Dodatak:Popis nositelja Reda Danice hrvatske s likom Nikole Tesle

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle

Red Danice hrvatske je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima trinaesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red se dijeli na sedam jednako vrijednih odlikovanja:

Red Danice hrvatske s likom Nikole Tesle - dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za izumiteljstvo.

Izgled[uredi | uredi kôd]

Medaljon prikazuje portret znamenitog izumitelja i znanstvenika na polju elektrotehnike Nikolu Teslu.

Nositelji[uredi | uredi kôd]

Zadnje ažurirano lipanj, 2017. (N.N., br. 75/17.)

Godina Osoba Zasluga Izvor
1995. Đokić, Slobodan (posmrtno)
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Kajfež, Franjo
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Kobrehel, Gabrijela
mr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Lazarevski, Gorjana
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Maksan, Zoran
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Marić, Mile
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Mazija, Hrvoje
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Štimac, Tihomir
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1995. Tamburašev, Zrinka
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 46/95.
1996. Gauš, Antun
inženjer
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kordić, Zdenko
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 56/96.
1996. Kos, Josip
dipl. ing. strojarstva
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 56/96.
1996. Zavacki, Dragutin
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 56/96.
1997. Bartl, Zlata
profesor
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Fiedler, Teodor
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Flajšman, Franjo
dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Golubović, Adrijano
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Gotić, Ivan
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Hunjet, Dubravko
dipl. ing.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Mayer, Darko
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Pedišić, Ljiljana
dipl. ing.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Soče, Hrvoje
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Szavits-NossanAntun
prof. dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 58/97.
1997. Čandrlić, Vinko
prof. dr.
za doprinos u povezivanju sjeverne i južne Hrvatske, putem projektiranja, vođenja i izgradnje Masleničkog mosta N.N., br. 63/97.
1997. Friedl, Marsel
dipl. inž. građ.
za doprinos u povezivanju sjeverne i južne Hrvatske, putem projektiranja, vođenja i izgradnje Masleničkog mosta N.N., br. 63/97.
1997. Šavor, Zlatko
mr. sc.
za doprinos u povezivanju sjeverne i južne Hrvatske, putem projektiranja, vođenja i izgradnje Masleničkog mosta N.N., br. 63/97.
1997. Škomrlj, Mladen
dipl. inž. građ.
za doprinos u povezivanju sjeverne i južne Hrvatske, putem projektiranja, vođenja i izgradnje Masleničkog mosta N.N., br. 63/97.
1997. Žderić, Željko
dipl. inž. građ.
za doprinos u povezivanju sjeverne i južne Hrvatske, putem projektiranja, vođenja i izgradnje Masleničkog mosta N.N., br. 63/97.
1998. Canjuga, Slavko
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 81/98.
1998. Doblanović, Dubravko
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 81/98.
1998. Marošević, Grozdan
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 81/98.
1998. Radić, Jure
dr.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 81/98.
1999. Jurković, Rudolf
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 61/99.
2000. Gaal, Istvan
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 131/00.
2001. Čajavec, Stanislav
dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 57/01.
2001. Jadreško, Atilio
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 57/01.
2006. Kniewald, Zlatko
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2006. Kovačević, Gordana
mr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2006. Merćep, Mladen
dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2006. Mesić, Milan
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2006. Pavuna, Davor
prof. dr. sc.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2006. Vađon, Zvonimir
ing.
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 76/06.
2007. Baćani, Ivan
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 68/07.
2007. Vuković, Marko
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 68/07.
2009. Orešković, Željko
za osobite zasluge u izumiteljstvu N.N., br. 69/09.
2010. Majetić, Vjekoslav
za osobiti doprinos u izumiteljstvu N.N., br. 82/10.
2010. Vican, Ivan
za osobiti doprinos u izumiteljstvu N.N., br. 82/10.
2010. Vedres, András
za osobiti doprinos u izumiteljstvu N.N., br. 124/10.
2011. Nekić, Rade
za osobiti doprinos u inovatorstvu i promociji međunarodnog ugleda Republike Hrvatske osvajanjem svjetskih, europskih i nacionalnih medalja i priznanja za inovacije i kvalitetu proizvoda N.N., br. 81/11.
2011. Markotić, Ante|
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za izumiteljstvo i izniman doprinos u organiziranju hrvatske inventivne djelatnosti i njezine međunarodne promocije u svijetu N.N., br. 153/11.
2011. Horvat, Đuro
za osobite zasluge za izumiteljstvo i izniman doprinos u organiziranju hrvatske inventivne djelatnosti i njezine međunarodne promocije u svijetu N.N., br. 153/11.
2012. Kopić, Matija
za osobite zasluge za izumiteljstvo u domeni informatičkih poljoprivrednih sustava N.N., br. 69/12.
2012. Bubaš, Marko
za osobite zasluge za izumiteljstvo i promociju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Car, Stjepan
prof. dr. sc.
za osobite zasluge za izumiteljstvo i promociju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Pincan, Đani
za osobite zasluge za izumiteljstvo i promociju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 146/12.
2012. Raušević, Vojislav
za osobite zasluge za izumiteljstvo i promociju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 146/12.
2013. Cecelja, Bernarda
za osobite zasluge za izumiteljstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/13.
2013. Viduka, Zvonimir
za osobite zasluge za izumiteljstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/13.
2014. Rimac, Mate
za osobite zasluge za inovatorstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 84/14.
2014. Barišić, Zoran
za osobite zasluge za izumiteljstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 120/14.
2014. Čovo, Petar
mr. sc.
za osobite zasluge za izumiteljstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 120/14.
2014. Marušić, Mladen
za osobite zasluge za izumiteljstvo i poticanje gospodarskog i društvenog razvitka Republike Hrvatske N.N., br. 120/14.
2017. Jovičić, Nataša
za osobite zasluge u inovaciji jedinstvene metodologije interpretacije likovnih djela za slijepe i slabovidne osobe te njenom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Remenar, Damir
za osobite zasluge u inovativnom poduzetništvu i gospodarstvu te njihovom promicanju u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 3/17.
2017. Vlainić, Ivan
za osobite zasluge za inovatorstvo, izumiteljstvo i promociju tehničke kulture mladih naraštaja u Republici Hrvatskoj i u svijetu N.N., br. 75/17.