Dodatak:Popis vrsta:Lam

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Lama , Lamacha , Lamachaera , Lamachella , Lamachodes , Lamachus , Lamacoscylus , Lamaika , Lamania , Lamarchea , Lamarckdromia , Lamarckella , Lamarckella , Lamarckia , Lamarckiana , Lamarckina , Lambaesia , Lambana , Lambda-like viruses , Lambdapapillomavirus , Lambdasporium , Lambdina , Lambdobregma , Lambdophallus , Lambdopsalis , Lambella , Lambeosaurus , Lambersaphis , Lambertella , Lambertellinia , Lambertiodes , Lambertonia , Lambia , Lambia , Lambinonia , Lambornella , Lambornia , Lambrachaeus , Lambro , Lambrus , Lambrusca , Lambula , Lambulodes , Lambulosia , Lamecosoma , Lameerea , Lamella , Lamellaeoporella , Lamellarea , Lamellareidae , Lamellaria , Lamellariidae , Lamellastraea , Lamellaxis , Lamellepidosis , Lamelleulepethus , Lamellibrachia , Lamellidoris , Lamellidorsum , Lamelliformia , Lamelligomphus , Lamellinucula , Lamellisabella , Lamellisyllis , Lamellitettigodes , Lamellitettix , Lamellitrochus , Lamellobates , Lamellocepheus , Lamellocolea , Lamellocopturus , Lamellocossus , Lamellodiscus , Lamellodynerus , Lamellodysidea , Lamellofungia , Lamellomeandra , Lamellomorpha , Lamellophyllia , Lamelloporus , Lamellostreptus , Lamellothyrea , Lamellovertex , Lamellozetes , Lamenia , Lamennaisia , Lametila , Lametilidae , Lamia , Lamiaceae , Lamiacris , Lamiales , Lamiastrum , Lamida , Lamidorcadion , Lamiessa , Lamina , Laminacauda , Laminacutus , Laminafroneta , Laminanthrax , Laminaria , Laminariaceae , Laminariales , Laminariocolax , Laminarionema , Laminatopina , Laminatubus , Laminicoccus , Laminites , Laminites , Laminocyathus , Laminononion , Laminononion , Laminoplasma , Laminopora , Laminopora , Laminoppia , Laminosioptes , Laminosioptidae , Laminospongia , Laminurus , Lamiomimus , Lamiopsis , Lamippidae , Lamium , Lamna , Lamnatibia , Lamniceps , Lamnidae , Lamniformes , Lamnostoma , Lamoha , Lamontia , Lamontia , Lamontichthys , Lamoria , Lamorina , Lamoriodes , Lamottella , Lamottemys , Lamotteophilus , Lamottopora , Lamourouxia , Lampadena , Lampadephora , Lampadioteuthis , Lampadopteryx , Lampanyctodes , Lampanyctus , Lampas , Lampasa , Lampasa , Lampea , Lampeia , Lampeidae , Lampertia , Lampethusa , Lampetiopus , Lampetis , Lampetra , Lampichthys , Lampides , Lampiella , Lampocteis , Lampoctenidae , Lampodesmus , Lampommatus , Lampona , Lamponata , Lamponega , Lamponella , Lamponia , Lamponicta , Lamponidae , Lamponina , Lamponius , Lamponoides , Lamponova , Lamponusa , Lampophyton , Lampornis , Lampoterma , Lampracanthia , Lamprachaenium , Lamprantaugia , Lampranthus , Lamprempis , Lampria , Lamprichthys , Lampridae , Lampridia , Lampridiomorpha , Lampridius , Lampriformes , Lampriformes , Lampriomorpha , Lampris , Lampriscus , Lampritrema , Lampritrematidae , Lamprobacter , Lamprobaris , Lamproblatta , Lamproblattidae , Lamprocapnos , Lamprocephalus , Lamprochernes , Lamprochromus , Lamprochrus , Lamprochrysa , Lamproclytus , Lamproconium , Lamprocryptidea , Lamprocryptus , Lamprocyclas , Lamprocyclas , Lamprocyphus , Lamprocyrtis , Lamprocyrtis , Lamprocystis , Lamprodema , Lamproderma , Lamproderma , Lamprodiplosis , Lamprogaster , Lamproglandifera , Lamprogrammus , Lamprohypera , Lamprolabus , Lamprolaima , Lamprolectica , Lamprolenis , Lamprolepida , Lamprolepis , Lamprolia , Lamprolobium , Lamprologus , Lamprolonchaea , Lamprolopha , Lamprolophus , Lamprometopia , Lampromitra , Lampromitra , Lampromyia , Lampronadata , Lamproneura , Lampronia , Lampropedia , Lampropelma , Lampropeltis , Lampropeltis , Lamprophaia , Lamprophis , Lampropholis , Lamprophthalma , Lamprophyllum , Lampropidae , Lamprops , Lampropsar , Lamproptera , Lampropterus , Lamproptilia † , Lamproptilia † , Lamproscatella , Lamprosema , Lamproserica , Lamprosiella , Lamprospilus , Lamprospiza , Lamprospora , Lamprospyris , Lamprosticta , Lamprostola , Lamprotatus , Lamprotes , Lamprotettix , Lamproteucha , Lamprothamnion , Lamprothamnium , Lamprothamnus , Lamprothamnus , Lamprothripa , Lamprothyrsus , Lamprotornis , Lamprotripus , Lamproxyna , Lamproxynella , Lamprozela , Lamprozona , Lampruna , Lamprystica , Lampsilis , Lamptonium , Lampyridae , Lamquetia , Lamtoana , Lamtostyla , Lamtostylides , Lamtshinopora , Lamyctes , Lamyctopristus , Lamylucina , Lamyra , Lamyra , Lamyristis , Lamyrodes , Lamyropappus , Lamyropsis , Lamyrus ,

Lama[uredi VE | uredi]

Lama G. Cuvier, 1800[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Artiodactyla → Camelidae

  1. Lamachodes
  2. Lamacoscylus
  3. Lamaika
  4. Lamania
  5. Lamarchea
  6. Lamarckdromia
  7. Lamarckia

Lamarckiana[uredi VE | uredi]

Lamb[uredi VE | uredi]

  1. Lambda-like viruses
  2. Lambdapapillomavirus
  3. Lambdasporium
  4. Lambdophallus
  5. Lambella
  6. Lambertella
  7. Lambertellinia
  8. Lambia
  9. Lambinonia
  10. Lambornella
  11. Lambrachaeus
  12. Lambro
  13. Lambrus

Lame[uredi VE | uredi]

  1. Lamecosoma
  2. Lamella
  3. Lamellarea
  4. Lamellaria

Lamellasia Tanasevitch, 2014[uredi VE | uredi]

  1. Lamellasia mirabilis Tanasevitch, 2014

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Lamellaxis
  2. Lamelleulepethus

Lamellibrachia Webb, 1969[uredi VE | uredi]

Animalia > Annelida > Polychaeta > Sabellida > Siboglinidae

  1. Lamellidoris
  2. Lamelligomphus
  3. Lamellinucula
  4. Lamellisabella
  5. Lamellisyllis
  6. Lamellitettigodes
  7. Lamellitettix
  8. Lamellitrochus
  9. Lamellobates
  10. Lamellocepheus
  11. Lamellocolea
  12. Lamellocopturus
  13. Lamellodiscus

Lamellodysidea Cook & Bergquist, 2002[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Dictyoceratida → Dysideidae

Lamellomorpha Bergquist, 1968[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida → Pachastrellidae

  1. Lamelloporus
  2. Lamellostreptus
  3. Lamellovertex
  4. Lamellozetes
  5. Lametila

Lami[uredi VE | uredi]

Lamia[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Lamiaceae Lindl.; (usnatice, Usnače)[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Lamiales

Lamiacris[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Orthoptera > Acridoidea > Acrididae

Lamiales[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida

Lamiastrum[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Lamiales > Lamiaceae

  1. Lamidorcadion
  2. Lamiessa

Potporodica Lamiinae Latreille, 1825[uredi VE | uredi]

  1. Acanthocinini Thomson, 1860
  2. Acanthoderini Thomson, 1860
  3. Acmocerini Thomson, 1864
  4. Acrocinini Thomson, 1860
  5. Aderpasini Breuning & Téocchi, 1977
  6. Aerenicini Lacordaire, 1872
  7. Agapanthiini Mulsant, 1839
  8. Amphoecini Breuning, 1951
  9. Ancylonotini Lacordaire, 1869
  10. Anisocerini Thomson, 1860
  11. Apodasyini Lacordaire, 1872
  12. Apomecynini Lacordaire, 1872
  13. Astathini Thomson, 1860
  14. Batocerini Lacordaire, 1869
  15. Calliini Thomson, 1864
  16. Ceroplesini (Ceroplesina) Thomson, 1860
  17. Ceroplesini (Crossotina) Thomson, 1860
  18. Cloniocerini Lacordaire, 1872
  19. Colobotheini Thomson, 1860
  20. Compsosomatini Thomson, 1857
  21. Cyrtinini Thomson, 1864
  22. Desmiphorini Thomson, 1860
  23. Dorcadiini (Lamiini) Thomson, 1860
  24. Dorcaschematini Thomson, 1860
  25. Elytracanthini Lane, 1955
  26. Enicodini Thomson, 1864
  27. Eunidiini Téocchi, Sudre & Jiroux, 2010
  28. Eupromerini
  29. Falsamblesthiini Gilmour, 1961
  30. Gnomini Thomson, 1864
  31. Gyaritini Breuning, 1956
  32. Hebestolini Lacordaire, 1872
  33. Heliolini Breuning, 1951
  34. Hemilophini Thomson, 1868
  35. Homonoeini Thomson, 1864
  36. Hyborhabdini Aurivillius, 1911
  37. Lamiini Lacordaire, 1869
  38. Laticraniini Lane, 1959
  39. Mauesini Lane, 1956
  40. Megabasini Lacordaire, 1872
  41. Mesosini Thomson, 1860
  42. Microcymaturini Breuning & Téocchi, 1982
  43. Moneilemini Thomson, 1864
  44. Morimonellini Podany, 1979
  45. Morimopsini Lacordaire, 1869
  46. Neohippopsini Breuning, 1951
  47. Nyctimenini Thomson, 1864
  48. Obereini Thomson, 1864
  49. Oculariini Breuning, 1950
  50. Onciderini Thomson, 1860
  51. Onocephalini Thomson, 1860
  52. Pachystolini Aurivillius, 1921
  53. Parmenini Mulsant, 1839
  54. Petrognathini Blanchard, 1845
  55. Phacellini Lacordaire, 1872
  56. Phantasini Hunt & Breuning, 1957
  57. Phrissomini Thomson, 1860
  58. Phrynetini Thomson, 1864
  59. Phytoeciini Mulsant, 1839
  60. Pogonocherini Mulsant, 1839
  61. Polyrhaphidini Thomson, 1860
  62. Pretiliini Martins & Galileo, 1990
  63. Proctocerini Aurivillius, 1921
  64. Prosopocerini Thomson, 1864
  65. Protonarthrini Thomson, 1864
  66. Pteropliini Thomson, 1860
  67. Saperdini Mulsant, 1839
  68. Stenobiini Breuning, 1950
  69. Sternotomini Thomson, 1860
  70. Tapeinini Thomson, 1857
  71. Tetraopini Thomson, 1860
  72. Tetraulaxini Breuning & Téocchi, 1976
  73. Tetropini Planet, 1924
  74. Theocridini Lacordaire, 1872
  75. Tmesisternini Thomson, 1860
  76. Tragocephalini Thomson, 1857
  77. Xenofreini Bates, 1885
  78. Xenoleini Lacordaire, 1872
  79. Xylorhizini Lacordaire, 1872
  80. Zygocerini Lacordaire, 1872
incertae sedis:
  1. Cerambycinus Münster in Germar, 1839
  2. Dorcadionoides Motschulsky, 1857
  3. Heteropalpoides Fisher, 1935
  4. Parmenops Schaufuss, 1891
  5. Lamia bidens Fabricius, 1775 d
  6. Lamia petrificata Heyden & Heyden, 1856
  7. Lamia schroeteri Giebel, 1856

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Lamiini Latreille, 1825[uredi VE | uredi]

  • Rodovi:
  1. Acalolepta Pascoe, 1858,
  2. Achthophora Newman, 1842,
  3. Acridocephala Chevrolat, 1855,
  4. Aethalodes Gahan, 1888,
  5. Agnia Newman, 1842,
  6. Agniohammus Breuning, 1936,
  7. Agniolamia Breuning,
  8. Agniopsis Breuning, 1936,
  9. Agnoderus Thomson, 1864,
  10. Amechana J. Thomson, 1864,
  11. Anamera Thomson, 1864,
  12. Anameromorpha Pic, 1923,
  13. Anhammus J. Thomson, 1860,
  14. Annamanum Pic, 1925,
  15. Anoplophora Hope, 1839,
  16. Anoplophoroides Breuning, 1980,
  17. Archidice J. Thomson, 1864,
  18. Arctolamia Gestro, 1888,
  19. Aristobia J. Thomson, 1868,
  20. Batomena Bates, 1884,
  21. Bixadoides Breuning, 1966,
  22. Bixadus Pascoe, 1868,
  23. Blepephaeus Pascoe, 1866,
  24. Brachyhammus Kolbe,
  25. Callipyrga Newman, 1842,
  26. Celosterna Blanchard, 1845,
  27. Cereopsius Pascoe, 1857,
  28. Chyptodes Dillon & Dillon, 1941,
  29. Cinctohammus Dillon & Dillon, 1959,
  30. Combe Thomson, 1864,
  31. Cornuscoparia Jordan, 1894,
  32. Coscinesthes Bates, 1890,
  33. Cratotragus Lacordaire, 1869,
  34. Cremnosterna Aurivillius, 1920,
  35. Cribragapanthia Pic, 1903,
  36. Cribrihammus Dillon & Dillon, 1959,
  37. Crucihammus Breuning, 1936,
  38. Cyanagapanthia Breuning, 1968,
  39. Cyriotasastes Heller, 1924,
  40. Deliathis Thomson, 1860,
  41. Diallus Pascoe, 1866,
  42. Docohammus Aurivillius, 1908,
  43. Docolamia Breuning, 1944,
  44. Dohertyorsidis Breuning, 1961,
  45. Dolichoprosopus Ritsema, 1881,
  46. Domitia Thomson, 1858,
  47. Epepeotes Pascoe, 1866,
  48. Epicedia J. Thomson, 1864,
  49. Eryalus Pascoe, 1888,
  50. Eudihammus Breuning,
  51. Euoplia Hope, 1939,
  52. Eupromus Pascoe, 1868,
  53. Eusyntheta Bates, 1889,
  54. Eutaenia J. Thomson, 1857,
  55. Euthyastus Pascoe, 1866,
  56. Falsacalolepta Breuning, 1970,
  57. Falsagnia Breuning, 1938,
  58. Falsodihammus Breuning, 1942,
  59. Gerania Audinet-Serville, 1835,
  60. Gibbohammus Wang & Chiang, 1999,
  61. Goes LeConte, 1852,
  62. Granolamia Breuning, 1944,
  63. Granulorsidis Breuning, 1980,
  64. Haplothrix Gahan, 1888,
  65. Hebestola Haldeman, 1847,
  66. Hotarionomus J. Thomson, 1857,
  67. Iothocera Thomson, 1864,
  68. Ippitoides Dillon & Dillon, 1959,
  69. Jeanvoinea Pic, 1934,
  70. Laelida Pascoe, 1866,
  71. Lamia Fabricius, 1775,
  72. Lamiomimus Kolbe, 1886,
  73. Leprodera J. Thomson, 1857,
  74. Lesbra Dillon & Dillon, 1959,
  75. Leuronotus Gahan, 1888,
  76. Lochmodocerus Burne, 1984,
  77. Macrochenus Guérin-Méneville, 1843,
  78. Macrohammus Aurivillius, 1866,
  79. Magninia Clermont, 1932,
  80. Marmaroglypha Redtenbacher, 1868,
  81. Mecynippus Bates, 1884,
  82. Melanopolia Bates, 1884,
  83. Metaperiaptodes Breuning,
  84. Metopides Pascoe, 1866,
  85. Microgoes Casey, 1913,
  86. Migsideres Gilmour, 1948,
  87. Mimanhammus Breuning, 1971,
  88. Mimepuraecha Breuning, 1974,
  89. Mimocornuscoparia Breuning, 1970,
  90. Mimohammus Aurivillius, 1911,
  91. Mimoleprodera Breuning, 1938,
  92. Mimolochus Thomson, 1868,
  93. Mimomyagrus Breuning, 1970,
  94. Mimonemophas Breuning, 1961,
  95. Mimonephelotes Breuning, 1970,
  96. Mimonephelotus Breuning, 1940,
  97. Mimopsacothea Breuning, 1973,
  98. Mimorsidis Breuning, 1938,
  99. Mimothestus Pic, 1935,
  100. Mimotriammatus Breuning, 1972,
  101. Mimotrysimia Breuning, 1948,
  102. Mimoxylamia Breuning, 1977,
  103. Monochamus Dejean, 1821,
  104. Murzinia Lazarev, 2011,
  105. Myagrus Pascoe, 1878,
  106. Nanohammus Bates, 1884,
  107. Nemophas Thomson, 1864,
  108. Neodihammus Breuning, 1935,
  109. Neoptychodes Dillon & Dillon, 1941,
  110. Neoxenicotela Breuning, 1947,
  111. Nephelotus Pascoe, 1866,
  112. Oculohammus Breuning & de Jong, 1941,
  113. Odontolamia Breuning, 1944,
  114. Omocyrius Pascoe, 1866,
  115. Orsidis Pascoe, 1866,
  116. Oxyhammus Kolbe, 1894,
  117. Oxylamia Breuning, 1944,
  118. Parabixadus Breuning, 1935,
  119. Paracyriothasastes Breuning, 1978,
  120. Paradiallus Breuning, 1950,
  121. Paradihammus Breuning, 1935,
  122. Paragnia Gahan, 1893,
  123. Paraleprodera Breuning, 1935,
  124. Paramelanauster Breuning, 1936,
  125. Parametopides Breuning,
  126. Paranamera Breuning, 1935,
  127. Paranhammus Breuning, 1944,
  128. Parapolytretus Breuning,
  129. Parapotemnemus Breuning, 1971,
  130. Parathyastus Aurivillius, 1913,
  131. Paraxoes Breuning, 1958,
  132. Parepepeotes Breuning, 1938,
  133. Parepicedia Breuning, 1943,
  134. Pareutaenia Breuning, 1948,
  135. Parhoplothrix Breuning, 1935,
  136. Parorsidis Breuning, 1982,
  137. Paruraecha Breuning,
  138. Peblephaeus Kusama & Takakuwa,
  139. Pelargoderus Audinet-Serville, 1835,
  140. Periaptodes Pascoe, 1866,
  141. Peribasis J. Thomson, 1864,
  142. Pericycos Breuning, 1944,
  143. Pharsalia Thomson, 1864,
  144. Phrynetolamia Breuning, 1935,
  145. Plagiohammus Dillon & Dillon, 1941,
  146. Plectrodera Dejean, 1837,
  147. Potemnemus Thomson, 1864,
  148. Prodomitia Jordan, 1894,
  149. Psacothea Gahan, 1888,
  150. Pseudanamera Breuning,
  151. Pseudangulatus Dillon & Dillon, 1959,
  152. Pseudanhammus Ritsema, 1889,
  153. Pseudaristobia Breuning,
  154. Pseudhammus Kolbe, 1894,
  155. Pseudobixadus Breuning, 1936,
  156. Pseudobixatoides Breuning, 1979,
  157. Pseudocoedomea Breuning, 1971,
  158. Pseudocyriocrates Breuning, 1935,
  159. Pseudodihammus Breuning, 1936,
  160. Pseudomacrochenus Breuning, 1942,
  161. Pseudomeges Breuning, 1942,
  162. Pseudomyagrus Breuning, 1944,
  163. Pseudonemophas Breuning, 1944,
  164. Pseudopsacothea Pic, 1935,
  165. Pseudorsidis Breuning, 1944,
  166. Pseudotaeniotes Dillon & Dillon, 1949,
  167. Pseudothestus Breuning, 1943,
  168. Pseudoxenicotela Breuning, 1959,
  169. Pseuduraecha Pic, 1925,
  170. Ptychodes Audinet-Serville, 1835,
  171. Rufohammus Breuning, 1939,
  172. Sarothrocera White, 1864,
  173. Spinaristobia Breuning, 1963,
  174. Spinopotemnemus Breuning, 1973,
  175. Stegenagapanthia Pic, 1924,
  176. Stegenodes Breuning, 1942,
  177. Stegenus Pascoe, 1857,
  178. Sternohammus Breuning, 1935,
  179. Sternorsidis Breuning, 1959,
  180. Stratioceros Lacordaire, 1869,
  181. Striatorsidis Breuning, 1960,
  182. Superagnia Breuning, 1968,
  183. Tachystolodes Breuning, 1936,
  184. Taeniotes Audinet-Serville, 1835,
  185. Thermonotus Gahan, 1888,
  186. Thestus Pascoe, 1866,
  187. Thylactomimus Breuning, 1959,
  188. Tomohammus Breuning, 1935,
  189. Tomolamia Lameere, 1893,
  190. Trachystola Pascoe, 1862,
  191. Trachystolodes Breuning, 1936,
  192. Triammatus Chevrolat, 1856,
  193. Trichacalolepta Breuning, 1982,
  194. Trichagnia Breuning, 1938,
  195. Tricholamia Bates, 1884,
  196. Trichomelanauster Breuning, 1983,
  197. Trichomonochamus Breuning, 1953,
  198. Trichonemophas Breuning, 1971,
  199. Trichorsidis Breuning, 1965,
  200. Trysimia Breuning ,
  201. Tympanopalpus Redtenbacher, 1868,
  202. Uraecha Thomson, 1864,
  203. Uraechoides Breuning, 1981,
  204. Xenicotela Bates, 1884,
  205. Xenicotelopsis Breuning, 1947,
  206. Xenohammus Schwarzer, 1931,
  207. Xoes Pascoe, 1866

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Lamina Forster, 1970[uredi VE | uredi]

  1. Lamina minor Forster, 1970 tipična
  2. Lamina montana Forster, 1970
  3. Lamina parana Forster, 1970
  4. Lamina ulva Forster, 1970

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Desidae

Laminacauda Millidge, 1985[uredi VE | uredi]

  1. Laminacauda aluminensis Millidge, 1991
  2. Laminacauda amabilis (Keyserling, 1886)
  3. Laminacauda ansoni Millidge, 1991
  4. Laminacauda argentinensis Millidge, 1985
  5. Laminacauda baerti Miller, 2007
  6. Laminacauda boliviensis Millidge, 1985
  7. Laminacauda cognata Millidge, 1991
  8. Laminacauda defoei (F. O. Pickard-Cambridge, 1899)
  9. Laminacauda dentichelis (Berland, 1913)
  10. Laminacauda diffusa Millidge, 1985 tipična
  11. Laminacauda dysphorica (Keyserling, 1886)
  12. Laminacauda expers Millidge, 1991
  13. Laminacauda fuegiana (Tullgren, 1901)
  14. Laminacauda gigas Millidge, 1991
  15. Laminacauda grata Millidge, 1991
  16. Laminacauda insulana Millidge, 1985
  17. Laminacauda luscinia Millidge, 1985
  18. Laminacauda magna Millidge, 1991
  19. Laminacauda malkini Millidge, 1991
  20. Laminacauda maxima Millidge, 1985
  21. Laminacauda montevidensis (Keyserling, 1878)
  22. Laminacauda monticola Millidge, 1985
  23. Laminacauda nana Millidge, 1991
  24. Laminacauda newtoni Millidge, 1985
  25. Laminacauda orina (Chamberlin, 1916)
  26. Laminacauda pacifica (Berland, 1924)
  27. Laminacauda parvipalpis Millidge, 1985
  28. Laminacauda peruensis Millidge, 1985
  29. Laminacauda plagiata (Tullgren, 1901)
  30. Laminacauda propinqua Millidge, 1991
  31. Laminacauda rubens Millidge, 1991
  32. Laminacauda sacra Millidge, 1991
  33. Laminacauda salsa Millidge, 1991
  34. Laminacauda suavis Millidge, 1991
  35. Laminacauda sublimis Millidge, 1991
  36. Laminacauda thayerae Millidge, 1985
  37. Laminacauda tristani Millidge, 1985
  38. Laminacauda tuberosa Millidge, 1991
  39. Laminacauda tucumani Millidge, 1991
  40. Laminacauda vicana (Keyserling, 1886)
  41. Laminacauda villagra Millidge, 1991

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Laminafroneta Merrett, 2004[uredi VE | uredi]

  1. Laminafroneta bidentata (Holm, 1968) tipična
  2. Laminafroneta brevistyla (Holm, 1968)
  3. Laminafroneta locketi (Merrett & Russell-Smith, 1996)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Laminatubus
  2. Laminopora
  3. Laminoppia
  4. Laminosioptes

Laminospongia Pulitzer-Finali, 1983[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Suberitida → Halichondriidae

  1. Lamiomimus

Lamiopsis[uredi VE | uredi]

  1. Lamiopsis temminckii

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Carcharhiniformes > Carcharhinidae

Lamium[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Lamiales > Lamiaceae

Lamn[uredi VE | uredi]

Lamna Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Lamna ditropis Hubbs & Follett, 1947
  2. Lamna nasus (Bonnaterre, 1788)

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Lamniformes > Lamnidae

Lamniceps[uredi VE | uredi]

Lamnostoma[uredi VE | uredi]

  1. Lamnostoma kampeni
  2. Lamnostoma mindora
  3. Lamnostoma orientalis
  4. Lamnostoma polyophthalma
  5. Lamnostoma taylori

Lamo[uredi VE | uredi]

Lamoha[uredi VE | uredi]

  1. Lamoha hystrix
  2. Lamoha inflata
  3. Lamoha longipes
  4. Lamoha longirostris
  5. Lamoha murotoensis
  6. Lamoha noar
  7. Lamoha personata
  8. Lamoha superciliosa
  9. Lamoha williamsi

HomolidaeDecapodaMalacostracaArthropodaAnimalia

Lamontia Kirk, 1895[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Calcarea → Baerida → Baeriidae

Lamontichthys[uredi VE | uredi]

  1. Lamontichthys avacanoeiro
  2. Lamontichthys filamentosus
  3. Lamontichthys llanero
  4. Lamontichthys maracaibero
  5. Lamontichthys parakana
  6. Lamontichthys stibaros

Lamottella[uredi VE | uredi]

Lamottemys F. Petter, 1986[uredi VE | uredi]

  1. Lamottemys okuensis F. Petter, 1986

Animalia → Chordata → Mammalia → Rodentia → Muroidea → Muridae

  1. Lamotteophilus
  2. Lamourouxia

Lamp[uredi VE | uredi]

Lampadena[uredi VE | uredi]

  1. Lampadena anomala
  2. Lampadena chavesi
  3. Lampadena dea
  4. Lampadena luminosa
  5. Lampadena notialis
  6. Lampadena pontifex
  7. Lampadena speculigera
  8. Lampadena urophaos atlantica
  9. Lampadena urophaos urophaos
  10. Lampadena yaquinae

Lampadioteuthis[uredi VE | uredi]

Lampanyctodes[uredi VE | uredi]

  1. Lampanyctodes hectoris

Lampanyctus[uredi VE | uredi]

  1. Lampanyctus acanthurus
  2. Lampanyctus alatus
  3. Lampanyctus australis
  4. Lampanyctus crocodilus
  5. Lampanyctus festivus
  6. Lampanyctus hubbsi
  7. Lampanyctus intricarius
  8. Lampanyctus iselinoides
  9. Lampanyctus jordani
  10. Lampanyctus lepidolychnus
  11. Lampanyctus macdonaldi
  12. Lampanyctus macropterus
  13. Lampanyctus nobilis
  14. Lampanyctus omostigma
  15. Lampanyctus parvicauda
  16. Lampanyctus photonotus
  17. Lampanyctus pusillus
  18. Lampanyctus simulator
  19. Lampanyctus steinbecki
  20. Lampanyctus tenuiformis
  21. Lampanyctus turneri
  22. Lampanyctus vadulus

Lampeia[uredi VE | uredi]

Lampertia[uredi VE | uredi]

  1. Lampetra aepyptera
  2. Lampetra ayresii
  3. Lampetra fluviatilis
  4. Lampetra lamottenii
  5. Lampetra lanceolata
  6. Lampetra planeri
  7. Lampetra richardsoni

Lampichthys[uredi VE | uredi]

  1. Lampichthys procerus

Lampiella[uredi VE | uredi]

  1. Lampiella gibbosa

Lampodesmus[uredi VE | uredi]

  1. Lampommatus

Lampona Thorell, 1869[uredi VE | uredi]

  1. Lampona airlie Platnick, 2000
  2. Lampona allyn Platnick, 2000
  3. Lampona ampeinna Platnick, 2000
  4. Lampona barrow Platnick, 2000
  5. Lampona braemar Platnick, 2000
  6. Lampona brevipes L. Koch, 1872
  7. Lampona bunya Platnick, 2000
  8. Lampona carlisle Platnick, 2000
  9. Lampona chalmers Platnick, 2000
  10. Lampona chinghee Platnick, 2000
  11. Lampona cohuna Platnick, 2000
  12. Lampona cudgen Platnick, 2000
  13. Lampona cumberland Platnick, 2000
  14. Lampona cylindrata (L. Koch, 1866) tipična vrsta
  15. Lampona danggali Platnick, 2000
  16. Lampona davies Platnick, 2000
  17. Lampona dwellingup Platnick, 2000
  18. Lampona eba Platnick, 2000
  19. Lampona ewens Platnick, 2000
  20. Lampona fife Platnick, 2000
  21. Lampona finke Platnick, 2000
  22. Lampona finnigan Platnick, 2000
  23. Lampona flavipes L. Koch, 1872
  24. Lampona foliifera Simon, 1908
  25. Lampona garnet Platnick, 2000
  26. Lampona gilles Platnick, 2000
  27. Lampona gosford Platnick, 2000
  28. Lampona hickmani Platnick, 2000
  29. Lampona hirsti Platnick, 2000
  30. Lampona kapalga Platnick, 2000
  31. Lampona kirrama Platnick, 2000
  32. Lampona lamington Platnick, 2000
  33. Lampona lomond Platnick, 2000
  34. Lampona macilenta L. Koch, 1873
  35. Lampona mildura Platnick, 2000
  36. Lampona molloy Platnick, 2000
  37. Lampona monteithi Platnick, 2000
  38. Lampona moorilyanna Platnick, 2000
  39. Lampona murina L. Koch, 1873
  40. Lampona olga Platnick, 2000
  41. Lampona ooldea Platnick, 2000
  42. Lampona papua Platnick, 2000
  43. Lampona punctigera Simon, 1908
  44. Lampona pusilla L. Koch, 1873
  45. Lampona quinqueplagiata Simon, 1908
  46. Lampona ruida L. Koch, 1873
  47. Lampona russell Platnick, 2000
  48. Lampona spec Platnick, 2000
  49. Lampona superbus Platnick, 2000
  50. Lampona talbingo Platnick, 2000
  51. Lampona taroom Platnick, 2000
  52. Lampona terrors Platnick, 2000
  53. Lampona torbay Platnick, 2000
  54. Lampona tulley Platnick, 2000
  55. Lampona walsh Platnick, 2000
  56. Lampona whaleback Platnick, 2000
  57. Lampona yanchep Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponata Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponata daviesae Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponega Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponega arcoona Platnick, 2000 tipična vrsta
  2. Lamponega forceps Platnick, 2000
  3. Lamponega serpentine Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponella Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponella ainslie Platnick, 2000 tipična vrsta
  2. Lamponella beaury Platnick, 2000
  3. Lamponella brookfield Platnick, 2000
  4. Lamponella homevale Platnick, 2000
  5. Lamponella kanangra Platnick, 2000
  6. Lamponella kimba Platnick, 2000
  7. Lamponella kroombit Platnick, 2000
  8. Lamponella taroom Platnick, 2000
  9. Lamponella wombat Platnick, 2000
  10. Lamponella wyandotte Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponicta Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponicta cobon Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Porodica Lamponidae Simon, 1893[uredi VE | uredi]

  1. Asadipus Simon, 1897
  2. Bigenditia Platnick, 2000
  3. Centrocalia Platnick, 2000
  4. Centroina Platnick, 2002
  5. Centrothele L. Koch, 1873
  6. Centsymplia Platnick, 2000
  7. Graycassis Platnick, 2000
  8. Lampona Thorell, 1869
  9. Lamponata Platnick, 2000
  10. Lamponega Platnick, 2000
  11. Lamponella Platnick, 2000
  12. Lamponicta Platnick, 2000
  13. Lamponina Strand, 1913
  14. Lamponoides Platnick, 2000
  15. Lamponova Platnick, 2000
  16. Lamponusa Platnick, 2000
  17. Longepi Platnick, 2000
  18. Notsodipus Platnick, 2000
  19. Paralampona Platnick, 2000
  20. Platylampona Platnick, 2004
  21. Prionosternum Dunn, 1951
  22. Pseudolampona Platnick, 2000
  23. Queenvic Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae

Lamponina Strand, 1913[uredi VE | uredi]

  1. Lamponina asperrima (Hickman, 1950)
  2. Lamponina elongata Platnick, 2000
  3. Lamponina isa Platnick, 2000
  4. Lamponina kakadu Platnick, 2000
  5. Lamponina loftia Platnick, 2000
  6. Lamponina scutata (Strand, 1913) tipična vrsta

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

  1. Lamponius

Lamponoides Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponoides coottha Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponova Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponova wau Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lamponusa Platnick, 2000[uredi VE | uredi]

  1. Lamponusa gleneagle Platnick, 2000

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lamponidae

Lampornis Swainson, 1827[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Lamprachaenium
  2. Lampranthus

Lamprichthys[uredi VE | uredi]

  1. Lamprichthys tanganicanus

Lampris[uredi VE | uredi]

  1. Lampris guttatus
  2. Lampris immaculatus

Lampritrema[uredi VE | uredi]

  1. Lamprobacter
  2. Lamprobaris
  3. Lamprocapnos
  4. Lamprocephalus
  5. Lamprochernes

Lamprochlamys Fennah, 1966[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Lamprochrus
  2. Lamproclytus
  3. Lamproconium
  4. Lamprocyphus
  5. Lamprocystis
  6. Lamproderma

Lamprogrammus[uredi VE | uredi]

  1. Lamprogrammus brunswigi
  2. Lamprogrammus exutus
  3. Lamprogrammus fragilis
  4. Lamprogrammus niger
  5. Lamprogrammus shcherbachevi

Lamprohypera[uredi VE | uredi]

  1. Lamprolabus

Lamprolaima Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Apodiformes → Trochilidae

  1. Lamprolepis
  2. Lamprolia
  3. Lamprolobium

Lamprologus[uredi VE | uredi]

  1. Lamprologus callipterus
  2. Lamprologus congoensis
  3. Lamprologus finalimus
  4. Lamprologus kungweensis
  5. Lamprologus laparogramma
  6. Lamprologus lemairii
  7. Lamprologus lethops
  8. Lamprologus meleagris
  9. Lamprologus mocquardi
  10. Lamprologus ocellatus
  11. Lamprologus ornatipinnis
  12. Lamprologus signatus
  13. Lamprologus speciosus
  14. Lamprologus stappersi
  15. Lamprologus symoensi
  16. Lamprologus teugelsi
  17. Lamprologus tigripictilis
  18. Lamprologus tumbanus
  19. Lamprologus werneri

Lamproneura[uredi VE | uredi]

  1. Lampropedia
  2. Lampropelma
  3. Lampropeltis
  4. Lamprophis
  5. Lampropholis
  6. Lamprophyllum
  7. Lamprops
  8. Lampropsar
  9. Lampropterus
  10. Lamprospiza
  11. Lamprospora
  12. Lamprothamnion
  13. Lamprothamnium
  14. Lamprothamnus
  15. Lamprothamnus
  16. Lamprothyrsus
  17. Lamprotornis
  18. Lampsilis

Lamt[uredi VE | uredi]

  1. Lamtostyla
  2. Lamtostylides

Lamy[uredi VE | uredi]

  1. Lamyctes
  2. Lamyctopristus
  3. Lamyra
  4. Lamyropappus
  5. Lamyropsis

Lamyrus Schönherr, 1847[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Curculionoidea > Curculionidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:La