Dodatak:Popis vrsta:Pra

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Prabhergia , Pracetus , Prachynella , Prada , Pradama , Pradea , Pradesia , Pradocania , Pradoella , Pradomyia , Pradontomerus , Pradosia , Praeacanthonchus , Praeacedes , Praeacrospila , Praealbonemertes , Praealticus , Praeanaperus , Praeanomalodontata , Praeantarctia , Praeaphanostoma , Praeaphidius , Praeapodroma , Praebarrettia , Praebebalia , Praebulimina , Praebulimina , Praebursoplana , Praecalpionellites , Praecambridium Glaessner & Wade, 1966 † , Praecaprina , Praecaprotina , Praecaprotina , Praecardiomya , Praechrysalidina , Praechrysalidina , Praecitriduma , Praecocaspis , Praecomotia , Praeconocaryomma , Praeconocaryomma , Praeconocaryommidae , Praeconocaryommidae , Praeconosphaera , Praeconosphaera , Praeconvoluta , Praecoxanthus , Praecystammina , Praecystammina , Praedatophasma , Praedechenella , Praedeflandrella , Praedictyorbitolina , Praedictyorbitolina , Praedonezella , Praedonezella , Praedonula , Praedora , Praedorothia , Praeepischnia , Praefannia , Praefaunala , Praeglobobulimina , Praeglobobulimina , Praegmelina , Praegnophosema , Praegonia , Praegoniinae , Praehedbergella , Praehedbergella , Praehelichus , Praeheliostaurus , Praeichneumon , Praeichneumonidae , Praekaraisella , Praekaraisella , Praekatja , Praelapeirousia , Praeleptomesochra , Praelinotarsia , Praelongorthezia , Praemallaspis , Praemastus , Praematoliparis , Praemendesia , Praemesosaturnalis , Praemichelinia , Praemurica , Praemurica , Praemyonia , Praemytilus , Praenanina , Praenanina , Praeopsylla , Praeorbiculiformella , Praeorbiculiformella , Praeparafusulina , Praeparafusulina , Praeparvicingula , Praepedaliodes , Praepeneroplis , Praepeneroplis , Praephilotes , Praephippigera , Praephostria , Praepodes , Praepronophila , Praeprotunuma , Praeradiolites , Praerangia , Praereticulinella , Praereticulinella , Praerhinaphe , Praesagittifera , Praesaluria , Praesaturnalis , Praescutata , Praesemicoscinium , Praesetora , Praesolenopora , Praesos , Praestilbia , Praestorrsella , Praestorrsella , Praestylosphaera , Praestylosphaera , Praesusica , Praetachylasma , Praetaxila , Praethalassiosiropsis , Praetintinnopsella , Praetorreites , Praeukrohnia , Praeundulomya , Praevania , Praevicula , Praeviogomphus , Praewilliriedellum , Praexitus , Praezygaena , Praganus , Pragia , Pragmatodes , Pragmopora , Pragmopycnis , Pragnellia , Pragoproetus , Pragoserpulinidae , Pragsoconulus , Pragsoconulus , Praina , Prairiana , Praleurocerus , Pranburia , Prangos , Prantisus , Prantlia , Praodes , Praolepra , Praolia , Praomys , Praon , Praonethomimus , Praonopterus , Praosia , Praravinia , Prasadromalus , Prasanthus , Prasinalia , Prasinochloris , Prasinochrysa , Prasinocladus , Prasinococcus , Prasinocyma , Prasinoderma , Prasinohaema , Prasinophyceae , Prasinophyta , Prasinophytae , Prasinophytae , Prasinopyra , Prasinovirus , Prasinoxena , Prasiococcus , Prasiola , Prasiolaceae , Prasiolales , Prasiolopsis , Praslinia , Prasliniana , Prasma , Prasmiola , Prasmodon , Prasocuris , Prasonica , Prasonicella , Prasophyllum , Prasopora , Prasoporina , Pratapa , Prataprajella , Prathigada , Prathoda , Praticolella , Pratinus , Pratjetella , Prattia , Pratulasphaera , Pratulum , Pratulum , Pratura , Praturlonella , Praturlonella , Pratylenchidae , Pratylenchoides , Pratylenchus , Praunus , Prauserella , Pravdiniana , Pravifusus , Pravinaria , Pravistylus , Pravonitor , Pravoslavlevia , Pravoslavlevia , Praxeliopsis , Praxelis , Praxibulus , Praxilla , Praxillella , Praxillura , Praxis , Praxithea , Praya , Prayidae , Prayola , Prays

Prab[uredi | uredi kôd]

Prabhergia Salmon, 1965[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Entognatha > Collembola > Onychiuroidea > Tullbergiidae

Prac[uredi | uredi kôd]

Pracetus , Prachynella ,

Prad[uredi | uredi kôd]

Prada , Pradama , Pradea , Pradesia , Pradocania , Pradoella , Pradomyia , Pradontomerus ,

Pradosia Liais, 1872[uredi | uredi kôd]

  1. Pradosia argentea (Kunth) T.D.Penn.
  2. Pradosia atroviolacea Ducke
  3. Pradosia beardii (Monach.) T.D.Penn.
  4. Pradosia brevipes (Pierre) T.D.Penn.
  5. Pradosia caracasana (Pittier) T.D.Penn.
  6. Pradosia cochlearia (Lecomte) T.D.Penn.
  7. Pradosia cochlearia subsp. praealta (Ducke) T.D.Penn.
  8. Pradosia colombiana (Standl.) T.D.Penn. ex T.J.Ayers & Boufford
  9. Pradosia cuatrecasasii (Aubrév.) T.D.Penn.
  10. Pradosia decipiens Ducke
  11. Pradosia glaziovii (Pierre) T.D.Penn.
  12. Pradosia granulosa Pires & T.D.Penn.
  13. Pradosia grisebachii (Pierre) T.D.Penn.
  14. Pradosia huberi (Ducke) Ducke
  15. Pradosia kuhlmannii Toledo
  16. Pradosia lactescens (Vell.) Radlk.
  17. Pradosia montana T.D.Penn.
  18. Pradosia mutisii Cronquist
  19. Pradosia ptychandra (Eyma) T.D.Penn.
  20. Pradosia schomburgkiana (A.DC.) Cronquist
  21. Pradosia spinosa Ewango & Breteler
  22. Pradosia subverticillata Ducke
  23. Pradosia surinamensis (Eyma) T.D.Penn.
  24. Pradosia verrucosa Ducke
  25. Pradosia verticillata Ducke

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales → Sapotaceae

Prae[uredi | uredi kôd]

Praeacanthonchus , Praeacedes , Praeacrospila , Praealbonemertes ,

Praealstonia Miers, 1879[uredi | uredi kôd]

  1. Praealstonia parvifolia (Benth.) Miers

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales → Symplocaceae Praealticus , Praeanaperus , Praeanomalodontata , Praeantarctia , Praeaphanostoma , Praeaphidius , Praeapodroma , Praebarrettia , Praebebalia , Praebulimina , Praebulimina , Praebursoplana , Praecalpionellites , Praecambridium Glaessner & Wade, 1966 † , Praecaprina , Praecaprotina , Praecaprotina , Praecardiomya ,

Praecereus Buxb., 1968[uredi | uredi kôd]

  1. Praecereus amazonicus (K. Schum.) Buxb.
  2. Praecereus euchlorus (F.A.C.Weber ex K.Schum.) N.P.Taylor
  3. Praecereus euchlorus subsp. amazonicus (K. Schum. ex Vaupel) N.P. Taylor
  4. Praecereus euchlorus subsp. smithianus (Britton & Rose) N.P.Taylor

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Caryophyllales → Cactaceae Praechrysalidina , Praechrysalidina , Praecitriduma ,

Praecitrullus Pangalo, 1944[uredi | uredi kôd]

  1. Praecitrullus fistulosus (Stocks) Pangalo

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Cucurbitales → Cucurbitaceae Praecocaspis , Praecomotia , Praeconocaryomma , Praeconocaryomma , Praeconocaryommidae , Praeconocaryommidae , Praeconosphaera , Praeconosphaera , Praeconvoluta , Praecoxanthus , Praecystammina , Praecystammina , Praedatophasma , Praedechenella , Praedeflandrella , Praedictyorbitolina , Praedictyorbitolina , Praedonezella , Praedonezella , Praedonula , Praedora , Praedorothia , Praeepischnia , Praefannia , Praefaunala , Praeglobobulimina , Praeglobobulimina , Praegmelina , Praegnophosema , Praegonia , Praegoniinae , Praehedbergella , Praehedbergella , Praehelichus , Praeheliostaurus ,

Praeichneumon Rasnitsyn 1983[uredi | uredi kôd]

  1. Praeichneumon townesi Rasnitsyn 1983
  2. Praeichneumon transbaicalicus Rasnitsyn 1990

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hymenoptera → Ichneumonoidea → Praeichneumonidae

Porodica Praeichneumonidae Rasnitsyn 1983[uredi | uredi kôd]

  1. Praeichneumon Rasnitsyn 1983

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hymenoptera → Ichneumonoidea Praekaraisella , Praekaraisella , Praekatja , Praelapeirousia , Praeleptomesochra , Praelinotarsia , Praelongorthezia , Praemallaspis , Praemastus , Praematoliparis , Praemendesia , Praemesosaturnalis , Praemichelinia , Praemurica , Praemurica , Praemyonia , Praemytilus , Praenanina , Praenanina , Praeopsylla , Praeorbiculiformella , Praeorbiculiformella , Praeparafusulina , Praeparafusulina , Praeparvicingula , Praepedaliodes , Praepeneroplis , Praepeneroplis , Praephilotes , Praephippigera , Praephostria , Praepodes , Praepronophila , Praeprotunuma , Praeradiolites , Praerangia , Praereticulinella , Praereticulinella , Praerhinaphe , Praesagittifera , Praesaluria , Praesaturnalis , Praescutata , Praesemicoscinium , Praesetora , Praesolenopora , Praesos ,

Praestigia Millidge, 1954[uredi | uredi kôd]

  1. Praestigia duffeyi Millidge, 1954 tipična vrsta
  2. Praestigia eskovi Marusik, Gnelitsa & Koponen, 2008
  3. Praestigia groenlandica Holm, 1967
  4. Praestigia kulczynskii Eskov, 1979
  5. Praestigia makarovae Marusik, Gnelitsa & Koponen, 2008
  6. Praestigia pini (Holm, 1950)
  7. Praestigia sibirica Marusik, Gnelitsa & Koponen, 2008
  8. Praestigia uralensis Marusik, Gnelitsa & Koponen, 2008

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Praestilbia , Praestorrsella , Praestorrsella , Praestylosphaera , Praestylosphaera , Praesusica , Praetachylasma , Praetaxila , Praethalassiosiropsis , Praetintinnopsella , Praetorreites ,

Praeukrohnia[uredi | uredi kôd]

  • Praeukrohnia aleutica
  • Praeukrohnia ensata
  • Praeukrohnia expolitus
  • Praeukrohnia fidicula
  • Praeukrohnia fidus

Animalia > Chaetognatha >Eukrohniidae Praeundulomya , Praevania , Praevicula , Praeviogomphus , Praewilliriedellum , Praexitus , Praezygaena ,

Prag[uredi | uredi kôd]

Praganus , Pragia , Pragmatodes , Pragmopora , Pragmopycnis , Pragnellia , Pragoproetus , Pragoserpulinidae , Pragsoconulus , Pragsoconulus ,

  1. Pragia
  2. Pragmopora
  3. Pragmopycnis

Prai[uredi | uredi kôd]

Praina , Prairiana ,

Pral[uredi | uredi kôd]

Praleurocerus ,

Pran[uredi | uredi kôd]

Pranburia , Prangos , Prantisus , Prantlia ,

Pranburia Deeleman-Reinhold, 1993[uredi | uredi kôd]

  1. Pranburia mahannopi Deeleman-Reinhold, 1993

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae

  1. Prangos
  2. Prantisus

Prao[uredi | uredi kôd]

Praodes , Praolepra , Praolia , Praomys , Praon , Praonethomimus , Praonopterus , Praosia ,

  1. Praodes
  2. Praolepra
  3. Praolia
  4. Praomys
  5. Praonethomimus
  6. Praosia

Prar[uredi | uredi kôd]

Praravinia ,

Praravinia Korth. & Bremek.[uredi | uredi kôd]

  • Praravinia acuminata (Merr.) Bremek.
  • Praravinia affinis (Merr.) Bremek.
  • Praravinia borneensis (Merr.) Bremek.
  • Praravinia bullata Bremek.
  • Praravinia cauliflora Bremek.
  • Praravinia celebica Bremek.
  • Praravinia chalcotricha Bremek.
  • Praravinia coriacea Bremek.
  • Praravinia creaghii (Ridl.) Bremek.
  • Praravinia densiflora Korth.
  • Praravinia everettii Merr.
  • Praravinia glabra (Merr.) Bremek.
  • Praravinia gracilis Bremek.
  • Praravinia hallieri Bremek.
  • Praravinia hallierii Bremek.
  • Praravinia havilandii (Ridl.) Bremek.
  • Praravinia hexamera Bremek.
  • Praravinia loconensis Bremek.
  • Praravinia loheri (Merr.) Bremek.
  • Praravinia longistipula (Merr.) Bremek.
  • Praravinia lucbanensis (Elmer) Bremek.
  • Praravinia megistocalyx Bremek.
  • Praravinia microphylla (Merr.) Bremek.
  • Praravinia mimica (Merr.) Bremek.
  • Praravinia minahassae Koord.
  • Praravinia mindanaensis (Elmer) Bremek.
  • Praravinia mollis Bremek.
  • Praravinia montana Bremek.
  • Praravinia multinervia (Merr.) Bremek.
  • Praravinia negrosensis (Merr.) Bremek.
  • Praravinia neriifolia Bremek.
  • Praravinia oresitropha Bremek.
  • Praravinia panayensis (Merr.) Bremek.
  • Praravinia parviflora Bremek.
  • Praravinia polymera Bremek.
  • Praravinia pubescens (Quisumb. & Merr.) Bremek.
  • Praravinia quadribracteolata (Merr.) Bremek.
  • Praravinia robusta Bremek.
  • Praravinia sablanensis (Elmer) Bremek.
  • Praravinia salicifolia Bremek.
  • Praravinia sarawacensis Bremek.
  • Praravinia sericotricha Bremek.
  • Praravinia stenophylla (Merr.) Bremek.
  • Praravinia suberosa (Merr.) Bremek.
  • Praravinia subtomentosa Bremek.
  • Praravinia teysmanni Koord.
  • Praravinia teysmannii Koord.
  • Praravinia triflora (Quisumb. & Merr.) Bremek.
  • Praravinia urophylloides Valeton
  • Praravinia verruculosa Bremek.
  • Praravinia viridescens (Elmer) Bremek.

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Rubiales > Rubiaceae

Pras[uredi | uredi kôd]

Prasadromalus , Prasanthus , Prasinalia , Prasinochloris , Prasinochrysa , Prasinocladus , Prasinococcus , Prasinocyma , Prasinoderma , Prasinohaema , Prasinophyceae , Prasinophyta , Prasinophytae , Prasinophytae , Prasinopyra , Prasinovirus , Prasinoxena , Prasiococcus , Prasiola , Prasiolaceae , Prasiolales , Prasiolopsis , Praslinia , Prasliniana , Prasma , Prasmiola , Prasmodon , Prasocuris , Prasonica , Prasonicella , Prasophyllum , Prasopora , Prasoporina ,

Prasadromalus Chant & McMurtry, 2005[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Arachnida > Mesostigmata > Phytoseioidea > Phytoseiidae

  1. Prasanthus

Prashadus Stephen & Edmonds, 1972[uredi | uredi kôd]

sinonim:
  1. Prashadus pirotansis = Ikeda pirotansis (Menon & Datta Gupta, 1962)

Prasinochloris Belcher, 1966[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Pyramimonadales → Pyramimonadaceae

Prasinocladus Kuckuck, 1894[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Chlorodendrales → Chlorodendraceae

Porodica Prasinococcaceae[uredi | uredi kôd]

  1. Prasinococcus H.Miyashita & M.Chihara, 1993
  2. Prasinoderma T.Hasegawa & M.Chihara, 1996

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Prasinococcales

Red Prasinococcales[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Prasinococcales

Prasinococcus H.Miyashita & M.Chihara, 1993[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Prasinococcales → Prasinococcaceae

Prasinoderma T.Hasegawa & M.Chihara, 1996[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae → Prasinococcales → Prasinococcaceae

  1. Prasinohaema

Razred Prasinophyceae T. Christensen ex Ø. Moestrup & J. Throndsen, 1988[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta

Red Prasinophyceae incertae sedis[uredi | uredi kôd]

Plantae → Chlorophyta → Prasinophyceae

Prasinovirus[uredi | uredi kôd]

Viruses > Phycodnaviridae

  1. Prasiococcus
  2. Prasiola
  3. Prasiolopsis
  4. Praslinia
  5. Prasma
  6. Prasmiola
  7. Prasocuris

Prasonica Simon, 1895[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Prasonicella Grasshoff, 1971[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

  1. Prasophyllum

Prat[uredi | uredi kôd]

Pratapa , Prataprajella , Prathigada , Prathoda , Praticolella ,

Pratilepus Hibbard 1939[uredi | uredi kôd]

  1. Pratilepus kansasensis Hibbard 1939

Animalia → Chordata → Mammalia → Lagomorpha → Leporidae Pratinus , Pratjetella , Prattia , Pratulasphaera , Pratulum , Pratulum , Pratura , Praturlonella , Praturlonella , Pratylenchidae , Pratylenchoides , Pratylenchus ,

Prau[uredi | uredi kôd]

Praunus , Prauserella ,

  1. Praunus
  2. Prauserella

Prav[uredi | uredi kôd]

Pravdiniana , Pravifusus , Pravinaria , Pravistylus , Pravonitor , Pravoslavlevia , Pravoslavlevia ,

  1. Pravdiniana
  2. Pravifusus
  3. Pravinaria
  4. Pravonitor

Prax[uredi | uredi kôd]

Praxeliopsis , Praxelis , Praxibulus , Praxilla , Praxillella , Praxillura , Praxis , Praxithea ,

  1. Praxeliopsis
  2. Praxelis
  3. Praxilla
  4. Praxillella
  5. Praxillura
  6. Praxithea

Pray[uredi | uredi kôd]

Praya , Prayidae , Prayola ,

Prays Hübner, 1825[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Yponomeutoidea → Yponomeutidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]