervoptera Fourcroy, 1785
  56. Cicada neuroptera Gmelin, 1789
  57. Cicada notata Scopoli, 1763
  58. Cicada oculata de Tigny, 1802
  59. Cicada olivieri Metcalf, 1963
  60. Cicada osalbum De Villiers, 1789
  61. Cicada palearctica Metcalf, 1963
  62. Cicada pallens Gmelin, 1789
  63. Cicada pallescens Müller, O.F., 1776
  64. Cicada poae Capanni, 1849
  65. Cicada punctulata Gmelin, 1789
  66. Cicada pusilla Müller, O.F., 1776
  67. Cicada quadrinotata Gmelin, 1789
  68. Cicada regalis Fourcroy, 1785
  69. Cicada rivulosa Gmelin, 1789
  70. Cicada roselii Gravenhorst, 1807
  71. Cicada rubroelytrata Goeze, 1778
  72. Cicada sahlbergi Stål, 1854
  73. Cicada scutata Goeze, 1778
  74. Cicada sexpunctata Gmelin, 1789
  75. Cicada smaragdina Capanni, 1894
  76. Cicada squalida Müller, O.F., 1776
  77. Cicada strigosa Gmelin, 1789
  78. Cicada thalassina Germar, 1830
  79. Cicada thlaspi Piller & Mitterpacher, 1783
  80. Cicada torquata Fourcroy, 1785
  81. Cicada triangulum De Villiers, 1789
  82. Cicada tristis Fourcroy, 1785
  83. Cicada variola Gravenhorst, 1807
  84. Cicada venulosa Turton, 1802
  85. Cicada vitrata De Villiers, 1789

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cicadoidea → Cicadidae , Cicadabara , Cicadella

Porodica Cicadellidae Latreille, 1802[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi:

Aaka, Abana, Abimwa, Abrabra, Abrela, Abrus, Absheta, Acacimenus, Acacioiassus, Acastroma, Accacidia, Acericerus, Achaetica, Acharis, Achrus, Acinopterus, Aconura, Aconurella, Acopsis, Acostemana, Acostemma, Acostemmella, Acrobelus, Acrocampsa, Acrogonia, Acrolithus, Acrulogonia, Acuera, Aculescutellaris, Acumada, Acunasus, Acuponana, Acusana, Adama, Adarrus, Adchunroides, Adelungia, Aderganna, Adiaerotoma, Aequcephalus, Aequoreus, Aeternus, Aethiopulopa, Aflexia, Afrakeura, Afrakra, Afralebra, Afralycisca, Afrasca, Afrascius, Africoelidia, Afridonus, Afroccidens, Afroiassus, Afroideus, Afrokana, Afrolidia, Afronirvana, Afrorubria, Afrosteles, Afrosus, Agalita, Agallia, Agalliana, Agalliopsis, Agalliota, Agelina, Aglaenita, Aglena, Agnesiella, Agrica, Agrosoma, Aguahua, Aguana, Aguatala, Agudus, Aguriahana, Ahimia, Ahmedra, Aidola, Aindrahamia, Aisa, Ajika, Alaca, Aladzoa, Alahana, Alapona, Alapus, Albera, Albicostella, Albiniana, Alconeura, Alebra, Alebranus, Alebrasca, Alebroides, Alemaia, Aletta, Aligia, Alladanus, Allogonia, Allonolla, Allophleps, Alloproctus, Allotapes, Allygianus, Allygidius, Allygiella, Allygus, Almunisna, Alnetoidia, Alobaldia, Alocephalus, Alocha, Alocoelidia, Alodeltocephalus, Aloeurymela, Aloipo, Alopenthimia, Aloplemmeles, Alosarpestus, Alospangbergia, Alotartessella, Alotartessus, Aloxestocephalus, Alseis, Altaiotettix, Amahuaka, Amalfia, Amazygina, Ambara, Amberbakia, Ambigonalia, Amblydisca, Amblyscarta, Amblyscartidia, Amblysellus, Amblytelinus, Amimenus, Amphigonalia, Amplicephalus, Amplicoelidia, Amplimada, Amrasca, Amritodus, Amurta, Amylidia, Anaceratagallia, Anacofana, Anaconura, Anacornutipo, Anacotis, Anacrocampsa, Anacuerna, Anaemotettix, Anagonalia, Anaka, Anareia, Anatkina, Ancudana, Andanus, Andrabia, Anemolua, Aneono, Angolaia, Angubahita, Angucephala, Angulanus, Angustella, Angusticella, Anidiocerus, Ankosus, Annidion, Anomia, Anoplotettix, Anoscopus, Anoterostemma, Antillonirvana, Antoniellus, Anufrievia, Anzygina, Aphanalebra, Apheliona, Aphrodes, Aplanatus, Aplanus, Aplanusiella, Apogonalia, Apophydia, Apulia, Arahura, Araldus, Arapona, Arawa, Arbelana, Arboridia, Arbosiria, Archeguina, Arenoledra, Argaterma, Argyrilla, Aricanus, Arocephalus, Aroonra, Arragsia, Arrugada, Arthaldeus, Artianus, Articoelidia, Artucephalus, Aruena, Arundanus, Ascius, Asepodiva, Asialebra, Asianidia, Asichnus, Asiotoxum, Aspilodora, Assina, Assiringia, Assiuta, Astacotettix-unav, Asthenotettix, Atanus, Ateloguina, Athysanella, Athysanopsis, Athysanus, Atkinsoniella, Attenuipyga, Aulacizes, Auridius, Aurigoniella, Aurogonalia, Austroagallia, Austroagalloides, Austroasca, Austrocerus, Austrolopa, Austrotartessus, Awasha, Aylala, Ayubiana, Aztegina, Aztrania, Baaora, Babacephala, Backhoffella, Badylessa, Baguoidea, Bahapona, Bahita, Baileyus, Bakera, Bakeriana, Bakshia, Balacha, Balala, Balanda, Balbillus, Balcanocerus, Balclutha, Baldriga, Baldulus, Baleja, Balera, Ballana, Balocerus, Balocha, Balocharella, Balolina, Baluba, Bambusana, Bampurius, Bandara, Bandaromimus, Bannalgaechungia, Banus, Barbatana, Barbinolla, Bardana, Bardera, Barela, Barinaga, Barodecus, Baroma, Bascarrhinus, Basutoia, Bathysmatophorus, Batracomorphus, Baya, Beamerana, Beamerulus, Begonalia, Beirneola, Bellpenna, Benala, Benglebra, Bengueta, Benibahita, Beniledra, Bergallia, Bergolix, Bertawolia, Betawala, Betsileonas, Bhandara, Bharagonalia, Bharata, Bharinka, Bharoopra, Bhatasca, Bhatia, Bhavapura, Bhooria, Biadorus, Biluscelis, Bilusius, Biza, Bloemia, Bobacella, Bolanusoides, Bolarga, Bolidiana, Bolivaia, Boliviela, Bolotheta, Bonamus, Bonaspeia, Bonneyana, Bordesia, Borditartessus, Borduria, Bornatka, Borogonalia, Borulla, Bothrogonia, Boulardus, Boundarus, Brachylope, Brachylorus, Brachypterona, Brasa, Brasilanus, Brasopsis, Brasura, Brazosa, Brenda, Brevicapitorus, Breviguina, Brevimetopia, Brevolidia, Brincadorus, Britimnathista, Brunerella, Brunotartessus, Bubacua, Bucephalogonia, Buloria, Bulotartessus, Bumka, Bundabrilla, Bundera, Buritia, Busonia, Busoniomimus, Byphlocyta, Bythonia, Cabrellus, Cabrulus, Caffrolix, Cafixia, Cahya, Caknesia, Calades, Caladonus, Calamotettix, Calanana, Caldwelliola, Calliscarta, Calodia, Calodicia, Caloduferna, Calonia, Calotartessus, Camaija, Campecha, Camptelasmus, Canariotettix, Candulifera, Canopyana, Cantura, Capcoana, Capeolix, Caphodellus, Caphodus, Caplopa, Capoideus, Caragonalia, Caragonia, Caranavia, Carchariacephalus, Cardioscarta, Carelmapu, Cariancha, Caribovia, Carinata, Carinolidia, Carsonus, Caruya, Carvaka, Cassianeura, Castanoguina, Castoriella, Catagonalia, Catenocola, Catorthorrhinus, Cazenus, Cechenotettix, Cedarotettix, Cenedaeus, Cephalelus, Cephalius, Cephalogonalia, Ceratagallia, Cerkira, Cerneura, Cerrillus, Cerus, Cestius, Cetexa, Chagria, Changwhania, Chanohirata, Chaparea, Chatura, Chelidinus, Chiasmodolon, Chiasmus, Chibala, Chibchanirvana, Chichahua, Chigallia, Chikava, Chileanoscopus, Chilelana, Chilella, Chilenana, Chimaerotettix, Chinaella, Chinaia, Chinchinota, Chlidochrus, Chloothea, Chlorita, Chloroasca, Chlorogonalia, Chloronana, Chloropelix, Chlorotettix, Chonosina, Chouious, Choulima, Chromagallia, Chroocacus, Chudania, Chujophila, Chunra, Chunroides, Cibra, Cicada, Cicadabara, Cicadella, Cicadula, Cicadulella, Cicadulina, Cicaduloida, Cicciana, Ciccus, Ciminius, Cinerogonalia, Citorus, Citripo, Ciudadrea, Clavena, Cleptochiton, Cleusiana, Clinogonalia, Clinonana, Clinonella, Clorindaia, Clypelliana, Clypeolidia, Cochanga, Cochlorhinus, Cocoelidia, Cocrassana , Codilia, Coelana, Coelella, Coelestinus, Coelidia, Coelidiana, Coelindroma, Coelogypona, Cofana, Coganoa, Coganus, Colistra, Colladonus, Colliguina, Coloana, Coloborrhis, Cololedra, Colosteres, Comahadina, Comanopa, Comayagua, Commellus, Complanledra, Conala, Conbalia, Concaveplana, Concavifer, Concepciona, Condylotes, Confucius, Conlopa, Conogonia, Conoguinula, Conosanus, Conoscelis, Consepusa, Conversana, Convexana, Convexfronta, Copididonus, Corilidia, Coriojassus, Cornutipo, Coronalidia, Coronigonalia, Coronigoniella, Coronophtus, Coroticus, Cortona, Corupiana, Corymbonotus, Coryphaelus, Cosmotettix, Costamia, Costanana, Coulinus, Cozadanus, Crassana, Crassinolanus, Crepluvia, Cribrus, Crinolidia, Crinorus, Crispina, Croconelus, Crossogonalia, Crumbana, Cruziella, Ctenotettix, Ctenurellina, Cuanta, Cubnara, Cubrasa, Cuerna, Cuitlana, Culumana, Cumbrenanus, Cunedda, Curtara, Curvimonus, Curvostylus, Cyanidius, Cyclogonia, Cyrta, Cyrtodisca, Dagama, Daimachus, Dalbulus, Daltonia, Daluana, Dalus, Damaniana, Dampfiana, Dananea, Danbara, Daochia, Dapitana, Dardania, Dariena, Dasmeusa, Dattasca, Davduospina, Daveyoungana, Davisonia, Davmata, Dayus, Dechacona, Declivara, Decua, Delopa, Delospilopterus, Deltanus, Deltazotus, Deltella, Deltocephalus, Deltocoelidia, Deltolidia, Deltorhynchus, Demadana, Depanana, Depanisca, Derakandra, Derogonia, Derriblocera, Desamera, Deselvana, Desertana, Destinia, Destinoides, Destria, Devolana, Dhongariva, Diacra, Dialecticopteryx, Dialodia, Diceratalebra, Dichrophleps, Dicodia, Dicolecia, Dicraneura, Dicraneurula, Dictyodisca, Dicyphonia, Didymotettix, Diedrocephala, Diestostemma, Digitalis, Diglenita, Dikraneura, Dikrella, Dikrellidia, Dilobopterus, Diomma, Diplocolenus, Direnaia, Discocephalana, Distantessus, Distantia, Divitiacus, Divus, Dixianus, Dlabolaiana, Dlabolaracus, Docalidia, Docotettix, Doda, Dohukia, Doleranus, Dolichopscerus, Doliotettix, Dolyobius, Donidea, Donleva, Doowella, Doradana, Doratulina, Doratura, Doraturopsis, Dorrotartessus, Dorycephalus, Dorycnia, Dorydiella, Drabescoides, Drabescus, Draeculacephala, Dragonana, Drakensbergena, Dremuela, Drionia, Driotura, Drordana, Dryadomorpha, Dryodurgades, Duanjina, Duatartessus, Dudanus, Dumorpha, Dunioa, Duraturopsis, Durgades, Durgula, Dussana, Dusuna, Dwightla, Dworakowskaia, Dziwneono, Ebarrius, Ectopiocephalus, Ectypus, Ederranus, Edwardsiana, Egenus, Egidemia, Ehagua, Elabra, Elbelus, Eldama, Eldarbala, Eleazara, Elginus, Elrabonia, Elymana, Emadiana, Emeljanovianus, Emelyanoviana, Eminea, Empoa, Empoasca, Empoascanara, Enantiocephalus, Endoxoneura, Endria, Eogypona, Eomileewa, Eovulturnops, Ephelodes, Epiacanthus, Epicephalius, Epignoma, Epipsychidion, Equeefa, Erabla, Erasmoneura, Eratoneura, Eremophlepsius, Ericotettix, Erragonalia, Errastunus, Errhomenus, Errhomus, Erronus, Eryapus, Eryascara, Erythria, Erythridula, Erythrogonia, Erythroneura, Erzaleus, Ethiocoelidia, Euacanthella, Eualebra, Euleimonios, Eulonus, Eupelix, Eupenthimia, Eupterella, Eupterycyba, Eupteryx, Euragallia, Eurhadina, Euronirvanella, Eurymela, Eurymelella, Eurymelessa, Eurymelita, Eurymeloides, Eurymelops, Eurypella, Eusallya, Eusama, Euscelidella, Euscelidius, Euscelis, Eusceloidia, Eusora, Eutandra, Eutartessus, Eutettix, Evacanthus, Evanirvana, Evansiola, Evansolidia, Evinus, Excavanus, Excultanus, Exitianus, Exogonia, Exolidia, Extensus, Extrusanus, Ezrana, Fagocyba, Faiga, Falcitettix, Faltala, Farynala, Favintiga, Fedotartessus, Ferganotettix, Ferrariana, Fibragallia, Ficiana, Ficocyba, Fieberiella, Fingeriana, Fistulatus, Fistulidia, Fitchana, Flatfronta, Flavitartessus, Flexamia, Flexana, Flexarida, Flexocerus, Floridonus, Folicana, Fonsecaiulus, Forcipata, Foroa, Foso, Frequenamia, Freytagana, Fridonus, Friscanus, Frutioidia, Fuminana, Funkikonia, Furcatartessus, Fusanus, Fusigonalia, Fusiplata, Futasujinoidella, Futasujinus, Gabrita, Galboa, Gambialoa, Gannachrus, Gannia, Garapita, Gargaropsis, Garguina, Gariesa, Garlica, Gcaleka, Gehundra, Geitogonalia, Genatra, Gessius, Ghauriana, Gicrantus, Giffardia, Gillonella, Gindara, Giprus, Gladkara, Gloridonus, Glossocratus, Gobicuellus, Goblinaja, Godoyana, Goifa, Goldeus, Golwala, Goniagnathus, Gorgonalia, Goska, Gracilidia, Graminella, Grammacephalus, Graphocephala, Graphocraerus, Graphogonalia, Graptoguina, Gratba, Gredzinskiya, Gressittella, Gressittocerus, Griveaudana, Grootonia, Grunchia, Grypotellus, Grypotes, Guheswaria, Guineotetta, Gullifera, Gunghuyana, Gunhilda, Gununga, Gunungidia, Gurawa, Gypona, Gyponana, Habenia, Habralebra, Hackeriana, Hadralebra, Hadria, Hadroca, Hajra, Haldorus, Hamagina, Hamana, Hamolidia, Handianus, Hangapa, Hanshumba, Haranga, Haranthus, Harasupia, Hardya, Harmata, Hastalidia, Hatigoria, Hatralixia, Hauptidia, Hazaraneura, Hebecephalus, Hebexa, Hecadula, Hecalapona, Hecalocorica, Hecalocratus, Hecaloidella, Hecaloidia, Hecalus, Hecullus, Hegira, Heidinus, Heliona, Helionides, Helionidia, Heliotettix, Hellerina, Helochara, Helocharina, Hemisudra, Hengchunia, Henribautia, Henschia, Hensleyella, Hephathus, Hepneriana, Hepzygina, Hespenedra, Hespericerus, Heteroguina, Hikangia, Hiltus, Hiratettix, Hishimonoides, Hishimonus, Histipagus, Hodoedocus, Homa, Homalodisca, Homoscarta, Hoplojassus, Horouta, Hortensia, Houtbayana, Huachia, Huancabamba, Huleria, Humpatagallia, Hussainiana, Hyalocerus, Hyalojassus, Hybla, Hybrasil, Hydabricta, Hylica, Hymetta, Hyogonia, Hypacostemma, Ianeira, Iassomorphus, Iassus, Ibadarrus, Icaia, Ichthyobelus, Idiocerella, Idiocerinus, Idioceromimus, Idiocerus, Idiodonus, Idionannus, Idioscopus, Idona, Ifeia, Ifeneura, Ifuaria, Ifugoa, Igerna, Igutettix, Ilagia, Ileopeltus, Illinigina, Imbecilla, Immadellana, Imugina, Indokutara, Infulatartessus, Inghamia, Iniesta, Inoclapis, Inuyana, Ipelloides, Ipo, Ipocerus, Ipoella, Ipoides, Iposcopus, Iragua, Irenaella, Iriatartessus, Isaca, Iseza, Ishidaella, Ishiharella, Isogonalia, Iturnoria, Ivorycoasta, Jaacunga, Jacobiasca, Jacobiella, Jafar, Jakarellus, Jakrama, Jalalia, Jalorpa, Jamacerus, Jamitettix, Janastana, Jannius, Japanagallia, Japananus, Jassargus, Jassolidia, Jassonirvana, Jassosqualus, Jassulus, Jawigia, Jeepiulus, Jenolidia, Jikradia, Jilinga, Jimara, Jiutepeca, Jivena, Jogocerus, Johanus, Joruma, Jotwa, Jozima, Jukaruka, Juliaca, Julipopa, Kaapia, Kabakra, Kadrabia, Kadrabolina, Kahaono, Kahavalu, Kaila, Kalasha, Kalimorpha, Kalkiana, Kaltitartessus, Kamaza, Kana, Kanorba, Kansendria, Kanziko, Kapateira, Kapsa, Karachiota, Karasekia, Karoseefa, Kasinella, Kasunga, Kaszabinus, Katipo, Kaukania, Kazachstanicus, Keia, Kepulana, Kerygma, Keuria, Kidraneuroidea, Kidrella, Kikuchiella, Kimbella, Kinonia, Kirkaldiella, Kirkaldykra, Kivulopa, Knightipsis, Knullana, Koebelia, Kogigonalia, Kolla, Kopamerra, Koperta, Korana, Koreotettix, Korsigianus, Kosasia, Kotabala, Kotwaria, Kramerana, Krameraxus, Krameriata, Kramerolidia, Kravilidius, Krisna, Krocodona, Krocolidia, Krocozzota, Kronos, Kropka, Krosolus, Kuantaochia, Kufajka, Kunasia, Kunzeana, Kunzella, Kuohledra, Kuohzygia, Kurotsuyanus, Kusala, Kuscheliola, Kutara, Kwempia, Kyboasca, Kybos, Kyphocotis, Kyphoctella, Labocurtidia, Labrangia, Laburrus, Ladoffa, Ladya, Laevicephalus, Laevilidia, Lajolla, Laminacutus, Lampridius, Lamprotettix, Lamtoana, Laneola, Lankama, Lankasca, Lareba, Largulara, Larsenolidia, Lascumbresa, Lasioscopus, Latalus, Laticorona, Latiguina, Latusagallia, Latycephala, Lautereria, Lautereriana, Lawsonellus, Laylatina, Lebaja, Lebradea, Lecacis, Lectotypella, Ledeira, Ledra, Ledracotis, Ledraprora, Ledrella, Ledroides, Ledromorpha, Ledropsella, Ledropsis, Lemellus, Leofa, Leopallia, Leuconeura, Libengaia, Lichtrea, Licolidia, Licontinia, Liguropia, Limassolla, Limbanus, Limentinus, Limonella, Limotettix, Limpica, Linacephalus, Lindbergina, Linnavuoriana, Linnavuoriella, Lipata, Lisciasta, Lissoscarta, Listrophora, Litura, Loipothea, Lojanus, Lojata, Loka, Lonatura, Longicauda, Lonnia, Loralia, Lorellana, Loreta, Lowata, Lualabanus, Lublinia, Luheria, Luodianasca, Lupola, Lusitanocephalus, Luteobalmus, Luvanda, Luvila, Luzoniana, Lycioides, Lystridea, Macroceps, Macropsella, Macropsis, Macrosteles, Macrotartessus, Macugonalia, Macumada, Macunolla, Macustus, Macutella, Madagella, Madagena, Madanata, Madaura, Madessina, Madicola, Madranga, Madriscula, Madumbra, Magnentius, Maguangua, Mahaja, Mahellus, Mahmoodia, Maichewia, Maiestas, Mainda, Makia, Makilingia, Malagasiella, Malasiella, Maldonadora, Malendea, Malgasicola, Malgasiella, Malichus, Malicia, Malipo, Malissiana, Malmaemichungia, Mamates, Mandola, Mangganeura, Manzutus, Mapochia, Mapochiella, Maranata, Marcapatiana, Marcelcyba, Mareba, Mareja, Marganana, Maricaona, Maroopula, Marquesitettix, Masafuera, Mascarenotettix, Masiripius, Matatua, Matsumurama, Matsumurana, Matsumuratettix, Matsumurella, Matsumurina, Mattogrossus, Maximianus, Mayawa, Maynacerus, Mblokoa, Mcateeana, Mediocerus, Medlerola, Megabahita, Megabyzus, Megacoelidia, Megagallia, Megalidia, Megalopenthimia, Megalopsius, Megaulon, Megipocerus, Megophthalmus, Megulopa, Meketia, Melanetettix, Melanguina, Melanoria, Melicharella, Melillaia, Melliola, Memnonia, Mendozellus, Mendrausus, Mendreus, Menosoma, Meremra, Meroleucocerus, Mesadorus, Mesagallia, Mesamia, Mesargus, Mesogonia, Mesolimnella, Mesoparopia, Mesotettix, Metacephalus, Metagoldeus, Metalimnus, Metapocirtus, Metascarta, Mexara, Mexicananus, Mexicanocerus, Mexigina, Mexolidia, Mfutila, Mgenia, Miarogonalia, Micantulina, Michalowskiya, Micrelloides, Microgoniella, Microledrella, Microlopa, Midoria, Mileewa, Milotartessus, Mimallygus, Mimiya, Mimodorus, Mimotettix, Mindanaoa, Minimana, Minucella, Miradeltaphus, Miraldus, Mirzayansus, Mitelloides, Mitjaevia, Mizeria, Mlanje, Mocuola, Mocydia, Mocydiopsis, Modderena, Mogangella, Mogangina, Mogenola, Mohunia, Molomea, Molopopterus, Moluccazhangia, Momoria, Mongolojassus, Monobazus, Monomada, Monteithia, Moorada, Mordania, Morinda, Moruloguina, Moskgha, Motaga, Motschulskyia, Mucrometopia, Muinocerus, Mukaria, Muluana, Musbrnoia, Musgraviella, Musosa, Myerslopella, Myittana, Myrmecophryne, Myrmecoscopus, Mysolis, Nababia, Nacolus, Naevus, Nakaharanus, Nakula, Naltaca, Namibiola, Namiocerus, Nanatka, Nancyana, Nandara, Nanipoides, Nannicerus, Nannogonalia, Nanosius, Napo, Napogina, Naratettix, Narecho, Narta, Nataretus, Naudeus, Navaia, Ndokia, Ndua, Nedangia, Negoneura, Negosiana, Nehela, Neiva, Nelidina, Nelionidia, Nelrivia, Neoaliturus, Neobala, Neobufonaria, Neocoelidia, Neocoelidiana, Neocoelindroma, Neocrassana, Neodartellus, Neodartus, Neodeltocephalus, Neodikrella, Neodonus, Neohecalus, Neohegira, Neoidioscopus, Neoimbecilla, Neojoruma, Neolimnus, Neolokia, Neomesus, Neomohunia, Neonirvana, Neopenthimia, Neophlepsius, Neopsis, Neoreticulum, Neoslossonia, Neotartessus, Neotharra, Neotituria, Neovulturnus, Neozygina, Nephoris, Nephotettix, Nesocerus, Nesoclutha, Nesolina, Nesophrosyne, Nesophryne, Nesophyla, Nesoriella, Nesothamnus, Neurotettix, Newmaniana, Ngoma, Ngombela, Ngunga, Nicolaus, Niedoida, Nielsonia, Nielsoniella, Nigridonus, Nigritartessus, Nikkotettix, Nimabanana, Nionia, Nirvana, Nirvanguina, Nirvanoides, Nitidoguina, Nitta, Nkaanga, Nkonba, Nkumba, Noritonus, Nortoides, Norva, Norvellina, Notocephalius, Notus, Novolopa, Novothymbris, Nsanga, Nsesa, Nsimbala, Ntanga, Ntotila, Nubelella, Nubelloides, Nudulidia, Nullamia, Nullana, Nurenus, Nyhimbricus, Nyndgama, Nzinga, Occinirvana, Occiplanocephalus, Oceanopona, Ochrostacta, Odmiella, Odomas, Odzalana, Oeogonalia, Ohausia, Okaundua, Olidiana, Ollarianus, Olszewskia, Omagua, Omanagallia, Omanana, Omanella, Omanellinus, Omanesia, Omanolidia, Omaranus, Omegalebra, Onblavia, Oncometopia, Oncopsis, Onega, Oniella, Oniroxis, Onukia, Onukiades, Onukigallia, Onura, Ootacamundus, Opamata, Ophionotum, Ophiuchus, Opio, Opsianus, Opsius, Optocerus, Optya, Oragua, Orechona, Orianajea, Orientalebra, Orientus, Orocastus, Orosius, Orsalebra, Ortega, Osbornellus, Osbornulus, Osella, Ossiannilssonola, Ossuaria, Otbatara, Oxycephalotettix, Oxytettigella, Ozias, Pachitea, Pachodus, Pachymetopius, Pachyopsis, Pachytettix, Pactana, Pagaronia, Paguinapua, Paivanana, Palingonalia, Paluda, Pamplona, Pamplonoidea, Pandacerus, Panolidia, Pantallus, Parabahita, Parabolocratalis, Parabolopona, Paracarinolidia, Paracatua, Paracephaleus, Parachunroides, Paracicadula, Paracoelidiana, Paracolladonus, Paraconfucius, Paracrocampsa, Paracyba, Paracyrta, Paradorydium, Paradoxivena, Parafagocyba, Parafieberiella, Paraganus, Paraglena, Paragonalia, Paragygrus, Paraidioscopus, Parakrisna, Paralaca, Paralaevicephalus, Paralebra, Paralidia, Paralimnellus, Paralimnoidella, Paralimnus, Parallaxis, Parallelus, Parallygus, Paramacroceps, Paramelia, Paramesanus, Paramesodes, Paramesus, Paramohunia, Parandanus, Paranurenus, Paraonukia, Parapetalocephala, Paraphlepsius, Paraphrodes, Paraphysiana, Paraplacidellus, Parapotes, Paraquichira, Parasudra, Paratanus, Paraterulia, Parathaia, Parathona, Paratkina, Paratubana, Paratyphlocyba, Paraulacizes, Parazyginella, Pariacaca, Parinaeota, Parohinka, Paromenia, Paropulopa, Pasadenus, Pasara, Pasaremus, Pascoepus, Pataniolidia, Paulomanus, Pauripo, Pauroeurymela, Pawiloma, Pazu, Peayanus, Peconus, Pedarium, Pedionis, Pediopsis, Pediopsoides, Pedioscopus, Pegogonia, Pelaguina, Peltocheirus, Pemoasca, Penangiana, Pendarus, Penehuleria, Penestragania, Penthigrampta, Penthimia, Penthimidia, Penthimiella, Penthimiola, Penthimiopsis, Pentoffia, Pentria, Periacerus, Perophlepsius, Perspinolidia, Perubahita, Perubala, Perugina, Perugrampta, Perugramptella, Perulidia, Perundanus, Petalocephala, Petalocephaloides, Pettya, Peyerimhoffiola, Phaeida, Phera, Philaia, Philippocerus, Philipposcopus, Philotartessus, Phlebiastes, Phlepsanus, Phlepsius, Phlepsobahita, Phlepsopsius, Phlogis, Phlogotettix, Phlogothamnus, Phycotettix, Phytotartessus, Picchuia, Picchusteles, Piezauchenia, Pilosana, Pingellus, Pinopona, Pinumius, Piorella, Pisachoides, Pitadava, Pithyotettix, Placidellus, Placotettix, Planaphrodes, Planicephalus, Planolidia, Plapigella, Platentomus, Platfusa, Platycyba, Platyeurymela, Platygonia, Platyhynna, Platyjassus, Platyledra, Platymetopius, Platyproctus, Platyretus, Platyscopus, Platyvalvata, Pleargus, Pleopardus, Plerogonalia, Plesiommata, Plexitartessus, Plummerella, Plumosa, Podulmorinus, Poecilocarda, Poeciloscarta, Pogonoscopus, Polana, Poliona, Polisanella, Polluxia, Polyamia, Ponana, Ponanella, Poochara, Porcorhinus, Portanus, Pradama, Praganus, Prairiana, Pratura, Pravistylus, Premanus, Prescottia, Preta, Pretioscopus, Procama, Procandea, Procephaleus, Proceps, Processus, Proconia, Proconobola, Proconopera, Proconosama, Proekes, Proekoides, Propetes, Proranus, Proskura, Prosopoxys, Protalebra, Protalebrella, Protartessus, Protensus, Protodikraneura, Protonesis, Proxima, Psammotettix, Psegmatus, Pseudalaca, Pseudaligia, Pseudaraldus, Pseudobalbillus, Pseudocephalelus, Pseudododa, Pseudoidioscopus, Pseudolausulus, Pseudometopia, Pseudomohunia, Pseudophera, Pseudophlepsius, Pseudosubhimalus, Pseudosudra, Pseudothaia, Pseutettix, Psibala, Pteropyx, Pugla, Punahuana, Punctigerella, Putoniessa, Putoniessiella, Pygmaelidia, Pygotettix, Pyrenaeibufonaria, Pyrgophora, Pythamus, Pythonirvana, Qadria, Quartauropa, Quartausius, Quaziptus, Quichira, Quilopsis, Raabeina, Rabela, Rabiana, Racinolidia, Radhades, Radicafurcus, Ragia, Ramakrishnania, Ramania, Ramosulus, Ramsisia, Ranbara, Randhawa, Raphirhinus, Ratburella, Ratjalia, Ratsiraka, Raunothus, Rawania, Recilia, Redaprata, Refrolix, Regalana, Relaba, Relipo, Remoya, Rengatella, Renonus, Renosteria, Resimaguina, Restiobia, Reticana, Reticopsella, Reticopsis, Retrolidia, Retusanus, Reuplemmeles, Reuteriella, Reventazonia, Rhabdotalebra, Rhinocoelidia, Rhoananus, Rhobala, Rhogosana, Rhopalogonia, Rhopalopyx, Rhotidoides, Rhotidus, Rhusia, Rhusopus, Rhutelorbus, Rhytidodus, Rhytistylus, Ribautiana, Rikana, Rinconada, Rineda, Risefronta, Riseveinus, Riyavaroa, Rodezotettix, Roguina, Rolwalia, Ronjpelana, Rosenus, Rosopaella, Rossmoneura, Rotifunkia, Rotigonalia, Rotundata, Rotundicerus, Roxasella, Ruandopsis, Rubria, Rufitidia, Rugosana, Ruppeliana, Saadevra, Sabimamorpha, Sacapome, Sailerana, Sajda, Salka, Salsocolila, Salsolibia, Salvina, Samuraba, Sanatana, Sanctahelenia, Sanctanus, Sandanella, Sandersellus, Sanestebania, Sanluisia, Sannella, Sanuca, Sapingia, Sapoba, Saranella, Sarascarta, Sardius, Sarpestus, Satsumanus, Saudallygus, Savanicus, Savitara, Scaphetus, Scaphodhara, Scaphoidella, Scaphoideus, Scaphoidophyes, Scaphoidula, Scaphoidulina, Scaphosteles, Scaphotettix, Scaphytoceps, Scaphytopius, Scapidonus, Scaris, Scaroidana, Scaropsia, Schildola, Schistogonalia, Schizandrasca, Scinda, Scopocoelidia, Scopogonalia, Scoposcartula, Seasogonia, Secopennis, Sectoculus, Segonalia, Selachina, Selenocephalus, Selenomorphus, Selenopsis, Selvitsa, Sempia, Seriana, Serpa, Serratulus, Serratus, Serridonus, Sestrelicola, Shaddai, Shamala, Sharoka, Shivania, Shivapona, Shumka, Sibovia, Sichaea, Sicistella, Sidelloides, Siderojassus, Signoretia, Sikhamani, Sikkimasca, Sincholata, Sinchonoa, Singapora, Sirosoma, Sisimitalia, Ska, Smicrocotis, Smita, Smyga, Sobara, Sobrala, Sochinsogonia, Sohipona, Soleatus, Sombakidia, Sonesimia, Sonronius, Soosiulus, Sophonia, Soracte, Soractellus, Sordana, Sorhoanus, Sotanus, Spangbergiella, Spanigorlus, Spanotartessus, Spartopyge, Spathanus, Spathifer, Speudotettix, Sphaeropogonia, Sphinctogonia, Spinigina, Spinolidia, Spinulana, Splonia, Sprundigia, Srabura, Stalolidia, Stegelytra, Stehlikiana, Stehliksia, Stellena, Stenagallia, Stenalsella, Stenatkina, Stenipo, Stenocalodia, Stenocotis, Stenogrampta, Stenoledra, Stenolidia, Stenolora, Stenometohardya, Stenometopiellus, Stenomiella, Stenomisella, Stenopsoides, Stenoscopus, Stenotortor, Stephanolla, Stictocoris, Stictoscarta, Stirellus, Stonasla, Stoneana, Stragania, Streptanus, Streptopyx, Striatanus, Strictogonia, Stroggylocephalus, Strongylomma, Stylolidia, Stymphalella, Stymphalus, Suarezilinna, Subhimalus, Subrasaca, Subulatus, Sudhamruta, Sudra, Sulamicerus, Sulcana, Sundara, Sylhetia, Symphypyga, Syncharina, Synogonia, Synophropsis, Syringius, Szara, Szuletaia, Szymczakowskia, Tacora, Tafalka, Tahara, Taharana, Tahuampa, Tahura, Taiwanocerus, Takagiana, Takagiella, Takagioma, Takama, Tamaricades, Tamaricella, Tambila, Tambocerus, Tantogonalia, Tantulidia, Tapajosa, Taperinha, Taperus, Tapetia, Tartessella, Tartessoides, Tartessops, Tartessus, Taslopa, Tasnimocerus, Tataka, Taurotettix, Tautocerus, Tautoneura, Tbilisica, Teleogonia, Teletusa, Teloguina, Telopetulcus, Telusus, Temburocera, Tengatka, Tengirhinus, Tenompoella, Tenuacia, Tenuarus, Tenucephalus, Tenuisanus, Terulia, Tetartostylus, Tetralidia, Tettigellita, Tettigonia, Tettigoniella, Tettisama, Tettiselva, Texananus, Teyasteles, Thagria, Thaia, Thailocyba, Thailus, Thaiora, Thalattoscopus, Thamnophryne, Thamnotettix, Thampoa, Thanomahia, Thapaia, Tharra, Thatuna, Thaumatoscopus, Theasca, Thecana, Theronella, Theroniana, Theronopus, Thlasia, Thomsoniella, Thryaksha, Thymbrella, Thymbris, Tiaja, Tialidia, Tiaratus, Tichocoelidia, Tideltellus, Tigriculus, Tinderella, Tingolix, Tingopyx, Tinobregmus, Tinocripus, Tinteromus, Tipuana, Titiella, Tituria, Tlagonalia, Toba, Togaricrania, Tolasella, Toldoanus, Tomaloides, Tomopennis, Tongdotettix, Torenadoga, Toroa, Toropsis, Torresabela, Tortigonalia, Tortor, Tosioma, Tozzita, Trachygonalia, Trachyguina, Traiguma, Tretogonia, Treufalka, Triasargus, Trichogonia, Trifida, Triquetolidia, Triviotartessus, Trocnada, Trocnadella, Tropicanus, Trunchinus, Trypanalebra, Tsarata, Tuakamara, Tuberana, Tubiga, Tuguinana, Tumocerus, Tumupasa, Turitia, Tuzinka, Twiningia, Tylozygus, Typhlocyba, Typhlocybella, Tzitzikamaia, Ujna, Ulopa, Ulopedra, Ulopella, Uloprora, Unerus, Unguinana, Unguitartessus, Unitra, Univagris, Unoka, Uperogonalia, Urganus, Urmila, Urvana, Usanus, Usharia, Utecha, Uzeldikra, Uzelina, Vangama, Varicopsella, Varsha, Varta, Vartalapa, Vartatopa, Vatana, Vecaulis, Velu, Vermara, Vernobia, Versigonalia, Vertigella, Vicosa, Vidanoana, Vikabara, Vilargus, Villosana, Virganana, Viridomarus, Vrba, Vulturnus, Wadkufia, Wagneriala, Wagneriunia, Waigara, Wakaya, Warlucephala, Warodia, Watanabella, Watara, Webaskola, Welmaya, Wemba, Wiata, Willeiana, Wiloatma, Witera, Woldana, Wolfella, Wolvletta, Wutingia, Wyuchiva, Xaniona, Xedreota, Xenocoelidia, Xenocoelidiana, Xenogonalia, Xenovarta, Xerophloea, Xestocephalus, Xiqilliba, Xyphon, Yachandra, Yakuza, Yamatotettix, Yangida, Yangisunda, Yanocephalus, Yaoundea, Yeia, Yisiona, Yochlia, Yotala, Youngeewa, Youngolidia, Youngszella, Yunga, Yungasia, Yuraca, Zabrosa, Zadra, Zaletta, Zanjoneura, Zapycna, Zaruma, Zelopsis, Zercanus, Ziczacella, Zielona, Zilkaria, Zinga, Zinislopa, Znana, Zonana, Zonocyba, Zorka, Zubara, Zygina, Zyginama, Zyginella, Zyginidia, Zyginopsis, Zyzzogeton

Insecta → Hemiptera → Auchenorrhyncha → Cicadomorpha → Membracoidea

Cicadidae Latreille, 1802 (pravi cvrčci)[uredi | uredi kôd]

:Rodovi:

Abagazara, Abricta, Abroma, Aceropyga, Acuticephala, Acutivalva, Acyroneura, Adelia, Adeniana, Aedestria, Aestuansella, Aetanna, Afzeliada, Ahomana, Akamba, Alarcta, Albanycada, Aleeta, Allobroma, Ambragaeana, Amphipsalta, Anapsaltoda, Angamiana, Anopercalna, Antankaria, Aola, Aragualna, Arcystasia, Arenopsaltria, Arfaka, Ariasa, Arunta, Attenuella, Auscala, Auta, Ayesha, Ayuthia, Azanicada, Babras, Baeturia, Bafutalna, Balinta, Basa, Bavea, Beameria, Becquartina, Bergalna, Bijaurana, Birrima, Borencona, Brachylobopyga, Brevisiana, Burbunga, Buyisa, Cabecita, Cacama, Calcagninus, Caliginopsalta, Calliopsida, Callogaeana, Calopsaltria, Calyria, Canualna, Capcicada, Carineta, Cephalalna, Chalumalna, Champaka, Chelapsalta, Chilecicada, Chinaria, Chlorocysta, Chloropsalta, Chonosia, Chremistica, Chrysocicada, Chrysolasia, Cicada, Cicadalna, Cicadatra, Cicadetta, Cicadivetta, Cicadmalleus, Clidophleps, Clinata, Clinopsalta, Coata, Conibosa, Cornuplura, Cosmopsaltria, Crassisternalna, Crassopsaltria, Crotopsalta, Cryptotympana, Curvicicada, Cyclochila, Cystopsaltria, Cystosoma, Daza, Decebalus, Derotettix, Diceroprocta, Diceropyga, Diemeniana, Dilobopyga, Dimissalna, Dinarobia, Dipsopsalta, Distantada, Distantalna, Dorachosa, Dorisiana, Drymopsalta, Dulderana, Dundubia, Durangona, Elachysoma, Elassoneura, Emathia, Erempsalta, Esada, Euboeana, Euryphara, Euterpnosia, Ewartia, Fidicina, Fidicinoides, Fijipsalta, Formocicada, Formosemia, Formotosena, Fractuosella, Froggattoides, Gaeana, Gagatopsalta, Galanga, Gazuma, Gelidea, Ggomapsalta, Glaucopsaltria, Graminitigrina, Graptopsaltria, Graptotettix, Guaranisaria, Gudaba, Gudanga, Guineapsaltria, Guyalna, Gymnotympana, Hainanosemia, Hamza, Haphsa, Hea, Heliopsalta, Hemidictya, Hemisciera, Henicopsaltria, Henicotettix, Herrera, Heteropsaltria, Hilaphura, Hovana, Huechys, Hyalessa, Hyantia, Hylora, Illyria, Imbabura, Inflatopyga, Inthaxara, Ioba, Iruana, Jacatra, Jafuna, Jassopsaltria, Juanaria, Kageralna, Kalabita, Kamalata, Kanakia, Kaphsa, Karenia, Karscheliana, Katoa, Khimbya, Kikihia, Klapperichicen, Kobonga, Koma, Kongota, Koranna, Kosemia, Kumanga, Lacetas, Lahugada, Lamotialna, Lembeja, Lemuriana, Leptopsaltria, Leptosemia, Lethama, Ligymolpa, Limnopsalta, Linguacicada, Linguvalva, Luangwana, Lycurgus, Macrosemia, Macrotristria, Magicicada, Majeorona, Malagasia, Malgachialna, Malgotilia, Manna, Maoricicada, Mapondera, Mariekea, Maroboduus, Marteena, Masamia, Masupha, Mata, Maua, Megapomponia, Meimuna, Melampsalta, Mendozana, Minilomia, Minipomponia, Miniterpnosia, Mirabilopsaltria, Miranha, Moana, Mogannia, Monomotapa, Mosaica, Mouia, Muansa, Muda, Mugadina, Munza, Mura, Murphyalna, Musimoia, Musoda, Myersalna, Myopsalta, Nabalua, Nablistes, Nanopsalta, Nelcyndana, Neocicada, Neomuda, Neoncotympana, Neoplatypedia, Neopsaltoda, Neopunia, Neotanna, Neoterpnosia, Nggeliana, Nigripsaltria, Noongara, Nosola, Notopsalta, Novemcella, Nyara, Odopoea, Okanagana, Okanagodes, Ollanta, Oncotympana, Onomacritus, Onoralna, Orapa, Orellana, Orialella, Orientopsaltria, Oudeboschia, Owra, Oxypleura, Pacarina, Pachypsaltria, Paectira, Pagiphora, Paharia, Palapsalta, Panka, Papuapsaltria, Paradina, Paranistria, Paranosia, Paratalainga, Paratanna, Parnisa, Parnkalla, Parnquila, Parvittya, Pauropsalta, Physeema, Pictila, Pinheya, Pipilopsalta, Platylomia, Platypedia, Platypleura, Platypsalta, Plautilla, Plerapsalta, Polyneura, Pompanonia, Pomponia, Poviliana, Prasia, Prasinosoma, Proarna, Procollina, Prosotettix, Prunasis, Psallodia, Psalmocharias, Psaltoda, Psephenotettix, Pseudotettigetta, Psilotympana, Psithyristria, Punia, Purana, Puranoides, Pycna, Pyropsalta, Quesada, Quintilia, Qurana, Raiateana, Rhadinopyga, Rhinopsaltria, Rhodopsalta, Rouxalna, Rustia, Sadaka, Salvazana, Samaecicada, Sapatanga, Saticula, Scieroptera, Scolopita, Scottotympana, Sechellalna, Selymbria, Semia, Severiana, Shaoshia, Simona, Sinapsaltria, Sinosemia, Sinotympana, Soudaniella, Spilomistica, Spoerryana, Stagea, Stagira, Stellenboschia, Strumosella, Strumoseura, Subpsaltria, Subtibicina, Suisha, Sulphogaeana, Sundabroma, Sylphoides, Tacua, Taipinga, Taiwanosemia, Takapsalta, Talainga, Talcopsaltria, Tamasa, Tanna, Taona, Taphura, Taungia, Taurella, Telmapsalta, Terepsalta, Terpnosia, Tettigades, Tettigetta, Tettigettacula, Tettigettalna, Tettigettula, Tettigomyia, Tettigotoma, Thaumastopsaltria, Thopha, Tibeta, Tibicen, Tibicina, Tibicinoides, Torresia, Tosena, Toulgoetalna, Toxala, Toxopeusella, Trengganua, Triglena, Trismarcha, Tryella, Tugelana, Tympanistalna, Tympanoterpes, Ueana, Ugada, Uhleroides, Umjaba, Unduncus, Unipomponia, Urabunana, Uradolichos, Vagitanus, Venustria, Viettealna, Xosopsaltria, Xossarella, Yanga, Yezoterpnosia, Yoyetta, Zammara, Zammaralna, Zaphsa, Zouga

Insecta → Hemiptera → Auchenorrhyncha → Cicadomorpha → Cicadoidea

Nadporpdoica Cicadoidea[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hemiptera → Auchenorrhyncha → Cicadomorpha

Infrared Cicadomorpha[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hemiptera → Auchenorrhyncha , Cicadula , Cicadulella , Cicadulina , Cicaduloida , Cicatrion , Cicatripraonetha , Cicatrisestola , Cicatrisestoloides , Cicatrizocera , Cicatrodea , Cicciana , Ciccus , Ciceronius , Cicia , Cicimora , Cicindela , Cicindis , Cicinnus , Cicoencyrtus , Ciconiphilus , Cicuiara

Cid[uredi | uredi kôd]

Cidaphus Förster 1869[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hymenoptera → Ichneumonoidea → Ichneumonidae → Mesochorinae

Cidaria Treitschke, 1825[uredi | uredi kôd]

Insecta → Lepidoptera → Geometroidea → Geometridae → Larentiinae

Cidariophanes Warren, 1895[uredi | uredi kôd]

Insecta → Lepidoptera → Geometroidea → Geometridae → Ennominae

Cidariplura Butler, 1879[uredi | uredi kôd]

Insecta → Lepidoptera → Noctuoidea → Noctuidae → Hypeninae

Cidnorhinus[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Cidnorrhinus[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Cidugala Aurivillius, 1908[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae → Cerambycinae → Hesperophanini

Cif[uredi | uredi kôd]

, Cifuna

Cig[uredi | uredi kôd]

, Cigaritis , Cigarrophasma

Cii[uredi | uredi kôd]

Porodica Ciidae Leach in Samouelle, 1819[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Tenebrionoidea → Tenebrionidae

Podporodica Ciinae Leach in Samouelle, 1819[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Tenebrionoidea → Tenebrionidae → Ciidae

Tribus Ciini Leach, 1819[uredi | uredi kôd]

Insecta → Coleoptera → Tenebrionoidea → Tenebrionidae → Ciidae → Ciinae

Cil[uredi | uredi kôd]

, Cilaus , Cilea , Cilicitis , Ciliocera , Ciliocerodes , Cilioeme , Ciliopempelia , Cilium , Cilix , Cillaeopeplus , Cillenus , Cilnia

Cim[uredi | uredi kôd]

, Cimberis , Cimbex , Cimbicidae , Cimbina , Cimbocera , Cimbus , Cimeliomorpha , Cimex , Cimexopsis , Cimicidae , Cimicodes , Cimicoidea

Cimicomorpha Leston et al. 1954[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hemiptera → Heteroptera , Ciminius , Cimitra , Cimmerites , Cimola , Cimolus

Cin[uredi | uredi kôd]

, Cinabra , Cinacanthus , Cinara , Cincia , Cincinnata , Cincticostella , Cinctohammus , Cinderella , Cinerogonalia , Cingalesa , Cingalia , Cingalina , Cingalotettix , Cingilia , Cinglis , Cinnerethica , Cinochira , Cinommata , Cintaroa , Cintococcus , Cinygma , Cinygmula

Cio[uredi | uredi kôd]

, Cionellus , Cionesthes , Cionistes , Cionoderella , Cionophora , Cionopsis , Cionus

Cip[uredi | uredi kôd]

, Cipia , Cipomyia , Cipriscola

Cir[uredi | uredi kôd]

, Ciraphorus , Circacris , Circaputo , Circellium , Circica , Circobotys , Circocephalus , Circocerus , Circopetes , Circotettix , Circoxena , Circulaspis , Circumdaksha , Ciriacremum , Cirina , Cirnecoccus , Cirorrhynchus , Cirphis , Cirphula , Cirrhencyrtus , Cirrhicera , Cirrhochrista , Cirrhophanus , Cirrhorheuma , Cirrhosoma , Cirrhura , Cirrilaspeyresia , Cirriphora , Cirrispa , Cirrochroa , Cirrodes , Cirrodiana , Cirrodistis , Cirrolygris , Cirrops , Cirrospiloidelleus , Cirrospilus , Cirrothaumatia , Cirrula , Cirsia , Cirsodes

Cis[uredi | uredi kôd]

, Cis , Cis , Cisanthribus , Cisaris , Cisatra , Cisaucula , Cisowhitea , Cisowithea , Cispia , Cissachroa , Cissatsuma , Cisseps , Cissites , Cissoanthonomus , Cissococcus , Cissodicasticus , Cissura , Cissusa , Cissuvora , Cistalia , Cistogaster , Cistudinella , Cistudinomyia , Cisurgus

Cit[uredi | uredi kôd]

, Citellophilus , Cithaerias , Citharalia , Citharodica , Citharomantis , Citheronia , Citheronula , Citorus , Citrinarchis , Citrinophila , Citripestis , Citriphaga , Citripo , Citrogramma , Citrostichus

Ciu[uredi | uredi kôd]

, Ciudadrea , Ciulfina

Cix[uredi | uredi kôd]

, Cixidia , Cixiidae , Cixiopsis , Cixiosoma , Cixius

Ciz[uredi | uredi kôd]

Cizara Walker, 1856[uredi | uredi kôd]

Insecta → Lepidoptera → Bombycoidea → Sphingidae → Macroglossinae → Macroglossini

Izvori[uredi | uredi kôd]