Dodatak:Popis vrsta:Pin

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Pinacantha , Pinaceae , Pinacia , Pinacites , Pinacocerus , Pinacocoleps , Pinacodera , Pinaconota , Pinacophyllidae , Pinacophyllinae , Pinacophyllum , Pinacoplus , Pinacopodius , Pinacopteryx , Pinacopus , Pinacosterna , Pinacotarsus , Pinacotrypa , Pinales , Pinaleus , Pinalia , Pinalitus , Pinanga , Pinara , Pinaria , Pinaria , Pinarocorys , Pinaroloxias , Pinaropappus , Pinarophyllon , Pinarornis , Pinarus , Pinatubo , Pinaxister , Pinckneya , Pinctada , Pinctus , Pinda , Pindara , Pindis , Pindosmilia , Pinegopora , Pinellia , Pinesmus , Pineus , Pinga , Pingalla , Pingasa , Pingblax , Pingellus , Pingia , Pingluaspis , Pinguicula , Pinguinus , Pinguiochrysidaceae , Pinguiochrysidales , Pinguiochrysis , Pinguiococcus , Pinguiophyceae , Pinguipedidae , Pinguipes , Pinguitellina , Pinheirodon , Pinheirodontidae , Pinheirodontidae G. Hahn & R. Hahn, 1999 † , Pinheyagrion , Pinheyia , Pinheyschna , Pinicola , Pinillosia , Piniphantes , Piniphila , Piniphilus , Pinirampus , Pinjalo , Pinna , Pinnacaris , Pinnaspis , Pinnatella , Pinnaticoemansia , Pinnatopora , Pinnaxodes , Pinnctoporella , Pinnidae , Pinnigorgia , Pinniphitime , Pinniwallago , Pinnixa , Pinnotherelia , Pinnotheres , Pinnotheridae , Pinnotherion , Pinnuavis , Pinnularia , Pinnulariaceae , Pinnulariosigma , Pinnunavis , Pinocladia , Pinomiris , Pinophylus , Pinophyta , Pinophyta , Pinopona , Pinopsida , Pintalia , Pintara , Pintoa , Pintobdella , Pinumius , Pinus , Pinushydra , Pinyonia , Pinzona , Pinzonella , Pinzulenza ,

Pina[uredi | uredi kôd]

Pinacantha[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Apiales → Apiaceae

Porodica Pinaceae Lindl.; Borovke[uredi | uredi kôd]

Plantae → Pinophyta → Pinopsida → Pinales

  1. Pinacocoleps
  2. Pinacodera
  3. Pinacopus
  4. Pinacosterna

Red Pinales Dumortier (Borolike)[uredi | uredi kôd]

Plantae → Pinophyta → Pinopsida

Pinalia[uredi | uredi kôd]

  • Pinalia acervata (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia acridostachya (Benth.) Kuntze
  • Pinalia acutifolia (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia acutissima (Rchb.f.) Ormerod
  • Pinalia amica (Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia angustifolia J.J.Wood
  • Pinalia appendiculata (Blume) Kuntze
  • Pinalia baeuerleniana (Kraenzl.) Ormerod
  • Pinalia barbifrons (Kraenzl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia bicolor (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia bicristata (Blume) Kuntze
  • Pinalia bipunctata (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia bractescens (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia carnicolor (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia cepifolia (Ridl.) J.J.Wood
  • Pinalia compacta (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia concolor (E.C.Parish & Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia conferta (S.C.Chen & Z.H.Tsi) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia connata (J.Joseph, S.N.Hegde & Abbar.) Ormerod & E.W.Wood
  • Pinalia copelandii (Leav.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia curranii (Leav.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia cycloglossa (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia cylindrostachya (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia dagamensis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia dasypus (Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia daymaniana Ormerod
  • Pinalia densa (Ridl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia donnaiensis (Gagnep.) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia elata (Hook.f.) Kuntze
  • Pinalia erecta (Blume) Kuntze
  • Pinalia eriopsidobulbon (E.C.Parish & Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia excavata (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia fitzalanii (F.Muell.) Kuntze
  • Pinalia flavescens (Blume) Kuntze
  • Pinalia floribunda (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia formosana (Rolfe) Ormerod
  • Pinalia glabra (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia graciliscapa (Rolfe) J.J.Wood
  • Pinalia graminifolia (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia hutchinsoniana (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia jarensis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia kingii (F.Muell.) Kuntze
  • Pinalia lancifolia (Hook.f.) Kuntze
  • Pinalia lancilabris (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia lanuginosa (J.J.Wood) J.J.Wood
  • Pinalia latibracteata (Ridl.) J.J.Wood
  • Pinalia latiuscula (Ames & C.Schweinf.) J.J.Wood
  • Pinalia leavittii (Kraenzl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia leucantha Kuntze
  • Pinalia lineata (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia longicruris (Leav.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia longilabris (Lindl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia longlingensis (S.C.Chen) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia lyonii (Leav.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia maboroensis (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia macera (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia mafuluensis Ormerod
  • Pinalia maingayi (Hook.f.) Kuntze
  • Pinalia maquilingensis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia matthewsii (Rchb. f.) Kuntze
  • Pinalia merrittii (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia microchila (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia microglossa (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia multiflora (Blume) Kuntze
  • Pinalia myristiciformis (Hook.) Kuntze
  • Pinalia mysorensis (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia obesa (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia obvia (W.W.Sm.) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia ovata (Lindl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia pachyphylla (Aver.) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia pachystachya (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia pandurata (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia philippinensis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia polystachya (A.Rich.) Kuntze
  • Pinalia polyura (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia profusa (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia puguahaanensis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia pumila (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia punctata (J.J.Sm.) J.J.Wood
  • Pinalia quinquangularis (J.J.Sm.) Ormerod
  • Pinalia quinquelamellosa (Tang & F.T.Wang) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia ramosa (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia recurvata (Hook.f.) Kuntze
  • Pinalia rhodoptera (Rchb.f.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia rhynchostyloides (O'Brien) Y.P.Ng & P.J.Cribb
  • Pinalia rimannii (Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia ringens (Rchb.f.) Kuntze
  • Pinalia saccifera (Hook.f.) Kuntze
  • Pinalia semirepens Ormerod
  • Pinalia senilis (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia serrulata Ormerod
  • Pinalia shiuyingiana Ormerod & E.W.Wood
  • Pinalia spicata (D.Don) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia stricta (Lindl.) Kuntze
  • Pinalia sublobulata Ormerod
  • Pinalia szetschuanica (Schltr.) S.C.Chen & J.J.Wood
  • Pinalia taylorii (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia tenuiflora (Ridl.) J.J.Wood
  • Pinalia tricolor (Thwaites) Kuntze
  • Pinalia tridens (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia truncicola (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia vagans (Schltr.) Ormerod
  • Pinalia ventricosa (Leav.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia woodiana (Ames) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia xanthocheila (Ridl.) W.Suarez & Cootes
  • Pinalia yunnanensis (S.C.Chen & Z.H.Tsi) S.C.Chen & J.J.Wood

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

  1. Pinanga
  2. Pinarocorys
  3. Pinaroloxias
  4. Pinaropappus
  5. Pinarophyllon
  6. Pinarornis
  7. Pinarus
  8. Pinatubo

Pinc[uredi | uredi kôd]

  1. Pinckneya
  2. Pinctada

Pind[uredi | uredi kôd]

Pinda[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Apiales > Apiaceae

Pine[uredi | uredi kôd]

  1. Pinellia
  2. Pinesmus

Ping[uredi | uredi kôd]

  1. Pinga
  2. Pingalla
  3. Pingblax

Pingia[uredi | uredi kôd]

sinonim:
  1. Pingia granulosa (Chang, 1933) = Pachytriton granulosus Chang, 1933
  2. Pinguicula
  3. Pinguinus
  4. Pinguipes

Pinguitrema Siddiqi & Cable, 1960[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Opecoelidae → Plagioporinae

Sinonim: Pinguitrema lerneri (Sogandares-Bernal, 1959) Yamaguti, 1971 = Pachycreadium lerneri Sogandares-Bernal, 1959

Pinh[uredi | uredi kôd]

Pinheirodon G. Hahn & R. Hahn, 1999[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Plagiaulacida → Pinheirodontidae

Porodica Pinheirodontidae G. Hahn & R. Hahn, 1999[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Allotheria → Multituberculata → Plagiaulacida

  1. Pinheyagrion
  2. Pinheyschna

Pini[uredi | uredi kôd]

  1. Pinicola

Podrazred Pinidae Cronquist, Takht. & W. Zimm., 1966[uredi | uredi kôd]

  1. Pinales Gorozh.

Plantae → Pinophyta → Pinopsida

  1. Pinillosia

Piniphantes Saaristo & Tanasevitch, 1996[uredi | uredi kôd]

  1. Piniphantes cinereus (Tanasevitch, 1986)
  2. Piniphantes cirratus (Thaler, 1986)
  3. Piniphantes himalayensis (Tanasevitch, 1987)
  4. Piniphantes macer (Tanasevitch, 1986)
  5. Piniphantes pinicola (Simon, 1884) tipična
  6. Piniphantes plumatus (Tanasevitch, 1986)
  7. Piniphantes uzbekistanicus (Tanasevitch, 1983)
  8. Piniphantes zonsteini (Tanasevitch, 1989)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

  1. Piniphilus
  2. Pinirampus

Pinj[uredi | uredi kôd]

  1. Pinjalo

Pinn[uredi | uredi kôd]

Pinna Linnaeus, 1758[uredi | uredi kôd]

  1. Pinna angustana Lamarck, 1819
  2. Pinna atropurpurea G. B. Sowerby I, 1825
  3. Pinna attenuata Reeve, 1858
  4. Pinna bichi Thach, 2016
  5. Pinna bicolor Gmelin, 1791
  6. Pinna carnea Gmelin, 1791
  7. Pinna cellophana Matsukuma & Okutani, 1986
  8. Pinna deltodes Menke, 1843
  9. Pinna distans Hutton, 1873
  10. Pinna dolabrata Lamarck, 1819
  11. Pinna electrina Reeve, 1858
  12. Pinna epica Jousseaume, 1894
  13. Pinna exquisita Dall, Bartsch & Rehder, 1938
  14. Pinna fimbriatula Reeve, 1859
  15. Pinna incurva Gmelin, 1791
  16. Pinna linguafelis (Habe, 1953)
  17. Pinna madida Reeve, 1858
  18. Pinna menkei Reeve, 1858
  19. Pinna muricata Linnaeus, 1758
  20. Pinna nobilis Linnaeus, 1758
  21. Pinna papyracea Gmelin, 1791
  22. Pinna rapanui Araya & Osorio, 2016
  23. Pinna rudis Linnaeus, 1758
  24. Pinna rugosa G. B. Sowerby I, 1835
  25. Pinna sanguinolenta Reeve, 1858
  26. Pinna trigonalis Pease, 1861
  27. Pinna trigonium Dunker, 1852
  28. Pinna wayae Schultz & M. Huber, 2013

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Ostreida → Pinnoidea → Pinnidae

  1. Pinnatella
  2. Pinnaticoemansia
  3. Pinnaxodes

Pinnidae[uredi | uredi kôd]

Animalia > Mollusca > Bivalvia > Pterioida

  1. Pinniphitime
  2. Pinniwallago

Pinnixa[uredi | uredi kôd]

  • Pinnixa abbotti Glassell, 1935
  • Pinnixa affinis Rathbun, 1898
  • Pinnixa arenicola Rathbun, 1922
  • Pinnixa bahamondei Garth, 1957
  • Pinnixa balanoglossana Sakai, 1934
  • Pinnixa barnharti Rathbun, 1918
  • Pinnixa brevipollex Rathbun, 1898
  • Pinnixa californiensis Rathbun, 1894
  • Pinnixa chaetopterana Stimpson, 1860
  • Pinnixa chiloensis Garth, 1957
  • Pinnixa costaricana Wicksten, 1982
  • Pinnixa cylindrica (Say, 1818)
  • Pinnixa darwini Garth, 1960
  • Pinnixa eburna Wells, 1928
  • Pinnixa faba (Dana, 1851)
  • Pinnixa faxoni Rathbun, 1918
  • Pinnixa floridana Rathbun, 1918
  • Pinnixa forficulimanus Zmarzly, 1992
  • Pinnixa franciscana Rathbun, 1918
  • Pinnixa fusca Glassell, 1935
  • Pinnixa gracilipes Coelho, 1997
  • Pinnixa haematosticta Sakai, 1934
  • Pinnixa hiatus Rathbun, 1918
  • Pinnixa huffmani Glassell, 1935
  • Pinnixa lata Komatsu & Takeda, 2009
  • Pinnixa latissima Coelho, 1997
  • Pinnixa leptosynaptae Wass, 1968
  • Pinnixa littoralis Holmes, 1894
  • Pinnixa longipes (Lockington, 1876)
  • Pinnixa lunzi Glassell, 1937
  • Pinnixa minuscula Zmarzly, 1992
  • Pinnixa minuta Rathbun, 1901
  • Pinnixa monodactyla (Say, 1818)
  • Pinnixa occidentalis Rathbun, 1894
  • Pinnixa paitensis Rathbun, 1935
  • Pinnixa pearsei Wass, 1955
  • Pinnixa pembertoni Glassell, 1935
  • Pinnixa penultipedalis Stimpson, 1858
  • Pinnixa petersi Bott, 1955
  • Pinnixa plectrophoros Glassell, 1935
  • Pinnixa rapax Bouvier, 1917
  • Pinnixa rathbuni Sakai, 1934
  • Pinnixa rectinens Rathbun, 1918
  • Pinnixa richardsoni Glassell, 1936
  • Pinnixa salvadorensis Bott, 1955
  • Pinnixa sayana Stimpson, 1860
  • Pinnixa scamit Martin & Zmarzly, 1994
  • Pinnixa schmitti Rathbun, 1918
  • Pinnixa tomentosa Lockington, 1877
  • Pinnixa transversalis (H. Milne Edwards & Lucas, 1842)
  • Pinnixa tubicola Holmes, 1894
  • Pinnixa tumida Stimpson, 1858
  • Pinnixa valdiviensis Rathbun, 1907
  • Pinnixa valerii Rathbun, 1931
  • Pinnixa vanderhorsti Rathbun, 1922
  • Pinnixa weymouthi Rathbun, 1918

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnotherelia[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnothereliinae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Alarconia, Austinixa, Glassellia, Indopinnixa, Pinnixa, Pinnotherelia, Pseudopinnixa, Tetrias

Animalia > Arthropoda > Crustacea > Malacostraca > Eumalacostraca > Eucarida > Decapoda > Pleocyemata > Brachyura > Eubrachyura > Thoracotremata > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnotheres[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnotheridae[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda > Pinnotheroidea

Pinnotheridae incertae sedis[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Crustacea > Malacostraca > Eumalacostraca > Eucarida > Decapoda > Pleocyemata > Brachyura > Eubrachyura > Thoracotremata > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnotherinae[uredi | uredi kôd]

  • Rodovi: Abyssotheres, Afropinnotheres, Alain, Alainotheres, Arcotheres, Austinotheres, Bonita, Buergeres, Calyptraeotheres, Clypeasterophilus, Dissodactylus, Durckheimia, Enigmatheres, Epulotheres, Ernestotheres, Fabia, Gemmotheres, Holotheres, Holothuriophilus, Hospitotheres, Juxtafabia, Limotheres, Nannotheres, Nepinnotheres, Opisthopus, Orthotheres, Ostracotheres, Parapinnixa, Pinnaxodes, Pinnotheres, Raytheres, Sakaina, Scleroplax, Serenotheres, Sindheres, Solenotheres, Tridacnatheres, Tumidotheres, Tunicotheres, Viridotheres, Visayeres, Waldotheres, Xanthasia, Zaops

Animalia > Arthropoda > Crustacea > Malacostraca > Eumalacostraca > Eucarida > Decapoda > Pleocyemata > Brachyura > Eubrachyura > Thoracotremata > Pinnotheroidea > Pinnotheridae

Pinnotherion[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Entoniscidae

Pinnotheroidea[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Decapoda

  1. Pinnuavis
  2. Pinnularia
  3. Pinnunavis

Pino[uredi | uredi kôd]

Divizija Pinophyta Cronquist, Takht. & W. Zimm. ex Reveal, 1995 [1996][uredi | uredi kôd]

  1. Cordaitopsida
  2. Pinopsida Burnett, 1835.

Plantae

Razred Pinopsida Burnett, 1835.[uredi | uredi kôd]

  1. Voltziidae
  2. Pinidae Cronquist, Takht. & W. Zimm., 1966.

Plantae → Pinophyta

Pint[uredi | uredi kôd]

Pintoa Gay[uredi | uredi kôd]

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Zygophyllales → Zygophyllaceae

Pintobdella Caballero, 1937[uredi | uredi kôd]

Animalia → Annelida → Hirudinea → Arhynchobdellida → Hirudinidae → Macrobdellinae

Pinu[uredi | uredi kôd]

Pinulasma Reiswig & Stone, 2013[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Hexactinellida → Hexactinosida → Euretidae

Pinus[uredi | uredi kôd]

Pinz[uredi | uredi kôd]

Pinzona[uredi | uredi kôd]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Dilleniales > Dilleniaceae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Pi