Dodatak:Popis vrsta:Chlo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Chloealtis , Chloebia , Chloebius , Chloebora , Chloeia , Chloenopsis , Chloeobaris , Chloephaga , Chloephila , Chloeres , Chloeria , Chloethripa , Chloothea , Chlopsidae , Chlopsis , Chloracantha , Chloracantha , Chloracris , Chloractis , Chloraea , Chloraema , Chloraima , Chloramoeba , Chloramoebaceae , Chloramoebales , Chloramoebales , Chlorangiaceae , Chlorangiella , Chlorangiellaceae , Chlorangiopsidaceae , Chlorangiopsis , Chloranomala , Chloranthaceae , Chloranthelia , Chlorapion , Chlorarachniaceae , Chlorarachniales , Chlorarachnion , Chlorarachniophyceae , Chlorarkys , Chloraspilates , Chlorastus , Chlorella , Chlorellaceae , Chlorellales , Chlorellidiopsis , Chlorellidium , Chloremys , Chlorencoelia , Chlorepithema , Chlorerythra , Chloresthia , Chlorethe , Chloreuptychia , Chlorhoda , Chlorhormidium , Chlorichaeta , Chlorida , Chloridella , Chloridella , Chloridium , Chloridolum , Chloridops , Chloridusa , Chlorima , Chloriola , Chlorion , Chloriona , Chlorionidea , Chloriridovirus , Chloris , Chlorisanis , Chlorissa , Chlorita , Chloritisanax , Chlorixanthe , Chlorizeina , Chloroasca , Chlorobaculum , Chlorobalius , Chlorobapta , Chlorobapta , Chlorobi , Chlorobia , Chlorobiaceae , Chlorobiales , Chlorobiota , Chlorobiota , Chlorobistus , Chlorobium , Chlorobotrys , Chlorocala , Chlorocalliope , Chlorocalymma , Chlorocebus , Chloroceramis , Chloroceryle , Chlorochadisra , Chlorochaeta , Chlorochara , Chlorocharis , Chlorochlamys , Chlorochroa , Chlorochrysa , Chlorochytrium , Chlorociboria , Chlorocichla , Chloroclados , Chlorocladus , Chloroclanis , Chlorocloster , Chloroclydon , Chloroclysta , Chloroclystis , Chlorocnemis , Chlorococcaceae , Chlorococcales , Chlorococcales , Chlorococcopsis , Chlorococcum , Chlorococcus , Chlorococcus , Chlorocodia , Chlorocoma , Chlorocoris , Chlorocrambe , Chlorocrisia , Chlorocryptus , Chloroctenis , Chlorocypha , Chlorocyphidae , Chlorocystidaceae , Chlorocystidales , Chlorocytus , Chlorodectes , Chlorodendraceae , Chlorodendrales , Chlorodendrales , Chlorodendrales , Chlorodes , Chlorodesmis , Chlorodesmos , Chlorodiella , Chlorodontopera , Chlorodopsis , Chlorodrepana , Chlorodus , Chlorodynerus , Chlorofilum , Chloroflexaceae , Chloroflexales , Chloroflexi , Chloroflexi , Chloroflexus , Chlorogalum , Chlorogaster , Chlorogastropsis , Chlorogenia , Chlorogloea , Chlorogloeaopsis , Chlorogloeopsis , Chlorognesia , Chlorogomphidae Needham, 1903 , Chlorogomphus , Chlorogonalia , Chlorogonium , Chlorograpta , Chloroharpax , Chloroherpeton , Chlorohippotes , Chlorohippus , Chlorohystricia , Chloroidium , Chlorojackia , Chlorokardion , Chlorokoryne , Chlorokybiotes , Chlorokybiotes , Chlorokybophyceae , Chlorokybophyceae , Chlorokybophyta , Chlorokybophyta , Chlorokybus , Chlorolepiota , Chlorolestes , Chloroleucon , Chlorolius , Chlorolobion , Chlorolophus , Chlorolopus , Chlorolychnis , Chlorolydella , Chloromachia , Chloromantis , Chloromelas , Chloromeles , Chloromerus , Chloromeson , Chloromianta , Chloromiopteryx , Chloromma , Chloromonas , Chloromyia , Chloromytilus , Chloromyxidae , Chloromyxidae Thélohan, 1892 , Chloromyxum , Chloromyxum Mingazzini, 1890 , Chloronana , Chloronema , Chloronemella , Chloronephris , Chloronia , Chloroniella , Chloronomala , Chloropales , Chloroparda , Chloropaschia , Chloropedia , Chloropediaceae , Chloropelix , Chloropella , Chloropelta , Chloroperla , Chloroperlidae , Chloroperlidae , Chloropeta , Chlorophanes , Chlorophanus , Chlorophasma , Chlorophlaeoba , Chlorophlaeobella , Chloropholus , Chlorophonia , Chlorophora , Chlorophorus , Chlorophthalmidae , Chlorophthalmus , Chlorophyceae , Chlorophyceae , Chlorophyceae , Chlorophyllum , Chlorophysema , Chlorophyta , Chlorophyta , Chlorophyta , Chlorophyta - green algae , Chlorophytum , Chloropidae , Chloroplaga , Chloroplana , Chloroplastida , Chloroplastida , Chloroplus , Chloropoea , Chlorops , Chlorops , Chlorops , Chloropseustes , Chloropsina , Chloropsis , Chloropteridella , Chloropteryx , Chlororhinia , Chlororithra , Chlorornis , Chlorortha , Chlorosaccus , Chlorosarcina , Chlorosarcinaceae , Chlorosarcinopsis , Chloroscirtus , Chloroscombrus , Chloroscypha , Chlorosea , Chlorospatha , Chlorosphaeraceae , Chlorosphaeropsis , Chlorospingus , Chlorospleniella , Chlorosplenium , Chlorostauropus , Chlorosterrha , Chlorostilbon , Chlorostroma , Chlorostrymon , Chlorota , Chlorotabanus , Chlorotachina , Chlorotalpa , Chlorotetraedron , Chlorotettix , Chlorothecium , Chlorotherion , Chlorothraupis , Chlorothrix , Chlorotimandra , Chlorotipula , Chlorotocus , Chlorotylium , Chlorovibrissea , Chlorovirus , Chloroxyrrhepes , Chlorozada , Chlorozancla , Chlorurus , Chlorus , Chlosyne ,

Chloe[uredi | uredi kôd]

Chloealtis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

  • Chloebia
  • Chloebius
  • Chloebora
  • Chloeia
  • Chloenopsis
  • Chloeobaris
  • Chloephaga

Chlop[uredi | uredi kôd]

Porodica Chlopsidae Rafinesque, 1815[uredi | uredi kôd]

  1. Boehlkenchelys Tighe, 1992
  2. Catesbya Böhlke & Smith, 1968
  3. Chilorhinus Lütken, 1852
  4. Chlopsis Rafinesque, 1810
  5. Kaupichthys Schultz, 1943
  6. Powellichthys Smith, 1966
  7. Robinsia Böhlke & Smith, 1967
  8. Xenoconger Regan, 1912

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Anguilliformes

Chlopsis Rafinesque, 1810[uredi | uredi kôd]

  1. Chlopsis apterus (Beebe & Tee-Van, 1938)
  2. Chlopsis bicollaris (Myers & Wade, 1941)
  3. Chlopsis bicolor Rafinesque, 1810
  4. Chlopsis bidentatus Tighe & McCosker, 2003
  5. Chlopsis dentatus (Seale, 1917)
  6. Chlopsis kazuko Lavenberg, 1988
  7. Chlopsis longidens (Garman, 1899)
  8. Chlopsis olokun (Robins & Robins, 1966)
  9. Chlopsis slusserorum Tighe & McCosker, 2003

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Anguilliformes → Chlopsidae

Chlor[uredi | uredi kôd]

Chloracantha (Asteraceae)[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Asterales > Asteraceae

Chloracantha (Tettigoniidae)[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Tettigonioidea > Tettigoniidae

  • Chloracris
  • Chloraea
  • Chloraema
  • Chloraima
  • Chlorangiella

Chlorangiopsidaceae[uredi | uredi kôd]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae

  • Chlorangiopsis
  • Chloranomala
  • Chloranthelia
  • Chlorarachnion
  • Chlorastus
  • Chlorella

Chloremys[uredi | uredi kôd]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae

  • Chlorencoelia
  • Chlorepithema
  • Chlorethe
  • Chlorhormidium
  • Chlorida
  • Chloridium
  • Chloridolum
  • Chloridops
  • Chloridusa
  • Chlorima

Chloriridovirus[uredi | uredi kôd]

Viruses > Iridoviridae

  • Chloris
  • Chlorisanis
  • Chloritisanax
  • Chlorizeina
  • Chlorobaculum
  • Chlorobalius
  • Chlorobium
  • Chlorocalymma

Chlorocebus Gray, 1870[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Primates → Cercopithecidae → Cercopithecinae

  • Chloroceryle
  • Chlorocharis
  • Chlorochrysa
  • Chlorochytrium
  • Chlorociboria
  • Chlorocichla
  • Chloroclados
  • Chlorocladus
  • Chlorocnemis

Chlorococcaceae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Ankyra (5)

Apodochloris (4) Bracteacoccus (13) Chlorococcum (34) Chlorohippotes (1) Chlorotetraedron (2) Closteridium (2) Coccomyxa (22) Cystomonas (3) Ectogeron (1) Emergococcus (1) Emergosphaera (1) Ettlia (10) Ferricystis (1) Follicularia (7) Hydrianum (3) Korshikoviella (3) Macrochloris (4) Neochloris (11) Neospongiococcum (11) Octogoniella (1) Palaeoanacystis (5) Phaseolaria (1) Poloidion (1) Pseudodictyochloris (2) Pseudoplanophila (1) Pseudospongiococcum (1) Pseudotetracystis (2) Pseudotrochiscia (1) Schroederia (4) Sclerococcus (1) Skujaster (1) Spongiochloris (8) Sykidion (3) Symbiococcum (1) Tetracystis (21) Tetraedron (29) Trochisciopsis (2) Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae > Chlorococcales

Chlorococcales[uredi | uredi kôd]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae

  • Chlorococcopsis
  • Chlorococcum
  • Chlorococcus
  • Chlorocrambe
  • Chlorocypha
  • Chlorodectes

Porodica Chlorodendraceae Oltmanns, 1904[uredi | uredi kôd]

  1. Ecballocystopsis Iyengar, 1933
  2. Prasinocladus Kuckuck, 1894
  3. Scherffelia Pascher, 1911
  4. Tetraselmis F.Stein, 1878

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Chlorodendrales

Red Chlorodendrales Melkonian, 1990[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae

  • Chlorodesmis
  • Chlorodiella
  • Chlorodopsis
  • Chlorofilum

Chloroflexaceae[uredi | uredi kôd]

ChloroflexalesChloroflexiChloroflexiBacteria

Chloroflexales[uredi | uredi kôd]

ChloroflexiChloroflexiBacteria

Chloroflexi Koljeno[uredi | uredi kôd]

Bacteria

Chloroflexi Razred[uredi | uredi kôd]

ChloroflexiBacteria

Chloroflexus[uredi | uredi kôd]

ChloroflexaceaeChloroflexalesChloroflexiChloroflexiBacteria

  • Chlorogalum
  • Chlorogaster
  • Chlorogloea
  • Chlorogloeaopsis
  • Chlorogloeopsis
  • Chlorogomphus
  • Chlorogonium
  • Chloroharpax
  • Chloroherpeton
  • Chlorohippotes
  • Chlorohippus
  • Chloroidium
  • Chlorojackia
  • Chlorokybus
  • Chlorolepiota
  • Chlorolestes
  • Chloroleucon
  • Chlorolius
  • Chlorolobion
  • Chlorolophus
  • Chlorolopus
  • Chloromantis
  • Chloromeles
  • Chloromiopteryx
  • Chloromonas
  • Chloromyxum

Chloronema[uredi | uredi kôd]

ChloroflexaceaeChloroflexalesChloroflexiChloroflexiBacteria

  • Chloronemella
  • Chloronephris
  • Chloronia
  • Chloroniella
  • Chloronomala
  • Chloropelta

Chloropeta[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Aves > Passeriformes > Sylviidae >

  • Chlorophanes
  • Chlorophanus
  • Chlorophlaeoba
  • Chlorophlaeobella
  • Chloropholus
  • Chlorophonia
  • Chlorophora
  • Chlorophorus

Porodica Chlorophthalmidae Garman, 1899[uredi | uredi kôd]

  1. Chlorophthalmus Bonaparte, 1840
  2. Parasudis Regan, 1911

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Aulopiformes

Chlorophthalmus Bonaparte, 1840[uredi | uredi kôd]

  1. Chlorophthalmus acutifrons Hiyama, 1940
  2. Chlorophthalmus agassizi Bonaparte, 1840
  3. Chlorophthalmus albatrossis Jordan & Starks, 1904
  4. Chlorophthalmus atlanticus Poll, 1953
  5. Chlorophthalmus bicornis Norman, 1939
  6. Chlorophthalmus borealis Kuronuma & Yamaguchi, 1941
  7. Chlorophthalmus brasiliensis Mead, 1958
  8. Chlorophthalmus chalybeius (Goode, 1881)
  9. Chlorophthalmus corniger Alcock, 1894
  10. Chlorophthalmus ichthyandri Kotlyar & Parin, 1986
  11. Chlorophthalmus mascarensis Kobyliansky, 2013
  12. Chlorophthalmus mento Garman, 1899
  13. Chlorophthalmus nigromarginatus Kamohara, 1953
  14. Chlorophthalmus pectoralis Okamura & Doi, 1984
  15. Chlorophthalmus proridens Gilbert & Cramer, 1897
  16. Chlorophthalmus punctatus Gilchrist, 1904
  17. Chlorophthalmus vityazi Kobyliansky, 2013
  18. Chlorophthalmus zvezdae Kotlyar & Parin, 1986

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Aulopiformes → Chlorophthalmidae

Razred Chlorophyceae Wille, 1884[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta

Chlorophyllum[uredi | uredi kôd]

  • Chlorophyllum abruptibulbum
  • Chlorophyllum agaricoides
  • Chlorophyllum alborubescens
  • Chlorophyllum brunneum
  • Chlorophyllum globosum
  • Chlorophyllum hortense
  • Chlorophyllum humei
  • Chlorophyllum mammillatum
  • Chlorophyllum molybdites
  • Chlorophyllum neomastoideum
  • Chlorophyllum nothorachodes
  • Chlorophyllum olivieri
  • Chlorophyllum rhacodes
  • Chlorophyllum sphaerosporum
  • Chlorophyllum subfulvidiscum
  • Chlorophyllum subrhacodes

Fungi > Basidiomycota > Agaricomycetes > Agaricales > Agaricaceae

Chlorophysema[uredi | uredi kôd]

Plantae > Chlorophyta > Chlorophyceae > Not Assigned > Chlorangiopsidaceae

Koljeno Chlorophyta Pascher, 1914[uredi | uredi kôd]

Plantae

Chlorophytum[uredi | uredi kôd]

  • Chlorophytum acutum (C.H. Wright) Nordal
  • Chlorophytum affine Baker
  • Chlorophytum africanum (Baker) Baker
  • Chlorophytum alismifolium Baker
  • Chlorophytum alpinum Benth. ex Baker
  • Chlorophytum altum Engl. & K.Krause
  • Chlorophytum amplexicaule Baker
  • Chlorophytum anceps (Baker) Kativu
  • Chlorophytum andongense Baker
  • Chlorophytum angulicaule (Baker) Kativu
  • Chlorophytum angustiracemosum Poelln.
  • Chlorophytum angustissimum (Poelln.) Nordal
  • Chlorophytum ankarense H. Perrier
  • Chlorophytum appendiculatum H. Perrier
  • Chlorophytum applanatum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum arcuatoramosum R.B.Drumm.
  • Chlorophytum aridum Oberm.
  • Chlorophytum arundinaceum Baker
  • Chlorophytum aureum Engl.
  • Chlorophytum basitrichum Poelln.
  • Chlorophytum baturense K.Krause
  • Chlorophytum benuense Engl. & K.Krause
  • Chlorophytum bharuchae Ansari, Sundararagh. & Hemadri
  • Chlorophytum bifolium Dammer
  • Chlorophytum blepharophyllum Schweinf. ex Baker +
  • Chlorophytum borivilianum Santapau & R.R.Fern.
  • Chlorophytum bowkeri Baker
  • Chlorophytum brachystachyum Baker
  • Chlorophytum bracteatum Hua
  • Chlorophytum brevipedunculatum Poelln.
  • Chlorophytum breviscapum Dalzell
  • Chlorophytum bulbinifolium Hoell & Nordal
  • Chlorophytum calyptrocarpum (Baker) Kativu
  • Chlorophytum cameronii (Baker) Kativu +
  • Chlorophytum camporum Engl. & K.Krause
  • Chlorophytum capense (L.) Voss
  • Chlorophytum caudatibracteatum Engl. & K.Krause
  • Chlorophytum caulescens (Baker) Marais & Reilly
  • Chlorophytum chariense A.Chev.
  • Chlorophytum chelindaense Kativu & Nordal
  • Chlorophytum chevalieri Poelln.
  • Chlorophytum chinense Bureau & Franch.
  • Chlorophytum chloranthum Baker
  • Chlorophytum clarae Bjorå & Nordal
  • Chlorophytum collinum (Poelln.) Nordal
  • Chlorophytum colubrinum (Baker) Engl.
  • Chlorophytum comosum (Thunb.) Jacques
  • Chlorophytum cooperi (Baker) Nordal
  • Chlorophytum cordifolium De Wild.
  • Chlorophytum crassinerve (Baker) Oberm.
  • Chlorophytum crispum (Thunb.) Baker
  • Chlorophytum cyperaceum (Kies) Nordal
  • Chlorophytum dalzielii (Hutch. ex Hepper) Nordal
  • Chlorophytum decaryanum H. Perrier
  • Chlorophytum decipiens Baker
  • Chlorophytum densiflorum Engl.
  • Chlorophytum dianellifolium (Baker) H.Perrier
  • Chlorophytum distichum H. Perrier
  • Chlorophytum dolichocarpum Tamura
  • Chlorophytum ducis-aprutii Chiov.
  • Chlorophytum fasciculatum (Baker) Kativu
  • Chlorophytum filifolium Nordal & Thulin
  • Chlorophytum filipendulum Baker +
  • Chlorophytum fischeri (Baker) Baker
  • Chlorophytum gallabatense Schweinf. ex Baker
  • Chlorophytum galpinii (Baker) Kativu +
  • Chlorophytum geayanum (H. Perrier) Marais & Reilly
  • Chlorophytum geophilum Peter ex Poelln.
  • Chlorophytum gilletii Compere
  • Chlorophytum glaucoides Blatt.
  • Chlorophytum glaucum Dalzell
  • Chlorophytum goetzei Engl.
  • Chlorophytum gothanense Malpure & S.R.Yadav
  • Chlorophytum gracile Baker
  • Chlorophytum graminifolium (Willd.) Kunth
  • Chlorophytum graniticola Kativu
  • Chlorophytum graniticum H. Perrier
  • Chlorophytum graptophyllum (Baker) Marais & Reilly
  • Chlorophytum haygarthii J.M.Wood & M.S.Evans
  • Chlorophytum herrmannii Nordal & Sebsebe
  • Chlorophytum heynei Baker
  • Chlorophytum hiranense Nordal & Thulin
  • Chlorophytum hirsutum A.D.Poulsen & Nordal
  • Chlorophytum holstii Engl.
  • Chlorophytum humbertianum H. Perrier
  • Chlorophytum humifusum Cufod.
  • Chlorophytum huyghei De Wild.
  • Chlorophytum hypoxiforme (H. Perrier) Marais & Reilly
  • Chlorophytum hysteranthum Kativu
  • Chlorophytum immaculatum (Hepper) Nordal
  • Chlorophytum inconspicuum (Baker) Nordal
  • Chlorophytum indicum (Willd. ex Schult. & Schult.f.) Dress
  • Chlorophytum inornatum Ker Gawl.
  • Chlorophytum intermedium Craib
  • Chlorophytum katangense De Wild.
  • Chlorophytum kolhapurense Sardesai, S.P.Gaikwad & S.R.Yadav
  • Chlorophytum krauseanum (Dinter) Kativu
  • Chlorophytum krookianum Zahlbr.
  • Chlorophytum lancifolium Welw. ex Baker +
  • Chlorophytum latifolium Engl. & K.Krause
  • Chlorophytum laxum R. Br.
  • Chlorophytum leptoneurum (C.H. Wright) Poelln.
  • Chlorophytum lewisae Oberm.
  • Chlorophytum limosum (Baker) Nordal
  • Chlorophytum linearifolium Marais & Reilly
  • Chlorophytum littorale Nordal & Thulin
  • Chlorophytum longifolium Schweinf. ex Baker
  • Chlorophytum longiscapum Dammer
  • Chlorophytum longissimum Ridl.
  • Chlorophytum macrophyllum (A. Rich.) Asch.
  • Chlorophytum macrorrhizum Poelln.
  • Chlorophytum macrosporum Baker
  • Chlorophytum madagascariense Baker
  • Chlorophytum malabaricum Baker
  • Chlorophytum malayense Ridl.
  • Chlorophytum micranthum Baker
  • Chlorophytum minor Kativu
  • Chlorophytum modestum Baker
  • Chlorophytum monophyllum Oberm.
  • Chlorophytum namaquense Schltr. ex Poelln.
  • Chlorophytum namorokense H. Perrier
  • Chlorophytum nepalense (Lindl.) Baker
  • Chlorophytum nervatum (C.H.Wright) Poelln.
  • Chlorophytum nervosum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum nidulans (Baker) Brenan
  • Chlorophytum nimmonii Dalzell
  • Chlorophytum nubicum (Baker) Kativu
  • Chlorophytum nyasae (Rendle) Kativu
  • Chlorophytum nzii A.Chev. ex Hepper
  • Chlorophytum occultum A.D.Poulsen & Nordal
  • Chlorophytum orchidastrum Lindl.
  • Chlorophytum parkeri (Baker) Marais & Reilly
  • Chlorophytum parvulum Chiov.
  • Chlorophytum paucinervatum (Poelln.) Nordal
  • Chlorophytum pauciphyllum Oberm.
  • Chlorophytum pauper Poelln.
  • Chlorophytum pendulum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum peralbum Poelln.
  • Chlorophytum perfoliatum Kativu
  • Chlorophytum petraeum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum petrophilum K. Krause
  • Chlorophytum poggei Engl. ex Poelln.
  • Chlorophytum polystachys Baker
  • Chlorophytum psammophilum Engl. & Gilg
  • Chlorophytum pseudocaule Tesfaye & Nordal
  • Chlorophytum pterocarpum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum puberulum Engl.
  • Chlorophytum pubiflorum Baker
  • Chlorophytum pusillum Schweinf. ex Baker
  • Chlorophytum pygmaeum (Weim.) Kativu +
  • Chlorophytum radula (Baker) Nordal
  • Chlorophytum ramosissimum Nordal & Thulin
  • Chlorophytum rangei (Engl. & K. Krause) Nordal
  • Chlorophytum recurvifolium (Baker) C. Archer & Kativu
  • Chlorophytum reflexibracteatum Poelln.
  • Chlorophytum rhizopendulum Bjorå & Hemp
  • Chlorophytum rigidum Kunth
  • Chlorophytum ruahense Engl.
  • Chlorophytum rubribracteatum (De Wild.) Kativu
  • Chlorophytum rutenbergianum Vatke
  • Chlorophytum saundersiae (Baker) Nordal
  • Chlorophytum scabrum Baker
  • Chlorophytum senegalense (Baker) Hepper
  • Chlorophytum serpens Sebsebe & Nordal
  • Chlorophytum silvaticum Dammer
  • Chlorophytum simplex Craib
  • Chlorophytum sofiense (H. Perrier) Marais & Reilly
  • Chlorophytum somaliense Baker
  • Chlorophytum sparsiflorum Baker +
  • Chlorophytum sphacelatum (Baker) Kativu +
  • Chlorophytum staudtii Nordal
  • Chlorophytum stenopetalum Baker
  • Chlorophytum stolzii (K.Krause) Weim.
  • Chlorophytum subligulatum H. Perrier
  • Chlorophytum subpetiolatum (Baker) Kativu
  • Chlorophytum suffruticosum Baker
  • Chlorophytum superpositum (Baker) Marais & Reilly
  • Chlorophytum sylvestre Bardot-Vaucoulon
  • Chlorophytum tenerrimum Peter ex Poelln.
  • Chlorophytum tetraphyllum (L. f.) Baker
  • Chlorophytum transvaalense (Baker) Kativu
  • Chlorophytum trichophlebium (Baker) Nordal
  • Chlorophytum triflorum (Aiton) Kunth
  • Chlorophytum tripedale (Baker) H. Perrier
  • Chlorophytum tuberosum (Roxb.) Baker
  • Chlorophytum unifolium Malaisse & Bamps
  • Chlorophytum velutinum Kativu
  • Chlorophytum vestitum Baker
  • Chlorophytum viridescens Engl.
  • Chlorophytum viscosum Kunth
  • Chlorophytum waibelii K.Krause
  • Chlorophytum warneckei (Engl.) Marais & Reilly
  • Chlorophytum zambiense Bjorå & Nordal
  • Chlorophytum zavattarii (Cufod.) Nordal
  • Chlorophytum zingiberastrum Nordal & A.D. Poulsen

Plantae > Tracheophyta > Liliopsida > Asparagales > Asparagaceae

Chloropidae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Acanthopeltastes (8)

Agrophaspidium (5) Allomedeia (5) Alombus (11) Amnonella (1) Anacamptoneurum (4) Anatrichus (3) Anomoeoceros (4) Anthracophagella (11) Apallates (35) Aphanotrigonella (4) Aphanotrigonum (25) Apotropina (61) Aprometopis (6) Aragara (7) Archimeromyza (1) Arcuator (16) Assuania (6) Aulacogaurax (1) Bathyparia (1) Batrachomyia (12) Benjaminella (1) Bharathella (1) Biorbitella (9) Cadrema (47) Calamoncosis (29) Camarota (4) Camptoscinella (2) Capnoptera (3) Cauloscinis (1) Caviceps (4) Centorisoma (12) Cerais (3) Ceratobarys (1) Cestoplectus (3) Cetema (18) Chaethippus (1) Chaetochlorops (3) Chloromerus (2) Chloropella (2) Chlorops (270) Chloropsina (64) Chromatopterum (8) Collessimyia (1) Coniochlorops (2) Conioscinella (124) Cordylosomides (2) Coryphisoptron (14) Crassivenula (2) Cryptonevra (13) Cyrtomomyia (9) Dactylothyrea (14) Dasyopa (12) Deltastoma (2) Desertochlorops (1) Diastata (2) Dicraeus (61) Diplotoxa (37) Disciphus (3) Discogastrella (1) Dysartia (1) Ectecephala (23) Elachiptera (79) Elachiptereicus (6) Elliponeura (1) Enderleiniella (2) Ensiferella (5) Epichlorops (9) Epimadiza (24) Eribolus (7) Eugaurax (11) Eurina (8) Eutropha (24) Fiebrigella (32) Gampsocera (36) Gaurax (150) Goniaspis (7) Hapleginella (4) Heteroscinis (3) Heteroscinoides (1) Hippelates (eye gnats) (34) Homalura (5) Homaluroides (16) Homops (14) Incertella (20) Indometopis (1) Indophthalmus (2) Javanoscinis (3) Kurumemyia (1) Kwarea (1) Lagaroceras (19) Lasiopleura (18) Lasiosina (48) Leucochaeta (1) Lieparella (2) Liohippelates (30) Lioscinella (9) Lipara (5) Loxobathmis (1) Malloewia (12) Medeventor (1) Meijerella (5) Melanochaeta (35) Melanochaetomyia (1) Melanum (11) Mepachymerus (27) Merobates (1) Merochlorops (26) Merodonta (1) Meromyza (89) Meromyzella (1) Metasiphonella (1) Metopostigma (9) Mimosepsis (3) Monochaetoscinella (4) Musca (1) Myrmecosepsis (2) Neodiplotoxa (4) Neolcella (1) Neoloxotaenia (5) Neorhodesiella (5) Neoscinella (3) Nomba (7) Notaulacella (22) Olcanabates (4) Olcella (29) Onychaspidium (5) Opetiophora (1) Oscinella (Frit fly) (74) Oscinicita (1) Oscinimorpha (10) Oscinisoma (8) Oscinoides (2) Pachylophus (28) Paracamarota (2) Paraeurina (2) Parameijerella (3) Parasiphonella (1) Parectecephala (33) Pemphigonotus (11) Phyladelphus (4) Platycephala (25) Platycephalisca (3) Platyina (1) Polyodaspis (23) Pselaphia (5) Pseudeurina (3) Pseudochromatopterum (1) Pseudogampsocera (1) Pseudogaurax (60) Pseudogoniopsita (1) Pseudonomba (1) Pseudopachychaeta (10) Pseudothaumatomyia (2) Pseudotricimba (1) Psilacrum (15) Psilochlorops (1) Pterogaurax (2) Rhodesiella (146) Rhopalopterum (23) Sacatonia (1) Scoliophthalmus (19) Semaranga (1) Sepsidoscinis (1) Siphlus (2) Siphonella (3) Siphonellomyia (1) Siphonellopsina (1) Siphonellopsis (1) Siphunculina (Eye gnat) (28) Speccafrons (2) Steleocerellus (13) Stenophthalmus (2) Stenoscinis (13) Strandimyia (1) Strobliola (1) Terusa (1) Thaumatomyia (45) Therina (1) Thressa (16) Thyridula (5) Togeciphus (2) Trichieurina (5) Tricimba (170) Tricimbomyia (1) Trigonomma (16) Tropidoscinis (4) Tylopterna (2) Vanchium (2) Xena (1) Animalia > Arthropoda > Insecta > Diptera >

  • Chloroplana
  • Chloroplus
  • Chloropseustes
  • Chloropsis
  • Chloropteridella

Chlororhysis Gazin, 1958[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Primates → Haplorrhini → Tarsiiformes → Omomyidae → Anaptomorphinae → Anaptomorphini

  • Chlorornis
  • Chlorosarcina
  • Chlorosarcinopsis
  • Chloroscirtus

Chloroscombrus Girard, 1858[uredi | uredi kôd]

  1. Chloroscombrus chrysurus (Linnaeus, 1766)
  2. Chloroscombrus orqueta Jordan & Gilbert, 1883

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Carangidae

  • Chloroscypha
  • Chlorospatha
  • Chlorosphaeropsis
  • Chlorospingus
  • Chlorospleniella
  • Chlorosplenium

Chlorostilbon Gould, 1853[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  • Chlorostroma

Chlorotalpa Roberts, 1924[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Chrysochloridea → Chrysochloridae → Chrysochlorinae

  • Chlorotetraedron
  • Chlorotherion
  • Chlorothraupis
  • Chlorothrix
  • Chlorotocus
  • Chlorotylium
  • Chlorovibrissea
  • Chlorovirus
  • Chloroxyrrhepes

Chlorurus Swainson, 1839[uredi | uredi kôd]

  1. Chlorurus atrilunula (Randall & Bruce, 1983)
  2. Chlorurus bleekeri (de Beaufort, 1940)
  3. Chlorurus bowersi (Snyder, 1909)
  4. Chlorurus capistratoides (Bleeker, 1847)
  5. Chlorurus cyanescens (Valenciennes, 1840)
  6. Chlorurus enneacanthus (Lacepède, 1802)
  7. Chlorurus frontalis (Valenciennes, 1840)
  8. Chlorurus genazonatus (Randall & Bruce, 1983)
  9. Chlorurus gibbus (Rüppell, 1829)
  10. Chlorurus japanensis (Bloch, 1789)
  11. Chlorurus microrhinos (Bleeker, 1854)
  12. Chlorurus oedema (Snyder, 1909)
  13. Chlorurus perspicillatus (Steindachner, 1879)
  14. Chlorurus rhakoura Randall & Anderson, 1997
  15. Chlorurus sordidus (Forsskål, 1775)
  16. Chlorurus spilurus (Valenciennes, 1840)
  17. Chlorurus strongylocephalus (Bleeker, 1855)
  18. Chlorurus troschelii (Bleeker, 1853)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Perciformes → Scaridae

Chlorus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Ch