Dodatak:Popis vrsta:Das

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Dasaratha , Dascalia , Dascalina , Dascaliomorpha , Dascanga , Daschia , Dascia , Dascillidae , Dascilloidea , Dascillus , Dascillus , Dasciopteryx , Dascladales , Dascyllus , Dasella , Daseochaeta , Daseuplexia , Dasia , Dasineura , Dasiops , Dasiosoma Britton, 1937 , Dasiphora , Dasippia , Dasispermum , Dasistoma , Dasmeuda , Dasmeusa , Dasmia , Dasmiopsis , Dasmophora , Dasmosmilia , Dasmosmilia , Dasodis , Dasometopus , Dasophrys , Dasorgyia , Daspletis , Daspletosaurus D. A. Russell, 1970 † , Dassellarina , Dastira , Dasturella , Dasumia , Dasya , Dasyaceae , Dasyandantha , Dasyangea , Dasyanthina , Dasyaphis , Dasyarctia , Dasyatidae , Dasyatis , Dasybasis , Dasybatotrema , Dasybela , Dasyblatta , Dasyblemma , Dasyboarmia , Dasybranchethus , Dasybranchus , Dasybregma , Dasycarea , Dasycaris , Dasycerca , Dasycercodes , Dasycercus , Dasychalina , Dasychela , Dasychernes , Dasychira , Dasychirella , Dasychirinula , Dasychiroides , Dasychoproctis , Dasycladaceae , Dasycladaceae , Dasycladaceae , Dasycladales , Dasycladales , Dasycladales , Dasycladophyceae , Dasycladophyceae , Dasycladus , Dasycleobis , Dasycleonymus , Dasyclonium , Dasycnemia , Dasycoelopa , Dasycondylus , Dasyconus , Dasycorixa , Dasycorsa , Dasycorynus , Dasycottus , Dasycyptus , Dasycyrton , Dasydema , Dasydemellidae , Dasydiacrodium , Dasydorylas , Dasydytes , Dasydytidae , Dasyella , Dasyerges , Dasyerrus , Dasyeulophus , Dasyfidonia , Dasygaster , Dasygloea , Dasygloia , Dasygnathus , Dasyhelea , Dasyhesma , Dasyhippus , Dasykaluta , Dasylagon , Dasylaimus , Dasylechia , Dasylepida , Dasyleurotettix , Dasylirion , Dasylistroscelis , Dasyllina , Dasyllis , Dasyloma , Dasylophia , Dasylophus , Dasyloricaria , Dasymacaria , Dasymallomyia , Dasymaschalon , Dasymastix , Dasymetopa , Dasymetra , Dasymutilla , Dasymys , Dasynema , Dasynemasoma , Dasynemella , Dasynemoides , Dasyneuriola , Dasyneurophaga , Dasynotus , Dasyobia , Dasyochloa , Dasyodontus , Dasyomma , Dasyomphale , Dasyonchocotyle , Dasyopa , Dasyophthalma , Dasyopsis , Dasyoptera , Dasyornis , Dasypalpus , Dasypecus , Dasypeltis , Dasyphila , Dasyphleps , Dasyphloea , Dasyphora , Dasyphyllum , Dasypoda , Dasypodia , Dasypodidae , Dasypogon , Dasypogon , Dasypogonaceae , Dasypogonales , Dasypolia , Dasypops , Dasyporella , Dasyporella , Dasyprocta , Dasypsylla , Dasypsyllus , Dasypteroma , Dasyptilon , Dasypus , Dasypyga , Dasypyrum , Dasyrhamphis , Dasyrhicnoessa , Dasyrhopala , Dasyscelidius , Dasyscelus , Dasyscias , Dasysciomyza , Dasyscirtus , Dasyscopa , Dasyscyphella , Dasyscyphus , Dasyses , Dasysiphonia , Dasyspermum , Dasysphaeria , Dasysphecia , Dasysphinx , Dasyspora , Dasystenella , Dasysternica , Dasysternum , Dasysticta , Dasystole , Dasysyrphus , Dasytanobium , Dasythamniella , Dasythemis , Dasythorax , Dasytrogus , Dasyuridae , Dasyuris , Dasyuroides , Dasyuromorphia , Dasyuromyia , Dasyurus , Dasyus , Dasyvalgoides , Dasyvalgus , Dasyvesica ,

  1. Dascillus

Dasa[uredi VE | uredi]

Dasaratha ,

Dasc[uredi VE | uredi]

Dascalia , Dascalina , Dascaliomorpha , Dascanga , Daschia , Dascia , Dascillidae , Dascilloidea , Dascillus , Dascillus , Dasciopteryx , Dascladales , Dascyllus ,

  1. Dascillus

Dascyllus[uredi VE | uredi]

  1. Dascyllus albisella
  2. Dascyllus aruanus
  3. Dascyllus auripinnis
  4. Dascyllus carneus
  5. Dascyllus flavicaudus
  6. Dascyllus marginatus
  7. Dascyllus melanurus
  8. Dascyllus reticulatus
  9. Dascyllus strasburgi
  10. Dascyllus trimaculatus

Dase[uredi VE | uredi]

Dasella , Daseochaeta , Daseuplexia ,

  1. Dasella

Dasi[uredi VE | uredi]

Dasia , Dasineura , Dasiops , Dasiosoma Britton, 1937 , Dasiphora , Dasippia , Dasispermum , Dasistoma ,

  1. Dasia

Dasiphora[uredi VE | uredi]

  • Dasiphora arbuscula
  • Dasiphora cristata
  • Dasiphora dahurica
  • Dasiphora davurica
  • Dasiphora dryadanthoides
  • Dasiphora fruticosa
  • Dasiphora galantha
  • Dasiphora glabra
  • Dasiphora glabrata
  • Dasiphora hookeri
  • Dasiphora imitatrix
  • Dasiphora mollicrinis
  • Dasiphora nitida
  • Dasiphora phyllocalyx
  • Dasiphora pimpineloides
  • Dasiphora reticulata
  • Dasiphora rigida
  • Dasiphora speciosa
  • Dasiphora spectabilis
  • Dasiphora spoliata
  • Dasiphora stepposa
  • Dasiphora subacaulis
  • Dasiphora unifoliolata
  • Dasiphora x friederichsenii
  • Dasiphora x glabrata
  • Dasiphora x rehderiana
  • Dasiphora x tenuifolia
  • Dasiphora x veitchii

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Rosales > Rosaceae

  1. Dasispermum
  2. Dasistoma

Dasm[uredi VE | uredi]

Dasmeuda , Dasmeusa , Dasmia , Dasmiopsis , Dasmophora , Dasmosmilia , Dasmosmilia ,

Daso[uredi VE | uredi]

Dasodis , Dasometopus , Dasophrys , Dasorgyia ,

Dasp[uredi VE | uredi]

Daspletis ,

Daspletosaurus D. A. Russell, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Daspletosaurus horneri [1]

Dass[uredi VE | uredi]

Dassellarina ,

Dast[uredi VE | uredi]

Dastira , Dasturella ,

  1. Dasturella

Dasu[uredi VE | uredi]

Dasumia[uredi VE | uredi]

  1. Dasumia amoena
  2. Dasumia canestrinii
  3. Dasumia carpatica
  4. Dasumia cephalleniae
  5. Dasumia chyzeri
  6. Dasumia crassipalpis
  7. Dasumia diomedea
  8. Dasumia kusceri
  9. Dasumia laevigata
  10. Dasumia mariandyna
  11. Dasumia nativitatis
  12. Dasumia sancticedri
  13. Dasumia taeniifera

Dasy[uredi VE | uredi]

Dasya[uredi VE | uredi]

  • Dasya anastomosans
  • Dasya antillarum
  • Dasya aperta
  • Dasya apiculata
  • Dasya atactica
  • Dasya baillouviana
  • Dasya baldockii
  • Dasya binghamiae
  • Dasya brasiliensis
  • Dasya capillaris
  • Dasya caraibica
  • Dasya ceramioides
  • Dasya cernua
  • Dasya clavigera
  • Dasya cliftonii
  • Dasya collabens
  • Dasya collinsiana
  • Dasya comata
  • Dasya corymbifera
  • Dasya crescens
  • Dasya crinita
  • Dasya crouaniana
  • Dasya cylindrica
  • Dasya divergens
  • Dasya echigoensis
  • Dasya echinata
  • Dasya elongata
  • Dasya extensa
  • Dasya flagellifera
  • Dasya frutescens
  • Dasya haffiae
  • Dasya haitiana
  • Dasya hapalathrix
  • Dasya harveyi
  • Dasya hookeri
  • Dasya hussoniana
  • Dasya hutchinsiae
  • Dasya iridescens
  • Dasya iyengarii
  • Dasya kamortensis
  • Dasya kraftii
  • Dasya kristeniae
  • Dasya longifila
  • Dasya magnei
  • Dasya malaccensis
  • Dasya minor
  • Dasya mollis
  • Dasya murrayana
  • Dasya naccarioides
  • Dasya ocellata
  • Dasya pachyclada
  • Dasya pallida
  • Dasya palmatifida
  • Dasya palmatifidus
  • Dasya penicillata
  • Dasya punicea
  • Dasya quadrispora
  • Dasya ramosissima
  • Dasya rigescens
  • Dasya rigidula
  • Dasya roslyniae
  • Dasya schmidtiana
  • Dasya scoparia
  • Dasya scopulifera
  • Dasya sessilis
  • Dasya sinicola
  • Dasya spinuligera
  • Dasya stanfordiana
  • Dasya stanleyi
  • Dasya subtilis
  • Dasya tenuis
  • Dasya trichophora
  • Dasya velutina
  • Dasya villosa
  • Dasya wilsonis

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Dasyaceae Dasyaceae , Dasyandantha , Dasyangea , Dasyanthina , Dasyaphis , Dasyarctia , Dasyatidae ,

Dasyatis Rafinesque, 1810[uredi VE | uredi]

  1. Dasyatis akajei (Müller & Henle, 1841)
  2. Dasyatis americana Hildebrand & Schroeder, 1928
  3. Dasyatis bennettii (Müller & Henle, 1841)
  4. Dasyatis brevicaudata (Hutton, 1875)
  5. Dasyatis brevis (Garman, 1880)
  6. Dasyatis centroura (Mitchill, 1815)
  7. Dasyatis chrysonota (Smith, 1828)
  8. Dasyatis colarensis Santos, Gomes & Charvet-Almeida, 2004
  9. Dasyatis dipterura (Jordan & Gilbert, 1880)
  10. Dasyatis fluviorum Ogilby, 1908
  11. Dasyatis garouaensis (Stauch & Blanc, 1962)
  12. Dasyatis geijskesi Boeseman, 1948
  13. Dasyatis gigantea (Lindberg, 1930)
  14. Dasyatis guttata (Bloch & Schneider, 1801)
  15. Dasyatis hastata (DeKay, 1842)
  16. Dasyatis hypostigma Santos & Carvalho, 2004
  17. Dasyatis izuensis Nishida & Nakaya, 1988
  18. Dasyatis laevigata Chu, 1960
  19. Dasyatis laosensis Roberts & Karnasuta, 1987
  20. Dasyatis lata (Garman, 1880)
  21. Dasyatis longa (Garman, 1880)
  22. Dasyatis margarita (Günther, 1870)
  23. Dasyatis margaritella Compagno & Roberts, 1984
  24. Dasyatis marianae Gomes, Rosa & Gadig, 2000
  25. Dasyatis marmorata (Steindachner, 1892)
  26. Dasyatis matsubarai Miyosi, 1939
  27. Dasyatis microps (Annandale, 1908)
  28. Dasyatis multispinosa (Tokarev, 1959)
  29. Dasyatis navarrae (Steindachner, 1892)
  30. Dasyatis parvonigra Last & White, 2008
  31. Dasyatis pastinaca (Linnaeus, 1758)
  32. Dasyatis rudis (Günther, 1870)
  33. Dasyatis sabina (Lesueur, 1824)
  34. Dasyatis say (Lesueur, 1817)
  35. Dasyatis sinensis (Steindachner, 1892)
  36. Dasyatis thetidis Ogilby, 1899
  37. Dasyatis tortonesei Capapé, 1975
  38. Dasyatis ukpam (Smith, 1863)
  39. Dasyatis ushiei (Jordan & Hubbs, 1925)

Animalia → Chordata → Elasmobranchii → Myliobatiformes → Dasyatidae Dasybasis ,

Dasybatotrema[uredi VE | uredi]

Dasybela , Dasyblatta , Dasyblemma , Dasyboarmia , Dasybranchethus ,

Dasybranchus[uredi VE | uredi]

  • Dasybranchus bipartitus
  • Dasybranchus caducus
  • Dasybranchus carneus
  • Dasybranchus eisigi
  • Dasybranchus gajolae
  • Dasybranchus glabrus
  • Dasybranchus lunulatus
  • Dasybranchus microchaetus
  • Dasybranchus parplatyceps
  • Dasybranchus platyceps
  • Dasybranchus rectus
  • Dasybranchus serratus

Animalia > Annelida > Polychaeta >Capitellidae Dasybregma , Dasycarea , Dasycaris , Dasycerca , Dasycercodes , Dasycercus ,

Dasychalina Ridley & Dendy, 1886[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Haplosclerida → Niphatidae Dasychela , Dasychernes , Dasychira , Dasychirella , Dasychirinula , Dasychiroides , Dasychoproctis , Dasycladaceae , Dasycladaceae , Dasycladaceae , Dasycladales , Dasycladales , Dasycladales , Dasycladophyceae , Dasycladophyceae , Dasycladus , Dasycleobis , Dasycleonymus , Dasyclonium , Dasycnemia , Dasycoelopa , Dasycondylus , Dasyconus , Dasycorixa , Dasycorsa , Dasycorynus ,

Dasycottus[uredi VE | uredi]

  1. Dasycottus japonicus
  2. Dasycottus setiger

Dasycyptus , Dasycyrton , Dasydema , Dasydemellidae ,

Dasydiacrodium[uredi VE | uredi]

Protozoa > Acritarcha Dasydorylas , Dasydytes , Dasydytidae ,

Dasyella[uredi VE | uredi]

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Dasyaceae Dasyerges , Dasyerrus , Dasyeulophus , Dasyfidonia , Dasygaster , Dasygloea , Dasygloia , Dasygnathus , Dasyhelea , Dasyhesma , Dasyhippus ,

Dasyhormus Marcus, 1945[uredi VE | uredi]

  1. Dasyhormus illiesi Schwank, 1980
  2. Dasyhormus lasius Marcus, 1945
  3. Dasyhormus lithophorus Marcus, 1945
  4. Dasyhormus pygmaeus (Reisinger, 1924)
  5. Dasyhormus stygios Enright & Faubel, 2000

Animalia → Platyhelminthes → Catenulida → Catenulidae Dasykaluta , Dasylagon , Dasylaimus , Dasylechia , Dasylepida ,

Dasylepis[uredi VE | uredi]

Achariaceae Dasyleurotettix , Dasylirion , Dasylistroscelis , Dasyllina , Dasyllis , Dasyloma , Dasylophia ,

Dasylophus[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Aves > Cuculiformes > Cuculidae

Dasyloricaria[uredi VE | uredi]

  1. Dasyloricaria capetensis
  2. Dasyloricaria filamentosa
  3. Dasyloricaria latiura
  4. Dasyloricaria seminuda
  5. Dasyloricaria tuyrensis

Dasymacaria , Dasymallomyia , Dasymaschalon , Dasymastix , Dasymetopa , Dasymetra , Dasymutilla , Dasymys , Dasynema ,

Dasynemasoma[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Diplopoda > Julida > Nemasomatidae Dasynemella , Dasynemoides , Dasyneuriola , Dasyneurophaga , Dasynotus , Dasyobia , Dasyochloa , Dasyodontus , Dasyomma , Dasyomphale , Dasyonchocotyle , Dasyopa , Dasyophthalma , Dasyopsis ,

Dasyoptera Metcalf & Bruner, 1925[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

Dasyornis[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Aves > Passeriformes > Pardalotidae Dasypalpus , Dasypecus , Dasypeltis , Dasyphila , Dasyphleps , Dasyphloea , Dasyphora , Dasyphyllum , Dasypoda , Dasypodia ,

Porodica Dasypodidae Gray, 1821[uredi VE | uredi]

  1. Acantharodeia Rovereto, 1914
  2. Dasypodinae Gray, 1821
  3. Euphractinae Winge, 1923
  4. Tolypeutinae Gray, 1865

Animalia → Chordata → Mammalia → Cingulata

Potporodica Dasypodinae Gray, 1821[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cingulata → Dasypodidae Dasypogon , Dasypogon , Dasypogonaceae , Dasypogonales , Dasypolia , Dasypops , Dasyporella , Dasyporella , Dasyprocta , Dasypsylla , Dasypsyllus , Dasypteroma ,

Dasyptilon[uredi VE | uredi]

  • Dasyptilon harveyi
  • Dasyptilon microptilum
  • Dasyptilon pellucidum
  • Dasyptilon ptilota

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Ceramiaceae

Dasypus Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cingulata → Dasypodidae → Dasypodinae Dasypyga , Dasypyrum , Dasyrhamphis , Dasyrhicnoessa , Dasyrhopala , Dasyscelidius , Dasyscelus , Dasyscias , Dasysciomyza , Dasyscirtus , Dasyscopa , Dasyscyphella , Dasyscyphus , Dasyses ,

Dasysiphonia[uredi VE | uredi]

  • Dasysiphonia chejuensis
  • Dasysiphonia concinna
  • Dasysiphonia doliiformis
  • Dasysiphonia okiensis

Plantae > Rhodophyta > Florideophyceae > Ceramiales > Dasyaceae Dasyspermum , Dasysphaeria , Dasysphecia , Dasysphinx , Dasyspora , Dasystenella , Dasysternica , Dasysternum , Dasysticta , Dasystole , Dasysyrphus , Dasytanobium , Dasythamniella , Dasythemis , Dasythorax ,

Dasytingis Drake & Poor, 1936[uredi VE | uredi]

  1. Dasytingis rudis Drake & Poor, 1936
  2. Dasytingis semoa Drake & Lutz, 1953

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Tingidae Dasytrogus , Dasyuridae , Dasyuris , Dasyuroides , Dasyuromorphia , Dasyuromyia , Dasyurus , Dasyus , Dasyvalgoides , Dasyvalgus , Dasyvesica ,

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Da