Dodatak:Popis vrsta:Neop

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Neopachrophilla , Neopachycerina , Neopachycormus , Neopachygaster , Neopachylopus , Neopachyolpium , Neopachystola , Neopachytychius , Neopaedarium , Neopagetopsis , Neopaiwa , Neopalachia , Neopalame , Neopaleorchis , Neopalicus , Neopallasia , Neopallene , Neopalthis , Neopamera , Neopanax , Neopandora Ben Ze'ev , Neopangrapta , Neopaniasis , Neopanope , Neopanops , Neopanorpa , Neopanscopus , Neopanthalis , Neoparacondylactis , Neoparadainella , Neoparadainella , Neoparanothrotes , Neoparaphytoseius , Neoparatinia , Neoparentia , Neoparidris , Neoparlaspis , Neoparlatoria , Neoparodia , Neoparoecus , Neoparonaella , Neoparonaella , Neoparrya , Neoparvicapsula Gaevskaya, Kovaleva & Shulman, 1982 , Neoparyonychus , Neopaschia , Neopasiphae , Neopasites , Neopataecus , Neopatetris , Neopauesia , Neopaulia , Neopauropus , Neopaxillus , Neope , Neopechona , Neopeckia , Neopecoelus , Neopediasia , Neopedies , Neopediobopsis , Neopelma , Neopelomyia , Neopelta , Neopeltella , Neopeltidae , Neopeltis , Neopeltopsis , Neopempelia , Neopemphigus , Neopentadactyla , Neopentamera , Neopentarthrum , Neopentelia , Neopenthimia , Neopentura , Neoperiboeum , Neopericonia , Neoperilampus , Neoperkinsiella , Neoperla , Neoperlops , Neopetalia , Neopetaliidae , Neopetaliidae Tillyard & Fraser, 1940 , Neopetitia , Neopetrobia , Neopetromyces , Neopetrosia , Neopetrozium , Neophacidium , Neophacopteron , Neophaedimus , Neophaenis , Neophaenognatha , Neophaeosphaeria , Neophaeus , Neophalacra , Neophalara , Neopharnus , Neophascogale , Neophasia , Neophasis , Neophasma , Neophasmophaga , Neophema , Neophemula , Neophengus , Neopheosia , Neophilaenus , Neophilippiana , Neophisis , Neophlaeoba , Neophlepsius , Neophloeotribus , Neophnyxia , Neophoca , Neophocaena , Neophoenix , Neopholidophoropsis , Neophoma , Neophoneus , Neophora , Neophormidium , Neophreatoicus , Neophrida , Neophrissoma , Neophrissospongia , Neophron , Neophrynichthys , Neophrystanus , Neophryxe , Neophryxus , Neophya , Neophycus , Neophygopoda , Neophylarcha , Neophylax , Neophyllaphis , Neophyllis , Neophyllobius , Neophyllomyza , Neophyllotocus , Neophyllura , Neophysobates , Neophyta , Neophytoscaphus , Neopibanga , Neopiciella , Neopilina , Neopilinidae , Neopilumnoplax , Neopilumnoplax , Neopimpla , Neopinnaspis , Neopiophila , Neopipo , Neopiptostoma Kuntze , Neopisosoma , Neopistria , Neopithecops , Neopitthea , Neopityophthorus , Neoplaconema , Neoplacorhynchus , Neoplagiaulacidae , Neoplagiaulacidae Ameghino, 1890 † , Neoplagiaulax , Neoplanorbis , Neoplanorbulinella , Neoplanorbulinella , Neoplasta , Neoplatybrachys , Neoplatycerus , Neoplatylecanium , Neoplatytaenia , Neoplatyura , Neoplax , Neoplea , Neoplecostomus , Neoplectops , Neoplectrura , Neoplema , Neoplesia , Neopleurotomoides , Neopleustes , Neoplinthus , Neoploca , Neoplocaederus , Neoplynes , Neopneustes , Neopodocotyloides , Neopodomyia , Neopodonomus , Neopodospongia , Neopoeciloderma , Neopolemon , Neopolycystis , Neopolycystus , Neopolynoe , Neopolypora , Neopolyptychus , Neopomacentrus , Neopomphale , Neopontella , Neopontonides , Neoporopterus , Neoporteria , Neoporus , Neopotamia , Neopotiatuca , Neoppia , Neopreptos , Neoprincipia , Neoprincipia , Neoprivesa , Neoprobolium , Neoprociphilus , Neoproclitus , Neoprocris , Neoproetus , Neoprolochus , Neopromachus , Neoproscinetes , Neoprotoplonyx , Neoproutista , Neopsallus , Neopsammodius , Neopsammolyce , Neopselaphus , Neopsephotus , Neopseudatrichia , Neopseudocapitella , Neopseudogarypus , Neopseudothelphusa , Neopseustidae , Neopseustis , Neopseustoidea , Neopsilochorema , Neopsis , Neopsittaconirmus , Neopsittacus , Neopsolidium , Neopsylla , Neopteleobius , Neopterocomma , Neopterygii , Neopteryx , Neoptilota , Neoptochus , Neoptodes , Neoptychodes , Neopunana , Neopurcellia , Neopycnodonte , Neopylentonema , Neopyrgops , Neopyrgota ,

Neopa[uredi VE | uredi]

Neopachrophilla , Neopachycerina , Neopachycormus , Neopachygaster , Neopachylopus , Neopachyolpium , Neopachystola , Neopachytychius , Neopaedarium , Neopagetopsis , Neopaiwa , Neopalachia , Neopalame , Neopaleorchis , Neopalicus , Neopallasia , Neopallene , Neopalthis , Neopamera , Neopanax , Neopandora Ben Ze'ev , Neopangrapta , Neopaniasis , Neopanope , Neopanops , Neopanorpa , Neopanscopus , Neopanthalis , Neoparacondylactis , Neoparadainella , Neoparadainella , Neoparanothrotes , Neoparaphytoseius , Neoparatinia , Neoparentia , Neoparidris , Neoparlaspis , Neoparlatoria , Neoparodia , Neoparoecus , Neoparonaella , Neoparonaella , Neoparrya , Neoparvicapsula Gaevskaya, Kovaleva & Shulman, 1982 , Neoparyonychus , Neopaschia , Neopasiphae , Neopasites ,

Neopataecus Steindachner, 1884[uredi VE | uredi]

  1. Neopataecus waterhousii (Castelnau, 1872)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Scorpaeniformes → Pataecidae Neopatetris , Neopauesia , Neopaulia , Neopauropus , Neopaxillus ,

Neope[uredi VE | uredi]

Neope , Neopechona , Neopeckia , Neopecoelus , Neopediasia , Neopedies , Neopediobopsis , Neopelma , Neopelomyia ,

Neopelta Schmidt, 1880[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida → Neopeltidae Neopeltella ,

Porodica Neopeltidae Sollas, 1888[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida Neopeltis , Neopeltopsis , Neopempelia , Neopemphigus , Neopentadactyla , Neopentamera , Neopentarthrum , Neopentelia , Neopenthimia , Neopentura , Neoperiboeum , Neopericonia , Neoperilampus , Neoperkinsiella , Neoperla , Neoperlops , Neopetalia , Neopetaliidae , Neopetaliidae Tillyard & Fraser, 1940 , Neopetitia , Neopetrobia , Neopetromyces ,

Neopetrosia de Laubenfels, 1949[uredi VE | uredi]

  1. Neopetrosia carbonaria (Lamarck, 1814)
  2. Neopetrosia chaliniformis (Thiele, 1899)
  3. Neopetrosia compacta (Ridley & Dendy, 1886)
  4. Neopetrosia contignata (Thiele, 1899)
  5. Neopetrosia cylindrica (Lamarck, 1815)
  6. Neopetrosia delicatula (Dendy, 1905)
  7. Neopetrosia densissima (Wilson, 1904)
  8. Neopetrosia dominicana (Pulitzer-Finali, 1986)
  9. Neopetrosia dutchi Van Soest, Meesters & Becking, 2014
  10. Neopetrosia eurystomata Van Soest, Meesters & Becking, 2014
  11. Neopetrosia exigua (Kirkpatrick, 1900)
  12. Neopetrosia granulosa (Wilson, 1925)
  13. Neopetrosia halichondrioides Dendy, 1905
  14. Neopetrosia massa (Ridley & Dendy, 1886)
  15. Neopetrosia ovata Van Soest, Meesters & Becking, 2014
  16. Neopetrosia perforata (Lévi, 1959)
  17. Neopetrosia problematica (de Laubenfels, 1930)
  18. Neopetrosia proxima (Duchassaing & Michelotti, 1864)
  19. Neopetrosia rava (Thiele, 1899)
  20. Neopetrosia retiderma (Dendy, 1922)
  21. Neopetrosia rosariensis (Zea & Rützler, 1983)
  22. Neopetrosia sapra (de Laubenfels, 1954)
  23. Neopetrosia seriata (Hentschel, 1912)
  24. Neopetrosia similis (Ridley & Dendy, 1886)
  25. Neopetrosia subtriangularis (Duchassaing, 1850)
  26. Neopetrosia tenera (Carter, 1887)
  27. Neopetrosia truncata (Ridley & Dendy, 1886)
  28. Neopetrosia tuberosa (Dendy, 1922)
  29. Neopetrosia vanilla (de Laubenfels, 1930)
  30. Neopetrosia zumi (Ristau, 1978)

Animalia → Porifera → Demospongiae → Haplosclerida → Petrosiidae Neopetrozium ,

Neoph[uredi VE | uredi]

Neophacidium , Neophacopteron , Neophaedimus , Neophaenis , Neophaenognatha , Neophaeosphaeria , Neophaeus , Neophalacra , Neophalara , Neopharnus , Neophascogale , Neophasia ,

Neophasis Stafford, 1904[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Acanthocolpidae Neophasma , Neophasmophaga , Neophema , Neophemula , Neophengus , Neopheosia ,

Neophilaenus Haupt, 1935[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae Neophilippiana , Neophisis , Neophlaeoba , Neophlepsius , Neophloeotribus , Neophnyxia ,

Neophoca Gray, 1866[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Caniformia → Otariidae

Neophocaena Palmer, 1899[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetacea → Odontoceti → Phocoenidae Neophoenix , Neopholidophoropsis , Neophoma , Neophoneus , Neophora , Neophormidium , Neophreatoicus , Neophrida , Neophrissoma ,

Neophrissospongia Pisera & Lévi, 2002[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Tetractinellida → Corallistidae Neophron ,

Neophrynichthys[uredi VE | uredi]

  1. Neophrynichthys heterospilos
  2. Neophrynichthys latus

Neophrystanus , Neophryxe , Neophryxus , Neophya , Neophycus , Neophygopoda , Neophylarcha , Neophylax , Neophyllaphis , Neophyllis , Neophyllobius , Neophyllomyza , Neophyllotocus , Neophyllura , Neophysobates , Neophyta , Neophytoscaphus ,

Neopi[uredi VE | uredi]

Neopibanga , Neopiciella , Neopilina , Neopilinidae , Neopilumnoplax , Neopilumnoplax , Neopimpla , Neopinnaspis , Neopiophila , Neopipo , Neopiptostoma Kuntze , Neopisosoma , Neopistria , Neopithecops , Neopitthea , Neopityophthorus ,

Neopl[uredi VE | uredi]

Neoplaconema , Neoplacorhynchus , Neoplagiaulacidae ,

Porodica Neoplagiaulacidae Ameghino, 1890[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Ptilodontoidea Neoplagiaulax ,

Neoplagioporus Shimazu, 1990[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae Neoplanorbis , Neoplanorbulinella , Neoplanorbulinella , Neoplasta , Neoplatybrachys , Neoplatycerus , Neoplatylecanium , Neoplatytaenia , Neoplatyura , Neoplax , Neoplea ,

Neoplecostomus[uredi VE | uredi]

  1. Neoplecostomus bandeirante
  2. Neoplecostomus botucatu
  3. Neoplecostomus corumba
  4. Neoplecostomus espiritosantensis
  5. Neoplecostomus franciscoensis
  6. Neoplecostomus granosus
  7. Neoplecostomus langeanii
  8. Neoplecostomus microps
  9. Neoplecostomus paranensis
  10. Neoplecostomus ribeirensis
  11. Neoplecostomus selenae
  12. Neoplecostomus variipictus
  13. Neoplecostomus yapo

Neoplectops , Neoplectrura , Neoplema , Neoplesia , Neopleurotomoides , Neopleustes , Neoplinthus , Neoploca , Neoplocaederus , Neoplynes ,

Neopn[uredi VE | uredi]

Neopneustes ,

Neopo[uredi VE | uredi]

Neopodocotyloides , Neopodomyia , Neopodonomus ,

Neopodospongia Sim-Smith & Kelly, 2011[uredi VE | uredi]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Podospongiidae Neopoeciloderma , Neopolemon , Neopolycystis , Neopolycystus , Neopolynoe , Neopolypora , Neopolyptychus ,

Neopomacentrus[uredi VE | uredi]

  1. Neopomacentrus anabatoides
  2. Neopomacentrus aquadulcis
  3. Neopomacentrus azysron
  4. Neopomacentrus bankieri
  5. Neopomacentrus cyanomos
  6. Neopomacentrus fallax
  7. Neopomacentrus filamentosus
  8. Neopomacentrus fuliginosus
  9. Neopomacentrus metallicus
  10. Neopomacentrus miryae
  11. Neopomacentrus nemurus
  12. Neopomacentrus sindensis
  13. Neopomacentrus sororius
  14. Neopomacentrus taeniurus
  15. Neopomacentrus violascens
  16. Neopomacentrus xanthurus

Neopomphale , Neopontella , Neopontonides , Neoporopterus ,

Neoporpacella Lallemand & Synave, 1961[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

Neoporteria Mello-Leitão, 1943[uredi VE | uredi]

  1. Neoporteria annulata Roth, 1967
  2. Neoporteria pracellans Mello-Leitão, 1943

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Amaurobiidae Neoporus , Neopotamia , Neopotiatuca ,

Neopp[uredi VE | uredi]

Neoppia ,

Neopr[uredi VE | uredi]

Neopreptos , Neoprincipia , Neoprincipia , Neoprivesa , Neoprobolium , Neoprociphilus , Neoproclitus , Neoprocris , Neoproetus , Neoprolochus , Neopromachus , Neoproscinetes , Neoprotoplonyx , Neoproutista ,

Neops[uredi VE | uredi]

Neopsallus , Neopsammodius , Neopsammolyce , Neopselaphus , Neopsephotus , Neopseudatrichia , Neopseudocapitella , Neopseudogarypus , Neopseudothelphusa , Neopseustidae , Neopseustis , Neopseustoidea , Neopsilochorema , Neopsis , Neopsittaconirmus , Neopsittacus , Neopsolidium , Neopsylla ,

Neopt[uredi VE | uredi]

Neopteleobius ,

Infrarazred Neoptera Martynov, 1923[uredi VE | uredi]

  1. Holometabola [1]
  2. Paraneoptera [1]
  3. Polyneoptera [1]

Animalia → Arthropoda → Insecta Neopterocomma ,

Neopterygii[uredi VE | uredi]

ActinopterygiiOsteichthyesVertebrataChordataAnimalia

Neopteryx Hayman, 1946[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae Neoptilota , Neoptochus , Neoptodes , Neoptychodes ,

Neopu[uredi VE | uredi]

Neopunana , Neopurcellia ,

Neopy[uredi VE | uredi]

Neopycnodonte , Neopylentonema , Neopyrgops , Neopyrgota ,

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 [1] ORF infraclass Neoptera

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Ne