Dodatak:Popis uređaja koji koriste Android OS

Izvor: Wikipedija

Pametni telefoni[uredi | uredi kôd]

Proizvođač Naziv android.os.
Build.MODEL
Izdan Inačica Ekran Operater Napomene Povezivost
Acer Inc beTouch E110 15. veljače 2010. 1.5 240x320, 2.8" GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900, UMTS850, UMTS1900, CSD, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, Bluetooth 2.0 + EDR, GPS sa A-GPSom
Acer Inc Liquid A1 (S100) Liquid 28. listopada 2009. 1.6 Izdan u UK GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900, UMTS850, UMTS1900, CSD, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, Bluetooth 2.0 + EDR, Wi-Fi 802.11g, GPS sa A-GPSom
Acer Inc Liquid E srpanj 2010. 2.1 Rogers Wireless (Kanada) 768 MHz Snapdragon procesor
Acer Inc Liquid E Ferrari srpanj 2010. 2.1 Liquid E sa Ferrari vizualnim izgledom
Bluelans Communication Sciphone N19 studeni 2009. 1.5 320x240 (QVGA) 2.8" 128 MB ROM, 128 MB RAM, 2 MP kamera[1][2][3][4][5][6]
Bluelans Communication SciPhone N21 studeni 2009. 1.6 400x240 (WQVGA) 3" Marvell PXA 310 624 MHz procesor, 256 MB ROM, 128 MB RAM, 5 MP kamera. Kao DSTL1, to je promijenjeno ime robnoj marci Yuhua Tel X2 [3][7][8][9]
CSL CSL Spice[10] kolovoz 2010. 1.6 3.2” HVGA Capacitive Display Prvi Malezijski mobitel sa Android OSom
Dell Dell Mini3i Dell Mini 3 studeni 2009. 1.5 3.2" China Mobile,
AT&T,
Claro (Brazil)
China Mobile koristi OPhone OS, a AT&T koristi Android OS
Garmin Garminfone 1.6 3.5", HVGA 320 x 480 T-Mobile Qualcomm MSM7227, 4 GB Flash, 256 MB SDRAM, 256 MB ROM, microSD, 3 MP kamera, Wi-Fi, Bluetooth, GPS
Geeks'Phone Geeks'Phone One veljača 2010.[11] 528 MHz ARM11 procesor, GPS, 3.1 MP kamera.[12][13][14][15]
General Mobile General Mobile DSTL1 Imaginary listopad 2009. 1.6 Prvi mobitel koji podupire dual SIM i Android platformu.
Highscreen PP5420 11. srpnja 2009. Rusija Nekada Windows Mobile mobitel[16]
HKC HKC Pearl dual-boot Windows Mobile 6.1 i Android. HTC klon.[17]
HKC HKC Imobile v413 Android mobitel klon HTC Toucha.[18]
HTC Corporation HTC Aria 20. lipnja 2010. 2.1 sa HTC Sense UI 480x320 (HVGA) 3.2" AT&T AT&T ekslkuziva, Android 2.1 sa HTC Sense; 600 MHz MSM 7227 procesor, 5 MP kamera; sličan HTC Legendu GSM 850/900/1800/1900 MHz, HSDPA, EDGE, GPRS; Wi-Fi (802.11b/g); Bluetooth 2.1 sa A2DP Stereo i EDR; A-GPS; FM Tuner, 3.5 mm stereo audio priključak, micro-USB
HTC Corporation HTC Desire 26 ožujka 2010. 2.1/2.2 sa HTC Sense UI 480x800 (WVGA) 3.7" Vodafone,
T-Mobile UK,
Virgin,
Telus Mobility,
O2,
Orange,
Three,
Telstra (AU Exclusive),
Mobitel,
Play Mobile,
Softbank Japan,
Meteor Ireland,
SK Telecom(S.Korea),
SFR (France)
Sličan Nexus One ali sa HTC Sense UI, Optički trackpad ali bez dva mikrofona kao Nexus One. Europa/Azija: HSPA/WCDMA: 900/2100 MHz or 850/2100 MHz (Telstra Australija); GSM: 850/900/1800/1900 MHz; Wi-Fi (802.11b/g); Bluetooth 2.1 sa EDR; Micro USB
HTC Corporation HTC Dream,
T-Mobile G1,
Era G1 u Poljskoj
HTC+Dream
T-Mobile+G1
Era+G1
22. listopada 2008. 1.0 do 2.1 480x320 (HVGA) 3.2" T-Mobile USA,
T-Mobile UK,
Telefónica,
T-Mobile Germany,
Singtel Singapore,
Rogers Wireless,
MTN Group South Africa,
Era,
Orange France
Prvi mobitel na tržištu koji koristi Android platformu.[19][20] [21][22] Wi-Fi (802.11b/g), Bluetooth 2.0+EDR, ExtUSB, A-GPS Quad band GSM 850 900 1800 1900 MHz GPRS/EDGE Dual band UMTS 1700 2100 MHz HSDPA/HSUPA (US/Europa) (7.2/2 Mbit/s)
HTC Corporation HTC Hero,
HTC Droid Eris,
T-Mobile G2 Touch Irska, UK, Mađarska, Nizozemska i Njemačka
HTC+Hero
HERO200
T-Mobile+G2+Touch
ERA+G2+Touch
srpanj 2009 (Europa, Azija, Kanada)
rujan 2009 (US)
1.5, 2.1 with HTC Sense UI 320x480 3.2" 180 PPI Meteor Ireland,
Optimus Portugal,
Sprint Nextel,
T-Mobile UK,
T-Mobile Germany,
Orange Mobile,
Telecom Italia Mobile Brazil,
Telus Mobility Canada,
Singtel Singapore,
Swisscom Switzerland,
Starhub Singapore,
Mobitel Slovenia,
Play Mobile,
Orange France,
MTS,
Verizon Wireless
Hero ima dvije inačice dizajna. Prvi je sličan Magicu, za U.S. je više zaobljen. Oba koriste HTC UI tzv. HTC Sense koji izgleda različito na HTC Dreamu i Magicu.[23][24] Wi-Fi (802.11b/g), Bluetooth 2.0+EDR, ExtUSB, A-GPS GSM: Quad band GSM 850; 900; 1,800; i 1,900 MHz GPRS/EDGE, Dual band UMTS 900; i 2,100 MHz HSPA (Europa) ili Dual band UMTS 850; i 1,900 MHz HSPA (Sjeverna Amerika) CDMA inačica: Dual band CDMA2000/EV-DO Rev. A 800; 1,900 MHz
HTC Corporation Droid Incredible ADR6300 29. travnja 2010. 2.1 sa HTC Sense UI 800x480 3.7" AMOLED Verizon Wireless[25] Nasljednik HTC Droid Erisa; 8.0 MP kamera sa flash LEDom, FM radio, 8 GB memorije,3.7" AMOLED ekran, razlučivosti 480x800px. CDMA2000/EV-DO Rev. A; Wi-Fi (802.11b/g); Bluetooth 2.1 sa A2DP Stereo i EDR; A-GPS; FM Tuner, 3.5 mm stereo audio priključak, micro-USB
HTC Corporation HTC Legend 16. ožujka 2010. 2.1 with HTC Sense UI 480x320 (HVGA) 3.2" AMOLED Vodafone isključivo,
SFR
Bell Kanada
Mobitel,
Meteor Irska
Najavljen na svjetskom kongresu mobilne telefonije 2010. u Barceloni[26]. Wi-Fi (802.11 b/g), Bluetooth v2.1 + EDR sa poboljšanom stopo prijenosa podataka, GSM 850 900 1800 1900 MHz HSPA/WCDMA 900 2100 MHz, GPS
HTC Corporation HTC Magic,
HTC Sapphire,
T-Mobile myTouch 3G,
docomo HT-03A Japan
HTC+Magic
HTC+Sapphire
T-Mobile+myTouch+3G
Docomo+HT-03A
27. travnja 2009. - 28. srpnja 2009. (zavisno od države) 1.5-1.6 320x480 (HVGA) 3.2" 180 PPI NTT Docomo,
T-Mobile USA,
Vodafone Njemačka,
Vodafone Australija,
Vodafone Novi Zeland,
Vodafone Portugal Portugal,
Vodafone UK,
Vodafone Španjolska,
Vodafone Italija,
Singtel Singapur,
Rogers Wireless,
SFR,
TMN Portugal,
Orange Poljska,
Telecom Italija Mobile,
Vodafone Egipat,
Vodacom Južna Afrika,
Saudi Telecom Company (STC)
Sličan Dreamu, ali sa ekranskom tipkovnicom. Može koristiti Sense sučelje.[27][28]
HTC Corporation HTC Tattoo (službeno HTC Click) HTC+Tattoo 19. listopada 2009. 1.6[29] 240x320 2.8" (QVGA) otključan[30],
Vodafone Portugal
Android mobitel, sučelje HTC Sense, 3.2MP kamera.[31]
HTC Corporation HTC Evo 4G (službeno HTC Supersonic) PC36100 4. lipnja 2010 2.2 i HTC Sense sučelje 480x800 4.3" 217 PPI Sprint Nextel Android mobitel više klase, HTC Sense, sličan Droidu Incredible i HTC HD2, 8 MP kamera i 1.3 MP prednja kamera.[32] Evo 4G je trenutno(22.5.2010.) jedini s 4G internet pristupom (koristi Clearwire WiMAX).
HTC Corporation Google Nexus One,
Kodnih naziva HTC Dragon, HTC Passion
Nexus+One 5. siječnja 2010. 2.1-2.2 480x800 (WVGA) 3.7" 252 PPI T-Mobile USA/Wind Mobile(Kanada),
AT&T, Rogers, Bell, Telus(Kanada),
Vodafone (dolazi u drugom tromjesečju 2010.)
Orange Francuska,
KTF (10 srpnja 2010.)
Prvi telefon kojeg će izravno prodavati Google. Otključan.
HTC Corporation myTouch 3G Slide 2 lipnja 2010. 2.1 sa HTC Espresso Sense sučeljem 320x480 (HVGA) 3.4" T-Mobile USA 5 MP kamera, QWERTY četveroredna tipkovnica i Swype ekranska tipkovnica.[33]
HTC Corporation HTC Wildfire 14. lipnja 2010. 2.1 i Sense UI 240x320 (QVGA) 3.2" T-Mobile UK
3 UK
Vodafone U.K.
Virgin Mobile UK
O2 Mobile UK
5 MP autofikus kamera i LED bljeskalica, 802.11b/g Wi-Fi, GPS/AGPS, Blueooth 2.1+EDR, 512 MB Flash i 384 MB RAM, microSD kartice[34]
Huawei T-Mobile Pulse,
Huawei U8220
CHT8000 u Tajvanu
Pulse
U8220
listopad 2009 1.5 (2.1 beta)[35] T-Mobile UK [36][37][38]
Huawei U8230 U8230 prosinac 2009 1.5 Bouygues Telecom
TMN Portugal
i-Mobile i-Mobile 6010 240 x 400 (TFT) 3.0"
Kogan Technologies Agora standard/Pro 15. prosinca 2008.ali odgođeno do daljnjega 1.0 2.5" LCD (320×240) (160 ppi) naziv modela koristi se za prijenosnike Pro inačica: 2 MP kamera, Wi-Fi i GPS
Lenovo Lenovo OPhone China Mobile Prvi koristi OPhone OS platformu China Mobilea na Androidu. Podržava lokalni TD-SCDMA 3G standard.[39]
LG Group GW620 Eve
dubbed GW620 Linkme (Za talijansko tržište)
LG-GW620 5. studenoga 2009. 1.5 Rogers Wireless, T-Mobile, Vodafone[nedostaje izvor] Prvi LG Android mobitel.
LG Group GT540 Optimus
poznat kao GT540 Swift
LG-GT540 31. ožujka 2010. 1.6 2.0 2.1 2.2 ovisi o regiji Orange UK, O2 (Ireland) Mobitel: 3MP kamera, 240 x 400 piksela zaslon osjetljiv na dodir, 3G HSDPA, WiFi, GPS, Bluetooth, 3.5mm slušalice i MicroSD kartice[40],
LG Group KH5200 Andro-1 LG-KH5200 1 ožujka 2010. 1.6 3.0"(HVGA, 320*480 LCD) KTF(S.Korea) QWERTY tipkovnica
LG Group LU2300 Optimus Q LG-LU2300 5 lipnja 2010. 1.6 3.5"(WVGA, 480*800 LCD) LG Telecom(S.Korea) QWERTY tipkovnica, WVGA AMOLED zaslon na dodir, 1Ghz CortexA8 CPU, 5MP kamera snima 720p video i mobilni TV Tuner.[41]
LG Group VS740 Ally (aka Aloha) LG-VS740 20 svibnja 2010. 2.1 3.2"(WVGA, 480*800 LCD) Verizon Wireless Slide, QWERTY Keypad
LG Group KU9500 Optimus Z LG-SU950 Q3 2010. 2.1 3.5" WVGA AMOLED zaslon osjetljiv an dodir, 1Ghz Qualcomm Snapdragon CPU, 5MP kamera, 720p video i Mobile TV Tuner.
Motorola Charm 2.1 Eclair 320x240, 2.8" exclusively to U.S. carrier T-Mobile, and Canadian carrier Telus Prvi Motorola Android nadogradiv mobitel Motoblur UI. Procesor: Qualcomm MSM7201A 528 MHz.
Motorola Quench,
CLIQ XT,
Motorola MB501
MB501 17. ožujka 2010. [42] 1.5 (nadogradivo na 2.1) T-Mobile, Rogers Wireless,
Optus
Spinoff of Motorola CLIQ, without a physical keyboard[43]
Motorola Droid,
Motorola Milestone worldwide GSM Version
MotoQRTY (S.Korean Version)
Milestone 6. studenoga 2009. 2.0-2.2[44] 854x480 3.7" 265 PPI Verizon Wireless,
Telus Mobility Canada,
SK Telecom (S.Korea), Cellcom (Israel), O2 Germany
[45]
Motorola Droid X 15 srpnja 2010. 2.1 (2.2 updated expected in September)[46] 4.3" 854 x 480 FWVGA (240 dpi) Verizon Wireless CDMA 800/1900 MHz EVDO Rev. A, 802.11b/g/n, Stereo Bluetooth v2.1 + EDR with A2DP and AVRCP, 3.5mm TRRS audio jack, USB 2.0 HS, OTA, HDMI, Over the Air Sync, PC Sync, DLNA
Motorola Droid 2,
Droid Pro [47]
12 kolovoza 2010. 2.2 3.7" 480 x 854 WVGA [48] Verizon Wireless 3,7", 1 GHz CPU, 512 MB RAM, 8 GB ROM, 8 GB flash, microSD, 5 MP primary camera
Motorola Motorola i1 2010. 1.5 320x480 3.1" Boost Mobile
& Sprint-Nextel
Motorola Backflip,
Motorola MB300
MB300 7. ožujka 2010.[49][50] 1.5 (nadogradivo na 2.1 u US) AT&T,
Telus Mobility Canada,
Optus
AT&T prvi mobitel s Androidom.[51][52] Google zamijenjen Yahoo!om; AT&T postavio aplikacije koje se ne mogu brisati.[53](Optus inačica koristi Google i programi se skidaju s weba.
Motorola Backflip,
Motorola ME600
ME600 ožujak 2010. Kina
22. lipnja 2010. Tajvan
1.5 sa Motoblur Tajvanska verzija ima kinesku tipkovnicu.
Motorola Devour 25. ožujka 2010. 1.6 with Motoblur Verizon Wireless Prije Calgary.
Motorola Milestone XT701 XT701 11. svibnja 2010. Tajvan 2.1
Motorola MOTO MT710 OPhone OS 1.5 China Mobile [54]
Motorola XT720, Motoroi, veljača 2010. 2.1 SK Telecom (S.Koreja) T-Mobile USA (SAD) 8 MP kamera (bljeksalica), HDMI, FM Radio, T-DMB, dostupan samo u Koreji
Motorola XT800 2.0 China Telecom[55] [56]
Motorola CLIQ,
Motorola DEXT worldwide
MB200 7. listopada 2009. (UK),[57] 2. studenoga 2009. (SAD)[58] 1.5 T-Mobile USA,
Orange UK,
Orange France
[59][60]
Pantech Sirius Sky IM-A600S 1. svibnja 2010. 2.1 480 x 800 (WVGA) 3.7" SK Telecom(J.Korea) 1 GHz Snapdragon procesor, 3.7"(WVGA 480*800, AMOLED), 5 MP kamera, Wi-Fi, Bluetooth, GPS i microSD kartice.[61]
Pantech Sirius Izar IM-A630K srpanj 2010. 2.1 480 x 800 (WVGA) 3.7" KTF(S.Korea) Qualcomm MSM7227 (600 MHz), 3.2"(WVGA 480*800, LCD), 5 MP kamera(AF), Wi-Fi, Bluetooth T-DMB i microSD kartice.[62]
Pantech Sirius Vega IM-A650S srpanj 2010. 2.1 480 x 800 (WVGA) 3.7" SK Telecom(S.Korea) Mala nadogradnja Sirius Skya[63]
Qigi i6 2009. (prije Windows Mobile), Android od prosinca 2008.[64] Izradio kineski ODM TechFaith.[65]
Samsung Group Behold II Behold+II 18. studenoga 2009. 1.6 sa Touchwiz T-Mobile USA [66][67]
Samsung Group i7500 Galaxy, Galaxy lipnja 2009. 1.6 Bouygues Telecom,
O2 (UK),
Telecom Italia Mobile Brazil,
SmarTone-Vodafone,
O2 Germany,
Cellcom Israel,
Orange Israel,
Turkcell Turkey,
Bell Mobility[68]
I7500L u Kanadi različit od I7500 za Europu i ima Android 1.5
Samsung Group M900 Moment SPH-M900 1. studenoga 2009. 1.5, 2.1 Sprint Nextel[69],
Bouygues Telecom,
O2 (UK),
Telecom Italia Mobile Brazil,
SmarTone-Vodafone,
O2 Germany,
Cellcom Israel
Samsung Group i5700 Spica [70] GT-I5700 studeni 2010. 1.6, 2.1[71] Mobitel,
Si.mobil,
O2 Ireland,
Rogers Wireless
Samsung Group Galaxy A SHW-M100S 29. travnja 2010. 2.1 3.7" AMOLED SK Telecom(S.Korea) 5 MP kamera, T-DMB, GPS, Bluetooth, 802.11n Wi-Fi i video poziv. Samo u Južnoj Koreji.[72]
Samsung Group i9000 Galaxy S,
Captivate
GT-I9000
SHW-M110S(S.Korea)
15. lipnja 2010.
24. lipanj 2010. (S.Korea)
1. srpanj 2010. (Australia),
18. srpanj (US)
2.1 sa Touchwiz 3.0 480x800 (WVGA) 4.0" Super AMOLED Vodafone UK[73]
SK Telecom (S.Korea),

Movistar (Spain),
Optus[74],
ATT

1 GHz procesor Dual band CDMA2000/EV-DO Rev. A 800/1900 MHz CDMA 800/1900 MHz EVDO Rev. A, WiMAX 2.5 to 2.7 GHz; 802.16e 2.5G(GSM/GPRS/EDGE): 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz; 3G (HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps): 900/ 1900/ 2100 MHz; Wi-Fi (802.11b/g/n); Bluetooth 3.0; USB 2.0, DLNA, Radio FM
Samsung Group M910 Intercept,
Samsung Moment II
M910 11. srpnja 2010. 2.1 3.0" TFT Sprint (USA) Male promjene za Android UI + QWERTY + 3.2 MP kamera
Sony Ericsson XPERIA X10 Mini X10 mini veljača 2010. 1.6 with Timescape UI Rogers Wireless
Sony Ericsson Xperia X10 X10i 22. ožujka 2010.(UK)[75] 1.6 sa Timescape UI 4.0" TFT NTT DoCoMo (Japan), Rogers Wireless, AT&T Smartphone sa Rachael UI [76][77][78]
Tiger Tiger G3 rujan 2009. 1.5 240x400 TigerG3 je kineski mobitel inspiriran mobitelom HTC Hero, 240x400 widescreen, dual SIM, 2 GB T-flash memorije, 3GP/MP4 video , 1.3 MP kamera, 900/1800 MHz, Wi-Fi. Cijena 140 USD.
ZTE Link Q2 2010. 1.6 240 x 320 pixels 2,8" Bouygues Telecom (Francuska) Izdan u Kini sa inačicom 2.1 OS
Nexian A980 (Journey) srpanj 2010. 480 X 320 piksela 3,2" Telkomsel Hutchison 3G (Indonezija) Izdan u Indoneziji

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. http://www.engadget.com/2009/10/05/sciphone-smells-success-with-android-powered-clones-orders-up-a/
  2. http://gadgetzonia.com/cellphone/sciphone-n19-running-android-os/
  3. a b http://www.itechnews.net/2009/10/05/sciphone-n16-n17-n19-n21-android-phones/
  4. http://www.frandroid.com/7252/test-du-sciphone-n19-android/
  5. http://www.ecranmobile.fr/SciPhone-le-mobile-Android-le-moins-cher_a12046.html SciPhone : le mobile Android le moins cher
  6. http://www.mysciphone.com/pro10-1.asp
  7. http://www.engadget.com/2009/11/25/sciphones-android-loving-n21-gets-some-time-on-video/
  8. http://www.frandroid.com/7306/test-du-sciphone-n21/
  9. http://www.mysciphone.com/pro11-1.asp
  10. CSL lansirao 3G Android mobitele
  11. GeeksPhone One lands in France for a hands-on. engadget
  12. Geeks'Phone One: 'made in Spain', opensource y con Android. Xataka. 9. studenoga 2009. Pristupljeno 9. rujna 2009.
  13. Vídeo de la presentación del GeeksPhone ONE en el and.roid.es MeetUP. and.roid.es (španjolski). 29. lipnja 2009. Pristupljeno 4. rujna 2009.
  14. http://www.geeksphone.com/en/moviles/especificaciones.php
  15. http://shop.geeksphone.com/
  16. HIGHSCREEN PP5420 (Android OS). Vobis (ruski). Pristupljeno 3. rujna 2009.
  17. Ziegler, Chris. 24. prosinca 2008. HKC's Pearl rips a RIM name, an HTC design, and a pair of OSes. Engadget. Pristupljeno 3. rujna 2009.
  18. Flatley, Joseph L. 10. veljače 2009. Keepin' it real fake, part CLXXXII: HKC Touch clone sports Android looks at a WinMo price. Engadget Mobile. Pristupljeno 3. rujna 2009.
  19. Montgomery, Justin. 8. srpnja 2008. T-Mobile's HTC Dream, The First Android Phone?. InformationWeek. Pristupljeno 3. kolovoza 2008.
  20. Holson, Laura M.; Helft, Miguel. 15. kolovoza 2008. T-Mobile to be first to use Google's Android. International Herald Tribune. Pristupljeno 20. kolovoza 2008.
  21. Holson, Laura; Helft, Miguel. 14. kolovoza 2008. Smartphone Is Expected via Google. New York Times. Pristupljeno 15. kolovoza 2008.
  22. http://www.arm.com/markets/mobile_solutions/armpp/23828.html
  23. Buchanan, Matt. 21. srpnja 2009. "HTC Hero Review: Ambitious, but Tragically Flawed". Gizmodo Nepoznati parametar |accessed= zanemaren (pomoć)
  24. http://www.arm.com/markets/mobile_solutions/armpp/25493.html
  25. http://store.verizonwireless.com/detail/PhoneSpec.aspx?PhonePK=2098
  26. HTC updates Google Nexus One. Techworld. 16. veljače 2010. Pristupljeno 16. veljače 2010.
  27. HTC Magic. HTC. Pristupljeno 28. travnja 2009.
  28. http://www.arm.com/markets/mobile_solutions/armpp/25497.html
  29. HTC Tattoo specification. HTC
  30. {{cite web>/ | url=http://blog.phoneslimited.co.uk/2009/09/09/htc-tattoo-release-date-sim-free-unlocked/ | title=HTC Tattoo Release Date SIM Free & Unlocked}}
  31. Galenzoga, Loulith. 19. rujna 2009. HTC Tattoo Review. zikkir
  32. Sprint HTC Evo 4g News Release
  33. T-Mobile [[T-Mobile myTouch 3G Slide|myTouch 3G Slide]] official: Android 2.1, Sukob URL-a i wikilinka (pomoć)
  34. HTC Wildfire priced by T-Mobile, coming to UK on June 14. 14. srpnja 2010. | work = engadget}}
  35. http://android.modaco.com/content/t-mobile-pulse-pulse-modaco-com/308392/12-may-r4-bigbearmdc-and-pauls-pulse-2-1-rom/
  36. Deutsche Telekom (3 September 2009). T-Mobile Pulse. Tiskovno izdanje.
  37. T-Mobile Pulse / Huawei 8220 Android Phone. iTech News Net. 24. kolovoza 2009.
  38. Jackson, Rob. 3. travnja 2009. Huawei U8220 is indeed the T-Mobile Pulse – FCC says so. Android Phone Fans. Pristupljeno 4. rujna 2009.
  39. China Mobile Is Counting on Android. 20. kolovoza 2009.
  40. LG GT540 – New LG Android Phone
  41. LG-LU2300 Android smartphone shipping in Q2 2010
  42. Motorola CLIQ XT comes to T-Mobile for $129.99
  43. http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2F2010%2F02%2F15%2Fmotorola-cliq-xt-quench-joins-the-android-family-at-mwc%2F&rct=j&q=site%3Aengadget.com+motorola+cliq+xt&ei=oZmOS8TwINL08Qbx_4TzDQ&usg=AFQjCNHyVOibIxpy57yrlsspu_sHWeyT8Q
  44. Official DROID Froyo Watch... DROIDLife. 2010-Aug-03 Provjerite vrijednost datuma u parametru: |date= (pomoć)
  45. Wimberly, Clark. 1. listopada 2009. Verizon to launch Motorola Tao on December 1. Android and Me. Pristupljeno 1. listopada 2009.
  46. [1]
  47. http://www.engadget.com/2010/08/19/exclusive-droid-pro-is-the-global-version-of-the-droid-2-lg-en/
  48. Motorola Droid 2
  49. Marshall, Nick. 14. siječnja 2010. At&t Motorola Backflip March 7 Release Date $324 No Contract. www.cellfanatic.com. Cellfanatic. Pristupljeno 6. ožujka 2010.
  50. AT&T Announces Availability of First Device on Android Platform with Motorola. www.att.com. AT&T Inc. 18. veljače 2010. Pristupljeno 6. ožujka 2010.
  51. Motorola BACKFLIP™ with MOTOBLUR™. www.motorola.com. Motorola Inc. Pristupljeno 6. ožujka 2010.
  52. MOTOROLA BACKFLIP™ with MOTOBLUR™ and Android. wireless.att.com. AT&T Inc. Pristupljeno 6. ožujka 2010.
  53. When Open Platforms Get Closed: AT&T Cripples Backflip
  54. MOTODEV Products
  55. MOTO XT800 by Motorola Launches in China
  56. MOTO XT800 ZHISHANG Fact Sheet
  57. http://nexus404.com/Blog/2009/10/06/orange-motorola-dext-release-date-price-confirmed-motorola-android-smartphone-with-motoblur-available-tomorrow/
  58. http://www.cnet.com/8301-19736_1-10363571-251.html
  59. Flynn, David. 11. rujna 2009. Motorola reveals 'Cliq' Android smartphone. APC
  60. Adhikari, Richard. 11. rujna 2009. Motorola's Cliq Joins Android Army. TechNewsWorld
  61. http://www.isky.co.kr/product/feature.sky?telCode=SKT&dispNum=0101&seq=VUGirsR73ac%7E95_B1jaGmNo%7E
  62. http://www.isky.co.kr/product/feature.sky?dispNum=0102&seq=B49vb00h89U~PEyT1zHAib8~&fromUrl=index
  63. 팬택 '시리우스 알파'로 反아이폰 대열 동참
  64. Qigi i6 Android based smartphone from China. Phones Review. 1. prosinca 2008. Pristupljeno 3. rujna 2009.
  65. Jordan, Jon. 19. veljače 2009. Chinese ODMs love Android (part 2). Pocket Picks. Pristupljeno 3. rujna 2009.
  66. Allen, Danny. 5. listopada 2009. Samsung Behold II Hits T-Mobile, Pairs Android with TouchWiz. Gizmodo. Pristupljeno 5. listopada 2009.
  67. Pert, Jamie. 17. studenoga 2009. T-Mobile's Samsung Behold 2: Now Available. Product Reviews Net. Pristupljeno 3. prosinca 2009.
  68. http://www.bell.ca/shopping/en_CA_ON.Samsung-Galaxywith-Google/69236.details
  69. http://delivery.sprint.com/m/p/nxt/moment/thankyou.asp
  70. Samsung's Galaxy Spica turns into Galaxy Portal for T-Mobile UK exclusive
  71. Samsung Galaxy Spica grows up to Android 2.1
  72. Samsung Unveils its First Android phone for Korean Market
  73. Samsung Galaxy S at Vodafone UK
  74. Samsung Together With Optus Launch The New Samsung Galaxy S Smartphone In Australia
  75. Sony Ericsson Xperia X10 finally arrives in UK, T-Mobile will deliver it within 10 days
  76. Sony Ericsson XPERIA Rachael confirmed, UI shown on video. GSMArena. 8. srpnja 2009. Pristupljeno 19. listopada 2009.
  77. Sony Ericsson XPERIA™ X10 introduces an open and integrated world of social media, communication and entertainment
  78. Sony Ericsson - Products - Mobile phones- Overview - Xperia X10. Pristupljeno 3. studenoga 2009.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]