Dodatak:Popis vrsta:Bar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Bara , Barabattoia , Barabattoia , Baracidris , Baracromia , Baracus , Baradesa , Baradlaia , Baraeomimus , Baraeus , Barahna , Baralipton , Baranachos , Barandra , Baranisobas , Barantola , Barantolla , Barapasaurus Jain, Kutty, Roy-Chowdhury & Chatterjee, 1975 † , Barasa , Barastrotia , Baratha , Barathrites , Barathrodemus , Barathrodes , Barathrodesmus , Barathronus , Baratoloporella , Baratoloporella , Baratuna , Barba Grant & W.L. Peters, 1993 , Barbacenia , Barbaceniopsis , Barbaetis , Barbaetis Waltz & McCafferty, 1985 , Barbagastrura , Barbalhoa , Barbantus , Barbapellis , Barbara , Barbaraella , Barbarea , Barbarista , Barbarochthon , Barbarochthonidae , Barbaroscardia , Barbaroscia , Barbarosphaera , Barbarosporina , Barbarossula , Barbarus , Barbascalpellum , Barbastella , Barbatana , Barbatia , Barbatia , Barbatodon , Barbatosphaeria , Barbatospora , Barbatula , Barbella , Barbella , Barbellopsis , Barberetta , Barberia , Barberiella , Barbeyella , Barbibucca , Barbicambarus , Barbichthys , Barbicornis , Barbiellinia , Barbierella , Barbieria , Barbifrontia , Barbilophozia , Barbinolla , Barbitistes , Barbodes , Barboides , Barbonema , Barbonia , Barbonymus , Barbopsis , Barbosella , Barbotinia , Barbouria , Barbourina , Barbourinella , Barbourion , Barbourisia , Barbourisiidae , Barbourula , Barbronia , Barbucca , Barbula , Barbulifer , Barbuligobius , Barbulostomum , Barbus , Barbuta , Barbutidae , Barca , Barce , Barcella , Barchatus , Barcheria , Barcinididae , Barcino , Barcita , Barcoona , Bardala , Bardana , Bardaxima , Bardelielidae , Bardeliella , Bardera , Bardistus , Bardohymenidae Zalessky, 1937 † , Bardunia , Bardunovia , Bardylis , Barea , Bareia , Barela , Barentsia , Barentsia , Barentsiidae , Bargmannia , Baria , Bariaka , Bariamyrma , Barianus , Barichneumon , Barichneumonites , Baridiaspis , Baridiellus , Baridiomorpha , Baridis , Baridius , Baridobius , Barilepis , Barilepton , Barilius , Barilla , Barinaga , Barinogyna , Barinotus , Barinquemia Stevens , Barinus , Bario , Baripus Dejean, 1828 , Baris , Bariscelis , Barisia , Barisoa , Barisoma , Barisses , Baritius , Barkeria , Barkerina , Barkhausia , Barkleyanthus , Barklya , Barklyella , Barkudia , Barleeia , Barleeidae , Barleeiidae , Barleria , Barleriola , Barlowia , Barnadesia , Barnardia , Barnardichthys , Barnardiella , Barnardillo , Barnardina , Barnardius , Barnardoscia , Barnardromia , Barnaviridae , Barnavirus , Barnea , Barnea , Barnebyella , Barnettella , Barnettia , Barnettozyma , Barnumus McCafferty & Lugo-Ortiz, 1998 , Baroa , Barobata , Baroccoichnites , Baroccoichnites , Barodecus , Baroma , Barombia , Barombogryllacris , Barongia , Baronia , Baropsis , Barosaurus , Barossus , Barra , Barracris , Barracudasaurus , Barrama , Barraza , Barrellus , Barreropsylla , Barretthydrus , Barrettia , Barrettia , Barria , Barridia , Barrimysia , Barrina , Barrinea , Barringtonia , Barriopsis , Barrisca , Barrmaelia , Barrodesmus , Barroetea , Barronia , Barronopsis , Barrophilus , Barrosasaurus Salgado & Coria, 2009 † , Barrosoa , Barrowammo , Barrowdillo , Barrowgammarus , Barrowiella , Barroxenus , Barrukia , Barrus , Barrussus , Barrymooreana Baehr, 1997 , Barsac , Barsinella , Barssia , Barsumas , Barsumoides , Bartalinia , Barthea , Bartheletia , Bartheletiaceae , Bartholina , Bartholomea , Barticeja , Bartleia , Bartlettia , Bartlettina , Bartolomeudiasiella , Bartonella , Bartonellaceae , Bartonia , Bartoniella , Bartramia , Bartramia , Bartramia , Bartramiaceae , Bartramidula , Bartramiopsis , Bartschia , Bartsia , Barubria , Baruca , Baruerizodion , Baruna , Barunoides , Barusia , Barutus , Baryancistrus , Barybas , Barybela , Barybrotes , Barybrotidae , Barycerellus , Baryceros , Barycerus , Barychelidae , Barycheloides , Barychelus , Barycholos , Barycnemis , Baryconites , Baryconus , Barydesmus , Barydia , Barydius , Barygenys , Baryglossa , Barygnathella , Barylaus Liebherr, 1985 , Barylaus Liebherr, 1985 , Barylestis , Barylypa , Barymerus , Barymochtha , Barynema , Baryneus , Barynotus , Baryonyx , Baryonyx Charig & Milner, 1987 † , Baryopadus , Baryoxyonyx , Barypeithes , Barypenthus , Baryphanes , Baryphas , Baryphora , Baryphthengus , Baryphyllia , Baryphyllia , Baryphyma , Baryphymula , Barypina Jeannel, 1941 , Barypithes , Barypithoides , Baryplegma , Barypristus , Barypristus D. Sharp, 1884 , Baryproctus , Baryprostha , Barypygiacris , Baryscapus , Barysoma , Barysomus , Barysomus Dejean, 1829 , Baryssiniella , Baryssinus , Baryssus , Barystethus , Barystrabus , Barytarbes , Barytarbodes , Barytatocephalus , Barytellina , Barytelphusa , Barytettix , Barythericles , Barythixis , Barytychius , Baryzancla ,

Bara[uredi | uredi kôd]

Bara Rehn, J.A.G., 1929[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Tetrigoidea → Tetrigidae

Baradlaia P. Palik, 1960[uredi | uredi kôd]

Bacteria → Cyanobacteria → Cyanophyceae → Stigonematales → Nostochopsaceae

Baraeomimus Breuning, 1973[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Baraeus Thomson, 1858[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Barahna Davies, 2003[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Stiphidiidae

  1. Baralipton
  2. Baranachos
  3. Barantolla

Baratha Bahir & Yeo, 2007[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Malacostraca → Decapoda → Gecarcinucoidea → Gecarcinucidae

Barathrites Zugmayer, 1911[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Ophidiiformes > Ophidiidae

Barathrodemus Goode & Bean, 1883[uredi | uredi kôd]

Animal > Chordata > Actinopterygii > Ophidiiformes > Ophidiidae

Barathrodes[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Brentidae

Barathrodesmus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Polydesmida > Fuhrmannodesmidae

Barathronus Goode & Bean, 1886[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Ophidiiformes > Aphyonidae

Barb[uredi | uredi kôd]

  1. Barbacenia
  2. Barbaceniopsis
  3. Barbagastrura
  4. Barbantus
  5. Barbantus curvifrons
  6. Barbantus elongatus

Barbapellis[uredi | uredi kôd]

  1. Barbapellis pterygalces
  2. Barbaraella
  3. Barbarea
  4. Barbarochthon

Barbarophryne Beukema et al., 2013, Zootaxa, 3661 (1 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Bufonidae

  1. Barbarosphaera
  2. Barbarosporina
  3. Barbascalpellum

Barbastella Gray, 1821[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Vespertilionidae → Vespertilioninae

  1. Barbatia

Barbatodon Radulesco and Samson 1987[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Kogaionidae

  1. Barbatosphaeria
  2. Barbatospora

Barbatula[uredi | uredi kôd]

Barbaturex[uredi | uredi kôd]

  1. Barbella
  2. Barbellopsis
  3. Barberetta

Barbeuia[uredi | uredi kôd]

  1. Barbeuia madagascariensis Steud.

Barbeuiaceae[uredi | uredi kôd]

Barbeya[uredi | uredi kôd]

  1. Barbeya oleoides Schweinf.

Barbeyaceae[uredi | uredi kôd]

  1. Barbibucca
  2. Barbicambarus

Barbichthys Bleeker, 1860[uredi | uredi kôd]

  1. Barbichthys laevis (Valenciennes, 1842)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Barbibucca Tjeder, 1967[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Neuroptera → Nemopteridae

  1. Barbieria
  2. Barbilophozia
  3. Barbitistes

Barbodes Bleeker, 1859[uredi | uredi kôd]

  1. Barbodes amarus Herre, 1924
  2. Barbodes aurotaeniatus (Tirant, 1885)
  3. Barbodes banksi (Herre, 1940)
  4. Barbodes bantolanensis (Day, 1914)
  5. Barbodes baoulan Herre, 1926
  6. Barbodes belinka (Bleeker, 1860)
  7. Barbodes binotatus (Valenciennes, 1842)
  8. Barbodes bovanicus (Day, 1877)
  9. Barbodes bunau (Rachmatika, 2005)
  10. Barbodes carnaticus (Jerdon, 1849)
  11. Barbodes cataractae (Fowler, 1934)
  12. Barbodes clemensi Herre, 1924
  13. Barbodes colemani (Fowler, 1937)
  14. Barbodes disa Herre, 1932
  15. Barbodes dorsimaculatus (Ahl, 1923)
  16. Barbodes dunckeri (Ahl, 1929)
  17. Barbodes everetti (Boulenger, 1894)
  18. Barbodes flavifuscus Herre, 1924
  19. Barbodes hemictenus Jordan & Richardson, 1908
  20. Barbodes herrei (Fowler, 1934)
  21. Barbodes ivis (Seale, 1910)
  22. Barbodes joaquinae (Wood, 1968)
  23. Barbodes katolo Herre, 1924
  24. Barbodes kuchingensis (Herre, 1940)
  25. Barbodes lanaoensis Herre, 1924
  26. Barbodes lateristriga (Valenciennes, 1842)
  27. Barbodes lindog Herre, 1924
  28. Barbodes mahakkamensis (Ahl, 1922)
  29. Barbodes manalak Herre, 1924
  30. Barbodes manguaoensis (Day, 1914)
  31. Barbodes microps (Günther, 1868)
  32. Barbodes montanoi (Sauvage, 1881)
  33. Barbodes pachycheilus (Herre, 1924)
  34. Barbodes palaemophagus (Herre, 1924)
  35. Barbodes palata Herre, 1924
  36. Barbodes palavanensis (Boulenger, 1895)
  37. Barbodes platysoma (Bleeker, 1855)
  38. Barbodes polylepis Chen & Li, 1988
  39. Barbodes quinquemaculatus (Seale & Bean, 1907)
  40. Barbodes resinus (Herre, 1924)
  41. Barbodes rhombeus (Kottelat, 2000)
  42. Barbodes semifasciolatus (Günther, 1868)
  43. Barbodes sirang Herre, 1932
  44. Barbodes snyderi (Oshima, 1919)
  45. Barbodes strigatus (Boulenger, 1894)
  46. Barbodes sunieri (Weber & de Beaufort, 1916)
  47. Barbodes tras Herre, 1926
  48. Barbodes truncatulus (Herre, 1924)
  49. Barbodes tumba Herre, 1924
  50. Barbodes umalii (Wood, 1968)
  51. Barbodes wynaadensis (Day, 1873)
  52. Barbodes xouthos (Kottelat & Tan, 2011)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Barboides Brüning, 1929[uredi | uredi kôd]

  1. Barboides britzi Conway & Moritz, 2006
  2. Barboides gracilis Brüning, 1929

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Barbonema

Barbonymus Kottelat, 1999[uredi | uredi kôd]

  1. Barbonymus altus (Günther, 1868)
  2. Barbonymus balleroides (Valenciennes, 1842)
  3. Barbonymus collingwoodii (Günther, 1868)
  4. Barbonymus gonionotus (Bleeker, 1849)
  5. Barbonymus schwanenfeldii (Bleeker, 1854)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Barbopsis Di Caporiacco, 1926[uredi | uredi kôd]

  1. Barbopsis devecchii di Caporiacco, 1926

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Barbosella

Barbourisia[uredi | uredi kôd]

  1. Barbourisia rufa

Barbourula Taylor and Noble, 1924 (2 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Bombinatoridae

Podrod Barbozia Dendy, 1922[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Mycalina → Mycalidae → Phlyctaenopora

  1. Barbronia

Barbucca[uredi | uredi kôd]

  1. Barbucca diabolica
  2. Barbula

Barbulifer[uredi | uredi kôd]

  1. Barbulifer antennatus
  2. Barbulifer ceuthoecus
  3. Barbulifer enigmaticus
  4. Barbulifer mexicanus
  5. Barbulifer pantherinus
  6. Barbuligobius
  7. Barbuligobius boehlkei
  8. Barbulostomum

Barbus Cuvier & Cloquet, 1816[uredi | uredi kôd]

  1. Barbus aboinensis Boulenger, 1911
  2. Barbus acuticeps Matthes, 1959
  3. Barbus albanicus Steindachner, 1870
  4. Barbus aliciae Bigorne & Lévêque, 1993
  5. Barbus alluaudi Pellegrin, 1909
  6. Barbus aloyi Roman, 1971
  7. Barbus altidorsalis Boulenger, 1908
  8. Barbus amatolicus Skelton, 1990
  9. Barbus andrewi Barnard, 1937
  10. Barbus anema Boulenger, 1903
  11. Barbus annectens Gilchrist & Thompson, 1917
  12. Barbus anniae Lévêque, 1983
  13. Barbus anoplus Weber, 1897
  14. Barbus arambourgi Pellegrin, 1935
  15. Barbus arcislongae Keilhack, 1908
  16. Barbus argenteus Günther, 1868
  17. Barbus atakorensis Daget, 1957
  18. Barbus atkinsoni Bailey, 1969
  19. Barbus bagbwensis Norman, 1932
  20. Barbus balcanicus Kotlík, Tsigenopoulos, Ráb & Berrebi, 2002
  21. Barbus barbulus Heckel, 1847
  22. Barbus barbus (Linnaeus, 1758)
  23. Barbus barnardi Jubb, 1965
  24. Barbus bawkuensis Hopson, 1965
  25. Barbus bergi Chichkoff, 1935
  26. Barbus bigornei Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1988
  27. Barbus biharicus Antal, László & Kotlík, 2016
  28. Barbus boboi Schultz, 1942
  29. Barbus borysthenicus Dybowski, 1862
  30. Barbus bourdariei Pellegrin, 1928
  31. Barbus breviceps Trewavas, 1936
  32. Barbus brevilateralis Poll, 1967
  33. Barbus brevipinnis Jubb, 1966
  34. Barbus brichardi Poll & Lambert, 1959
  35. Barbus bynni (Forsskål, 1775)
  36. Barbus cadenati Daget, 1962
  37. Barbus calidus Barnard, 1938
  38. Barbus callensis Valenciennes, 1842
  39. Barbus callipterus Boulenger, 1907
  40. Barbus caninus Bonaparte, 1839
  41. Barbus carcharhinoides Stiassny, 1991
  42. Barbus carottae (Bianco, 1998)
  43. Barbus carpathicus Kotlík, Tsigenopoulos, Ráb & Berrebi, 2002
  44. Barbus catenarius Poll & Lambert, 1959
  45. Barbus cercops Whitehead, 1960
  46. Barbus chlorotaenia Boulenger, 1911
  47. Barbus choloensis Norman, 1925
  48. Barbus ciscaucasicus Kessler, 1877
  49. Barbus claudinae De Vos & Thys van den Audenaerde, 1990
  50. Barbus clauseni Thys van den Audenaerde, 1976
  51. Barbus condei Mahnert & Géry, 1982
  52. Barbus cyclolepis Heckel, 1837
  53. Barbus deserti Pellegrin, 1909
  54. Barbus devosi Banyankimbona, Vreven & Snoeks, 2012
  55. Barbus dialonensis Daget, 1962
  56. Barbus diamouanganai Teugels & Mamonekene, 1992
  57. Barbus ditinensis Daget, 1962
  58. Barbus dorsolineatus Trewavas, 1936
  59. Barbus eburneensis Poll, 1941
  60. Barbus elephantis Boulenger, 1907
  61. Barbus ensis Boulenger, 1910
  62. Barbus ercisianus Karaman, 1971
  63. Barbus erubescens Skelton, 1974
  64. Barbus ethiopicus Zolezzi, 1939
  65. Barbus euboicus Stephanidis, 1950
  66. Barbus eurystomus Keilhack, 1908
  67. Barbus evansi Fowler, 1930
  68. Barbus foutensis Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1988
  69. Barbus fritschii Günther, 1874
  70. Barbus gananensis Vinciguerra, 1895
  71. Barbus goktschaicus Kessler, 1877
  72. Barbus greenwoodi Poll, 1967
  73. Barbus gruveli Pellegrin, 1911
  74. Barbus guildi Loiselle, 1973
  75. Barbus guineensis Pellegrin, 1913
  76. Barbus gulielmi Boulenger, 1910
  77. Barbus gurneyi Günther, 1868
  78. Barbus haasi Mertens, 1925
  79. Barbus harterti Günther, 1901
  80. Barbus hospes Barnard, 1938
  81. Barbus huguenyi Bigorne & Lévêque, 1993
  82. Barbus huloti Banister, 1976
  83. Barbus humilis Boulenger, 1902
  84. Barbus inaequalis Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1988
  85. Barbus innocens Pfeffer, 1896
  86. Barbus jacksoni Günther, 1889
  87. Barbus kissiensis Daget, 1954
  88. Barbus kubanicus Berg, 1912
  89. Barbus kuiluensis Pellegrin, 1930
  90. Barbus lacerta Heckel, 1843
  91. Barbus lagensis (Günther, 1868)
  92. Barbus laticeps Pfeffer, 1889
  93. Barbus lauzannei Lévêque & Paugy, 1982
  94. Barbus leonensis Boulenger, 1915
  95. Barbus leptopogon Schimper, 1834
  96. Barbus liberiensis Steindachner, 1894
  97. Barbus longiceps Valenciennes, 1842
  98. Barbus lorteti Sauvage, 1882
  99. Barbus loveridgii Boulenger, 1916
  100. Barbus luikae Ricardo, 1939
  101. Barbus macedonicus Karaman, 1928
  102. Barbus macinensis Daget, 1954
  103. Barbus macrolepis Pfeffer, 1889
  104. Barbus macrotaenia Worthington, 1933
  105. Barbus magdalenae Boulenger, 1906
  106. Barbus manicensis Pellegrin, 1919
  107. Barbus mariae Holly, 1929
  108. Barbus melanotaenia Stiassny, 1991
  109. Barbus meridionalis Risso, 1827
  110. Barbus microbarbis David & Poll, 1937
  111. Barbus microterolepis Boulenger, 1902
  112. Barbus mimus Boulenger, 1912
  113. Barbus mohasicus Pappenheim, 1914
  114. Barbus musumbi Boulenger, 1910
  115. Barbus neglectus Boulenger, 1903
  116. Barbus nigeriensis Boulenger, 1903
  117. Barbus nigroluteus Pellegrin, 1930
  118. Barbus niluferensis Turan, Kottelat & Ekmekçi, 2009
  119. Barbus niokoloensis Daget, 1959
  120. Barbus nounensis Van den Bergh & Teugels, 1998
  121. Barbus nyanzae Whitehead, 1960
  122. Barbus oligolepis Battalgil, 1941
  123. Barbus olivaceus Seegers, 1996
  124. Barbus oxyrhynchus Pfeffer, 1889
  125. Barbus pagenstecheri Fischer, 1884
  126. Barbus pallidus Smith, 1841
  127. Barbus parablabes Daget, 1957
  128. Barbus parajae Van den Bergh & Teugels, 1998
  129. Barbus parawaldroni Lévêque, Thys van den Audenaerde & Traoré, 1987
  130. Barbus peloponnesius Valenciennes, 1842
  131. Barbus pergamonensis Karaman, 1971
  132. Barbus perince Rüppell, 1835
  133. Barbus petenyi Heckel, 1852
  134. Barbus petitjeani Daget, 1962
  135. Barbus platyrhinus Boulenger, 1900
  136. Barbus plebejus Bonaparte, 1839
  137. Barbus pleurogramma Boulenger, 1902
  138. Barbus pobeguini Pellegrin, 1911
  139. Barbus prespensis Karaman, 1924
  140. Barbus prionacanthus Mahnert & Géry, 1982
  141. Barbus profundus Greenwood, 1970
  142. Barbus pseudotoppini Seegers, 1996
  143. Barbus pumilus Boulenger, 1901
  144. Barbus punctitaeniatus Daget, 1954
  145. Barbus quadrilineatus David, 1937
  146. Barbus quadripunctatus Pfeffer, 1896
  147. Barbus raimbaulti Daget, 1962
  148. Barbus rebeli Koller, 1926
  149. Barbus reinii Günther, 1874
  150. Barbus rohani Pellegrin, 1921
  151. Barbus roussellei Ladiges & Voelker, 1961
  152. Barbus rouxi Daget, 1962
  153. Barbus ruasae Pappenheim, 1914
  154. Barbus rubrostigma Poll & Lambert, 1964
  155. Barbus sacratus Daget, 1963
  156. Barbus salessei Pellegrin, 1908
  157. Barbus sensitivus Roberts, 2010
  158. Barbus serengetiensis Farm, 2000
  159. Barbus serra Peters, 1864
  160. Barbus sexradiatus Boulenger, 1911
  161. Barbus seymouri Tweddle & Skelton, 2008
  162. Barbus somereni Boulenger, 1911
  163. Barbus sperchiensis Stephanidis, 1950
  164. Barbus stauchi Daget, 1967
  165. Barbus stigmasemion Fowler, 1936
  166. Barbus stigmatopygus Boulenger, 1903
  167. Barbus strumicae Karaman, 1955
  168. Barbus subinensis Hopson, 1965
  169. Barbus sublineatus Daget, 1954
  170. Barbus sylvaticus Loiselle & Welcomme, 1971
  171. Barbus tanapelagius Graaf, Dejen, Sibbing & Osse, 2000
  172. Barbus tauricus Kessler, 1877
  173. Barbus tegulifer Fowler, 1936
  174. Barbus teugelsi Bamba, Vreven & Snoeks, 2011
  175. Barbus thamalakanensis Fowler, 1935
  176. Barbus thessalus Stephanidis, 1971
  177. Barbus thysi Trewavas, 1974
  178. Barbus tiekoroi Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1987
  179. Barbus tongaensis Rendahl, 1935
  180. Barbus toppini Boulenger, 1916
  181. Barbus traorei Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1987
  182. Barbus treurensis Groenewald, 1958
  183. Barbus trevelyani Günther, 1877
  184. Barbus trispiloides Lévêque, Teugels & Thys van den Audenaerde, 1987
  185. Barbus trispilomimus Boulenger, 1907
  186. Barbus trispilopleura Boulenger, 1902
  187. Barbus trispilos (Bleeker, 1863)
  188. Barbus tropidolepis Boulenger, 1900
  189. Barbus turkanae Hopson & Hopson, 1982
  190. Barbus tyberinus Bonaparte, 1839
  191. Barbus usambarae Lönnberg, 1907
  192. Barbus venustus Bailey, 1980
  193. Barbus viktorianus Lohberger, 1929
  194. Barbus viviparus Weber, 1897
  195. Barbus waleckii Rolik, 1970
  196. Barbus walkeri Boulenger, 1904
  197. Barbus wellmani Boulenger, 1911
  198. Barbus wurtzi Pellegrin, 1908
  199. Barbus yeiensis Johnsen, 1926
  200. Barbus yongei Whitehead, 1960
  201. Barbus zalbiensis Blache & Miton, 1960
  202. Barbus zanzibaricus Peters, 1868

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Barc[uredi | uredi kôd]

  1. Barcella

Barchatus[uredi | uredi kôd]

  1. Barchatus cirrhosus
  2. Barcheria

Bard[uredi | uredi kôd]

  1. Bardala
  2. Bardeliella
  3. Bardistus
  4. Bardunovia

Bare[uredi | uredi kôd]

Barentsia Hincks, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Entoprocta → Coloniales → Barentsiidae

Barentsiidae Emschermann, 1972[uredi | uredi kôd]

Animalia → Entoprocta → Coloniales → Barentsiidae

Bari[uredi | uredi kôd]

  1. Bariaka
  2. Barianus
  3. Baridiaspis
  4. Baridiellus

Potporodica Baridinae Schoenherr, 1836[uredi | uredi kôd]

  1. Ambatini Lacordaire, 1863
  2. Anopsilini Bondar, 1942
  3. Apostasimerini Lacordaire, 1866
  4. Baridini Schoenherr, 1836
  5. Madarini Jekel, 1865
  6. Nertinini Voss, 1954
  7. Optatini Champion, 1907
  8. Pantotelini Lacordaire, 1866
  9. Peridinetini Lacordaire, 1866
  10. Anoplobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  11. Anthinobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  12. Asiobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  13. Barisoma Motschulsky, 1863
  14. Batobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  15. Borneobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  16. Caenobaris Nasreddinov, 1980
  17. Formosobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  18. Mononychobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  19. Moreobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  20. Nespilobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  21. Pharcidobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  22. Pseudosclerosomus Chevrolat
  23. Pteridobaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  24. Sabahbaris Morimoto & Yoshihara, 1996
  25. Taiwanobaris Morimoto & Yoshihara, 1996

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

  1. Baridiomorpha
  2. Baridis
  3. Baridius
  4. Barilepis
  5. Barilepton

Barilius Hamilton, 1822[uredi | uredi kôd]

  1. Barilius bakeri Day, 1865
  2. Barilius barila (Hamilton, 1822)
  3. Barilius barna (Hamilton, 1822)
  4. Barilius bendelisis (Hamilton, 1807)
  5. Barilius bernatziki Koumans, 1937
  6. Barilius bonarensis Chaudhuri, 1912
  7. Barilius borneensis Roberts, 1989
  8. Barilius canarensis (Jerdon, 1849)
  9. Barilius caudiocellatus Chu, 1984
  10. Barilius chatricensis Selim & Vishwanath, 2002
  11. Barilius dimorphicus Tilak & Husain, 1990
  12. Barilius dogarsinghi Hora, 1921
  13. Barilius evezardi Day, 1872
  14. Barilius gatensis (Valenciennes, 1844)
  15. Barilius huahinensis Fowler, 1934
  16. Barilius infrafasciatus Fowler, 1934
  17. Barilius lairokensis Arunkumar & Tombi Singh, 2000
  18. Barilius mesopotamicus Berg, 1932
  19. Barilius modestus Day, 1872
  20. Barilius naseeri Mirza, Rafiq & Awan, 1986
  21. Barilius nelsoni Barman, 1988
  22. Barilius ngawa Vishwanath & Manojkumar, 2002
  23. Barilius ornatus Sauvage, 1883
  24. Barilius pakistanicus Mirza & Sadiq, 1978
  25. Barilius pectoralis Husain, 2012
  26. Barilius ponticulus (Smith, 1945)
  27. Barilius profundus Dishma & Vishwanath, 2012
  28. Barilius radiolatus Günther, 1868
  29. Barilius shacra (Hamilton, 1822)
  30. Barilius signicaudus Tejavej, 2012
  31. Barilius tileo (Hamilton, 1822)
  32. Barilius vagra (Hamilton, 1822)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Barinogyna[uredi | uredi kôd]

  1. Barinotus
  2. Barinus

Bario[uredi | uredi kôd]

  1. Bario steindachneri
  2. Baris
  3. Bariscelis
  4. Barisia
  5. Barisoma
  6. Barisses

Bark[uredi | uredi kôd]

  1. Barkeria
  2. Barkhausia
  3. Barkleyanthus
  4. Barklya
  5. Barkudia

Barl[uredi | uredi kôd]

  1. Barleeia
  2. Barleria
  3. Barleriola

Barn[uredi | uredi kôd]

  1. Barnadesia
  2. Barnardia

Barnardichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Barnardichthys fulvomarginata

Barnardillo[uredi | uredi kôd]

  • Barnardillo barnardi
  • Barnardillo montanus
  • Barnardillo mucidus
  • Barnardillo wareni

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Armadillidae >

  1. Barnardius
  2. Barnardoscia
  3. Barnardromia
  4. Barnavirus
  5. Barnea
  6. Barnebyella
  7. Barnettella
  8. Barnettozyma

Baro[uredi | uredi kôd]

  1. Barombia
  2. Barombogryllacris
  3. Barongia
  4. Baropsis
  5. Barossus

Barr[uredi | uredi kôd]

  1. Barra
  2. Barracris
  3. Barraza
  4. Barreropsylla
  5. Barretthydrus
  6. Barria
  7. Barridia
  8. Barrina
  9. Barringtonia
  10. Barriopsis
  11. Barrisca
  12. Barrmaelia
  13. Barrodesmus
  14. Barroetea

Barronopsis Chamberlin & Ivie, 1941[uredi | uredi kôd]

  1. Barronopsis arturoi Alayón, 1993
  2. Barronopsis barrowsi (Gertsch, 1934)
  3. Barronopsis floridensis (Roth, 1954)
  4. Barronopsis jeffersi (Muma, 1945)
  5. Barronopsis pelempito Alayón, 2012
  6. Barronopsis stephaniae Stocks, 2009
  7. Barronopsis texana (Gertsch, 1934)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Agelenidae

Barrophilus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Chilopoda > Geophilomorpha > Geophilidae

  1. Barrosoa

Barrowammo Platnick, 2002[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Ammoxenidae

  1. Barrowdillo
  2. Barrowiella
  3. Barroxenus
  4. Barrukia
  5. Barrus
  6. Barrussus
  7. Barssia

Bart[uredi | uredi kôd]

  1. Bartalinia
  2. Barthea
  3. Bartheletia
  4. Bartholina
  5. Bartleia
  6. Bartlettia
  7. Bartlettina

Bartoliella Aken'Ova, 2003[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Opecoelininae

  1. Bartonella
  2. Bartonia
  3. Bartoniella
  4. Bartramia
  5. Bartramia
  6. Bartramidula
  7. Bartramiopsis
  8. Bartschia
  9. Bartsia

Baru[uredi | uredi kôd]

Barubria Vezda[uredi | uredi kôd]

Fungi > Ascomycota > Lecanoromycetes > Lecanorales > Ectolechiaceae

Baruca Key, 1976[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Eumastacoidea > Morabidae

Baruna Stebbing, 1904[uredi | uredi kôd]

CamptandriidaeDecapodaMalacostracaArthropoda

Barusia Kratochvíl, 1978[uredi | uredi kôd]

  1. Barusia hofferi (Kratochvíl, 1935)
  2. Barusia insulana (Kratochvíl & Miller, 1939)
  3. Barusia korculana (Kratochvíl & Miller, 1939)
  4. Barusia laconica (Brignoli, 1974)
  5. Barusia maheni (Kratochvíl & Miller, 1939) tipična vrsta

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Leptonetidae

Bary[uredi | uredi kôd]

Baryancistrus[uredi | uredi kôd]

  1. Baryancistrus beggini
  2. Baryancistrus chrysolomus
  3. Baryancistrus demantoides
  4. Baryancistrus longipinnis
  5. Baryancistrus niveatus
  6. Baryancistrus xanthellus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae >

Barybrotes[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Barybrotidae

Barybrotidae[uredi | uredi kôd]

  • Rod: Barybrotes
  1. Barycerellus
  2. Barycerus

Porodica Barychelidae Simon, 1889[uredi | uredi kôd]

  1. Ammonius Thorell, 1899
  2. Atrophothele Pocock, 1903
  3. Aurecocrypta Raven, 1994
  4. Barycheloides Raven, 1994
  5. Barychelus Simon, 1889
  6. Cosmopelma Simon, 1889
  7. Cyphonisia Simon, 1889
  8. Cyrtogrammomma Pocock, 1895
  9. Diplothele O. Pickard-Cambridge, 1890
  10. Encyocrypta Simon, 1889
  11. Eubrachycercus Pocock, 1897
  12. Fijocrypta Raven, 1994
  13. Idioctis L. Koch, 1874
  14. Idiommata Ausserer, 1871
  15. Idiophthalma O. Pickard-Cambridge, 1877
  16. Mandjelia Raven, 1994
  17. Monodontium Kulczyński, 1908
  18. Moruga Raven, 1994
  19. Natgeogia Raven, 1994
  20. Neodiplothele Mello-Leitão, 1917
  21. Nihoa Raven & Churchill, 1992
  22. Orstom Raven, 1994
  23. Ozicrypta Raven, 1994
  24. Paracenobiopelma Feio, 1952
  25. Pisenor Simon, 1889
  26. Plagiobothrus Karsch, 1892
  27. Psalistops Simon, 1889
  28. Questocrypta Raven, 1994
  29. Rhianodes Raven, 1985
  30. Sason Simon, 1887
  31. Sasonichus Pocock, 1900
  32. Seqocrypta Raven, 1994
  33. Sipalolasma Simon, 1892
  34. Strophaeus Ausserer, 1875
  35. Synothele Simon, 1908
  36. Thalerommata Ausserer, 1875
  37. Tigidia Simon, 1892
  38. Trittame L. Koch, 1874
  39. Troglothele Fage, 1929
  40. Tungari Raven, 1994
  41. Zophorame Raven, 1990
  42. Zophoryctes Simon, 1902

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae

Barycheloides Raven, 1994[uredi | uredi kôd]

  1. Barycheloides alluviophilus Raven, 1994
  2. Barycheloides chiropterus Raven, 1994
  3. Barycheloides concavus Raven, 1994
  4. Barycheloides rouxi (Berland, 1924)
  5. Barycheloides rufofemoratus Raven, 1994

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Barychelidae

Barychelus Simon, 1889[uredi | uredi kôd]

  1. Barychelus badius Simon, 1889
  2. Barychelus complexus Raven, 1994

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Barychelidae

Barycholos Heyer, 1969 (2 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Craugastoridae → Holoadeninae

  1. Barydesmus
  2. Barydius
  3. Barygenys
  4. Barylestis
  5. Barymerus
  6. Barynema
  7. Baryneus
  8. Barynotus

Baryopadus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

  1. Baryoxyonyx
  2. Barypeithes
  3. Barypenthus
  4. Baryphas
  5. Baryphthengus

Baryphyma Simon, 1884[uredi | uredi kôd]

  1. Baryphyma gowerense (Locket, 1965)
  2. Baryphyma insigne (Palmgren, 1976)
  3. Baryphyma maritimum (Crocker & Parker, 1970)
  4. Baryphyma pratense (Blackwall, 1861) tipična vrsta
  5. Baryphyma proclive (Simon, 1884)
  6. Baryphyma trifrons (O. Pickard-Cambridge, 1863)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Baryphymula Eskov, 1992[uredi | uredi kôd]

  1. Baryphymula kamakuraensis (Oi, 1960)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Barypithes
  2. Barypithoides
  3. Barypristus
  4. Baryprostha
  5. Barypygiacris
  6. Barysoma
  7. Barysomus
  8. Baryssiniella

Baryssinus[uredi | uredi kôd]

  • Baryssinus albifrons
  • Baryssinus bicirrifer
  • Baryssinus bilineatus
  • Baryssinus chemsaki
  • Baryssinus giesberti
  • Baryssinus huedepohli
  • Baryssinus lineaticollis
  • Baryssinus marcelae
  • Baryssinus marisae
  • Baryssinus melasmus
  • Baryssinus mimus
  • Baryssinus modestus
  • Baryssinus penicillatus
  • Baryssinus robertoi
  • Baryssinus silviae

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

  1. Baryssus
  2. Barystethus
  3. Barystrabus
  4. Barytelphusa
  5. Barytettix
  6. Barythericles

Barytychius Jekel, 1861[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Baryzancla Turner, 1933[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Gelechioidea → Gelechiidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ba