Dodatak:Popis vrsta:Ere

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Erebaces , Erebia , Erebina , Erebiola , Erebiomima , Erebochlora , Ereboenis , Erebomorpha , Erebomyia , Erebonasteridae , Erebophasma , Ereboporus , Erebostrota , Erebothrix , Erebotrechus Britton, 1963 , Erebunus , Erebus , Erebusa , Erechthias , Erechthis , Erechtia , Erechtites , Erecta , Erecticornia , Erectocolliuris Liebke, 1931 , Erediaspis , Ereis , Erelieva , Eremaea , Eremaeidae , Eremaeoidea , Eremaeozetes , Eremaeozetidae , Eremaeus , Eremalauda , Eremalche , Eremanthe , Eremanthus , Eremaphanta , Eremapis , Eremarionta , Eremariontoides , Eremas , Eremascaceae , Eremascopsis Roy{?} ined. , Eremascus , Eremasiomyia , Eremastrella , Eremaula , Eremazus , Eremella , Eremellidae , Eremelloidea , Eremencyrtus , Eremerium , Eremiaphila , Eremiaphilidae , Eremiarhinus , Eremias , Eremiascincus , Eremiaspis , Eremica , Eremicamima , Eremicamura , Eremicaster , Eremichthys , Eremicola , Eremidium , Ereminarius , Ereminellus , Eremiolirion , Eremiomyces , Eremiornis , Eremioscelio , Eremippus , Eremiproetinae , Eremisca , Eremisopus , Eremitalpa , Eremithallaceae , Eremithallus , Eremitis , Eremitusacris , Eremnodes , Eremnophanes , Eremnophila , Eremnoschema , Eremnus , Eremobates , Eremobatidae , Eremobelba , Eremobelbidae , Eremobia , Eremobina , Eremobiotus , Eremobittacus , Eremobium , Eremobius , Eremoblastus , Eremoblatta , Eremobodes , Eremobothynus , Eremobryobia , Eremocampe , Eremocaulon , Eremochares , Eremocharis , Eremocharis , Eremochelis , Eremochernes , Eremochlaena , Eremochloa , Eremochroa , Eremochrysa , Eremocinetus , Eremocitrus , Eremococcus , Eremocoris , Eremocossus , Eremocosta , Eremocrinum , Eremodaucus , Eremodipus , Eremodolius , Eremodorea , Eremodothis , Eremodraba , Eremodromus , Eremodynerus , Eremogarypus , Eremogryllodes , Eremogryllus , Eremohaplomydas , Eremoides , Eremoleon , Eremolepidaceae , Eremolestes Maindron, 1905 , Eremolobulosa , Eremomela , Eremomidas , Eremomusca , Eremomyces , Eremomycetaceae , Eremon , Eremonotus , Eremonotus , Eremonychus , Eremopachys , Eremopedes , Eremopeza , Eremophanes , Eremophanoides , Eremophasma , Eremophila , Eremophilus , Eremophlepsius , Eremophora , Eremophygus , Eremophysa , Eremophyton , Eremoplana , Eremoplia , Eremopoa , Eremopola , Eremopsaltria , Eremopsylloides , Eremopterix , Eremopyga , Eremopyrum , Eremorhax , Eremorus , Eremos , Eremosaprinus , Eremoscopus , Eremosparton , Eremospatha , Eremosphaera , Eremosphodrus A. Semenov, 1909 , Eremosybra , Eremotes , Eremotettix , Eremothallales , Eremothamnus , Eremotheciaceae , Eremothecium , Eremothera , Eremotmethis , Eremotrichoma , Eremotrogus , Eremotylus , Eremulidae , Eremulus , Eremura , Eremurus , Eremus , Eremyia , Erencyrtus , Erendira , Erenna , Erennidae , Erephognathus Alluaud, 1932 , Erepsimus , Erepsocassis , Ereptonema , Eresia , Eresidae , Eresina , Eresinopsides , Eresiomera , Eressa , Eresus , Eretes , Erethistes , Erethistes , Erethistidae , Erethistoides , Erethizon , Erethizontidae , Eretis , Eretmapodites , Eretmichthys , Eretmocera , Eretmocerus , Eretmochelys , Eretmodus , Eretmograptis , Eretmophorus , Eretmoptera , Eretmopus , Eretmotus , Eretomyia , Eretris , Ereunetea , Ereunias , Ereuniidae , Ereutho , Ereynetes , Ereynetidae ,

Ereb[uredi | uredi kôd]

Erebaces , Erebia , Erebina , Erebiola , Erebiomima , Erebochlora , Ereboenis , Erebomorpha , Erebomyia , Erebonasteridae , Erebophasma , Ereboporus , Erebostrota , Erebothrix , Erebotrechus Britton, 1963 , Erebunus , Erebus , Erebusa ,

  1. Erebaces
  2. Ereboporus
  3. Erebusa

Erec[uredi | uredi kôd]

Erechthias , Erechthis , Erechtia , Erechtites , Erecta , Erecticornia , Erectocolliuris Liebke, 1931 ,

  1. Erechtites

Ered[uredi | uredi kôd]

Erediaspis ,

Erei[uredi | uredi kôd]

Ereis ,

Erel[uredi | uredi kôd]

Erelieva ,

Erem[uredi | uredi kôd]

Eremaea , Eremaeidae , Eremaeoidea , Eremaeozetes , Eremaeozetidae , Eremaeus , Eremalauda , Eremalche , Eremanthe , Eremanthus , Eremaphanta , Eremapis , Eremarionta , Eremariontoides , Eremas , Eremascaceae , Eremascopsis Roy{?} ined. , Eremascus , Eremasiomyia , Eremastrella , Eremaula , Eremazus , Eremella , Eremellidae , Eremelloidea , Eremencyrtus , Eremerium ,

Eremiaphila[uredi | uredi kôd]

  1. Eremiaphila ammonita
  2. Eremiaphila andresi
  3. Eremiaphila anubis
  4. Eremiaphila arabica
  5. Eremiaphila aristidis
  6. Eremiaphila audouini
  7. Eremiaphila barbara
  8. Eremiaphila berndstiewi
  9. Eremiaphila bifasciata
  10. Eremiaphila bovei
  11. Eremiaphila braueri
  12. Eremiaphila brevipennis
  13. Eremiaphila brunneri
  14. Eremiaphila cairina
  15. Eremiaphila cerisyi
  16. Eremiaphila collenettei
  17. Eremiaphila cordofana
  18. Eremiaphila cycloptera
  19. Eremiaphila dagi
  20. Eremiaphila dentata
  21. Eremiaphila denticollis
  22. Eremiaphila foureaui
  23. Eremiaphila fraseri
  24. Eremiaphila genei
  25. Eremiaphila gigas
  26. Eremiaphila hebraica
  27. Eremiaphila heluanensis
  28. Eremiaphila irridipennis
  29. Eremiaphila khamsini
  30. Eremiaphila kheychi
  31. Eremiaphila klunzingeri
  32. Eremiaphila laeviceps
  33. Eremiaphila lefebvrii
  34. Eremiaphila luxor
  35. Eremiaphila maculipennis
  36. Eremiaphila monodi
  37. Eremiaphila moretii
  38. Eremiaphila murati
  39. Eremiaphila mzabi
  40. Eremiaphila nilotica
  41. Eremiaphila nova
  42. Eremiaphila numida
  43. Eremiaphila persica
  44. Eremiaphila petiti
  45. Eremiaphila pierrei
  46. Eremiaphila pyramidum
  47. Eremiaphila rectangulata
  48. Eremiaphila reticulata
  49. Eremiaphila rohlfsi
  50. Eremiaphila rotundipennis
  51. Eremiaphila rufipennis
  52. Eremiaphila rufula
  53. Eremiaphila savignyi
  54. Eremiaphila somalica
  55. Eremiaphila spinulosa
  56. Eremiaphila tuberculifera
  57. Eremiaphila turcica
  58. Eremiaphila typhon
  59. Eremiaphila uvarovi
  60. Eremiaphila voltaensis
  61. Eremiaphila werneri
  62. Eremiaphila wettsteini
  63. Eremiaphila yemenita
  64. Eremiaphila zetterstedti

EremiaphilidaeMantodeaInsectaArthropodaAnimalia

Eremiaphilidae[uredi | uredi kôd]

MantodeaInsectaArthropodaAnimalia

Eremiarhinus , Eremias , Eremiascincus , Eremiaspis , Eremica , Eremicamima , Eremicamura , Eremicaster ,

Eremichthys Hubbs & Miller, 1948[uredi | uredi kôd]

  1. Eremichthys acros Hubbs & Miller, 1948

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae Eremicola ,

Eremidium Karsch, 1896[uredi | uredi kôd]

  1. Eremidium albaniense Brown, 2012
  2. Eremidium attenuatus Dirsh, 1956
  3. Eremidium basuto Brown, 1962
  4. Eremidium curvicercus Dirsh, 1956
  5. Eremidium denticercus Dirsh, 1956
  6. Eremidium equuleus Karsch, 1896
  7. Eremidium erectus Dirsh, 1956
  8. Eremidium maius Ramme, 1929
  9. Eremidium manicaense Brown, 2012
  10. Eremidium obtusus Dirsh, 1956

Animalia → Arthropoda → Insecta → Orthoptera → Acridoidea → Lentulidae Ereminarius , Ereminellus , Eremiolirion , Eremiomyces , Eremiornis , Eremioscelio , Eremippus , Eremiproetinae , Eremisca , Eremisopus ,

Eremitalpa Roberts, 1924[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Afrosoricida → Chrysochloridea → Chrysochloridae → Chrysochlorinae Eremithallaceae , Eremithallus , Eremitis , Eremitusacris , Eremnodes , Eremnophanes , Eremnophila , Eremnoschema , Eremnus , Eremobates , Eremobatidae , Eremobelba , Eremobelbidae , Eremobia , Eremobina , Eremobiotus , Eremobittacus , Eremobium , Eremobius , Eremoblastus , Eremoblatta , Eremobodes , Eremobothynus , Eremobryobia , Eremocampe , Eremocaulon , Eremochares , Eremocharis , Eremocharis , Eremochelis , Eremochernes , Eremochlaena , Eremochloa , Eremochroa , Eremochrysa , Eremocinetus , Eremocitrus , Eremococcus , Eremocoris , Eremocossus , Eremocosta , Eremocrinum , Eremodaucus ,

Eremodipus Vinogradov, 1930[uredi | uredi kôd]

  1. Eremodipus lichtensteini (Vinogradov, 1927) [1]

Animalia → Chordata → Mammalia → Rodentia → Dipodidae Eremodolius , Eremodorea , Eremodothis , Eremodraba , Eremodromus , Eremodynerus , Eremogarypus , Eremogryllodes , Eremogryllus , Eremohaplomydas , Eremoides , Eremoleon , Eremolepidaceae , Eremolestes Maindron, 1905 , Eremolobulosa , Eremomela , Eremomidas , Eremomusca , Eremomyces , Eremomycetaceae , Eremon , Eremonotus , Eremonotus , Eremonychus , Eremopachys , Eremopedes , Eremopeza , Eremophanes , Eremophanoides , Eremophasma , Eremophila ,

Eremophilus[uredi | uredi kôd]

  1. Eremophilus mutisii

Eremophlepsius , Eremophora , Eremophygus , Eremophysa , Eremophyton , Eremoplana , Eremoplia , Eremopoa , Eremopola , Eremopsaltria , Eremopsylloides , Eremopterix , Eremopyga , Eremopyrum , Eremorhax , Eremorus , Eremos , Eremosaprinus , Eremoscopus , Eremosparton , Eremospatha , Eremosphaera , Eremosphodrus A. Semenov, 1909 , Eremosybra , Eremotes , Eremotettix , Eremothallales , Eremothamnus , Eremotheciaceae , Eremothecium , Eremothera , Eremotmethis , Eremotrichoma , Eremotrogus , Eremotylus , Eremulidae , Eremulus , Eremura , Eremurus , Eremus , Eremyia ,

Eren[uredi | uredi kôd]

Erencyrtus ,

Erendira Bonaldo, 2000[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae Erenna , Erennidae ,

Erep[uredi | uredi kôd]

Erephognathus Alluaud, 1932 ,

Erepsia N.E. Br.[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Aizoaceae

  1. Erepsimus
  2. Erepsocassis

Erepta Albers, 1850[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pulmonata → Helicarionoidea → Helicarionidae

  1. Ereptonema

Eres[uredi | uredi kôd]

Eresia ,

Porodica Eresidae C. L. Koch, 1845[uredi | uredi kôd]

  1. Adonea Simon, 1873
  2. Dorceus C. L. Koch, 1846
  3. Dresserus Simon, 1876
  4. Eresus Walckenaer, 1805
  5. Gandanameno Lehtinen, 1967
  6. Loureedia Miller et al., 2012
  7. Paradonea Lawrence, 1968
  8. Seothyra Purcell, 1903
  9. Stegodyphus Simon, 1873

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae Eresina , Eresinopsides , Eresiomera , Eressa ,

Eresus Walckenaer, 1805[uredi | uredi kôd]

  1. Eresus albopictus Simon, 1873
  2. Eresus bifasciatus Ermolajev, 1937
  3. Eresus crassitibialis Wunderlich, 1987
  4. Eresus granosus Simon, 1895
  5. Eresus hermani Kovács et al., 2015
  6. Eresus kollari Rossi, 1846
  7. Eresus kollari frontalis Latreille, 1819
  8. Eresus kollari ignicomus Simon, 1914
  9. Eresus kollari latefasciatus Simon, 1911
  10. Eresus kollari tricolor Simon, 1873
  11. Eresus lavrosiae Mcheidze, 1997
  12. Eresus moravicus Rezác, 2008
  13. Eresus pharaonis Walckenaer, 1837
  14. Eresus robustus Franganillo, 1918
  15. Eresus rotundiceps Simon, 1873
  16. Eresus ruficapillus C. L. Koch, 1846
  17. Eresus sandaliatus (Martini & Goeze, 1778)
  18. Eresus sedilloti Simon, 1881
  19. Eresus solitarius Simon, 1873
  20. Eresus walckenaeri Brullé, 1832
  21. Eresus walckenaeri moerens C. L. Koch, 1846

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Eresidae

Eret[uredi | uredi kôd]

Eretes , Erethistes , Erethistes , Erethistidae , Erethistoides , Erethizon , Erethizontidae , Eretis , Eretmapodites , Eretmichthys , Eretmocera , Eretmocerus , Eretmochelys , Eretmodus , Eretmograptis , Eretmophorus , Eretmoptera , Eretmopus , Eretmotus , Eretomyia , Eretris ,

  1. Eretes
  2. Erethistes

Erethistes[uredi | uredi kôd]

  1. Erethistes maesotensis
  2. Erethistes pusillus

Erethistoides[uredi | uredi kôd]

  1. Erethistoides ascita
  2. Erethistoides cavatura
  3. Erethistoides infuscatus
  4. Erethistoides montana
  5. Erethistoides pipri
  6. Erethistoides senkhiensis
  7. Erethistoides sicula
  8. Erethizon

Eretmichthys[uredi | uredi kôd]

  1. Eretmichthys pinnatus
  2. Eretmochelys

Eretmodus[uredi | uredi kôd]

  1. Eretmodus cyanostictus

Eretmophorus[uredi | uredi kôd]

  1. Eretmophorus kleinenbergi

Ereu[uredi | uredi kôd]

Ereunetea ,

Ereunias[uredi | uredi kôd]

  1. Ereunias grallator

Ereuniidae , Ereutho ,

Erey[uredi | uredi kôd]

Ereynetes , Ereynetidae ,

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Er