Dodatak:Popis vrsta:Acanthog

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Acanthogammaridae , Acanthogeophilus , Acanthognathus , Acanthogobio , Acanthogobius , Acanthogonatus , Acanthogonyaulax , Acanthogorgia , Acanthogorgiidae , Acanthograeffea , Acanthogryllacris , Acanthogryllus , Acanthogylippus , Acanthogymnomyces , Acanthogyrus ,

Acanthoga[uredi | uredi kôd]

Porodica Acanthogammaridae Garjajeff, 1901[uredi | uredi kôd]

  1. Acanthogammarinae Garjajeff, 1901
  2. Garjajewiinae Tachteew, 2001
  3. Hyalellopsinae Kamaltynov, 1999
  4. Parapallaseinae Kamaltynov, 1999
  5. Plesiogammarinae Kamaltynov, 1999
  6. Poekilogammarinae Kamaltynov, 1999

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Amphipoda → Gammaroidea

Potporodica Acanthogammarinae Garjajeff, 1901[uredi | uredi kôd]

  1. Acanthogammarus Stebbing, 1899
  2. Boeckaxelia Schellenberg, 1940
  3. Brachyuropus Stebbing, 1899
  4. Brandtia Bate, 1862
  5. Carinurus Sowinsky, 1915
  6. Cheirogammarus Sowinsky, 1915
  7. Coniurus Sowinsky, 1915
  8. Cornugammarus Kamaltynov, 2002
  9. Dedyuola Kamaltynov, 2002
  10. Diplacanthus Kamaltynov, 2002
  11. Dorogammarus Bazikalova, 1945
  12. Dorogostaiskia Kamaltynov, 2002
  13. Issykogammarus Chevreux, 1908
  14. Metapallasea Bazikalova, 1959
  15. Oxyacanthus Kamaltynov, 2002

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Amphipoda → Gammaroidea → Acanthogammaridae

Acanthogammarus Stebbing, 1899[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Amphipoda → Gammaroidea → Acanthogammaridae

Acanthoge[uredi | uredi kôd]

Acanthogeophilus Minelli, 1983[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Chilopoda → Geophilomorpha → Geophilidae

Acanthogi[uredi | uredi kôd]

Acanthogilia A.G.Day & Moran[uredi | uredi kôd]

1 priznata vrsta[1]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales → Polemoniaceae

Acanthogn[uredi | uredi kôd]

Acanthognathus Mayr, 1887[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hymenoptera → Vespoidea → Formicidae

Acanthogo[uredi | uredi kôd]

Acanthogobio Herzenstein, 1892[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Acanthogobius Gill, 1859[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Acanthogonatus Karsch, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Nemesiidae

Acanthogonyaulax C.A. Kofoid, 1911[uredi | uredi kôd]

Chromista → Dinophyta → Dinophyceae → Gonyaulacales → Gonyaulacaceae

Acanthogorgia Gray, 1857[uredi | uredi kôd]

Animalia → Cnidaria → Anthozoa → Alcyonacea → Acanthogorgiidae

PorodicaAcanthogorgiidae Gray, 1859[uredi | uredi kôd]

Animalia → Cnidaria → Anthozoa → Alcyonacea → Holaxonia

Acanthogr[uredi | uredi kôd]

Acanthograeffea Günther, 1932[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Phasmida → Phasmatidae

Acanthograptus Spencer, 1878[uredi | uredi kôd]

Animalia → Hemichordata → Pterobranchia → Graptolithina → Dendroidea → Acanthograptidae

Acanthogryllacris Karny, 1937[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Stenopelmatoidea → Gryllacrididae

Acanthogryllus Saussure, 1877[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Grylloidea > Gryllidae

Acanthogy[uredi | uredi kôd]

Acanthogylippus Birula, 1913[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Solifugae → Gylippidae

Acanthogymnomyces Udagawa & Uchiyama[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Eurotiomycetes > Onygenales > Gymnoascaceae

Acanthogyrus Thapar, 1927[uredi | uredi kôd]

  1. Acanthogyrus (Acanthogyrus)
  2. Acanthogyrus (Acanthogyrus) acanthogyrus Thapar, 1927
  3. Acanthogyrus (Acanthogyrus) tripathii Rai, 1967
  4. Acanthogyrus (Acanthosentis)
  5. Acanthogyrus (Acanthosentis) acanthuri (Cable and Quick, 1954)
  6. Acanthogyrus (Acanthosentis) adriaticus Amin, 2005
  7. Acanthogyrus (Acanthosentis) alternatspinus Amin, 2005
  8. Acanthogyrus (Acanthosentis) anguillae (Wang, 1981)
  9. Acanthogyrus (Acanthosentis) antespinus (Verma and Datta, 1929)
  10. Acanthogyrus (Acanthosentis) arii (Bilqees, 1971)
  11. Acanthogyrus (Acanthosentis) bacailai (Verma, 1973)
  12. Acanthogyrus (Acanthosentis) barmeshoori Amin, Gholami, Akhlaghi and Heckmann, 2013
  13. Acanthogyrus (Acanthosentis) betwai (Tripathi, 1956)
  14. Acanthogyrus (Acanthosentis) bilaspurensis (Chowhan, Gupta and Khera, 1987)
  15. Acanthogyrus (Acanthosentis) cameroni (Gupta and Kajaji, 1969)
  16. Acanthogyrus (Acanthosentis) cheni Amin, 2005
  17. Acanthogyrus (Acanthosentis) dattai (Podder, 1938)
  18. Acanthogyrus (Acanthosentis) giuris (Soota and Sen, 1956)
  19. Acanthogyrus (Acanthosentis) gobindi (Chowhan, Gupta and Khera, 1987)
  20. Acanthogyrus (Acanthosentis) golvani (Gupta and Jain, 1980)
  21. Acanthogyrus (Acanthosentis) heterospinus (Khan and Bilqees, 1990)
  22. Acanthogyrus (Acanthosentis) holospinus (Sen, 1937)
  23. Acanthogyrus (Acanthosentis) indicus (Tripathi, 1956)
  24. Acanthogyrus (Acanthosentis) intermedius (Achmerov and Dombrovskaja-Achmerova, 1941)
  25. Acanthogyrus (Acanthosentis) lizae (Wang, 1986)
  26. Acanthogyrus (Acanthosentis) malawiensis Amin and Hendrix, 1999
  27. Acanthogyrus (Acanthosentis) maroccanus (Dollfus, 1951)
  28. Acanthogyrus (Acanthosentis) multispinus Wang, 1966
  29. Acanthogyrus (Acanthosentis) nigeriensis (Dollfus and Golvan, 1956)
  30. Acanthogyrus (Acanthosentis) papilo (Troncy and Vassiliades, 1974)
  31. Acanthogyrus (Acanthosentis) parareceptaclis Amin, 2005
  32. Acanthogyrus (Acanthosentis) partispinus (Furtado, 1963)
  33. Acanthogyrus (Acanthosentis) paucispinus Wang, 1966
  34. Acanthogyrus (Acanthosentis) periophthalmi (Wang, 1980)
  35. Acanthogyrus (Acanthosentis) phillipi (Mashego, 1988)
  36. Acanthogyrus (Acanthosentis) putitorae (Chowhan, Gupta and Khera, 1988)
  37. Acanthogyrus (Acanthosentis) scomberomori (Wang, 1980)
  38. Acanthogyrus (Acanthosentis) seenghalae (Chowhan, Gupta and Khera, 1988)
  39. Acanthogyrus (Acanthosentis) shashiensis (Tso, Chen and Chien, 1974)
  40. Acanthogyrus (Acanthosentis) shuklai (Agrawal and Singh, 1982)
  41. Acanthogyrus (Acanthosentis) siamensis (Farooqi and Sirikanchana, 1987)
  42. Acanthogyrus (Acanthosentis) similis (Wang, 1980)
  43. Acanthogyrus (Acanthosentis) sircari (Podder, 1941)
  44. Acanthogyrus (Acanthosentis) thapari (Parasad, Sahay and Shambhunath, 1969)
  45. Acanthogyrus (Acanthosentis) tilapiae (Baylis, 1948)
  46. Acanthogyrus (Acanthosentis) vancleavei (Gupta and Fatma, 1986)
  47. Acanthogyrus (Acanthosentis) vittatusi (Verma, 1973)

Acanthocephala → Eoacanthocephala → Gyracanthocephala → Quadrigyridae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ac