Dodatak:Popis vrsta:Ech

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Sadržaj

  • Taksoni:

Echana , Echanella , Echaristha , Echeandia , Echeclus , Echelus , Echelus , Echemella , Echemographis , Echemoides , Echemus , Echenais , Echeneidae , Echeneidocoelium , Echeneis , Echentaia , Echeta , Echetlus , Echetra , Echetus , Echeveria , Echidgnathia , Echidna , Echidnina , Echidninacea , Echidninidae , Echidnocephalodes , Echidnocephalus , Echidnodella , Echidnodes , Echidnogryllacris , Echidnophaga , Echidnophora , Echigoina , Echigoina , Echiichthys , Echimyidae , Echimyopodidae , Echimys , Echinacea , Echinanthera , Echinapoderus , Echinarachniidae , Echinarachnius , Echinargus , Echinaria , Echinarmadillidium , Echinaspis , Echinaster , Echinasteridae , Echinax , Echinella , Echinella , Echinerpeton , Echinicerya , Echinicola , Echinidae , Echininus , Echinisca , Echiniscidae , Echiniscoidea , Echiniscoides , Echiniscoididae , Echiniscus , Echinisis , Echinoascotheca , Echinobaetis Mol, 1989 , Echinobaetis Mol, 1989 , Echinobothriidae , Echinobothrium , Echinocactus , Echinocamptus , Echinocardium , Echinocaridina , Echinocatena , Echinocava , Echinocephalus , Echinocereus , Echinochaete , Echinochaetus , Echinochalina , Echinochasmus , Echinochloa , Echinochondrium , Echinocladius , Echinoclathria , Echinocnemus , Echinocnemus , Echinocodon , Echinocoleum , Echinoconus , Echinocoryne , Echinocrepis , Echinocucumis , Echinocyamidae , Echinocyamus , Echinocyclidium , Echinocystis , Echinocythereis , Echinodera , Echinoderes , Echinoderidae , Echinoderma , Echinodermata , Echinodermata (bodljikaši) , Echinodexia , Echinodia , Echinodiaceae , Echinodictyum , Echinodillo , Echinodiscus , Echinodiscus , Echinodium , Echinodon , Echinodontiaceae , Echinodontium , Echinodorus , Echinodoryctes , Echinodothis , Echinoecus , Echinogalla , Echinogammarus , Echinogobius , Echinogorgia , Echinohelea , Echinoidea (ježinci) , Echinolaena , Echinolampadidae , Echinolampadoida , Echinolampas , Echinolaophonte , Echinolatus , Echinolejeunea , Echinolepis , Echinoleucopis , Echinolichas , Echinolittorina , Echinomacrurus , Echinometra , Echinometridae , Echinomma , Echinomma , Echinomorpha , Echinomorpha , Echinomorphus , Echinomunna , Echinomuricea , Echinomya , Echinomyces , Echinomysides , Echinomysis , Echinoneidae , Echinoneoida , Echinoneus , Echinonotus , Echinoparyphium , Echinopauropus , Echinopelma , Echinopeplus , Echinopepon , Echinophacops , Echinophallus , Echinophora , Echinophrictis , Echinophryne , Echinophthiriidae , Echinophthirius , Echinophyllia , Echinophyllia , Echinophyllia , Echinophyllum , Echinopla , Echinopleura , Echinopodium , Echinopogon , Echinopora , Echinopora , Echinoporia , Echinoporidae , Echinoporina , Echinoporina , Echinoporus , Echinoprocta , Echinops , Echinops , Echinopsilon , Echinopsolus , Echinoptilidae , Echinoptilum , Echinopus Gattolliat, 2002 , Echinopus Gattolliat, 2002 , Echinopyge , Echinopyrrhosia , Echinopyrrhosiops , Echinoramaria , Echinorhinidae , Echinorhinus , Echinorhyncha , Echinorhynchida , Echinorhynchidae , Echinorhynchoides , Echinorhynchus , Echinorhynchus , Echinorhynchus , Echinosaura , Echinoscelis , Echinosciadium , Echinosepala , Echinosigra , Echinosomidia , Echinosorex , Echinospartum , Echinosphaeria , Echinosphaeridium , Echinospira , Echinospira , Echinospongilla , Echinosporangium , Echinosquilla , Echinosteliaceae , Echinosteliales , Echinosteliopsidaceae , Echinosteliopsis , Echinostelium , Echinostephilla , Echinostoma , Echinostomatidae , Echinostomida , Echinostrephus , Echinostylinos , Echinothambema , Echinothambematidae , Echinothamnion , Echinothecium , Echinotheridion , Echinotheristus , Echinothorax , Echinothrips , Echinothrix , Echinothuriidae , Echinothurioida , Echinotriton , Echinotropis , Echinovadoma , Echinovadomidae , Echinovelleda , Echinozoa , Echinozone , Echinula , Echinuria , Echinus , Echinuscodendrium , Echinussa , Echiodon , Echiomima , Echiophis , Echiopsis , Echiostoma , Echiothrix , Echis , Echites , Echium , Echiura (Zvjezdani) , Echiuridae , Echiurus , Echmatocrinidae , Echmatocrinus , Echmepteryx , Echo , Echonitor , Echotropis , Echrya , Echthistatodes , Echthistatus , Echthistus , Echthodopa , Echthrobaccella , Echthrocollix , Echthrodape , Echthrodesis , Echthrogaleus , Echthromorpha , Echthromyrmex , Echthronomas , Echthroplexiella , Echthroplexis , Echthrus , Echymipera , Echyra , Echyropora , Echyrota ,

Echa[uredi VE | uredi]

Echana , Echanella , Echaristha ,

Echaristha[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Eche[uredi VE | uredi]

Echeandia , Echeclus , Echelus , Echelus , Echemella , Echemographis , Echemoides , Echemus , Echenais , Echeneidae , Echeneidocoelium , Echeneis , Echentaia , Echeta , Echetlus , Echetra , Echetus , Echeveria ,

Echeandia[uredi VE | uredi]

  • Echeandia albiflora
  • Echeandia altipratensis
  • Echeandia atoyacana
  • Echeandia attenuata
  • Echeandia bolivarensis
  • Echeandia breedlovei
  • Echeandia campechiana
  • Echeandia chandleri (Chandler's craglily)
  • Echeandia chiapensis
  • Echeandia ciliata
  • Echeandia coalcomanensis
  • Echeandia confertiflora
  • Echeandia conzattii
  • Echeandia denticulata
  • Echeandia drepanoides
  • Echeandia durangensis
  • Echeandia echeandioides
  • Echeandia elegans
  • Echeandia falcata
  • Echeandia flavescens (Torrey's craglily)
  • Echeandia flexuosa
  • Echeandia formosa
  • Echeandia gentryi
  • Echeandia gracilis
  • Echeandia grandiflora
  • Echeandia hallbergii
  • Echeandia herrerae
  • Echeandia hintonii
  • Echeandia hirticaulis
  • Echeandia imbricata
  • Echeandia lehmannii
  • Echeandia leucantha
  • Echeandia llanicola
  • Echeandia longifolia
  • Echeandia longipedicellata
  • Echeandia luteola
  • Echeandia macrophylla
  • Echeandia macvaughii
  • Echeandia magnifica
  • Echeandia matudae
  • Echeandia mexiae
  • Echeandia mexicana
  • Echeandia michoacensis
  • Echeandia mirandae
  • Echeandia molinae
  • Echeandia montealbanensis
  • Echeandia nana
  • Echeandia nayaritensis
  • Echeandia oaxacana
  • Echeandia occidentalis
  • Echeandia palmeri
  • Echeandia paniculata
  • Echeandia parva
  • Echeandia parvicapsulata
  • Echeandia parviflora
  • Echeandia petenensis
  • Echeandia pihuamensis
  • Echeandia pittieri
  • Echeandia platyphylla
  • Echeandia pseudopetiolata
  • Echeandia pseudoreflexa
  • Echeandia ramosissima
  • Echeandia reflexa (reflexed craglily)
  • Echeandia robusta
  • Echeandia sanmiguelensis
  • Echeandia scabrella
  • Echeandia sinaloensis
  • Echeandia skinneri
  • Echeandia smithii
  • Echeandia tamaulipensis
  • Echeandia taxacana
  • Echeandia tenuifolia
  • Echeandia tenuis
  • Echeandia texensis (Texas craglily)
  • Echeandia udipratensis
  • Echeandia vaginata
  • Echeandia venusta
  • Echeandia vestita
  • Echeandia weberbaueri
  • Echeandia williamsii

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Asparagales > Asparagaceae

Echeclus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Araneae > Salticidae

Echelus[uredi VE | uredi]

  1. Echelus myrus
  2. Echelus pachyrhynchus
  3. Echelus uropterus

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Anguilliformes > Ophichthidae

Echemella Strand, 1906[uredi VE | uredi]

  1. Echemella occulta (Benoit, 1965)
  2. Echemella pavesii (Simon, 1909)
  3. Echemella quinquedentata Strand, 1906
  4. Echemella sinuosa Murphy & Russell-Smith, 2007
  5. Echemella strandi (Caporiacco, 1940)
  6. Echemella tenuis Murphy & Russell-Smith, 2007

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Echeminae[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneomorphae → Clubionoidea → Gnaphosidae

Echemographis Caporiacco, 1955[uredi VE | uredi]

  1. Echemographis distincta Caporiacco, 1955

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Echemoides Mello-Leitão, 1938[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Echemus Simon, 1878[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Echeneidocoelium[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Plagiorchiida > Lepocreadiidae

Echeneis[uredi VE | uredi]

  1. Echeneis naucrates
  2. Echeneis neucratoides

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Perciformes > Echeneidae

Echetus[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Maxillopoda > Siphonostomatoida > Caligidae

Echeveria[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Rosales > Crassulaceae

Echi[uredi VE | uredi]

Echidgnathia ,

Echidna[uredi VE | uredi]

  1. Echidna amblyodon
  2. Echidna catenata
  3. Echidna delicatula
  4. Echidna leucotaenia
  5. Echidna nebulosa
  6. Echidna nocturna
  7. Echidna peli
  8. Echidna polyzona
  9. Echidna rhodochilus
  10. Echidna unicolor
  11. Echidna xanthospilos

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Anguilliformes > Muraenidae Echidnina , Echidninacea , Echidninidae , Echidnocephalodes , Echidnocephalus , Echidnodella , Echidnodes , Echidnogryllacris , Echidnophaga , Echidnophora , Echigoina , Echigoina ,

Echiichthys[uredi VE | uredi]

Echimyidae , Echimyopodidae , Echimys ,

Echinacea Moench, 1794[uredi VE | uredi]

  1. Echinacea angustifolia DC.
  2. Echinacea atrorubens (Nutt.) Nutt.
  3. Echinacea laevigata (F.E.Boynton & Beadle ex C.L.Boynton & Beadle) S.F.Blake
  4. Echinacea pallida (Nutt.) Nutt.
  5. Echinacea paradoxa (Norton) Britton
  6. Echinacea purpurea (L.) Moench
  7. Echinacea sanguinea Nutt.
  8. Echinacea serotina (Nutt.) DC.
  9. Echinacea simulata McGregor
  10. Echinacea tennesseensis (Beadle) Small

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae Echinanthera , Echinapoderus , Echinarachniidae , Echinarachnius , Echinargus , Echinaria ,

Echinarmadillidium[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Armadillidiidae Echinaspis , Echinaster , Echinasteridae ,

Echinax Deeleman-Reinhold, 2001[uredi VE | uredi]

  1. Echinax anlongensis Yang, Song & Zhu, 2004
  2. Echinax bosmansi (Deeleman-Reinhold, 1995)
  3. Echinax clara Haddad, 2012
  4. Echinax hesperis Haddad, 2012
  5. Echinax javana (Deeleman-Reinhold, 1995)
  6. Echinax longespina (Simon, 1910)
  7. Echinax natalensis Haddad, 2012
  8. Echinax oxyopoides (Deeleman-Reinhold, 1995)
  9. Echinax panache Deeleman-Reinhold, 2001
  10. Echinax scharffi Haddad, 2012
  11. Echinax similis Haddad, 2012
  12. Echinax spatulata Haddad, 2012

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae Echinella , Echinella , Echinerpeton , Echinicerya , Echinicola , Echinidae , Echininus , Echinisca ,

Echiniscidae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Antechiniscus, Bryochoerus, Bryodelphax, Cornechiniscus, Echiniscus, Hypechiniscus, Mopsechiniscus, Novechiniscus, Parechiniscus, Proechiniscus, Pseudechiniscus, Testechiniscus

Animalia > Tardigrada > Heterotardigrada > Echiniscoidea

Echiniscoidea[uredi VE | uredi]

Animalia > Tardigrada > Heterotardigrada

Echiniscoididae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Anisonyches, Echiniscoides

Echiniscoides[uredi VE | uredi]

Animalia > Tardigrada > Heterotardigrada > Echiniscoidea > Echiniscoididae Echiniscoididae , Echiniscus ,

Echinisis[uredi VE | uredi]

Animalia > Cnidaria > Anthozoa > Alcyonacea > Isididae Echinoascotheca , Echinobaetis Mol, 1989 , Echinobaetis Mol, 1989 , Echinobothriidae , Echinobothrium , Echinocactus , Echinocamptus , Echinocardium , Echinocaridina , Echinocatena , Echinocava , Echinocephalus , Echinocereus , Echinochaete , Echinochaetus ,

Echinochalina Thiele, 1903[uredi VE | uredi]

  1. Echinochalina (Echinochalina) Thiele, 1903
  2. Echinochalina (Echinochalina) anomala Hallmann, 1912
  3. Echinochalina (Echinochalina) australiensis (Ridley, 1884)
  4. Echinochalina (Echinochalina) barba (Lamarck, 1813)
  5. Echinochalina (Echinochalina) felixi Hooper, 1996
  6. Echinochalina (Echinochalina) gabrieli (Dendy, 1896)
  7. Echinochalina (Echinochalina) intermedia (Whitelegge, 1902)
  8. Echinochalina (Echinochalina) isochelifera (Uriz, 1988)
  9. Echinochalina (Echinochalina) melana van Soest & Stentoft, 1988
  10. Echinochalina (Echinochalina) reticulata Whitelegge, 1907
  11. Echinochalina (Echinochalina) ridleyi (Dendy, 1896)
  12. Echinochalina (Echinochalina) spongiosa (Dendy, 1896)
  13. Echinochalina (Echinochalina) tubulosa (Hallmann, 1912)
  14. Echinochalina (Protophlitaspongia) Burton, 1934
  15. Echinochalina (Protophlitaspongia) bargibanti Hooper & Lévi, 1993
  16. Echinochalina (Protophlitaspongia) bispiculata (Dendy, 1895)
  17. Echinochalina (Protophlitaspongia) collata Hooper, 1996
  18. Echinochalina (Protophlitaspongia) favulosa Hooper, 1996
  19. Echinochalina (Protophlitaspongia) isaaci Hooper, 1996
  20. Echinochalina (Protophlitaspongia) laboutei Hooper & Lévi, 1993
  21. Echinochalina (Protophlitaspongia) mucronata (Topsent, 1897)
  22. Echinochalina (Protophlitaspongia) oxeata (Burton, 1934)
  23. Echinochalina (Protophlitaspongia) tuberosa Hooper, 1996

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Microcionidae Echinochasmus , Echinochloa , Echinochondrium , Echinocladius ,

Echinoclathria Carter, 1885[uredi VE | uredi]

  1. Echinoclathria arborea (Tanita, 1968)
  2. Echinoclathria arcifera (Schmidt, 1880)
  3. Echinoclathria atlantica Sarà, 1978
  4. Echinoclathria axinelloides (Dendy, 1896)
  5. Echinoclathria bergquistae Hooper, 1996
  6. Echinoclathria beringensis (Hentschel, 1929)
  7. Echinoclathria chalinoides (Carter, 1885)
  8. Echinoclathria confragosa (Hallmann, 1912)
  9. Echinoclathria contexta Sarà, 1978
  10. Echinoclathria dichotoma (Lévi, 1963)
  11. Echinoclathria digitata (Lendenfeld, 1888)
  12. Echinoclathria digitiformis (Row, 1911)
  13. Echinoclathria egena Wiedenmayer, 1989
  14. Echinoclathria gibbosa (Keller, 1889)
  15. Echinoclathria inornata (Hallmann, 1912)
  16. Echinoclathria leporina (Lamarck, 1814)
  17. Echinoclathria levii Hooper, 1996
  18. Echinoclathria minor (Burton, 1959)
  19. Echinoclathria nodosa Carter, 1885
  20. Echinoclathria notialis Hooper, 1996
  21. Echinoclathria noto (Tanita, 1963)
  22. Echinoclathria oxeata (Bergquist & Fromont, 1988)
  23. Echinoclathria papyracea (Ridley & Dendy, 1886)
  24. Echinoclathria parkeri Hooper, 1996
  25. Echinoclathria reticulata (Bergquist & Fromont, 1988)
  26. Echinoclathria riddlei Hooper, 1996
  27. Echinoclathria rimosa (Ridley, 1884)
  28. Echinoclathria robusta (Keller, 1889)
  29. Echinoclathria subhispida Carter, 1885
  30. Echinoclathria translata (Pulitzer-Finali, 1978)
  31. Echinoclathria vasa Lehnert, Stone & Heimler, 2006
  32. Echinoclathria waldoschmitti de Laubenfels, 1954

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Microcionidae Echinocnemus , Echinocnemus , Echinocodon , Echinocoleum , Echinoconus , Echinocoryne , Echinocrepis , Echinocucumis , Echinocyamidae , Echinocyamus , Echinocyclidium , Echinocystis , Echinocythereis , Echinodera ,

Echinoderes Clarapède, 1863[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha → Kinorhyncha → Cyclorhagida → Echinoderidae

Porodica Echinoderidae Zelinka, 1894[uredi VE | uredi]

Animalia → Cephalorhyncha → Kinorhyncha → Cyclorhagida

Echinoderma (Locq. ex Bon) Bon[uredi VE | uredi]

Fungi → Basidiomycota → Agaricomycetes → Agaricales → Agaricaceae Echinodermata (bodljikaši) ,

Koljeno Echinodermata Klein 1754[uredi VE | uredi]

Animalia → Eumetazoa → Bilateria → Deuterostomia

Echinodexia , Echinodia , Echinodiaceae ,

Potporodica Echinodictyinae Hooper, 2002[uredi VE | uredi]

  1. Cantabrina Ferrer-Hernandez, 1914
  2. Echinodictyum Ridley, 1881

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Raspailiidae

Echinodictyum Ridley, 1881[uredi VE | uredi]

  1. Echinodictyum antrodes (de Laubenfels, 1954)
  2. Echinodictyum arenosum Dendy, 1896
  3. Echinodictyum asperum Ridley & Dendy, 1886
  4. Echinodictyum austrinum Hooper, 1991
  5. Echinodictyum axinelloides Brøndsted, 1929
  6. Echinodictyum cancellatum (Lamarck, 1814)
  7. Echinodictyum carlinoides (Lamarck, 1814)
  8. Echinodictyum cavernosum Thiele, 1899
  9. Echinodictyum clathratum Dendy, 1905
  10. Echinodictyum clathrioides Hentschel, 1911
  11. Echinodictyum conulosum Kieschnick, 1900
  12. Echinodictyum costiferum Ridley, 1884
  13. Echinodictyum dendroides Hechtel, 1983
  14. Echinodictyum fibrillosum (Pallas, 1766)
  15. Echinodictyum flabellatum Topsent, 1906
  16. Echinodictyum flabelliforme (Keller, 1889)
  17. Echinodictyum fruticosum Hentschel, 1911
  18. Echinodictyum jousseaumi Topsent, 1892
  19. Echinodictyum lacunosum Kieschnick, 1900
  20. Echinodictyum longistylum Thomas, 1968
  21. Echinodictyum luteum Hooper, Sutcliffe & Schlacher-Hoenlinger, 2008
  22. Echinodictyum macroxiphera Lévi, 1969
  23. Echinodictyum marleyi Burton, 1931
  24. Echinodictyum mesenterinum (Lamarck, 1814)
  25. Echinodictyum nervosum (Lamarck, 1814)
  26. Echinodictyum nidulus Hentschel, 1911
  27. Echinodictyum pennatum (Duchassaing & Michelotti, 1864)
  28. Echinodictyum pykii (Carter, 1879)
  29. Echinodictyum rugosum Ridley & Dendy, 1886

Animalia → Porifera → Demospongiae → Axinellida → Raspailiidae Echinodillo , Echinodiscus , Echinodiscus , Echinodium , Echinodon , Echinodontiaceae , Echinodontium , Echinodorus , Echinodoryctes , Echinodothis , Echinoecus , Echinogalla , Echinogammarus ,

Echinogobius[uredi VE | uredi]

  1. Echinogobius hayashii

Echinogorgia , Echinohelea ,

Echinoidea (ježinci)[uredi VE | uredi]

Echinodermata Echinolaena , Echinolampadidae , Echinolampadoida , Echinolampas , Echinolaophonte , Echinolatus , Echinolejeunea , Echinolepis , Echinoleucopis , Echinolichas , Echinolittorina ,

Echinomacrurus[uredi VE | uredi]

  1. Echinomacrurus mollis
  2. Echinomacrurus occidentalis

Echinometra[uredi VE | uredi]

Animalia > Echinodermata > Echinoidea > Echinoida > Echinometridae

Echinometridae[uredi VE | uredi]

  • Rodovi: Caenocentrotus, Colobocentrotus, Echinometra, Echinostrephus, Evechinus, Heliocidaris, Heterocentrotus, Pachechinus, Podophora, Selenechinus, Zenocentrotus

Echinomma , Echinomma , Echinomorpha , Echinomorpha , Echinomorphus , Echinomunna , Echinomuricea , Echinomya , Echinomyces , Echinomysides , Echinomysis , Echinoneidae , Echinoneoida , Echinoneus , Echinonotus , Echinoparyphium , Echinopauropus , Echinopelma , Echinopeplus , Echinopepon , Echinophacops , Echinophallus , Echinophora , Echinophrictis ,

Echinophryne[uredi VE | uredi]

  1. Echinophryne crassispina
  2. Echinophryne mitchellii
  3. Echinophryne reynoldsi

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Lophiiformes > Antennariidae Echinophthiriidae , Echinophthirius ,

Echinophyllia[uredi VE | uredi]

Animalia Echinophyllia , Echinophyllia , Echinophyllum , Echinopla , Echinopleura , Echinopodium , Echinopogon , Echinopora , Echinopora , Echinoporia ,

Echinoporidae[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda Echinoporina , Echinoporina ,

Echinoporus[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Echinoporidae Echinoprocta ,

Echinops Martin, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Tenrecomorpha → Tenrecidae Echinops , Echinopsilon , Echinopsolus , Echinoptilidae , Echinoptilum , Echinopus Gattolliat, 2002 , Echinopus Gattolliat, 2002 , Echinopyge , Echinopyrrhosia , Echinopyrrhosiops , Echinoramaria , Echinorhinidae ,

Echinorhinus[uredi VE | uredi]

  1. Echinorhinus brucus
  2. Echinorhinus cookei

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Squaliformes > Echinorhinidae

Echinorhyncha[uredi VE | uredi]

  • Echinorhyncha antonii
  • Echinorhyncha ecuadorensis
  • Echinorhyncha litensis
  • Echinorhyncha manzurii
  • Echinorhyncha vollesii

Plantae > Magnoliophyta > Liliopsida > Asparagales > Orchidaceae

Echinorhynchida Southwell and Macfie, 1925[uredi VE | uredi]

Animalia → Acanthocephala → Palaeacanthocephala

Echinorhynchidae[uredi VE | uredi]

EchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Echinorhynchoides[uredi VE | uredi]

  1. Echinorhynchoides dogieli Achmerov, et al, 1941

CavisomidaeEchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Echinorhynchus[uredi VE | uredi]

  1. Echinorhynchus appendiculatus
  2. Echinorhynchus myoxi
  3. Echinorhynchus pseudosegmentatus

MoniliformidaeMoniliformidaArchiacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Echinorhynchus[uredi VE | uredi]

  1. Echinorhynchus amphipacus
  2. Echinorhynchus depressus
  3. Echinorhynchus hominis
  4. Echinorhynchus magretti
  5. Echinorhynchus pachyacanthus
  6. Echinorhynchus putorii

OligacanthorhynchidaeOligacanthorhynchidaArchiacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Echinorhynchus[uredi VE | uredi]

  1. Echinorhynchus abyssicola
  2. Echinorhynchus acanthotrias
  3. Echinorhynchus alcedinis
  4. Echinorhynchus armoricanus
  5. Echinorhynchus astacifluviatilis
  6. Echinorhynchus attenuatus
  7. Echinorhynchus baeri
  8. Echinorhynchus bipennis
  9. Echinorhynchus blenni
  10. Echinorhynchus briconi
  11. Echinorhynchus calloti
  12. Echinorhynchus canyonensis
  13. Echinorhynchus cestodicola
  14. Echinorhynchus chierchiae
  15. Echinorhynchus cinctulus
  16. Echinorhynchus corrugatus
  17. Echinorhynchus cotti
  18. Echinorhynchus cryophilus
  19. Echinorhynchus debenhami
  20. Echinorhynchus dendrocopi
  21. Echinorhynchus diffuens
  22. Echinorhynchus dissimilis
  23. Echinorhynchus eperlani
  24. Echinorhynchus gadi
  25. Echinorhynchus galbulae
  26. Echinorhynchus garzae
  27. Echinorhynchus gazae
  28. Echinorhynchus gomesi
  29. Echinorhynchus gracilis
  30. Echinorhynchus gymnocyprii
  31. Echinorhynchus hexacanthus
  32. Echinorhynchus hexagrammi
  33. Echinorhynchus inflexus
  34. Echinorhynchus jucundus
  35. Echinorhynchus kushiroensis
  36. Echinorhynchus labri
  37. Echinorhynchus lageniformis
  38. Echinorhynchus lateralis
  39. Echinorhynchus laurentianus
  40. Echinorhynchus leidyi
  41. Echinorhynchus lendix
  42. Echinorhynchus lenoki
  43. Echinorhynchus lotellae
  44. Echinorhynchus melanoglaeae
  45. Echinorhynchus monticelli
  46. Echinorhynchus nardoi
  47. Echinorhynchus nitzschi
  48. Echinorhynchus oblitus
  49. Echinorhynchus orestiae
  50. Echinorhynchus orientalis
  51. Echinorhynchus paranensis
  52. Echinorhynchus parasiluri
  53. Echinorhynchus pardi
  54. Echinorhynchus pari
  55. Echinorhynchus peleci
  56. Echinorhynchus platessae
  57. Echinorhynchus platessoides
  58. Echinorhynchus pleuronectis
  59. Echinorhynchus pleuronectisplatessoides
  60. Echinorhynchus praetextus
  61. Echinorhynchus pupa
  62. Echinorhynchus rhenanus
  63. Echinorhynchus rhytidodes
  64. Echinorhynchus robustus
  65. Echinorhynchus salmonis
  66. Echinorhynchus salobrensis
  67. Echinorhynchus sciaenae
  68. Echinorhynchus scopis
  69. Echinorhynchus scorpaenae
  70. Echinorhynchus serpentulus
  71. Echinorhynchus sipunculus
  72. Echinorhynchus solitarium
  73. Echinorhynchus stridulae
  74. Echinorhynchus strigis
  75. Echinorhynchus taeniaeforme
  76. Echinorhynchus tardae
  77. Echinorhynchus tenuicollis
  78. Echinorhynchus truttae
  79. Echinorhynchus urniger
  80. Echinorhynchus yamagutii
  81. Echinorhynchus zanclorhynchi

EchinorhynchidaeEchinorhynchidaPalaeacanthocephalaAcanthocephalaAnimalia

Echinosaura[uredi VE | uredi]

Echinoscelis , Echinosciadium , Echinosepala , Echinosigra , Echinosomidia ,

Echinosorex Blainville, 1838[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Erinaceomorpha → Erinaceidae → Galericinae Echinospartum , Echinosphaeria , Echinosphaeridium , Echinospira , Echinospira ,

Echinospongilla Manconi & Pronzato, 2002[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Spongillida → Potamolepidae Echinosporangium , Echinosquilla , Echinosteliaceae , Echinosteliales , Echinosteliopsidaceae , Echinosteliopsis , Echinostelium , Echinostephilla , Echinostoma , Echinostomatidae , Echinostomida , Echinostrephus ,

Echinostylinos Topsent, 1927[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Phellodermidae Echinothambema , Echinothambematidae , Echinothamnion , Echinothecium , Echinotheridion , Echinotheristus , Echinothorax , Echinothrips , Echinothrix , Echinothuriidae , Echinothurioida ,

Echinotriton Nussbaum & Brodie, 1982 [uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Amphibia > Caudata > Salamandridae > Echinotropis , Echinovadoma , Echinovadomidae , Echinovelleda , Echinozoa , Echinozone , Echinula , Echinuria , Echinus , Echinuscodendrium , Echinussa ,

Echiodon[uredi VE | uredi]

  1. Echiodon anchipterus
  2. Echiodon atopus
  3. Echiodon coheni
  4. Echiodon cryomargarites
  5. Echiodon dawsoni
  6. Echiodon dentatus
  7. Echiodon drummondii
  8. Echiodon exsilium
  9. Echiodon neotes
  10. Echiodon pegasus
  11. Echiodon pukaki
  12. Echiodon rendahli

Echiomima ,

Echiophis[uredi VE | uredi]

  1. Echiophis brunneus
  2. Echiophis creutzbergi
  3. Echiophis intertinctus
  4. Echiophis punctifer

Echiopsis ,

Echiostoma[uredi VE | uredi]

  1. Echiostoma barbatum

Echiothrix[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Mammalia > Rodentia > Muridae

Echis[uredi VE | uredi]

  • Echis carinatus
  • Echis coloratus
  • Echis hughesi
  • Echis jogeri
  • Echis leucogaster
  • Echis megalocephalus
  • Echis ocellatus
  • Echis omanensis
  • Echis pyramidum

Animalia > Chordata > Reptilia > Squamata > Viperidae

Echites[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Gentianales > Apocynaceae

Echium[uredi VE | uredi]

  • Echium acanthocarpum (kritično ugrožena)
  • Echium candicans
  • Echium coincyanum
  • Echium creticum
  • Echium handiense (kritično ugrožena)
  • Echium italicum
  • Echium plantagineum
  • Echium pustulatum
  • Echium valentinum (ugrožena)
  • Echium vulgare
  • Echium wildpretii

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Lamiales > Boraginaceae

Echiura (zvjezdani)[uredi VE | uredi]

  1. Echiura incertae sedis
  2. Echiuroidea

Animalia → Annelida → Polychaeta

Echiura incertae sedis[uredi VE | uredi]

  1. Binoraphorus Salvini-Plawen, 1972
  2. Choanostoma
  3. Platylobostoma
  4. Sactosoma
  5. Tatjanella

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura

Podred Echiurida[uredi VE | uredi]

  1. Echiuridae
  2. Ikedidae Bock, 1942
  3. Urechidae Fisher & Macginitie, 1928

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura

Porodica Echiuridae[uredi VE | uredi]

  1. Echiurinae Quatrefages, 1847
  2. Ikedosoma
  3. Prashadus Stephen & Edmonds, 1972
  4. Rubricelatus
  5. Thalassematinae Monro, 1927

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura → Echiuroidea

Potporodica Echiurinae Quatrefages, 1847[uredi VE | uredi]

  1. Echiurus Guérin-Méneville, 1831

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura → Echiuroidea

Red Echiuroidea[uredi VE | uredi]

  1. Bonelliida
  2. Echiurida

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiura

Echiurus Guérin-Méneville, 1831[uredi VE | uredi]

  1. Echiurus abyssalis Skorikow, 1906
  2. Echiurus antarcticus Spengel, 1912
  3. Echiurus echiurus (Pallas, 1766)
  4. Echiurus sitchaensis (Brandt, 1835)
  5. Echiurus torulobotus Salvini-Plawen, 1972

Animalia → Annelida → Polychaeta → Echiuroidea → Echiuridae

Echm[uredi VE | uredi]

Echmatocrinidae , Echmatocrinus , Echmepteryx ,

  1. Echmepteryx

Echo[uredi VE | uredi]

Echo , Echonitor , Echotropis ,

  1. Echo
  2. Echonitor
  3. Echotropis

Echr[uredi VE | uredi]

Echrya ,

Echt[uredi VE | uredi]

Echthistatodes , Echthistatus , Echthistus , Echthodopa , Echthrobaccella , Echthrocollix , Echthrodape , Echthrodesis , Echthrogaleus , Echthromorpha , Echthromyrmex , Echthronomas , Echthroplexiella , Echthroplexis , Echthrus ,

  1. Echthistatodes
  2. Echthistatus
  3. Echthrogaleus
  4. Echthromyrmex

Echy[uredi VE | uredi]

Echymipera[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Mammalia > Peramelemorphia > Peramelidae Echyra , Echyropora , Echyrota ,

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Ec