Dodatak:Popis kukaca, De

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Dea[uredi | uredi kôd]

, Dealia , Deamphus , Deana , Deanolis , Dearthrus

Deb[uredi | uredi kôd]

, Debilos , Debophanes , Deborrea , Deborreides , Debos , Debrona , Debutina

Dec[uredi | uredi kôd]

, Decachaetophora , Decachorda , Decadiomus , Decamastinocerus , Decamorium , Decantha , Decarthria , Decarthrocerus , Decarthron , Decarynodes , Decasticha , Decataphanes , Decatelia , Decatopseustis , Deceia , Decelia , Decellia , Decellophylla , Decetia , Decetiodes , Decevania , Dechacona , Dechambrophylla , Decidia , Deciduphagus , Decilaus , Decimiana , Decinea , Decipha , Decirhynchus , Declana , Declivara , Declivocondyloides , Declotila , Decma , Decodes , Decodina , Decogmus , Decolya , Decoomana , Decophthalmus , Decorana , Decorosiphon , Decorseia , Dectes , Decticita , Decticoides , Decticryptis , Decticus , Dectinomima , Dectocera , Dectochilus , Dectocraspedon , Dectodesis , Dectonura , Decua , Decusa

Ded[uredi | uredi kôd]

, Dedalopterus , Dedya

Def[uredi | uredi kôd]

, Deferunda , Deferundata , Deflorita , Defractosiphon

Deg[uredi | uredi kôd]

, Degallieridium , Degallierister , Degeeriella , Degeeriopsis , Degeneromyia , Degia , Degis , Degithina , Degmaptera , Degorsia

Dei[uredi | uredi kôd]

, Deia , Deidamia , Deielia , Deilagaon , Deilephila , Deileptenia , Deilio , Deilus , Deimyia , Deinacrida , Deinacris , Deinarchia , Deineches , Deinelenchus , Deinhugia , Deinocerites , Deinocossonus , Deinomimesa , Deinopa , Deinophloeus , Deinopsis , Deinopteroloma , Deinoptila , Deinutona , Deinypena , Deiphobe , Deiphobella , Deipyle , Deipyrodes , Deipyrus , Deiradognathus , Deiradognatoidus , Deiroderes

Dej[uredi | uredi kôd]

, Dejanira , Dejeania , Dejeaniops , Dejongia , Dejuna

Dek[uredi | uredi kôd]

, Dekeidoryxis

Del[uredi | uredi kôd]

, Delagrangeus , Delassor , Delcina , Deleaster , Deleatidium , Deleboea , Delemodacrys , Deleproctophylla , Delfimeus , Delgadus , Delgamma , Delhina , Delia , Deliacris , Deliaesianum , Delias , Deliathis , Delilah , Delina , Delinius , Deliodes , Delisleia , Delkeskampomyia , Dellacasiellus , Dellia , Deloblepharis , Delocheilus , Delochilocoris , Delococcus , Delocoma , Delocrania , Delodiplosis , Delodusa , Deloencyrtus , Delogenes , Delomerista , Deloneura , Delongana , Delonoma , Delopa , Delophanes , Delopleurus , Deloplotela , Delopsylla , Delopterus , Delorhachis , Deloryctis , Delosaphes , Deloscopa , Delosia , Delospilopterus , Delostichus , Delotelis , Delottococcus , Delouardus , Deloyala , Delphacellus , Delphacidae , Delphacinus , Delphacissa , Delphacodes , Delphacodoides , Delphacura , Delphastus , Delphax , Delphinia , Delphiniobium , Delphinobius , Delphyre , Delta , Deltanus , Deltaphyma , Deltaspis , Deltastoma , Deltazotus , Deltella , Deltepilissus , Deltinea , Deltinella , Deltobathra , Deltobotys , Deltocephalus , Deltoceromyia , Deltochilum , Deltocoelidia , Deltocolpodes , Deltolidia , Deltomerodes , Deltomerus , Deltomyza , Deltonotus , Deltophora , Deltoplana , Deltoplastis , Deltoptera , Deltoptila , Deltorhinum , Deltorhynchus , Deltosoma , Deltostethus , Deltote , Deltotus

Dem[uredi | uredi kôd]

, Demadana , Demagogus , Demanga , Demarziella , Dematobactron , Dembea , Demeijerea , Demeijerella , Demeillionia , Demelius , Demenica , Demerinda , Demetrias , Demetrida , Demetriola , Demicryptochironomus , Demimaea , Demina , Demiophila , Demirsoyus , Demobotys , Demochares , Democrates , Demoda , Demodes , Demodioides , Demolis , Demomisis , Demonassa , Demonax , Demopheles , Demophoo , Demopsestis , Demoreptus , Demosomus , Demoticoides , Demoticus , Demotina , Demotispa , Demoulinellus , Demoulinia , Demyrsus

Den[uredi | uredi kôd]

, Denaeantha , Dendezia , Dendostygnus , Dendragonum , Dendrepidosis , Dendrides , Dendriops , Dendroaeschna , Dendrobiella , Dendroblatta , Dendroblax , Dendrocatantops , Dendrocera

Dendrocerus Ratzeburg, 1852[uredi | uredi kôd]

  1. Dendrocerus antennalis (Kieffer, 1907)
  2. Dendrocerus aphidum (Rondani, 1877)
  3. Dendrocerus applanatus Dessart, 1972
  4. Dendrocerus basalis (Thomson, 1859)
  5. Dendrocerus bifoveatus (Kieffer, 1907)
  6. Dendrocerus bispinosus (Kieffer, 1907)
  7. Dendrocerus carpenteri (Curtis, 1829)
  8. Dendrocerus castaneus (Kieffer, 1907)
  9. Dendrocerus chloropidarum Dessart, 1990
  10. Dendrocerus flavipes Kieffer, 1907
  11. Dendrocerus floridanus (Ashmead, 1881)
  12. Dendrocerus halidayi (Curtis, 1829)
  13. Dendrocerus indicus (Mani, 1939)
  14. Dendrocerus laevis (Ratzeburg, 1852)
  15. Dendrocerus laticeps (Hedicke, 1929)
  16. Dendrocerus liebscheri Dessart, 1972
  17. Dendrocerus natalicus Dessart, 1985
  18. Dendrocerus paradoxus Dessart & Gaerdenfors, 1985
  19. Dendrocerus psyllarum Dessart, 1983
  20. Dendrocerus punctipes (Boheman, 1832)
  21. Dendrocerus pupparum (Boheman, 1832)
  22. Dendrocerus ramicornis (Boheman, 1832)
  23. Dendrocerus rectangularis (Kieffer, 1907)
  24. Dendrocerus remaudierei Dessart, 1974
  25. Dendrocerus rosularum (Ratzeburg, 1852)
  26. Dendrocerus rufipes (Thomson, 1858)
  27. Dendrocerus scutellaris Trietsch & Mikó, 2018 [1]
  28. Dendrocerus serricornis (Boheman, 1832)
  29. Dendrocerus solarii (Kieffer, 1907)
  30. Dendrocerus stigma (Nees von Esenbeck, 1834)
  31. Dendrocerus subtruncatus (Kieffer, 1907)
  32. Dendrocerus ulmicola Dessart & Gaerdenfors, 1985
  33. Dendrocerus zhelochovtsevi Alekseev, 1979

Insecta → Hymenoptera → Apocrita → Ceraphronoidea → Megaspilidae , Dendrochilus , Dendrocoris , Dendrocranulus , Dendroctonomorphus , Dendroctonus , Dendrodicticus , Dendrographus , Dendroides , Dendrokara , Dendroleon , Dendrolimus , Dendromastax , Dendromyrmex , Dendrona , Dendropaemon , Dendropemon , Dendrophagus , Dendrophilacris , Dendrophilus , Dendrophleps , Dendroplatypus , Dendroplectron , Dendropsocus , Dendropsyche , Dendrorycter , Dendrosinus , Dendrosoter , Dendrosotinus , Dendroterus , Dendrotettix , Dendrothripoides , Dendrothrips , Dendrotrogus , Dendrotrupes , Dendrotrypum , Dendrurgus , Denhama , Denhezia , Deniya , Denopelopia , Denophoelus , Densispina , Densufens , Dentachionaspis , Dentagenia , Dentalacsa , Dentaphila , Dentaspis , Dentatella , Dentatoplia , Dentepidosis , Denticeria , Denticerus , Dentichasmias , Dentichasmiops , Denticnema , Denticnemis , Denticrytea , Denticulobasis , Dentifibula , Dentifovea , Dentigaster , Dentiheterochelus , Dentilabus , Dentilymnia , Dentimachus , Dentinalia , Dentisebus , Dentisociaria , Dentitegumia , Dentostygnus , Dentridactylus

Deo[uredi | uredi kôd]

, Deocerus , Deoclona

Deois Fennah, 1949[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

Deoisella Costa & Sakakibara, 2002[uredi | uredi kôd]

Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae , Deopalpus , Deopteryx , Deoptilia

Dep[uredi | uredi kôd]

, Depalpata , Depanana , Depanisca , Depasophilus , Depelbus , Deplorothrips , Deporaus , Depressa , Depressacca , Depressaria , Depresseremiarhinus , Depressogryllus , Depressopyga , Depressotetrix , Depressotrella , Depsages

Der[uredi | uredi kôd]

, Deracantha , Deracanthella , Deracanthina , Deracanthus , Deraeocapsus , Deraeocoris , Derakandra , Derallus , Deramas , Derambila , Derancistrodes , Derancistrus , Deraulax , Derbe , Derbeta , Derbidae , Derbidia , Derbya , Derbyella , Dercas , Dercylinus , Dercylus , Dercynus , Dere , Derectaotus , Derelobus , Derelominus , Derelomorphus , Derelomus , Derelophis , Deremius , Dereodus , Derephysia , Derepteryx , Deretaphrus , Deretiodes , Deretiosoma , Deretiosomimus , Deretiosus , Deretrachys , Derhynchia , Dericinus , Dericorys , Dericorythidae , Deriddera , Derisa , Derisemias , Derlethina , Dermaleipa , Dermaphis , Dermaptera , Dermatobia , Dermatodes , Dermatodina , Dermatopelte , Dermatoxenus , Dermestes , Dermestes , Dermestidae , Dermoflata , Dermolecanium , Dermolepida , Dermothrius , Dermotrichus , Derobrachus , Deroca , Derocalymma , Derocardia , Derocephalus , Derocrania , Derocrepis , Derodontidae , Derodontoidea , Derodontus , Derogonia , Derographium , Derolathrus , Derolophodes , Derolus , Derolydnus , Deromantis , Deromyia , Deronectes , Deroparia , Deropeltis , Derophthalma , Deroplatys , Deroplia , Deropria , Derops , Deropygus , Derosasius , Deroserica , Derosomus , Derospidea , Derossiella , Derostenoides , Derostenus , Derostichus , Derotmema , Derovatellus , Deroxena , Derriblocera , Derrima , Derrioides , Dersagrena , Derxena

Des[uredi | uredi kôd]

, Desamera , Desanta , Desantisodes , Desaulcya , Desbordesia , Desbrochersella , Descampsacris , Descampsiella , Descampsilla , Descampsina , Descarpentriesia , Descoleia , Deselvana , Desera , Deserta , Desertaclopus , Desertana , Desertaria , Desertepidosis , Desertobia , Desertochlorops , Desertoleria , Desertomyia , Desertoplusia , Desertopsylla , Desertovelum , Desertullia , Desfontainesia , Desiantha , Desiarchis , Desicasta , Desisa , Desisella , Desisopsis , Desmatogaster , Desmatomyia , Desmatoneura , Desmella , Desmeocraera , Desmeocraerula , Desmia , Desmidophorinus , Desmidophorinus , Desmidophorus , Desmidothrips , Desmiostoma , Desmiphora , Desmiphoropsis , Desmobaris , Desmocerus , Desmoclystia , Desmococcus , Desmoderus , Desmoglyptus , Desmogomphus , Desmoloma , Desmolycaena , Desmometopa , Desmomyia , Desmona , Desmonemoura , Desmonyx , Desmopachria , Desmopoda , Desmoptera , Desmopterella , Desmoris , Desmosia , Desmosomus , Desmozosteria , Despaxia , Despina , Despoina , Despotiscus , Despumosia , Dessartodontus , Destinia , Destinoides , Destolmia , Destria , Destutia , Desudaba , Desudaboides

Det[uredi | uredi kôd]

, Dethieridris , Dettopsomyia , Detunda , Detya

Deu[uredi | uredi kôd]

, Deua

Deucalion Wollaston, 1854[uredi | uredi kôd]

  1. Deucalion oceanicus Wollaston, 1854 [2]

Insecta → Coleoptera → Cerambycidae → Lamiinae → Parmenini

Deudorix Hewitson 1863[uredi | uredi kôd]

  1. Deudorix antalus Hopffer [3]
  2. Deudorix barbatus (Druce 1891) [3]
  3. Deudorix democles Miskin 1884 [3]
  4. Deudorix deritas Hewitson 1874 [3]
  5. Deudorix dinochares Smith [3]
  6. Deudorix diovis Hewitson 1863 [3]
  7. Deudorix diyllus Hewitson [3]
  8. Deudorix epijarbas (Moore 1857) [3]
  9. Deudorix epirus (Felder 1860) [3]
  10. Deudorix isocrates Fabricius [3]
  11. Deudorix livia Klug [3]
  12. Deudorix mera (Hewitson 1873) [3]
  13. Deudorix mimeta (Karsch 1895) [3]
  14. Deudorix nomenia (Hewitson 1874) [3]
  15. Deudorix perse Hewitson 1863 [3]
  16. Deudorix similis Hewitson 1863 [3]
  17. Deudorix virgata (Druce 1891) [3]

Insecta → Lepidoptera → Papilionoidea → Lycaenidae → Theclinae , Deusopora , Deuteragenia , Deuteragonista , Deutereulophus , Deuterixys , Deuterocaulobius , Deuterocopus , Deuterocrates , Deuterodiscoelius , Deuterogonia , Deuterolabops , Deuterollyta , Deuteronomos , Deuterophlebia , Deuterophlebiidae , Deuterophysa , Deuterotinea , Deuterotypus , Deuteroxorides , Deutoleon , Deutominettia , Deuveotrechus

Dev[uredi | uredi kôd]

, Devadatta , Devagama , Devarodes , Devena , Devenilia , Devia , Devolana

Devylderia Sjöstedt, 1923[uredi | uredi kôd]

  1. Devylderia acocksi Brown, 1960
  2. Devylderia bothai Dirsh, 1956
  3. Devylderia capensis Dirsh, 1956
  4. Devylderia coryphistoides Sjöstedt, 1923

Insecta → Orthoptera → Acridoidea → Lentulidae → Lentulinae

Dew[uredi | uredi kôd]

, Dewittea

Dex[uredi | uredi kôd]

, Dexagia , Dexagria , Dexerra , Dexia , Dexicrates , Dexiogyia , Dexiomera , Dexiomimops , Dexiosoma , Dexipeus , Dexithea , Dexodomintho , Dexosarcophaga , Dextellia

Izvori[uredi | uredi kôd]